۳ طرح آبرسانی بزرگ در سطح استان مرکزی اجرا می‌شود + فیلم


3 طرح آبرسانی بزرگ در سطح استان مرکزی اجرا می‌شود + فیلم

مدیرعامل آب‌منطقه‌ای استان مرکزی گفت: سه طرح آبرسانی بزرگ در سطح استان مرکزی اجرا می‌شود.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، عزت‌الله آمره‌ای، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی با حضور در دفتر خبرگزاری تسنیم در استان مرکزی ضمن بازدید از این مجموعه در جریان نحوه فعالیت این خبرگزاری قرار گرفت.

آمره‌ای در این بازدید با تاکید بر افزایش تعامل، خواستار همکاری بیشتر این خبرگزاری با مجموعه آب منطقه‌ای استان به منظور انتشار اخبار و شنیدن صدای مردم به منظور برطرف کردن نیازهای آنها در این حوزه شد.

خبرنگاران تسنیم در این بازدید پیرامون مسائل مختلف نظیر میزان بارندگی‌های استان، وضعیت سفره‌های آب زیرزمینی، طرح‌های آبرسانی به شهرها، روند نصب کنتورهای حجمی در استان، مسدود کردن چاه‌های غیرمجاز و غیره با مدیرعامل آب منطقه‌ای استان مرکزی به بحث و گفت‌و‌گو پرداختند.

عزت‌الله آمره‌ای در گفت‌و‌گو با خبرنگاران تسنیم با اشاره به وضعیت بارندگی‌ها در استان مرکزی گفت: بارندگی‌های سال آبی گذشته استثنایی بود به طوری که در سال آبی گذشته بارندگی استان به 475 میلی‌متر رسید که به نوبه خود بی‌سابقه بوده است.

220میلی‌متر بارندگی در سال آبی جدید/کاهش 40 درصدی بارندگی/وضعیت نرمال نسبت به درازمدت

وی افزود: در سال آبی جدید تاکنون بارندگی استان به حدود 220 میلی‌متر رسیده که نسبت به سال گذشته حدود 40 درصد کاهش داریم اما نسبت به آمار درازمدت وضعیت نرمال را نشان می‌دهد، امیدواریم که همچنان وضعیت بارندگی مداوم باشد و امسال هم سال پرباران و خوبی داشته باشیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی تصریح کرد: در اثر بارندگی‌های مطلوبی که سال گذشته داشتیم، استان مرکزی وضعیت سیلابی به خود گرفت و این وضعیت سبب سیلابی شدن اکثر رودخانه‌ها شد و بسیاری از مخازن‌ سدها پر شده و سریریز کرد.

آمره‌ای بیان کرد: در عین علی‌رغم وضعیت سیلابی، با اقدامات انجام‌شده حداقل خسارات مالی را داشته و هیچ‌گونه خسارت جانی نداشتیم و خوشبختانه به خوبی مدیریت شد.

شناسایی نقاط سیل‌زا و حادثه‌خیز در سطح استان مرکزی

وی ادامه داد: با توجه به پیش‌بینی وقوع وضعیت سیلابی در بهار سال آینده، برای مدیریت سیلاب‌های احتمالی اقدامات پیشگیرانه انجام شده و نقاط سیل‌زا و حادثه‌خیز در سطح استان شناسایی شده و دستگاه‌های مکلف شده‌اند که اقدامات پیشگیرانه را انجام دهند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی عنوان کرد: این اقدامات شامل لای‌روبی رودخانه‌ها، رفع تصرفات در حریم بستر رودخانه‌ها، بازگشایی پل‌های مسیر جاده‌ها و همچنین ترمیم و بازسازی تاسیسات آبی که در سیلاب سال گذشته به نوعی آسیب دیده‌اند می‌شود.

لای‌روبی 20 کیلومتر از رودخانه‌های استان مرکزی به منظور پیشگیری از سیلاب

آمره‌ای افزود: بنابراین اقدامات پیشگیرانه انجام شده و امیدواریم بارندگی مداوم باشد و شاهد سال پرباران و مطلوبی باشیم، تاکنون هم حدود 20 کیلومتر از رودخانه‌های استان به منظور پیشگیری از سیلاب‌های احتمالی لای‌روبی شده و اقدامات مربوط به دستگاه‌های اجرایی هم انجام شده است.

وی با اشاره به مخازن سدها تصریح کرد: خوشبختانه در اثر بارندگی‌هایی که سال آبی گذشته داشتیم سدهای کوچک و بزرگ استان پر شده و سرریز کردند، دو سد بزرگ استان(الغدیر ساوه و کمال صالح شازند) که سدهای بسیار مهم و حیاتی هستند هم سال گذشته سرریز کردند، سرریز سد ساوه بعد از 26 سال اتفاق ‌افتاد که اتفاق نادری در کشور بود.

80درصد از ظرفیت مخازن دو سد الغدیر و کمال صالح پر است

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی بیان کرد: هم‌اکنون هم 80 درصد از مخزن این دو سد پر است، ذخیره سد الغدیر ساوه درحال حاضر حدود 220 میلیون متر مکعب بوده و با 276 میلیون متر مکعب سرریز می‌کند، امیدواریم با بارندگی‌های خوب امسال در بهار سال 99 هم شاهد سرریز این سد باشیم.

آمره‌ای ادامه داد: ذخیره سد کمال صالح هم درحال حاضر 80 میلیون متر مکعب بوده و با 95 میلیون متر مکعب آب به وضعیت سرریز می‌رسد که امیدواریم این سد هم مجدد سرریز کند.

وی عنوان کرد: تاکنون هیچ یک از رودخانه‌های استان سیلابی نشده‌اند و تنها در حد دبی پایه، جریان‌های پایه در این رودخانه‌ها جاری است، عموما رودخانه‌ها در فصل بهار سیلابی می‌شوند و در فصل زمستان چون بارندگی‌ها به شکل برف است سیلابی در رودخانه‌‌ها نداریم و امیدواریم این رودخانه‌ها در فصل بهار همچنان سیلابی و جاری شوند تا تاثیرات آنها را داشته باشیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی وضعیت تالاب‌ها در استان افزود: دریاچه میقان هم یکی از منابع تالابی استان است که خوشبختانه سال گذشته ظرفیت این تالاب هم پر شد و حدود 100 میلیون متر مکعب آب در این تالاب ذخیره شد و درحال حاضر هم 40 میلیون متر مکعب آب در داخل این تالاب ذخیره است و امیدواریم در سال آبی جدید هم این تالاب به ظرفیت کامل خود برسد.

آمره‌ای تصریح کرد: به طور طبیعی بارندگی‌ها نقش اصلی را در تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی دارند، بارندگی‌های سال گذشته سبب شد که بسیاری از سفره‌های آب زیرزمینی استان تغذیه مطلوبی داشته باشند، به طوری که گرچه عموما دشت‌های استان مرکزی هنوز ممنوعه هستند، اما بارندگی‌ها سبب شد کسری مخزن سالیانه این دشت‌ها به جز دشت‌های بحرانی شامل ساوه و زرندیه متوقف شود.

وضعیت سفره‌های آب زیرزمینی در استان مرکزی رو به بهبود است

وی بیان کرد: این البته به آن معنا نیست که کسری مخزن طولانی‌مدت این دشت‌ها جبران شده، زیرا خسارتی که در طول سال‌های گذشته به این آبخوان‌ها و دشت‌ها وارد شده به طور قطع با یک سال بارندگی مطلوب جبران نخواهد شد.

مدیرعامل شرکت آب‌منطقه‌ای استان مرکزی تصریح کرد: در واقع بخشی از کسری مخزن که سالیانه قرار بود از این سفره‌ها کم شود امسال به استثنا اتفاق نیفتاد و اگر این روند ادامه پیدا کند می‌توان در یک بازه زمانی به تدریج وضعیت را بهبود ببخشیم.

آمره‌ای بیان کرد: در سال آبی گذشته با بارندگی‌های خوبی که اتفاق افتاد وضعیت سفره‌های آب زیرزمینی رو به بهبود است گرچه در این زمینه کشاورزان هم رعایت کردند و در فصولی که نیاز نبود چاه‌ها را روشن نکردند و از جریان‌ آب‌های سطحی و رودخانه‌ها استفاده کردند که نقش به سزایی در کاهش کسری مخزن سفره‌ها داشت.

وی ادامه داد: وزارت نیرو وظیفه تامین آب شهرها و روستاها را برعهده دارد، البته تقسیم‌بندی‌هایی هم بین وظایف شرکت‌های آب و فاضلاب و شرکت‌های آب منطقه‌ای وجود دارد، شرکت‌های آب منطقه‌ای وظیفه تامین آب شهرها با جمعیت بالای 100 هزار نفر را دارند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی عنوان کرد: آب منطقه‌ای استان مرکزی نقشه‌ جامعی را درخصوص تامین آب شرب شهرها تهیه کرده و طرح‌های شهرها براساس این نقشه راه اجرا شده است، در طی دو برنامه 5 ساله موفق شده‌ایم تا 50 درصد نیاز آب شرب شهرها را از منابع جدید به‌ویژه منابع آب سطحی ظرفیت‌سازی کنیم.

نگرانی برای تامین آب شرب شهرهای استان تا 20 سال آینده وجود ندارد

آمره‌ای افزود: زیرا قبل از برنامه چهارم حدود 80 تا 90 درصد تامین آب شرب شهرها از طریق آب‌های زیرزمینی بود که بعد از دو برنامه 5 ساله توانستیم 50 درصد دیگر به ظرفیت تامین آب شرب‌ از طریق منابع آب سطحی و سدها بیفزاییم، به این معنا که می‌توان گفت در 20 سال آینده هیچ یک از شهرهای استان مرکزی با کمبود آب شرب رو به رو نخواهند شد.

وی تصریح کرد: پروژه‌های برخی از شهرهای کوچک هنوز اجرا نشده و درحال مطالعه و اجرا هستند.

مدیرعامل شرکت آب‌منطقه‌ای استان مرکزی با اشاره به طرح "پویش ملی هر هفته الف و ب ایران" بیان کرد: وزارت نیرو به تازگی طرحی تحت عنوان «پویش ملی هر هفته الف و ب ایران» را در سطح کشور درحال اجرا دارد، به این شکل که هر هفته در یکی از استان‌های کشور طرح‌های الف شامل طرح‌های حوزه آب و طرح‌های ب شامل طرح‌ها حوزه برق با حضور مقام عالی وزارت کلنگ‌‌زنی، افتتاح و مورد بهره‌بری قرار می‌گیرد.

طرح "پویش ملی هر هفته الف و ب ایران" سال آینده در استان اجرا می‌شود

آمره‌ای ادامه داد: قرار است این طرح در 31 استان کشور با افتتاح 227 طرح و پروژه با اعتباری بالغ بر 33 هزر میلیارد تومان ادامه پیدا کند که این طرح عموما در راستای خدمات‌رسانی و توسعه و بهبود شرایط بهتر زندگی برای مردم به‌ویژه در مناطق کمترتوسعه‌یافته است.

وی عنوان کرد: استان مرکزی هم یکی از استان‌هایی است که در این طرح قرار گرفته و به احتمال زیاد این طرح در سال آینده در استان اجرا می‌شود و هنوز تعداد پروژه‌ها جمع‌بندی نشده است.

همدلی خوبی بین مدیران صنعت آب و برق استان وجود دارد

مدیرعامل شرکت آب‌منطقه‌ای استان مرکزی افزود: ظرفیت خوبی در صنعت آب و برق استان وجود دارد و آن شورای انسجام‌بخشی این صنعت بوده که به صورت دوره‌ای مسئولیت این شورا به یکی از مدیران صنعت آب و برق محول می‌شود، امسال این مسئولیت به آب منطقه‌ای واگذار شده و خوشبختانه همدلی خوبی بین مدیران صنعت آب و برق استان وجود دارد و سبب شکل‌گیری پروژه‌های زیربنایی خوبی در استان شده است.

آمره‌ای تصریح کرد: در استان مرکزی حدود 13 هزار چاه مجاز و غیرمجاز داریم که 2 هزار و 600 حلقه از این چاه‌ها فاقد پروانه و بدون مجوز هستند، از این 2 هزار و 600 حلقه چاه هم یک‌هزار و 600 حلقه قبل از سال 85 حفاری شده‌اند.

وی بیان کرد: بعد از تصویب قانون تعیین تکلیف چاه‌های فاقد پروانه در سال 87 مقرر شد وزارت نیرو به چاه‌هایی که قبل از سال 85 حفاری شده‌اند مجوز بدهد تا در حد محدود(نظیر مصرف برای گلخانه) بتوانند فعالیت داشته باشند.

مدیرعامل شرکت آب‌منطقه‌ای استان مرکزی ادامه داد: یک‌هزار حلقه دیگر هم بعد از سال 85 حفاری شده‌اند و قانون‌گذار تکلیف آنها را بر پر شدن و مسدود شدن تعریف کرده است، بنابراین تا این لحظه حدود 500 حلقه از این یک‌هزار حلقه مسدود شده و مابقی هم درحال طی مراحل قانونی و قضایی برای پر شدن هستند.

آمره‌ای عنوان کرد: استان مرکزی اکنون در زمینه تخلفات حفاری چاه‌های غیرمجاز امن بوده و حفاری غیرمجاز به ندرت اتفاق می‌افتد و در این سه چهار سال اخیر هیچ چاه غیرمجازی به تعداد چاه‌های غیرمجاز اضافه نشده است.

وی افزود: این بدان معنا بوده که هم دستگاه‌های نظارتی، هم مجموعه آب منطقه‌ای، هم دستگاه‌ قضایی، هم دستگاه انتظامی و همچنین مردم روی این موضوع حساس هستند و نتیجه آن به حداقل رسیدن این حفاری‌ها است.

مدیرعامل شرکت آب‌منطقه‌ای استان مرکزی با اشاره به طرح انتقال آب از سد کوچری تصریح کرد: شهرهای خمین، دلیجان، محلات، نیم‌ور و ساوه در استان مرکزی در این طرح ذی‌نفع هستند، طرح شهرستان خمین دو سالی می‌شود که اجرا شده و مورد بهره‌برداری قرار گرفته، دلیجان، نیم‌ور و محلات با توجه به نزدیکی به این خط انتقال چندین سال از این خط بهره‌مند هستند، تنها شهری که درحال حاضر پروژه آن درحال اجرا بوده ولی هنوز نتوانسته سهم خود را از این خط انتقال بگیرد ساوه است.

آمره‌ای بیان کرد: طرح انتقال آب از این خط به شهر ساوه هم درحال اجرا بوده و 130 کیلومتر طول خط انتقال آن است که از این میزان حدود 20 کیلومتر اجرا و 20 کیلومتر هم لوله خریداری شده است، بزرگترین عامل کندی پیشرفت این پروژه محدودیت‌های بودجه‌ای و اعتباری بوده و متاسفانه امسال هیچگونه تخصیص اعتباری برای این پروژه ابلاغ نشده و عملا این پروژه به سبب عدم تخصیص بودجه و اعتبار متوقف شده است.

وی ادامه داد: این پروژه برای اینکه به اتمام برسد حدود 700 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد در صورتی که سالانه 10 تا 20 میلیارد تومان اعتبار برای آن قرار داده می‌شود، اما فرآیندی را پیش گرفته‌ایم تا ان‌شاءالله اگر بتوانیم از ظرفیت بخش خصوصی برای اجرای این پروژه استفاده کنیم و آن هم ماده 56 است به این شکل که بخش خصوصی سرمایه‌گذاری را انجام دهد و دولت به صورت اقساط این آورده بخش خصوصی را بازپرداخت کند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی در پاسخ به این سوال که حق‌آبه تالاب‌ها به شکل تامین می‌شود گفت: تالاب میقان در حوزه شهرستان اراک بوده و به طور کامل تحت اختیار استان است، حق‌آبه تالاب‌ها عموما از جریانات آب سطحی بوده و از منابع آب زیرزمینی نیست، یعنی بارندگی اتفاق بیفتد، سیلابی به وقوع بپیوندد و رودخانه‌ای جاری شود تا حق‌آبه تالاب تامین شود.

بیشتر بخوانید

جزئیات اجرای پروژه‌های بزرگ آبرسانی به شهرهای استان مرکزی/ طرح آبرسانی از سد کمال صالح به اراک در رینگ شمالی رو به اتمام است

فاز نخست پروژه آبرسانی به 15 روستای زرندیه افتتاح شد

5 پروژه آبرسانی در خوزستان افتتاح می‌شود

بخشی از آورد تالاب میقان اراک از تصفیه‌خانه فاضلاب اراک تامین می‌شود

آمره‌ای عنوان کرد: تالاب میقان با توجه به خشک‌سالی‌های سال‌های گذشته و کاهش بارندگی‌ها آوردی به آن شکل نداشته اما سال گذشته خوشبختانه این اتفاق افتاد، بخشی از آورد تالاب میقان اراک درحال حاضر از محل تصفیه‌خانه فاضلاب اراک تامین می‌شود.

وی افزود: البته این بدان معنا نیست که این حق‌آبه الزامی است اما با توجه به اینکه درحال حاضر پساب خروجی از تصفیه‌خانه در بخش‌های دیگر استفاده نمی‌شود، عمده آن وارد این تالاب می‌شود.

آمره‌ای خاطرنشان کرد: در تقسیم‌بندی این پساب البته بخشی را هم که حدود 200 تا 250 لیتر در ثانیه می‌شود برای تالاب به عنوان حق‌آبه درنظر گرفته‌ایم.

سند تالاب آق‌گل خنداب به نام اوقاف استان مرکزی است

مدیرعامل شرکت آب‌منطقه‌ای استان مرکزی با اشاره به دیگر تالاب استان در شهرستان خنداب تصریح کرد: تالاب آق‌گل چون در مرز سیاسی استان مرکزی و همدان قرار گرفته، هر دو استان به نوعی مدعی این تالاب هستند، البته سند این تالاب به نام اوقاف استان مرکزی است.

آمره‌ای بیان کرد: بخشی از حق‌آبه این تالاب هم از طریق آب‌های سطحی بوده و بخشی هم سرریز رودخانه قره‌چای در مواقع طغیانی و سیلابی است، بخشی از آورد این تالاب از مسیل‌ها و رودخانه‌های حوزه همدان بوده، بنابراین این تالاب هم، سال گذشته با توجه به بارندگی‌های خوب آبگیری شد، اما درمجموع اختلاف‌هایی بر سر این تالاب بین دو استان البته بین محیط زیست‌های این دو استان وجود دارد.

وی ادامه داد: در اطراف تالاب آق‌گل بسیار به ندرت چاه غیرمجاز داریم اما بخشی از این چاه‌ها در حوزه استان همدان است که طبق بحث‌هایی که وجود داشت قرار شد از سوی استان همدان این موضوع کنترل شود، اما عمده آورد این تالاب از جریان‌های سطحی است.

مدیرعامل شرکت آب‌منطقه‌ای استان مرکزی با اشاره به آبرسانی به روستاها در کنار آبرسانی به شهرها عنوان کرد: آب‌منطقه‌ای با وجود اینکه وظیفه آبرسانی به شهرهای بزرگ با جمعیت بالای 100 هزار نفر را دارد، آب مورد نیاز بسیاری از روستاها را هم تامین می‌کند، برای مثال در جریان طرح آبرسانی به خمین از خط کوچری نزدیک به 42 روستا را آبرسانی کرده‌ایم، در آبرسانی به تفرش از چشمه هفتیان هم باز 42 روستا را آبرسانی کرده‌ایم که آب پایدار و دائم برای این روستاها تامین شده است.

آمره‌ای با اشاره به طرح‌های بزرگ در استان گفت: سه طرح آبرسانی بزرگ در سطح استان داریم که آبرسانی به اراک از سد کمال صالح( خود سد، خط انتقال و تصفیه‌خانه اجرا شده و تنها بخشی که مربوط به اجرای رینگ‌های شمالی و جنوبی شهر اراک بوده باقیمانده است) یکی از این طرح‌ها است، برای اینکه آب کمال صالح را به کل شهر به صورت مناسب توزیع کنیم ناچار بودیم که در دو کمربندی شمالی و جنوبی دو رینگ آبرسانی اجرا کنیم.

وی افزود: در رینگ شمالی تقریبا پروژه رو به اتمام است که در صورت تکمیل شدن بسیاری از شهرک‌های شمالی شهر اراک مانند پردیس، الهیه، حمید و بعثت می‌توانند از آب این سد استفاده کنند، درحال حاضر 60 درصد شهر اراک قادر به استفاده از آب این سد هستند، با اجرای رینگ شمالی که امسال ان‌شاءالله به اتمام می‌رسد این شهرک‌ها از آب این سد بهره‌مند می‌شوند.

مدیرعامل شرکت آب‌منطقه‌ای استان مرکزی تصریح کرد: رینگ جنوبی هم از میدان سردشت شروع و از پشت شهرک گردو(کوی رضوی) به ترمینال منتهی می‌شود که در صورت اجرای این رینگ هم، بخش دیگری از شهر از آب سد کمال صالح بهره‌مند می‌شوند.

آمره‌ای در پاسخ به این سوال که آیا آب شرب مصرفی بخش‌های محروم از آب سد کمال صالح کیفیت لازم را دارد بیان کرد: در بخش‌هایی از اراک که از سد کمال صالح تامین آب نمی‌شوند، آلودگی میکروبی حداقل بوده و یا نداریم، اما گاها از کدورت و تیرگی آب نارضایتی‌هایی وجود دارد، نیترات هم در حد استاندارد است.

وی ادامه داد: ورود پساب روستاهایی که در حوضه آبریز کمال صالح قرار دارد به آب این سد جای نگرانی ندارد و به معنای آلوده شدن آب نیست، آب این سد از یک حوضه آبریز وسیعی جمع می‌شود که برای جلوگیری از ورود و تجمع رسوب فاضلاب‌ها در مخزن سد تهیه طرحی مبنی بر ساماندهی فاضلاب روستاهای موجود در این حوضه آبریز را پیشنهاد داده‌ایم.

«آمره‌ای» مدیرعامل آب منطقه‌ای استان مرکزی می‌گوید: تالاب میقان با توجه به خشک‌سالی‌های سال‌های گذشته و کاهش بارندگی‌ها آوردی به آن شکل نداشته اما سال گذشته خوشبختانه این اتفاق افتاد، بخشی از آورد تالاب میقان اراک درحال حاضر از محل تصفیه‌خانه فاضلاب اراک تامین می‌شود

 

مدیرعامل شرکت آب‌منطقه‌ای استان مرکزی عنوان کرد: شیوه‌های تصفیه و دفع فاضلاب هر یک از روستاها طراحی شده تا در آینده شاهد بروز مشکلی برای سد نباشیم، اما درحال حاضر مشکلی وجود ندارد.

آمره‌ای با اشاره به آخرین وضعیت آبرسانی به تفرش از چشمه هفتیان هم گفت: آبرسانی به تفرش از چشمه هفتیان طرح دیگری است که امسال خط اصلی آن تکمیل می‌شود، از 40 روستا تعداد 20 روستا آبرسانی شده، این پروژه هم با محدودیت اعتباری رو به رو است که در صورت تامین اعتبار امیدواریم به زودی تکمیل شود.

وی افزود: آبرسانی به شهرهای بخش دیگری از شهرهای استان از خط کوچری هم از دیگر طرح‌های آبرسانی اس، برای سه طرح آبرسانی استان امسال حدود 77 میلیارد تومان اعتبار قرار داده‌اند که متاسفانه تاکنون حدود 10 درصد تخصیص داشته‌ایم.

مدیرعامل شرکت آب‌منطقه‌ای استان مرکزی با اشاره به دیگر طرح‌های بزرگ در حوزه آب منطقه‌ای استان تصریح کرد: سه پروژه ملی دیگر هم داریم که شامل طرح تعادل‌بخشی سفره‌های آب زیرزمینی(نصب کنتورهای حجمی، پر کردن چاه‌های غیرمجاز، گشت و بازرسی و غیره)، بازسازی تاسیسات آبی(نگهداری و بازسازی تاسیسات آبی مانند سدها) و تکمیل و تجهیز شبکه‌های اندازه‌گیری می‌شود.

آمره‌ای بیان کرد: کل اعتبار مصوب برای 6 طرح بزرگ استان که شامل 3 طرح آبرسانی و طرح‌های تعادل‌بخشی سفره‌های آب زیرزمینی، بازسازی تاسیسات آبی و تجهیز و تکمیل می‌شود 865 هزار و 330 میلیون ریال است و تاکنون 14 درصد این اعتبار تخصیص شده است.

وی با اشاره به وضعیت نصب کنتور هوشمند در استان هم ادامه داد: قانون‌گذار موظف کرده که تمام چاه‌ها باید مجهز به نصب کنتور هوشمند شود، در قوانین قبلی بنا بود که دولت هزینه نصب کنتورها را بدهد و در قوانین جدید مقرر شده که صاحبان چاه‌ها این هزینه را بپردازند.

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان مرکزی عنوان کرد: با توجه به افزایش قیمت‌ها، تورم و نرخ ارز متاسفانه قیمت این کنتورها افزایش پیدا کرد و یکی از عواملی که سبب شده استقبال مردم برای نصب این کنتورها کم شود، افزایش قیمت این کنتورها بوده که بین 7 میلیون تا 10 میلیون تومان است.

آمره‌ای افزود: 7 هزار چاه کشاورزی داریم که باید مجهز به نصب کنتور حجمی شوند، تاکنون تعداد یک‌هزار و 481 دستگاه کنتور نصب شده است

وی تصریح کرد: امسال هم نصب 260 دستگاه کنتور را در برنامه داریم که این تعداد نصب شده اما کم بوده و باید به سمت نصب فراگیر این کنتورها برویم چراکه نصب موردی اعتراضاتی را هم به دنبال دارد.

مدیرعامل شرکت آب‌منطقه‌ای استان مرکزی بیان کرد: امیدواریم دولت با قرار دادن وام یا تسهیلاتی برای سرعت‌بخشی به این روند کمک کند.

گفت‌و‌گو از سمیرا عیدی گل‌تپه‌ای

انتهای پیام/712/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon