تشریح پیشنهادات نمایندگان برای لغو نشدن جلسات علنی جهت بررسی بودجه ۹۹

تشریح پیشنهادات نمایندگان برای لغو نشدن جلسات علنی جهت بررسی بودجه 99

سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس جزئیاتی از پیشنهادات این هیئت و نمایندگان مجلس برای لغو نشدن جلسات علنی پارلمان جهت بررسی و تصویب بودجه ۹۹ را تشریح کرد.

اسدالله عباسی سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم درباره روند بررسی لایحه بودجه سال 1399 و کسب اجازه رئیس مجلس از مقام معظم رهبری برای تعیین تکلیف بودجه، گفت: پس از مخالفت مجلس با کلیات لایحه بودجه سال 99، این لایحه برای اصلاح به کمیسیون تلفیق مجلس ارسال و موضوعات مطروحه با همکاری دولت مرتفع شد، اما در همان روزها وزیر بهداشت و درمان با حضور در مجلس اعلام کرد که به دلیل شیوع بیماری کرونا، برگزاری جلسات علنی مجلس مانند دیگر گردهمایی‌ها متوقف شود، اما نمایندگان مجلس به دلیل اهمیت موضوع بودجه، در مجلس حضور یافتند.

وی ادمه داد: در نهایت وزیر بهداشت و درمان به عنوان رئیس ستاد ملی مقابله با کرونا در نامه‌ای رسمی به مجلس با استناد به مصوبه شورای عالی امنیت ملی اعلام کرد که جلسات علنی باید برگزار نشود و حتی این ستاد مخالف برگزاری جلسات کمیسیون تلفیق لایحه بودجه بود، اما هیئت‌رئیسه و اغلب نمایندگان مجلس با این تصمیم مخالف بودند.

سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس تصریح کرد: ستاد ملی مقابله با کرونا در تشریح دلایل مخالفت با برگزاری جلسات علنی اعلام کرد که در این باره تنها موضوع ابتلای نمایندگان به بیماری کرونا مطرح نیست، بلکه این خطر وجود دارد که  به واسطه ارتباط نمایندگان با مردم، شیوع بیماری گسترش چشمگیری داشته باشد، بنابراین با متوقف کردن برگزاری جلسات علنی، این زنجیره را باید قطع کرد.

عباسی افزود: اعضای هیئت‌رئیسه مجلس در دو هفته اخیر تلاش بسیاری را برای قانع کردن ستاد ملی مقابله با کرونا جهت برگزاری جلسات علنی صورت دادند، حتی این هیئت سه نفر از اعضای خود را به این ستاد اعزام کرد، اما ستاد مقابله با کرونا بار دیگر با برگزاری جلسات علنی مخالف کرد، از طرف دیگر پیشنهادات بسیاری برای برگزاری صحن مطرح شد.

وی با اشاره به پیشنهادات مطرح شده برای برگزاری جلسات علنی مجلس اضافه کرد: برگزاری جلسات در سالن اجلاس سران، بررسی دو‌دوازدهم و سه‌دوازدهم لایحه بودجه و برگزاری جلسات علنی به صورت الکترونیک و ویدیو کنفرانس از پیشنهاداتی بود که یا امکان اجرای آن میسر نبود و یا اینکه خلاف آیین‌نامه داخلی مجلس بود.

سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس با اشاره به اهمیت تعیین تکلیف لایحه بودجه سال 99 در سال‌جاری، گفت: قطعا اگر بودجه 99 تا پیش از سال جدید تصویب و تعیین تکلیف نمی‌شد، دولت در سال آتی برای فعالیت‌های خود از جمله پرداخت حقوق به کارمندان با مشکل مواجه می‌شد، از طرف دیگر اگر این امر محقق نمی‌شد، احتمالا لایحه بودجه 99 باید در مجلس یازدهم مورد بررسی قرار می‌گرفت که این مسئله نیز بسیار مشکل‌ساز بود.

عباسی ادامه داد: پس از مخالفت ستاد ملی مقابله با کرونا و اصرار مجلس برای برگزاری جلسات علنی، در نهایت رئیس مجلس در نامه‌ای به رهبر معظم انقلاب از ایشان کسب تکلیف کرد که معظم‌له اِذن به ارسال مصوبه لایحه بودجه سال 99 به شورای نگهبان دادند و قطعا با تدبیر ایشان، کشور از بن‌بست در سال آینده خارج شد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران