بازرسی تمام محمولههای ترانزیتی در هیچ کشوری امکانپذیر نیست
دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: بازرسی تمام محمولهها به دلایل مختلف از جمله تبعیت از قوانین و سازوکارهای گمرکی و ترانزیت کالا، در هیچ کشوری امکانپذیر نیست؛ اگر هم بتوانیم همه را بازرسی کنیم صفهای طولانی تشکیل میشود.
به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ اسکندر مؤمنی در حاشیه شصت و سومین اجلاس سالیانه کمیسیون موادمخدر در مقر سازمانملل متحد در وین در دیدار با معاون وزیر امورداخله افغانستان در امر مبارزه با موادمخدر، اظهار کرد: عمیقاً بر این باوریم که ایران و افغانستان مانند برادرانی در یک خانواده هستند که ناخواسته گرفتار بلای خانمانسوز موادمخدر شدهاند.
دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر با بیان اینکه برای ما امنیت و ثبات افغانستان به معنای گسترش اخوت و مودت است، افزود: از تلاشهای شما [افغانستان] برای کنترل کشت و تولید مواد تشکر میکنیم و از مشکلات شما در توقف کشت و تولید اطلاع داریم، به همین دلیل همواره در نشستهای بینالمللی بر ضرورت کمک به افغانستان در زمینه کشت جایگزین و اهمیت ویژه برنامههای توسعهای تأکید میکنیم.
وی تصریح کرد: ادامه این وضعیت، باعث تداوم ناامنی و گسترش فعالیت گروههای تروریستی، تشدید افراطگرایی شده و از همه مهمتر، جوانان دو کشور هر روز بیشتر از روز قبل در معرض ابتلا به این معضل شوم قرار میگیرند؛ لذا باید چارهای اندیشیده شود.
مؤمنی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران، تمام تلاشهای خود را برای مقابله با قاچاق پیشسازها به افغانستان انجام میدهد، گفت: کشفیات ما در سالهای گذشته مخصوصاً امسال، نشانه جدیت ما در امر مبارزه با موادمخدر است لیکن حجم محمولههای ترانزیتی (پیشسازها) از کشور ما به مقصد افغانستان بسیار بالا است و ما به خاطر تحریمهای یکجانبه امریکا تجهیزات فنی کافی برای بازرسی دقیق تمام آنها را در اختیار نداریم.
دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر بیان کرد: بازرسی تمام محمولهها به دلایل مختلف از جمله تبعیت از قوانین و سازوکارهای گمرکی و ترانزیت کالا، در هیچ کشوری امکانپذیر نیست؛ اگر هم بتوانیم همه را بازرسی کنیم صفهای طولانی تشکیل میشود که از طرفی موجب نارضایتی بازرگانان دو کشور شده و از طرف دیگر احتمال فاسد شدن محمولههای مصرفی به مقصد افغانستان خواهد شد.
وی متذکر شد: ما کماکان مساعدتهای آموزشی و فنی برای پزشکان و پلیس افغانستان را در برنامه داریم و آمادهایم تا در مورد تعریف و اجرای پروژههای مشترک توسعهای از جمله معیشت جایگزین و پیشبرد برنامههای توسعهای همکاری کنیم.
مؤمنی افزود: واحد برنامهریزی مشترک موسوم به JPC، از ظرفیتی بسیار مؤثر در زمینه همکاریهای اطلاعاتی و طراحی عملیات برخوردار است و باید تلاش کنیم از این فرصت که مورد تائید جامعه بینالمللی است، استفاده کنیم، استقرار افسر رابط مواد مخدر افغانستان در واحد برنامهریزی مشترک در تهران، مؤید اراده شما در مبارزه با مواد مخدر و ارتقاء همکاریها در زمینه تبادل اطلاعات و گشتهای همزمان مرزی است.
دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر بر اجرای توافقات دوجانبه و سهجانبه از جمله راهاندازی و فعالسازی دفاتر رابط مرزی بهصورت دوجانبه و سهجانبه تأکید کرد و گفت: تلاش برای تداوم برگزاری نشستهای مقامات ارشد و وزرا ابتکار سهجانبه، برای مرور همکاریها و تعیین دستور کار تعاملات آتی، هم در ابعاد سیاسی و هم در ابعاد اطلاعاتی ـ عملیاتی، یک ضرورت است.
گفتنی است؛ در این دیدار طرفین بر اراده سیاسی دو کشور بر لزوم تبادل اطلاعات منجر به عملیات تأکید کردند و مقرر شد نشست وزرای مبارزه با مواد مخدر ابتکار سهجانبه در تابستان سال 99 در کابل برگزار شود.
انتهای پیام/