گزارش|ادلب٬ میدانی برای آزمایش تسلیحاتی ترکیه
ترکیه در حملات مداخلهگرانه پیشین خود به شرق فرات از برخی سلاحهای ملی تولید داخل استفاده کرد اما در حمله به ادلب تعداد بیشتری از انواع و اقسام تسلیحات و مهمات نسل جدید را آزمایش کرد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم٬ امروز هم وزارت دفاع ترکیه٬ خبر کشته شدن یکی دیگر از نظامیان خود را در ادلب اعلام کرد، حالا در مجموع٬ شواهد نشان میدهد که تنش همچنان ادامه دارد و ارتش تحت امر اردوغان٬ هنوز هم از حمله به ارتش سوریه منصرف نشده است.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه دیروز در اظهاراتی عجیب اعلام کرده که این حملات٬ تنها دستگرمی و آغاز کار است و میخواهد باز هم به ارتش سوریه٬ ضربه بزند.
در همین حال٬ وزیر دفاع ترکیه خلوصی آکار نیز ادعا کرده که در جریان حملات ادلب٬ تاکنون بیش از 2500 تن از نظامیان سوریه کشته شدهاند. اما یکی دیگر از ابعاد مهم حملات مداخلهگرانه ارتش ترکیه در ادلب٬ موضوع آزمایش تسلیحاتی است.
ترکیه در حملات مداخلهگرانه پیشین خود به شرق فرات٬ از برخی سلاحهای ملی تولید داخل استفاده کرد اما در حمله به ادلب٬ تعداد بیشتری از انواع و اقسام تسلیحات و مهمات نسل جدید را آزمایش کرد.
حریم هوایی ادلب و مهمانناخوانده بدون سرنشین
در استراتژی دفاعی و نظامی ترکیه٬ استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین به یک موضوع حیاتی و مهم تبدیل شده و پیشتر٬ نیروی هوایی ترکیه در مصاف با پ.ک.ک. توانسته با استفاده از این هواپیماها٬ موفقیتهای بزرگی به دست بیاورد.
علاوه بر رصد هوایی مرزها و تعقیب پیشرویهای برخی یگانهای پ.ک.ک. بهمنظور ورود به مرزهای ترکیه٬ در چندین مورد سوءقصد نیز٬ با استفاده از این هواپیماها٬ چندین فرمانده رده نخست پ.ک.ک. از پای درآمدهاند.
این هواپیماها در یک دستهبندی کلی به دو نوع تقسیم میشوند:
1. هواپیماهای بدون سرنشین (IHA).
2. هواپیماهای بدون سرنشین مسلح (SIHA).
بیرقدار تی.بی.2 (BAYRAKTAR TB2)
یکی از هواپیماهای بدون سرنشین مسلح ترکیه که در حمله به ادلب مورد استفاده قرار گرفته٬ بیرقدار تی.بی.2 است.
این هواپیما که به نام خانوادگی مدیر شرکت سازنده آن نامگذاری شده٬ چنین مشخصاتی دارد:
حداکثر ارتفاع پرواز 27 هزار فوت
طول مدت زمان ماندن در هوا با یک بار سوختگیری 24 ساعت
حداکثر مسافت فاصله از مرکز رصد خبری و اطلاعاتی 150 کیلومتر
طول هواپیما 6 و نیم متر
عرض بالها 12 متر
قابلیت حمل وزن موشکها 55 کیلوگرم
عنقا (ANKA)
یکی دیگر از انواع هواپیماهای بدون سرنشین ترکیه عنقا نام دارد که در حمله به ادلب از آن استفاده شده است.
این هواپیما٬ بهمراتب از بیرقدار تی.بی.2 قدرتمندتر و بزرگتر است. عنقا چنین مشخصاتی دارد:
حداکثر ارتفاع پرواز 30 هزار فوت
طول مدت زمان ماندن در هوا با یک بار سوختگیری 24 ساعت
حداکثر مسافت فاصله از مرکز رصد خبری و اطلاعاتی 250 کیلومتر
طول هواپیما 8.6 و نیم متر
عرض بالها 17.5 متر
قابلیت حمل وزن موشکها 250 کیلوگرم
مینیبمب هوشمند مام ال (MAM - L)
ویژگی جغرافیایی مسطح و اراضی فلات مرز ترکیه و سوریه٬ این امکان را در اختیار نیروی هوایی و هدایت کنندگان هواپیماهای بدون سرنشین میگذارد که با پرتاب راکتها و بمبها و مینیبمبهای هوشمند٬ به ارتش سوریه ضربه زند.
مام ال و مام جی٬ دو مدل از این موشکهای هوا به زمین است که چنین ویژگیهایی دارند:
مام ال: وزن 22 کیلوگرم٬ طول 1 متر٬ حداکثر برد 8 کیلومتر٬ زرهشکن و مخصوص حمله به تانکها و نفربرهای زرهی.
مام جی: وزن 6.5 کیلو٬ طول 97 سانتیمتر٬ حداکثر برد 8 کیلومتر٬ کاربرد چندمنظوره.
سیستم جنگ الکترونیکی کُرال (KORAL Mobil Harp Sistemi)
این قرارگاه جنگ الکترونیکی پرتابل٬ پیشتر در حمله به شرق فرات هم مورد استفاده قرار گرفته است و حالا ترکیه در ادلب نیز از آن بهره میگیرد، علاوه بر قابلیت انطباق و فرماندهی سیستمهای متصلشده خودی٬ از قابلیت آن برخوردار است که با انتشار گسترده امواج ویژه، سیستمهای دفاعی و مخابراتی دشمن را از کار بیندازد.
موشکهای کاپلان (KAPLAN FÜZESİ)
صنایع موشکی وزارت دفاع ترکیه٬ نوپا است اما در چند سال اخیر توانسته با استفاده از تجربیات مهندسین دو شرکت مهم آسلسان و راکتسان٬ موفقیتهایی به دست بیاورد.
سیستم موشکی کاپلان (بهمعنی پلنگ) چند نوع موشک کوتاهبرد و میانبرد تولید کرده که بین 30 تا 120 کیلومتر برد دارند و وزن هر کدام از آنها بین 105 تا 175 کیلوگرم است.
علاوه بر تسلیحات٬ ادوات و مهماتی که در بالا به آنها اشاره شد٬ کاتیوشای چنار و تانکهای ابوس نیز از دیگر تسلیحات بهکارگرفته ترکیه در حمله به ادلب است.
با توجه به اقدامات ترکیه در روزهای اخیر٬ میتوان چنین گفت که ترکیه در میدان عمل٬ بدون توجه به قوانین بینالمللی و اصول حقوق مرزها و حاکمیت کشورها٬ سوریه را به میدان آزمایش تسلیحاتی خود تبدیل کرده است.
انتهای پیام/+