سوداگری شایعه‌سازان از فضای نگران جامعه؛ کرونا نانی برای تنور شایعات + فیلم


سوداگری شایعه‌سازان از فضای نگران جامعه؛ کرونا نانی برای تنور شایعات + فیلم

"شایعه" ویروسی خطرناک‌تر از "کرونا" است و طبق اعلام مسئولان قضایی استان مرکزی، با شایعه‌پردازان به شدت برخورد قانونی می‌کند.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، با باز شدن پای کروناویروس به ایران از ابتدای اسفندماه شاهد یکه‌تازی این میهمان ناخوانده در کشور هستیم، گرچه علاوه بر ایران، بیش از 30 کشور جهان هم درگیر این ویروس هستند.

میهمان ناخوانده این روزهای کشور به رغم اینکه گفته می‌شود ویروس ضعیفی است اما بسیار پر سر و صدا بوده و در صدر اخبار این روزها قرار دارد، به طوری که رونق خاصی به بازار شایعات داده و پشت آوار شایعاتِ داغِ این روزها، سوهان روح مردم شده و با جولان دادن بر روح و روان مردم ترس و دلهره را به جان آنها انداخته است.

یکه‌تازی این ویروس به قدری است که این روزها اگر در جایی هم نباشد ترس و اضظراب از آن وجود دارد و تمام توجهات را معطوف به خود ساخته است، دغدغه مهم این روزهای مردم کرونا شده و همه به دنبال اخبار مربوط به این ویروس هستند که در این فضا تمام شایعات هم حول محور این ویروس و #کرونا می‌‌چرخند.

#کرونا فضای مجازی را پر کرده است با اخباری که نمی‌توان صحت آنها را تایید کرد، اخباری که بدون توجه به صحت آن و منبع خبر بین کاربران، کانال‌ها و گروه‌های موجود در فضای مجازی رد و بدل می‌شود.

گرچه وزارت بهداشت بارها بر دنبال کردن اخبار از طریق منابع رسمی و تاییدشده تاکید کرده اما شایعات و گرایش مردم به این شایعات و اخبار کرونایی، جامعه و حال این روزهای آن را آشفته ساخته است، گرایش مردم برای شنیدن اخبار تازه پیرامون این ویروسِ پر سر و صدا، به بازار شایعات دامن زده و سبب ایجاد فضای متشنج در کشور شده است.

استان مرکزی هم به دنبال شیوع کرونا با موجی از شایعات همراه است که شاید بیش از خود ویروس برای مردم خطرزا هستند، یک بار با انتشار کلیپ مربوط به جوانی که در اثر ابتلا به کرونا در مقابل پاساژ ساسان بر زمین افتاده است و بار دیگر با آمار و ارقامی که به گفته افراد، فرد آشنای آنها که در بیمارستان خوانساری کار می‌کند چنین گفته، در هر صورت چنین اخباری با هر هدفی و انگیزه‌ای که منتشر می‌شوند نتیجه‌ای جز بی‌اعتمادی به آمارهای رسمی و ایجاد ترس و دلهره و تاثیرات سوء بر روان و سلامت مردم به همراه ندارند.

این اخبار پرهیاهو که در کسری از ثانیه منتشر می‌شوند سبب شده که بار روانی این بیماری بیش از خود بیماری به فضای جامعه و مردم آسیب بزند، خلاصه این روزها تنور شایعات از آمار مبتلایان تا توصیه‌ها و تجویزهای من‌درآوردی، داغ بوده و جامعه را در انبوهی از اخبار مشوش و دلهره‌‌آور غرق کرده است.

در کنار این شایعات بازار داشتن آشنا و فامیل پزشک یا پرستار دوست و فامیل در فلان بیمارستان هم داغ است که با جمله خبر داری؟؟؟؟ شروع می‌شود و انواع مختلفی از شایعات را به دنبال دارد.

دوشنبه‌شب(12 اسفندماه) کلیپی از بر زمین افتادن جوانی بر اثر ابتلا به کرونا، مقابل پاساژ ساسان واقع در خیابان شهید بهشتی اراک در فضای مجازی دست به دست شد که موجی از نگرانی را در میان مردم ایجاد کرده بود، این کلیپ علاوه بر انتشار در میان مردم از سوی کانال‌های خبری هم انتشار یافت که شاید سبب پذیرش بیشتر آن از سوی مردم شد.

ماجرای جوان مبتلا به کرونا مقابل پاساژ ساسان اراک چه بود؟

سیدمحمد جمالیان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی به دنبال انتشار این کلیپ و حجم انبوه بازنشر آن در فضای مجازی با تکذیب ابتلا به کرونای این جوان گفت: دوشنبه‌شب کلیپی در فضای مجازی و کانال‌های خبری برخی رسانه‌های استان مرکزی دست به دست شد که از زمین‌گیر شدن جوان اراکی در روبه روی یکی از مراکز تجاری به دلیل ابتلا به بیماری کرونا حکایت داشت.

وی افزود: در این کلیپ فیلمی از جوانی که دوشنبه‌شب در کنار یکی از مراکز تجاری اراک در خیابان افتاده و سرفه می‌کرد، منتشر و اعلام شد این جوان مبتلا به کرونا است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی تصریح کرد: با انتقال بیمار توسط اورژانس 115 به بیمارستان مشخص شد وی هیچ کدام از علائم ابتلا به بیماری کرونا را نداشته بلکه به دلایلی دچار افت سطح هوشیاری شده بوده است.

جمالیان بیان کرد: این جوان بعد از رسیدگی پرسنل بیمارستان و بهبود حال جسمانی با توجه به اینکه هیچ کدام از علائم کرونا را نداشت از بیمارستان مرخص شد.

وی ادامه داد: به دلیل رعایت اخلاق حرفه‌ای پزشکی از عنوان کردن علت این حادثه برای این جوان معذوریم، اما اطمینان خاطر را به مردم می‌دهیم که وی به هیچ عنوان مبتلا به کرونا نبوده و جای نگرانی نیست.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی عنوان کرد: همچنین از مردم و رسانه‌ها درخواست داریم، در این شرایط حساس از انتشار چنین اخباری که سبب نگرانی بیشتر مردم می‌شود خودداری کنند.

مردم به شایعات توجه نکنند

احمری، رئیس بیمارستان آیت‌الله خوانساری اراک هم در رابطه با کلیپ منتشرشده از جوان اراکی مبتلا به کرونا در مقابل یکی از مراکز تجاری اراک گفت: این روزها ویدئویی در فضای مجازی پخش شد که حکایت از افتادن جوانی بر روی زمین در کنار خیابان داشت که مردم خیلی هراسان از کنار او دور می‌شدند.

وی افزود: این فرد به بیمارستان منتقل شد و تحت معاینه قرار گرفت و هیچ علائمی از کرونا نداشت و به سبب مسمومیت بود که به این حال افتاده بود.

رئیس بیمارستان آیت‌الله خوانساری اراک تصریح کرد: تظاهرات کرونا به طور کامل مشخص است و بارها و بارها در فضای مجازی و صدا و سیما در رابطه با تظاهرات کرونا که همان تب، تنگی نفس، درد عضلانی و سرفه و غیره بوده صحبت شده است.

احمدی بیان کرد: اصلا نداریم چنین موردی که فردی خوشحال و خندان درحال راه رفتن باشد به یک باره در گوشه خیابان یا منزل بیفتد و علت آن به تنهایی کرونا باشد.

وی ادامه داد: این ویدئوها و این حرکات سبب ترس عمومی شده و اخبار کذبی است که در حقیقت منتشر می‌شود، توصیه بنده به مردم برای تشخیص اخبار صحیح از ناصحیح این است که برای دریافت اخبار چه به لحاظ تظاهرات بیماری و چه به لحاظ آمار و ارقام به خبرگزاری‌های رسمی کشور مراجعه کنند و به فضای مجازی خیلی در این زمینه اعتماد نکنند.

«خیرمند» معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی می‌گوید: به عنوان دستگاه قضایی ضمن تلاش برای جلوگیری از پخش شایعات در فضای مجازی و انتشار خبرهای صحیح از مجاری درست و قانونی رسانه‌های رسمی درباره ابعاد مختلف آماری و توصیفی کرونا با شایعه سازان و افرادی که جعل خبر می‌کنند برخورد قاطع قانونی خواهیم کرد

 

نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی جرم است و مجازات حبس و جزای نقدی دارد

عباس قاسمی، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان مرکزی هم با اشاره به مجازاتی که قانون برای شایعه‌پراکنی و تشویش اذهان عمومی در نظر گرفته است به خبرنگار تسنیم گفت: دستگاه قضایی در این ایام ویژه که جامعه درگیر بیماری کرونا و مقابله با آن هستند، با هرگونه شایعه‌پراکنی و تشویش اذهان عمومی به شدت برخورد می‌کند چراکه اجازه نمی‌دهیم شخصی امنیت و آرامش ذهنی جامعه را با دروغ و شایعه خراب کند.

وی افزود: قانون نیز برای این دسته از افراد که سبب ایجاد شایعات و تشویش اذهان عمومی می‌شوند به صراحت مجازات تعیین کرده که به طور قطع در برخورد با این افراد هیچ اغماضی انجام نمی‌شود.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان مرکزی تصریح کرد: براساس نص صریح قانون، نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی جرم است و مجازات حبس و جزای نقدی دارد که به طور قطع با این توضیح، به شدت با متخلفان برخورد خواهیم کرد.

با شایعه سازان و افرادی که جعل خبر می‌کنند برخورد قاطع قانونی می‌شود

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی نیز در پفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم با اشاره به برخورد قضایی با شایعه سازان در استان مرکزی اظهار داشت: یکی از زمینه‌های منفی فضای مجازی درباره شایعاتی است که درموضوعات مختلف ایجاد می‌شود، در بحث کرونا نیز شاهد انتشار خبرهای دروغین و شایعاتی درباره افراد مبتلا، تعداد افراد فوت شده براثر کرونا بوده‌ایم یا تصاویری پخش می‌شود که هیچ ربطی به موضوع کرونا ندارد.

محسن خیرمند افزود: به عنوان دستگاه قضایی ضمن تلاش برای جلوگیری از پخش شایعات در فضای مجازی و انتشار خبرهای صحیح از مجاری درست و قانونی رسانه‌های رسمی درباره ابعاد مختلف آماری و توصیفی کرونا با شایعه سازان و افرادی که جعل خبر می‌کنند برخورد قاطع قانونی خواهیم کرد.

به گزارش تسنیم، این روزها در میان شایعات کار تبیین صحیح و دقیق و اطلاع رسانی درست وظیفه ذاتی و مهم رسانه‌های رسمی در کشور و استان مرکزی به شمار می‌رود چراکه رسانه در خط مقدم اطلاع رسانی کرونا در جامعه است تا اجازه جولان به دروغ پردازی فیک نیوزها ندهد.

انتهای پیام/711/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon