«محیط‌های صنعتی» در گیلان همچنان آلوده به ویروس کرونا؛ مسئول حفظ سلامتی کارگران کیست؟


«محیط‌های صنعتی» در گیلان همچنان آلوده به ویروس کرونا؛ مسئول حفظ سلامتی کارگران کیست؟

با توجه به آلودگی گیلان، ضدعفونی کردن محیط‌های کاری از ویروس کرونا باید توسط متولیان امر جدی گرفته شده و حفظ سلامتی کارگران در اولویت قرار داده شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، با توجه به شیوع ویروس کرونا و هشدارهای جدی مسئولان بهداشتی کشور و استان گیلان در این رابطه و حساسیت آن، واقعاً چه کسی مسئول حفظ سلامتی کارگران در صنایع گیلان است؛ زیرا طبق شواهد امر و گزارش‌های واصله تاکنون اقدام خاصی برای ضدعفونی کردن محیط‌های کاری در کارخانجات استان انجام نشده است.

در روزهای گذشته و با توجه به روند تصاعدی آمار مبتلایان به ویروس کرونا در سطح کشور و گیلان، ساعت کار ادارات دولتی استان کاهش پیدا کرد، اما سئوال اینجا است که آیا واقعاً نباید نظارتی بر حفظ سلامت فردی و اجتماعی کارگران تولیدی و خدماتی صنایع استان که در محیط‌های سخت و زیان‌آور مشغول به کارند اعمال بشود.

طبق شواهد موجود در حال حاضر بسیاری از کارخانجات و شرکت‌های مستقر در استان گیلان هنور محل کار کارگران را به علت هزینه‌های بالای این کار ضدعفونی و گندزدایی نکرده‌اند؛ حتی وضعیت آنقدر بغرنج است که کارگران از وجود کمترین امکانات بهداشتی محروم‌اند و کارفرماها نیز رغبتی برای انجام این قبیل امور ندارند.

ارسال بسته‌های بهداشتی و مواد ضد عفونی به کارخانجات، کاهش ساعت کار کارگران مشغول در چنین محیط‌هایی، کمک به کارفرماها برای بهداشتی کردن فضای کار در جهت جلوگیری از بروز ضرر زیان وارده به علت کاهش میزان تولید از جمله اقداماتی است که انتظار می‌رود مسئولان استان زمینه انجام آن را هر چه سریع‌تر فراهم کنند.

توزیع ماسک رایگان، شستشوی مرتب مکان‌های عمومی نظیر اتوبوس‌ها و متروها و سالن‌های مترو، مدارس و دانشگاه‌ها و عدم جولان سودجویان مرگ برای احتکار لوازم بهداشتی برای پاسداری از حقوق انسانی و بهداشتی مردم امری است که با توجه به شایع شدن ویروس کرونا از دولت و وزارت بهداشت انتظار می‌رود.

قشرهایی نظیر پرستاران، کادر درمانی و خدماتی بیمارستان‌ها، متصدیان ارائه خدمات عمومی مانند فروشندگان فروشگاه‌های بزرگ در معرض بیشترین آسیب‌ها قرار دارند و باید برای جلوگیری از ویروس کرونا برای آنان اقدامات عاجلی انجام شود اما وضعیت قشر کارگری که حتی تا 12 ساعت در کارخانجات مشغول به کار هستند واقعاً مشخص نیست.

مدافع حقوق کارگران در چنین وضعیتی چه ارگان و یا نهادی است؛ کمترین انتظار در شرایطی که اوضاع و شرایط کشور و استان به علت انتشار ویروس کرونا بحرانی شده، تشکیل جلسات مدیریت بحران مؤثر و اتخاذ تصمیماتی است که نتیجه آن برای مردم و جامعه ملموس باشد اما ظاهراً کارگران جزء افرادی هستند که کاملاً فراموش شده‌اند.

سازمان صنعت، معدن و تجارت به عنوان یکی از متولیان اصلی حوزه صنعت از جمله مراکزی بود که خبرنگار تسنیم برای پیگیری موضوعات اشاره شده به سراغ آن رفت و در پرسش و پاسخی که با رئیس سازمان صمت در استان گیلان شکل گرفت بحث چگونگی کاهش ساعات کاری کارگران و لزوم ضدعفونی کردن محیط‌های کارگری مطرح شد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در رشت، رعایت اصول انسانی با توجه به شیوع ویروس کرونا را در حال حاضر امری بسیار ضروری و حیاتی تلقی کرد و اظهار داشت: کارگران به عنوان ستون بخش تولید و سرمایه انسانی زنجیره اقتصادی کشور محسوب می‌شوند و تأمین سلامت آنان باید در اولویت قرار گیرد.

فرهاد دلق‌پوش با بیان اینکه بحث کاهش ساعات کاری کارگران در کارخانجات و واحدهای تولیدی و ضدعفونی کردن آن‌ها باید به صورت جدی توسط متولیان اصلی آن پیگیری شود تصریح کرد: سازمان صمت استان گیلان به غیر از تشدید تولید مواد ضدعفونی کننده و ماسک تا جایی‌که امکان دارد توصیه‌های لازم را ارائه می‌دهد.

وی از تولید 8 هزار لیتر انواع ژل، محلول و مایع ضدعفونی کننده و شوینده به صورت روزانه در سطح واحدهای صنعتی استان گیلان خبر داد و ابراز داشت: شیوع ویروس کرونا در سطح کشور و گیلان به یک اپیدمی تبدیل شده است و امیدواریم تمام کارفرماها و دستگاه‌های دخیل به توصیه‌ها توجه کرده و برای تأمین سلامت کارگران اقدام کنند.

توصیه‌نامهوزارتکاربرایپیشگیریازابتلابهکرونادرکارگاه‌هایکشور

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گیلان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: با توجه به شیوع ویروس کرونا در سطح کشور و ضرورت پیشگیری و اتخاذ تصمیمات لازم به منظور صیانت از نیروی شاغل در کارگاه، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی  توصیه‌نامه‌ای در همین زمینه ابلاغ کرده است.

عباس علیزاده با بیان اینکه طبق این توصیه‌نامه موارد لازم به جهت ضرورت رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در کارگاه‌ها به کارفرمایان و کارگران ابلاغ شده است افزود: در این توصیه‌نامه 30 بندی به نکات آموزشی، بهداشتی، کاهش تجمعات، صدور مجوز مرخصی با حقوق، ضد عفونی اماکن و سرویس‌های ایاب ذهاب کارگران اشاره شده است.

وی با تأکید بر اینکه توصیه‌نامه مذکور به کلیه ادارات شهرستان جهت پیگیری بازرسان روابط کار توسط اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی  گیلان ابلاغ شده است تصریح کرد: هرگونه ضرورت کاهش ساعت کار در مرحله نخست با توافق کارفرما و کارگر و در مرحله بعد با هماهنگی کمیسیون کارگری و شورای تأمین استان پس از بررسی، ابلاغ می‌شود.

اما فارغ از تمام موضوعات اشاره شده این روزها همه جا سخن از اقدام فوری و عاجل برای کنترل و پیشگیری از انتشار گسترده ویروس کرونا در کشور و استان گیلان است بنابراین با توجه به وخامت شرایط و لزوم اخذ تدابیر سریع و اثربخش انتظار می‌رود تمام دستگاه‌ها و ارگان‌ها فارغ از حیطه و رسالت کاری خود برای حفظ سلامتی مردم و اقشار مختلف وارد صحنه شوند.

سخن گفتن از مسئولیت‌های محوله سازمانی در شرایط بحران چندان امری منطقی به نظر نمی‌رسد، در جایی که حتی ابر شرکت‌های بزرگ تولید تلفن‌های فوق هوشمند جهان بخشی از زنجیره تولید خود را تعطیل و به تهیه ماسک و مواد ضدعفونی جهت مبارزه با ویروس کرونا اختصاص داده‌اند انتظار داریم تمام ارگان‌های حوزه تولید کشورمان نیز پای کار بیایند.

به گزارش تسنیم، به گفته‌ صاحبنظران، امروز پیشبرد و اجرای برنامه‌های عاجل با ماهیت پیشگیری از گسترش ویروس کرونا باید در دستور کار تمام نهادهای مرتبط و حتی غیرمرتبط قرار گیرد و همه با تمام توان و فارغ از تعاریف معمول به میدان مبارزه جهت نجات جان مردم وارد شوند زیرا تنها در این صورت است که می‌توان از اپیدمی شدن این بیماری جلوگیری کرد.

انتهای پیام/614

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران