هشدار آلمان به پناهندگان برای عزیمت به اروپا/ خشم بروکسل از سیاستهای آنکارا در قبال مهاجران
دولت آلمان به پناهندگانی که از ترکیه به سمت اروپا حرکت میکنند درباره عزیمت به اروپا هشدار داده و درهای این اتحادیه به روی آنها را بسته دانست.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه "تاگس اشپیگل"، دولت آلمان به پناهندگان و مهاجران در ترکیه درباره عزیمت به اروپا هشدار داده است.
"استفان زایبرت"، سخنگوی دولت آلمان روز دوشنبه در سخنانی در برلین گفت: ما در حال حاضر در مرزهای خارجی اتحادیه اروپا با ترکیه از زمین و دریا شاهد شرایط بسیار نگران کننده ای هستیم. ما پناهندگان و مهاجرانی را می بینیم که ترکیه به آن ها گفته است که راه به سمت اروپا باز است و این در حالی است که طبیعتا حالا این طور نیست.
وی این گفته صدر اعظم آلمان مبنی بر اینکه بحران پناهندگان سال 2015 نباید تکرار شود را همچنان معتبر ارزیابی کرد.
زایبرت تاکید کرد که این اعلام دولت ترکیه به مهاجران این انسان ها و زنان و کودکان را در شرایط بسیار سختی قرار داده و همچنین یونان را در برابر چالشی دشوار قرار داده است.
اتحادیه اروپا در این شرایط ترکیه را به لزوم پایبندی به توافق پناهندگان با ترکیه فراخوانده است. یک سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز دوشنبه در سخنانی در بروکسل گفت: ما از ترکیه انتظار داریم که تعهدات خود در توافق پناهندگان را برآورده کند.
توافق پناهندگانی که در ماه مارس سال 2016 بین ترکیه و اتحادیه اروپا منعقد شد پیش بینی می کند که یونان پناهندگانی را که به صورت غیر قانونی به این کشور سفر می کنند دوباره به ترکیه باز گرداند. اتحادیه اروپا هم در مقابل پناهندگان سوری را از ترکیه پذیرفته و به این کشور برای تامین پناهندگان کمک مالی می کند.
هشدار عفو بین الملل
سازمان عفو بین المل با توجه به شرایط فاجعه بار در مرزهای بین ترکیه و یونان درباره سرنوشت پناهندگانی که در این منطقه اقامت دارند هشدار داده است.
سازمان عفو بین الملل روز دوشنبه اعلام کرد : ما در حال حاضر شاهد عواقب پیش بینی شده توافق پناهندگان ترکیه و اتحادیه اروپا در مرزهای بین ترکیه و یونان هستیم. افرادی که به دنبال پناهندگی هستند به توپ بازی در یک درگیری سیاسی کشنده تبدیل شده اند.
سازمان عفو بین المل درباره اقدامات خشونت آمیز علیه پناهندگان در این مناطق هشدار داده است.
در این شرایط هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان انتقاد شدیدی به گشایش مرزهای ترکیه برای عزیمت پناهندگان به اروپا وارد کرده است. وی روز دوشنبه در یک کنفرانس اروپایی در وزارت امور خارجه آلمان اعلام کرد: ما نباید اجازه دهیم که پناهندگان به توپ بازی منافع ژئوپلیتیکی تبدیل شوند.
ماس در عین حال اعلام کرد که اتحادیه اروپا همچنان به توافق پناهندگان با آنکارا پایبند است، اما ترکیه هم باید به تعهدات خود در این توافق پایبند باشد.
"اورزو لا فون در لاین"، رئیس کمیسیون اروپایی هم از آنکارا درخواست کرده در سیاست خود در قبال مهاجران تجدید نظر کند. وی با تاکید بر اینکه درک می کند آنکارا در شرایط دشواری قرار دارد در عین حال گفت: اما آنچه که ما حالا می بینیم نمی تواند یک پاسخ راه حل باشد.
فون در لاین همراه با رئیس شورای اروپایی و رئیس پارلمان اروپا روزسه شنبه به مرزهای یونان سفر می کنند تا از نزدیک شاهد وقایع باشند و همبستگی خود با کشور یونان را نشان دهند. فون در لاین تاکید کرد چالشی که یونان در برابر آن قرار دارد یک چالش اروپایی است.
اردوغان اعلام کرده است که همچنان مرزهای خود با اتحادیه اروپا را باز نگه می دارد و اروپا هم باید سهم خود در این راستا را بر عهده گیرد.
یگان های ارتش یونان روز دوشنبه در جزایر شرق اژه مانور تیراندازی گسترده ای را انجام دادند. تلویزیون دولتی یونان با استناد به اطلاعات وزارت دفاع این کشور این خبر را اعلام کرده است. به اعتقاد مفسران ،این اقدام یونان واکنشی به افزایش هجوم مهاجران در مرزها است.
آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان هم در واکنش به شرایط مهاجران در مرزهای یونان اخطار آشکاری به رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه داده است.
وی تاکید کرد که ترکیه احساس می کند که در حال حاضر به اندازه کاقی از طرف اتحادیه اروپا حمایت نمی شود. وی افزود: اما با تمام درکی که من نسبت به این مسئله دارم، این کاملا غیر قابل قبول است که ما این بار را دوش پناهندگان بیاندازیم.
وی تاکید کرد که مهاجرانی که هم اکنون در مرزهای ترکیه و یونان قرار دارند به بن بست رسیده اند. مرکل گفت که ترکیه با تکلیف بزرگی با نگاهی به درگیری ها در ادلب مواجه شده است.
"مارگاریتس شیسناس"، کمیسر امور مهاجرت اتحادیه اروپا هم خطاب به ترکیه اعلام کرده که هیچ کس نمی تواند از اتحادیه اروپا اخاذی کند و این تشکل را مرعوب کند. شرایط اخیر یک بحران است؛ اما این فرصتی است تا کشورهای اروپایی مشترکا از مرزهای خود حمایت کنند و همبستگی خود با یونان و بلغارستان را نشان دهند و هم زمان یک اصلاح گسترده قوانین مهاجرت را در پیش گیرند.
انتهای پیام/