۱۱۰۰۰ چایکار و کارخانهدار گیلان و مازندران تسهیلات بانکی دریافت کردند
رئیس سازمان چای کشور از پرداخت ۵۴ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان تسهیلات به فعالان عرصه تولید و فرآوری چای خبر داد و گفت: تاکنون ۱۱ هزار چایکاران و کارخانهدار شمال کشور از تسهیلات بانکی بهرهمند شدهاند.
حبیب جهانساز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در رشت، اعطای تسهیلات بانکی در راستای بهزراعی، بهسازی و بهداشتی کردن محیط به 11 هزار نفر از چایکاران و صاحبان کارخانجات کشور خبر داد و اظهار داشت: طبق آمارها تاکنون بالغ بر 54 میلیارد و 400 میلیون تومان تسهیلات به فعالان عرصه تولید و فرآوری چای پرداخت شده است.
رئیس سازمان چای کشور با بیان اینکه تسهیلات حمایتی با بهره کم در اختیار چایکاران و صاحبان کارخانجات قرار داده میشود عنوان کرد: مهلت پرداخت تسهیلات بهزراعی و بهسازی به چایکاران و صاحبان کارخانجات فرآوری چای 15 اسفندماه به پایان میرسد بنابراین انتظار داریم متقاضیان هر چه زودتر نسبت به دریافت آن اقدام کنند.
جهانساز با تأکید بر اینکه چایکاران و صاحبان کارخانجات چایسازی برای دریافت تسهیلات بانکی کمبهره باید به ادارههای چای محل سکونت خود مراجعه کنند تصریح کرد: گیلان و مازندران 25 هزارهکتار باغ چای و 60 هزارخانوار چایکار دارند که البته سهم زیادی از باغات چای کشور در گیلان و شهرستانهایی مانند لاهیجان قرار دارد.
رئیس سازمان چای کشور از پرداخت چیزی بیش از 98 درصد از مطالبات چایکاران دو استان گیلان و مازندران خبر داد و در مورد نحوه پرداخت مبالغ باقیمانده اظهار داشت: در حال حاضر مبلغ بسیار اندک و ناچیزی از کل مطالبات چایکاران باقیمانده است که آن هم متعاقباً و در روزهای آینده به حساب آنان واریز میشود.
وی عوامل و مخاطراتی که به باغات چای آسیب میزنند را برشمرد و با اعلام اینکه خوشبختانه باغات چای گیلان و مازندران به آن صورت نیاز به سمپاشی و محلولپاشیهای گسترده برای مبارزه با آفات ندارند افزود: زخم ریشه و کنه که بیشتر در زمان خشکسالی اتفاق میافتد از مهمترین آفاتی است که میتواند باغات چای را تهدید کند.
رئیس سازمان چای کشور با بیان اینکه نحوه کوددهی و شخم باغات چای میتواند از بروز این دو آسیب مهم در سطح باغات چای جلوگیری کند تصریح کرد: نقشه حاصلخیزی خاک با همکاری مشترک این سازمان و پژوهشکده چای تهیه شده است بنابراین با مصرف بهینه کود شیمیایی میتوان از زخم ریشه بوتههای چای جلوگیری بهعمل آورد.
رئیس سازمان چای کشور استقبال مصرفکنندگان داخلی و گرایش آنها نسبت به مصرف چای ایرانی را در سال مزین به شعار رونق تولید مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: با حمایتهایی که دولت بهویژه در چند ساله اخیر از صنعت چای داخلی داشته انگیزه کشاورزان چایکار برای ورود به باغاتشان و احیاء آنها افزایش پیدا کرده است.
جهانساز فعال بودن کارخانجات چایسازی در گیلان و مازندران، برندسازی و کیفیسازی محصول تولید شده را از جمله دستاوردهای به دست آمده در صنعت چای اعلام کرد و بیان داشت: در همین راستا پرداخت تسهیلات با نرخ سود کم به کشاورزان چایکار و کارخانجات چایسازی نیز از ماهها قبل در دستور کار قرار گرفته است.
لزوم انتقال دانش فنی به چایکاران را در راستای بهرهوری بیشتر در تولید و برداشت کیفی برگ سبز چای بسیار ضروری خواند و عنوان کرد: اجرای طرح بهزراعی باغات چای، روی آوردن به روشهای نوین آبیاری، مبارزه با آفات و بیماریها و علفهای هرز گیاهی از جمله مؤلفههای مهمی است که بهدنبال تحقق هر چه بیشتر آن هستیم.
رئیس سازمان چای کشور حمایت از تولیدکنندگان چای و تولید چای خشک باکیفیت و مرغوب را از جمعه اولویتهای مهم این سازمان دانست و اظهار داشت: با افزایش میزان صادرات چای خشک ارزآوری خوبی نصیب کشورمان میشود از سوی دیگر کشاورزان چایکار نیز رغبت بیشتری برای تولید این محصول پیدا میکنند.
انتهای پیام/614/ح