یادی از ستارههای درخشان سرزمین خون / شهیدی که خودش را وقف اسلام و میهن کرد + فیلم
آسمان این دیار سرشار از ستارههایی است که هرکدام با نورافشانی خود صراط محکم و مستحکم دین را آشکار میکند، ستارههایی که با وجود آنان هیچگاه راه گم نخواهد شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اندیمشک، این روزها سالروز شهادت یکی از این ستارههای نام آشناست که این خطه و دیار به وجود این چنین مردی که از جان خود را در طبق اخلاص تقدیم کرد، میبالد.
شهید محمدرضا فردچیان روز 8 آذرماه 1338 شمسی در خانوادهای مذهبی در شهرستان اندیمشک چشم به جهان گشود.
وی از دانشآموزان موفقی بود که از همان ابتدا علاقه زیادی به مطالعه و تحقیق داشت، دوران متوسط را در دبیرستان دکتر شریعتی اندیمشک و رشته تجربی را برگزید.
وی، آمادگی مبارزه علیه طاغوت را با شرکت در تظاهرات، پخش نوار، اعلامیه، پیامهای امام امت، کتابهای اسلامی، دیوار نویسی، ارشاد مردم آغاز کرد.
سرانجام با رهبریهای خردمندانه امام خمینی(ره) و رشادتهای امت اسلامی، انقلاب در 22 بهمن 1357 حکومت شیطان واژگون و حکومت اسلامی تاسیس شد و شهید محمدرضا فردچیان، خودش را وقف این نهضت الهی کرد.
بعد از بازگشایی مدارس در اول اسفند ماه سال 1358 موفق به اخذ دیپلم تجربی و در همان سال مسئول کمیته امور صنفی (تهیه ارزاق شهر و مبارزه با گرانفروشی) و نماینده بخشدار در شرکت ( اس پی )، در سال 1359 عضو سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شد.
با شروع جنگ تحمیلی روحیهای مثال زدنی در وی پیدا شد، او نمیتوانست آرام بنشیند وقتی که دشمن به دیارش هجوم آورده بود، او با تمام وجود کوه غیرتی در برابر هجمه های دشمن شده بود و بدین ترتیب زندگی این شهید از مهر 1359 تا اسفند 1362 در راه دفاع از اسلام و ارزشها وقف شد.
همکاری درتشکیل بسیج عشایر در اندیمشک و دزفول در سال 59، تشکیل بسیج اصناف، همکاری در تشکیل ستادهای مقاومت شهری و جانشین بسیج مستضعفین شهرستان اندیمشک، فرمانده بسیج مستضعفین شهرستان اندیمشک، مسئول طرح لبیک با امام خمینی (ره)، فرماندهی سپاه الوار گرمسیری، فرماندهی یکی از گروهان گردان قائم در تیپ هفت ولیعصر(عج) از جمله مسئولیتهای وی بوده است.
شهید فرشچیان همچنین تلاشهای بسیاری در تشکیل گردان رزمندگان اندیمشکی در سال 1360 و تلاشهای جدی و مستمری در برپاپی نمازجمعه شهر اندیمشک در سال 1361 انجام داد.
وی سرانجام در 10 اسفندماه سال 1362 در حالی که فرماندهی یکی از گروهانهای، گردان قائم لشکر 7 ولیعصر (عج) را به عهده داشت و در عملیات خیبر شرکت کردند، در منطقه طلائیه به فیض شهادت نائل شد.
قسمتی از وصیت نامه شهید محمدرضا فردچیان
لباس رزم میدان پوشیدم خداوندا نصیبم کن شهادت را اسلام دین سحه و سهله و بدون اکراه و ابهام است، تمام آنچه بشر در دنیا بدان نیازمند است بدون تکلیف، تکلیف شده، و باریگران بر دوش آدمی نگذاشته است، لایکلف الله نفسأ الا وسعها (سوره بقره) و آموزش اسلام سازنده انسان کامل است، تا از نتیجه اعمال و افعال و حتی افکار و اندیشه های دنیای خود در قیامت بهره برداری نماید.
این کلمات شمه ای است از اسلام راستین که من بدان معتقد هستم و راه خود را بسوی الله سیر می کند هموار می سازم و به آن راه خون خواهم داد چنانکه حسین و حسین ها دادند.
مادر شهیدفردچیان دراین بار در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: پدرش همیشه به او میگفت بابا تو بزرگ خانهای، تو باید الگو باشی اگر بچهها اشتباه کنند من از چشم تو میبینم باید به گونه ای رفتار کنی که آنها ادب را از تو یاد بگیریند؛ واقعا هم با رفتارش خواهرها و برادرش شیفته او بودند.
مادر شهید در ادامه می گوید: با اینکه 6 فرزند دارم اما خاطرات محمدرضا هرروز در گوشه ذهن و دلم مرور میشود.
مادر شهید درادامه به سجایای اخلاقی شهیداشاره کرد گفت:او بزرگ منش بود، دوستانش یا شهید شدهاند و یا کسانی هستند که در جامعه از مقبولیت خاصی برخوردارند.محمدرضا در انتخاب دوستانش خیلی دقت می کرد.
مادر شهید گفت: مهر پدر را خیلی در دل داشت، یکبار در مدرسه نمره پایینی گرفته بود، اندوه در چشمانش موج میزد به او گفتم نگران نباشم، محمدرضا با لحنی سرشار از شرم گفت مادرجان نگران بابا هستم، نمیخواستم با نمره کم باعث ناراحتی اش بشوم.
پدرش وقتی به خانه آمد اصلا به روی خود نیاورد چون او محمدرضا را از عمق جان دوست داشت و به او علاقه عجیبی داشت.
به گزارش تسنیم، یاد شهدای جنگ تحمیلی که با گذشتن از مال، جان و علایق مادی پا در وادی حیات و حماسه نهادند الخصوص شهدای عملیات خیبر به ویژه شهید محمدرضا فردچیان عامل پایداری فرهنگ ایثار، شهادت و صدور آن به سرتاسر جهان خواهد بود و درسی که به ما میآموختند این است که در برابر دشمن قدمی عقب نگذاریم.
انتهای پیام/ش