کرونا در اروپا|از تاثیرات اقتصادی و افزایش آمار مبتلایان تا لغو گردهمایی‌ها


کرونا در اروپا|از تاثیرات اقتصادی و افزایش آمار مبتلایان تا لغو گردهمایی‌ها

در حالی ویروس کرونا در اروپا همچنان جولان داده و شهروندان زیادی را درگیر می‌کند مقامات این کشور تلاش می‌کنند بر ترس این ویروس که بیش از پیش بر جوامع حاکم می‌شود غلبه کنند و در عین حال سطح هشدارها را افزایش داده‌اند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، رسانه های اروپایی مرتبا آمارهای جدیدی را از منابع رسمی درباره افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا در اتحادیه اروپا منتشر می کنند.

به گزارش رسانه های آلمانی، پایتحت این کشور هم درگیر این مسئله شده و اولین مورد از ابتلا به ویروس کرونا در برلین دیده شده است. تمام افرادی که با این فرد مبتلا ارتباط داشته اند قرنطینه می شوند.

ویروس کرونا همچنین روز گذشته منجر به تعطیلی موقتی موزه لور پاریس شد.

در ایتالیا نیز شمار قربانیان ابتلا به ویروس کرونا به 34 نفر افزایش یافته است. مقامات رسمی این کشور این خبر را اعلام کرده اند. روز گذشته آمار فوتی های مبتلا به این ویروس در ایتالیا نسبت به روز قبل از آن 5 مورد زیاد شده بود.

بر اساس اطلاعات رسمی تا کنون حدود 1694 مورد ابتلا به ویروس کرونا در ایتالیا تایید شده است که از این تعداد 83 مورد بهبود یافته اند.

"ینز اشپاهن"، وزیر سلامت آلمان هم که این روزها به شدت به دنبال راهکاری برای مهار گسترش این ویروس است در یک مصاحبه مطبوعاتی در برلین بستن مرزها برای مقابله با این مسئله را رد کرده است.

وی همچنین گفت که قطع سفرهای هوایی به مناطق شدیدا درگیر این بیماری هم تنها منجر به گیر افتادن اتباع آلمانی در این کشورها می شود.

وزیر سلامت آلمان همچنین قرنطینه شهرها را هم با توجه به وضعیت فعلی راهکار مناسبی برای این مسئله ندانست.

آلمان سطح هشدار درباره خطر کرونا را بالا برد

در این میان انستیتو "رابرت کوخ" آلمان ارزیابی خود درباره ویروس کرونا برای سلامت افراد در آلمان را کمی افزایش داده است. "لوتار ویلر"، رئیس این انستیتو روز دوشنبه در سخنانی در برلین ارزیابی خطر این ویروس برای سلامت افراد را متوسط اعلام کرده است. تا به حال ارزیابی این ویروس برای سلامت افراد جامعه توسط این موسسه "کم تا متوسط" ارزیابی شده بود.

ویلر تاکید کرد که شرایط بسیار پویا است و واقعا باید هر روز مورد ارزیابی قرار گیرد. موسسه "رابرت کوخ" تا صبح دوشنبه از حدود 150 مورد ابتلا به ویروس کرونا در 10 ایالت و 49 منطقه خبر داد است.

"پترا گرستمایر"، مدیر انستیتو بهداشت و پزشکی محیط زیست در برلین هم از شهروندان می خواهد که از دست دادن خودداری کنند.

یک پزشک آلمانی هم تاکید کرده که اگر علائمی داشتید باید فرض کنید که دچار سرماخوردگی شده اید. تنها در صورت ارتباط با بیماران مبتلا و یا سفر به مناطق شیوع این بیماری خطر ابتلا به این ویروس رد نمی شود. به گفته این پزشک کارآمد، در اکثر موارد ویروس کرونا تنها منجر به یک سرماخورردگی ساده می شود.

یک ویروس شناس آلمانی هم پیش بینی کرده که 60 تا هفتاد درصد شهروندان آلمانی به این ویروس مبتلا شوند. وی بسیاری ترس ها درباره این ویروس را بی مورد دانسته و مهار آن را این مسئله را مهم دانست که آن را مهار کنیم.

اولین موارد ابتلا به ویروس کرونا در ایسلند

اولین موارد ابتلا به ویروس کرونا در ایسلند هم تایید شده است. بر اساس اطلاعات مقامات بهداشتی این کشور تست کرونای سه نفر در این کشور مثبت اعلام شده که آن ها اخیرا به ایتالیا سفر کرده بودند.

در پی شیوع بیماری کرونا در جمهوری چک مسابقات جام جهانی بیالتون در این کشور هم بدون تماشاگر برگزار می شود. این تصمیم را شورای امنیت ملی جمهوری چک روز دوشنبه اعلام کرده و نخست وزیر این کشور در یک کنفرانس مطبوعاتی آن را تایید کرد. دلیل این مسئله نگرانی درباره گسترش ویروس کرونا در اروپا عنوان شده است.

این مسابقات قرار است از پنجم تا هشتم ماه مارس ( 15 تا 18 اسفند ماه) برگزار شود. برگزار کنندگان این مسابقه پیش بینی می کردند که حدود 100 هزار تماشاگر در این مسابقات حضور یابند. جمهوری چک در روزهای آینده درباره بقیه گردهمایی ها تصمیم گیری خواهد کرد.

در جمهوری چک هم روز گذشته 3 مورد ابتلا به ویروس کرونا تایید شد. پراگ از ترس شیوع ویروس کرونا از روز سه شنبه همه پروازها از کشور کره جنوبی که به شدت درگیر این بیماری است را ممنوع اعلام کرده.

این کشور همچنین می خواهد پروازها از شهرهای ونیز، بولونیا و میلان و وندیگ را متوقف کند.

در ایالت بایرن هم یک کارخانه سازنده قطعات ماشین به دلیل ابتلای چند تن از کارکنانش به ویروس کرونا برای 2 روز تعطیل شد.

تاثیرات گسترده اقتصادی کرونا در اروپا

کمیسر امور اقتصادی اتحادیه اروپا هم اعلام کرده است که ویروس کرونا از زمان شیوع خود گردش مالی صنعت گردشگری در اروپا را ماهانه حدود یک میایارد یورو کاهش داده است.

دولت سوئیس هم تلاش می کندد با توصیه هایی از جمله دست ندادن شهروندان به هم از شیوع این ویروس جلوگیری کند.

ویروس کرونا همچنین دفتر مرکزی نایک در هلند را تعطیل کرد. بعد از تایید شدن یک مورد ابتلا به ویروس کرونا این دفتر مرکزی تعطیل شد. حدود دو هزار کارمند از 80 کشور دنیا در این دفتر مشغول به کار هستند.

لغو مهم ترین رویداد نشر و ادب فرانسه در اثر کرونا

به گزارش مقامات رسمی در فرانسه همچنین به دلیل شیوع ویروس کرونا نمایشگاه سالانه کتاب پاریس لغو شد. این نمایشگاه که مهم ترین رویداد نشر و ادب در فرانسه محسوب می شود قرار بود 20 تا 23 ماه مارس ( اول فروردین تا 4 فروردین ماه سال 99 ) در پاریس برگزار شود. بر اساس اطلاعات برگزار کنندگان این نمایشگاه انتظار می رفت حدود 160 هزار نفر از این نمایشگاه بازدید کنند.

در کشور فرانسه بر اساس اطلاعات رسمی تا به حال 130 نفر به ویروس کرونا مبتلا شده اند که دو نفر از آن ها فوت کرده اند.

همچنین گزارش ها حاکی از آن است که به دلیل شیوع ویروس کرونا ضدعفونی کننده ها در برخی مناطق آلمان کم یاب شده است.

رئیس اتحادیه داروخانه داران در ایالت نوردراین- وست فالن آلمان گفته است که ضد عفونی کننده ها در حال حاضر کمیاب هستند و در بسیاری داروخانه ها و عمده فروشان موجود نیستند. به گفته وی هفته گذشته داروخانه ها در این ایالت به اندازه دو سال گذشته مواد ضد عفونی کننده فروخته اند.

در این میان "منفرد وبر"، رئیس فراکسیون حزب مردم در پارلمان اروپا از اقدامات اروپا در مبارزه با ویروس کرونا انتقاد کرده و آن را غیر موثر نامیده است.

وی تاکید کرده که در این راستا هماهنگی کمی بین کشورهای اروپایی وجود دارد. به گفته وی بعد از اینکه دو هفته از شیوع ویروس کرونا در اتحادیه اروپا گذشته است وزرای سلامت این اتحادیه تازه با هم دیدار می کنند.

در این میان "پیتر آلتمایر"، وزیر اقتصاد آلمان هم درباره تاثیرات ویروس کرونا بر اقتصاد این کشور ابراز نگرانی کرده است. وی تاکید کرده که آلمان نباید اجازه دهد که کرونا رشد اقتصادی کشورش را نابود کند.

ایتالیا نیز حمایت های مالی میلیاردی را برای شرکت های آسیب دیده از ویروس کرونا مد نظر قرار داده است. ایتالیا 3،6 میلیارد یورو برای این منظور در نظر گرفته است.

منطقه لومباردی ایتالیا تاکنون بیشترین قربانی کرونا را در میان کشورهای اروپایی داشته است. در آنجا 1100 نفر مبتلا شده و دستکم 29 نفر جان داده‌اند. دولت ایتالیا اعلام کرده است که علاوه بر مبلغ یاد شده، 900 میلیون یورو نیز برای مبارزه با پیامدهای این بیماری اختصاص می‌دهد.

روبرتو گوالتیری، وزیر اقتصاد ایتالیا، به روزنامه "لا رپوبلیکا" گفته است از درآمدهای مالیاتی برای کمک به شرکت‌هایی استفاده خواهد شد که درآمدشان 25 درصد کاهش پیدا کرده است. هم‌چنین تمهیداتی برای کاهش مالیات شرکت‌هایی در نظر گرفته شده است که بر اثر شیوع کرونا ضرر کرده‌اند.

همچنین اولاف شولتز، وزیر دارایی آلمان، به روزنامه دی ولت گفته است که این کشور برنامه‌ای برای حمایت از صاحبان صنایع و فعالان اقتصادی خود ریخته و سرمایه لازم برای این حمایت را در نظر گرفته است.

هجوم شهروندان آلمانی به فروشگاه ها برای خرید اقلام ضروری

در این میان کارشناسان اقتصادی می‌گویند وحشت آلمانی‌ها از همه‌‌گیر شدن کرونا و خرید بی‌وقفه خوراکی و مواد ضدعفونی کننده خطرناک است. آنها معتقدند بسیاری از کالاهای خریداری شده در آینده نزدیک به سطل زباله ریخته می‌شود.

خبرگزاری آلمان می‌گوید شهروندان توصیه اداره "امدادرسانی در بلایای طبیعی" را زیادی جدی گرفتند. این اداره با اشاره به احتمال همه‌گیر شدن کرونا در آلمان فهرستی از اقلام مورد نیاز در شرایط بحران منتشر و به شهروندان آلمان توصیه کرد دستکم برای مصرف ده روز این کالاها را در خانه ذخیره کنند.

مارسل فرتسزچر، مدیر انستیتوی تحقیقات اقتصادی آلمان، چنین رفتاری را "غیرمنطقی و خطرناک" می‌داند. او در گفتگو با رسانه‌های آلمان تأکید کرده که چنین رفتاری نشان می‌د‌هد که مردم ترسیده‌اند و این ترس مسری است. او معتقد است نفر بعد که وارد فروشگاه می‌شود و قفسه‌های خالی را می‌بیند، فکر می‌کند که جا مانده و او هم حتمأ باید کالاهایی که همه خریده‌اند را پیدا کند و به خانه ببرد.

فروش کنسرو، ماکارونی، صابون و مواد ضدعفونی‌کننده در آلمان به شدت افزایش یافته و برخی نگران هستند که اگر تقاضای خرید همینطور بالا بماند، تولیدکنندگان توان تأمین آن را نداشته باشند. نیلز هوبنر، پزشک آلمانی هم با انتقاد از خرید بی‌رویه محصولات خوراکی‌ با ماندگاری بالا، به خبرگزاری آلمان گفته است ما هیچ گزارشی نداریم مبنی بر اینکه مردم در چین یا شمال ایتالیا، در شهرهایی که تحت قرنطینه هستند، گرسنه مانده‌اند.

تولیدکنندگان آلمانی ضمن تأکید بر اینکه در حال حاضر مشکلی در تأمین کالاهای مورد نیاز ندارند، نگران تأثیر شیوع کرونا بر تولید خود هستند. سخنگوی اتحادیه فعالان تجاری آلمان به خبرگزاری آلمان گفته است نمی‌توان پیش‌بینی کرد که مردم تا چه زمانی اینطور با وحشت خرید می‌کنند.

مقامات دولت آلمان همزمان با اطلاع‌رسانی در مورد کرونا، تلاش می‌کنند مانع وحشت بیشتر افکار عمومی در این کشور شوند.

اولاف شولتس وزیر دارایی آلمان هم اطمینان داده است که در صورت لزوم دولت از فعالان اقتصادی این کشور حمایت خواهد کرد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان