کرونا تولید کارخانهای در آمریکا را کاهش داد
فعالیت کارخانه ای آمریکا در ماه فوریه با کاهش سفارش های جدید کند شده است که نشان دهنده نگرانی در مورد اختلال در زنجیره عرضه در اثر گسترش سریع ویروس کروناست.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، فعالیت کارخانه ای آمریکا در ماه فوریه با کاهش سفارش های جدید کند شده است که نشان دهنده نگرانی در مورد اختلال در زنجیره عرضه در اثر گسترش سریع ویروس کرونا است. به این ترتیب ترس بازارهای مالی از رکود دوباره شدت گرفته است.
بازارهای سهام در سراسر جهان سقوط کردهاند. شاخص اصلی وال استریت بدترین هفته خود را پس از بحران مالی 2008 پشت سر گذاشته است. اوراق قرضه خزانه داری آمریکا برای اولین بار از 2016 به کمتر از 1 درصد رسیده است.
سرمایهگذاران نگرانند این ویروس رکورد 11 سال توسعه اقتصادی آمریکا را از مسیر خارج کند. جروم پاول، رئیس فدرال رزرو آمریکا، زیربنای اقتصاد این کشور را قدرتمند معرفی کرد ولی اظهار داشت ویروس کرونا برای فعالیت اقتصادی خطراتی دارد و گفت بانک مرکزی آمریکا از تمام ابزارهایش برای حمایت از اقتصاد استفاده می کند.
کریس راپکی، اقتصاددان ارشد در نیویورک گفت:« شرایط برای شرکت هایی که از زنجیره عرضه چین برای تولید خود استفاده می کردند بیش از پیش حساس شده است و بخش تولید کارخانه ای احتمالاً وارد یک رکود واقعی می شود».
موسسه مدیریت عرضه اعلام کرد شاخص آن از فعالیت کارخانهای در ماه فوریه به 50.1 رسید که کمتر از 50.9 در ژانویه بود. اقتصاددانها پیش بینی میکنند این شاخص در فوریه 50.5 باشد. رقم بالاتر از 50 نشان دهنده توسعه بخش تولید است که 11 درصد اقتصاد آمریکا را تشکیل می دهد.
شاخص موسسه مدیریت عرضه در ژانویه برای اولین بار طی پنج ماه به خاطر امضای مرحله اول قرارداد تجاری بین چین و آمریکا افزایش یافت و به بالاتر از 50 رسید. ولی شیوع ویروس کرونا که تا حالا جان حداقل 3 هزار نفر را گرفته و بیش از 80 هزار نفر را مبتلا کرده، تهدیدی جدید برای کارخانه هاست.
علاوه بر اختلال در زنجیره عرضه و کاهش صادرات، شیوع این ویروس باعث لغو سفرها شده و به صنعت خدمات هم آسیب رسانده است.
گزارش جداگانهای از طرف موسسه آی اچ اس مارکیت نشان میدهد شاخص مدیران خرید آمریکا در فوریه تا 50.7 کاهش یافته است. این شاخص در ژانویه 51.9 بود.
انتهای پیام/112