علینژاد: ویروس بلاتکلیفی را از ویروس کرونا خطرناکتر میدانم/ فدراسیون فوتبال با وجود ۴ بار یادآوری، اساسنامه را به فیفا ارسال نکرده بود
معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان گفت: خوشحالم تکلیف فدراسیون دوومیدانی مشخص شد، از کیهانی هم بابت زحمات چهار سال گذشته تشکر میکنم.
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، مهدی علینژاد در مجمع انتخاباتی فدراسیون دوومیدانی اظهار داشت: من ویروس بلاتکلیفی را از ویروس کرونا خطرناکتر میدیدم. مجمع امروز با رعایت ضوابط بهداشتی برگزار شد. خوشحالم تکلیف فدراسیون دوومیدانی مشخص شد.از کیهانی هم بابت زحمات چهار سال گذشته تشکر میکنم.
وی تاکید کرد: ما در دوومیدانی مدال المپیک داریم. همچنین این رشته در بازیهای آسیایی همیشه در سبد مدالآوری حضور داشته است. اینها باعث اهمیت این رشته در وزارت ورزش میشود. معتقدم ظرفیتی که در این رشته در کشور وجود دارد، اگر همه دست به دست هم بدهند، باعث رشد دوومیدانی خواهد شد. غیبت چهارده هیئت استانی به خاطر نگرانی از ویروس کرونا بوده و قطعا قلبشان با مجمع بوده است.
علینژاد افزود: کرونا نباید باعث توقف فعالیتهای ما شود. ما به خاطر مردم و کشور امروز اینجا جمع شدیم تا تکلیف دوومیدانی مشخص شود. اگر مجمع برگزار نمیشد، به بعد از المپیک انتخاباتش موکول میشد. در واقع تعویق انتخابات قطعا به ضرر دوومیدانی بود.
معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان گفت: امیدواریم سهمیههای بیشتری بگیریم و مدال آور هم باشیم. حدادی هم باید قول مدال بدهد. البته باید قول استفاده از همه توان داده شود. همچنین امیدوارم در بازیهای آسیایی بعدی رکورد خوبی در این رشته داشته باشیم.
علینژاد در واکنش به اعتراض کیهانی به عدم حضور برخی روسای هیئتها در مجمع فدراسیون دوومیدانی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: تقریبا 4 ماهی بود که فدراسیون را با سرپرست اداره میکردیم. زمینههای برگزاری مجمع از زمان سرپرستی ایرج عرب را آغاز کرده بودیم که با شیوع ویروس کرونا روبرو شدیم. دو حالت نداشتیم، یا انتخابات را برگزار کنیم یا نکنیم. اگر به واسطه کرونا انتخابات را برگزار نمیکردیم، معلوم نبود این داستان تا چه زمانی در ایران ادامه پیدا میکرد.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه هفتم اردیبهشت ماه مبارک رمضان شروع میشود، امکان برگزاری مجمع وجود نداشت و به اواخر خرداد کشیده میشد. بنابریان، منطقی نبود یک ماه و نیم قبل از المپیک تغییرات داشته باشیم. به نظر میآمد ویروس بلاتکلیفی در یک فدراسیون در طولانی مدت بسیار خطرناکتر از ویروس کرونا خواهد بود. ما با تمدیدات پزشکی این مجمع را برگزار کردیم و همه کسانی که میخواستند وارد مجمع شوند، تب سنجی شدند و به آنها ماسک داده شد.
معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان در خصوص اینکه با این شرایط میتوان مسابقات را برگزار کرد، گفت: مسابقات را نمیتوان با این تمدیدات پزشکی برگوار کرد، اما جلسات این چنینی را میتوان برگزار کنیم. آیا هیئت دئلت جلسات خود را برگزار نمیکند؟ تلویزیون نیز نشان میدهد که در برنامه دور همی تعداد افراد زیادی کنار هم حضور دارند.
علینژاد خاطرنشان کرد: نماینده سازمان بهداشت جهانی با سفرای خارجی جلسهای را داشتند که نزدیک به 90 تا 100 نفر حضور داشتند که رعایت کارهایی که ما کردیم، آنجا ندیدم. یک مقدار ترس بیش از اندازه از داشتن این ویروس خودش از نظر روانی جامعه را بهم بریزد. اعتقاد ما این بود که مجمع را برگزار کنیم و با توجه به اینکه یکی از روسای هیئتها بیمار بود، پذیرفتیم رأی خود را غیابی بدهد. منعی برای این کار ندارد و در گذشته این اتفاق افتاده است. این مسئله از اختیار رئیس مجمع است. سال 86 که خودم اولین بار رئیس شدم 5 رأی از طریق فکس آمده بود. بنابراین یک چیز مسبوق به سابقه است. شرایط کشور خاص است و با توجه به این شرایط تدابیر را اندیشیده بودیم.الحمدالله 27 نفر به اضافه یک نفر دیگر 28 نفر حضور داشتند که دو سوم مجمع را تشکیل دادند. رأی نیز مشخص شد.
وی در رابطه با ایرادات قانونی که از سوی کیهانی مطرح شد، تصریح کرد: ایشان دیدگاههای خودش را گفته است و ضرورتی ندارد هر چیزی که او گفته، در موردش صحبت کنم. من درباره حرفهای خودم صحبت میکنم. کسی که مسئولیت مجمع را برعهده دارد، بنده هستم و تمدیدات قانونی لازم دیده شده است. نایب رئیس، عضو هیئت رئیسه است و میتواند با معرفی در مجمع شرکت کند و هیچ منع قانونی ندارد و در آییننامه دیده شده است. اگر کیهانی ایرادی دیده باشند، میتوانند به مراجع نظارتی اعتراض خود را بدهند.
معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان در خصوص اینکه کیهانی گفته مدیرکل استان از طرف رئیس هیئت آنجا حضور نداشته است، گفت: تعجب میکنم و برای بار چندم تأیید میکنم من باید این چیزها را چک کنم. طبیعی است ایشان در دبیرخانه مجامع حضور ندارند که ببینند چه کسی به چه شکلی معرفی شده است. ایشان صحبتهایشان را در مجمع انجام دادند و انتخابات برگزار شد و انصراف ندادند. کیهانی 8 رأی آورد و داوری 20 رأی. خوب است به اکثریت احترام گذاشته و قواعد را بپذیریم و در این شرایط سخت کشور کمک کنیم کارها بهتر انجام شود، نه اینکه سنگ بندازیم. خود شما انتقاد میکنید چرا بحث سرپرستی طولانی است و چرا انتخابات را برگزار نمیکنید. اکنون که برگزار میکنیم، این بحثها پیش میآید.
علینژاد با اشاره به سرپرستی فدراسیون دوومیدانی در ماههای گذشته ادامه داد: در اساسنامه فعلی سرپرستی منع قانونی ندارد. اساسنامه فدراسیون که از سال 80 تصویب شده، این بحث را داشتیم که پس از پایان دوره فردی یک نفر، باید تصمیم گرفته شود، اما وزیر ورزش از اختیارات خودشان تصمیم گرفتند که یک نفر سرپرست انتخاب شود.
وی در خصوص اینکه در انتخاباتهای مختلف فدراسیونهای ورزشی نفرات زیادی از وزارت ورزش و جوانان کاندیدا میشوند، در انتخابات دو و میدانی هم بودند و بیشتر این افراد نیز از حوزه معاونت قهرمانی هستند که این مسائل شائبه برانگیز و مورد اعتراض است، گفت: در مصاحبهای که با حضور سردبیران رسانهها بود، اعلام کردم وزارت ورزش و جوانان کاندیدایی در انتخابات فدراسیون دو و میدانی ندارد و اگر کسی اعلام میکند کاندیدای وزارت ورزش است، اعضای مجمع رأی ندهند، چون دروغ میگوید. ثبتنامها قبل از حضور بنده انجام شده بود که موافق نبودم و از این پس هم اجازه نخواهیم داد از حوزه معاونت ورزش قهرمانی کسی کاندیدا شوند.
علینژاد تصریح کرد: ثبت نام افراد از سایر بخشهای وزارت خانه و معاونتهای دیگر بدون اشکال است و حتی از معاونت ما هم از لحاظ قانونی اشکالی ندارد، اما چون این معاونت با فدراسیونها در ارتباط است، تلاش میکنیم کسی از حوزه ما کاندیدا نشود، مگر اینکه از حوزه ما خارج شود. این مورد امیدوارم از جمله آخرین موارد باشد که از حوزه معاونت قهرمانی کسب کاندیدا شده باشد. اینکه از ابزارهای وزارت ورزش برای آنها استفاده شود، به هیچ وجه اینطور نیست. قاطعانه میگویم، نه بنده به عنوان رئیس مجمع و نه همکاران ما نگفتند به کسی رأی بدهید. حتی برخی از حاضران در مجمع رفقای دیرینه ما بودند و برای احترام سؤال پرسیدند که به چه کسی رأی بدهیم، اما گفتم خودتان میدانید. حتی جهت گیری و کنایهای هم نداشتیم و برای ما مهم انتخاب رئیس بود تا وضعیت فدراسیون تعیین تکلیف شود تا مقابل ویروس بلاتکلیفی را بگیریم.
معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان در خصوص موضوع انتخابات فدراسیون فوتبال، تأکید فیفا به اصلاح اساسنامه و مواردی از این دست که انتخابات را تحت تأثیر قرار داده و اینکه آیا اساسنامه مصوبه دولت را دارد یا نه، گفت: موضوع اساسنامه و ایرادی که فیفا گرفته است، این بود که در مردادماه سال جاری از فیفا و AFC سه نفر به فدراسیون فوتبال آمدند، ایراداتی به اساسنامه گرفتند و خواستار به روز شدن اساسنامه طبق تغییرات اساسنامهای فیفا شدند. این کار صورت گرفته، پیش نویسی هم آماده شده است و بعد قرار بوده توسط فدراسیون فوتبال به فیفا ارسال شود و علیرغم چهار بار یادآوری، فدراسیون این کار را انجام نداده است. فیفا در نامهای به تمام این موارد اشاره کرده بود که ابتدا باید اساسنامه اصلاح شود و سپس انتخابات برگزار شود و فدراسیون فوتبال پاسخی به این نامه داد. در پاسخ مجدد فیفا آنها بازهم تأکید کردند نظر قبلی خودشان را دارند.
علینژاد افزود: این داستان به چه معناست، میگویند اساسنامه سال 90 ایراداتی دارد و طبق این اساسنامه شما نمیتوانید عمل کنید. آن چیزی که برای تأیید به دولت ارسال شده، همان اساسنامه سال 90 بود و طبیعی است حتی اگر مصوبه دولت را میگرفت، ارتباطی به ایرادات فیفا نداشت. موضوع چیز دیگری است و فیفا به این اساسنامه ایراد میگیرد. فدراسیون در پاسخ خود گفته بود اجازه بدهید انتخابات برگزار شود و سپس اساسنامه را اصلاح کنیم و آنها نپذیرفتند. طبق ظواهر امر تا امروز هم تغییری صورت نگرفته و اجازه داده نشده است. وزارت ورزش و جوانان هم اساسنامه فدراسیونهایی که مغایر با قواعد فدراسیونهای جهانی باشد را نمیپذیرد و تأکید ما هم این است باید با قواعد بینالمللی پیش برویم، خودمان را تطبیق بدهیم و موضوعاتی گفته میشود را قبول کنیم. البته باید در این زمینه هم گفتوگو کنیم تا در کنارش قوانین و منافع ملیمان هم حفظ شود. این هم قابل صحبت کردن است. با این حال فکر میکنم اگر فیفا این مسئله را نپذیرد، قاعدتاً اساسنامه باید اصلاح شود و پس از آن انتخابات را برگزار کرد که خیلی چیز مهمی نیست و میتوان اساسنامه را سریع طبق نظر فیفا اصلاح کرد. به این دلیل که اساسنامه آماده است و تغییراتی که فیفا گفته بود روی اساسنامه انجام دادهاند.
وی در پاسخ به این سؤال که با توضیحاتی که میدهد قاعدتاً انتخابات فدراسیون فوتبال در تاریخ 25 اسفندماه برگزار نمیشود، گفت: نمیتوانم بگویم قطعاً برگزار نمیشود، باید صبر کرد و شاید در یکی دو روز آینده تحولاتی صورت بگیرد و امکان دارد با یک نامه یا گفتوگو انتخابات برگزار شود. با این حال اگر فیفا نپذیرد که انتخابات را با اساسنامه سال 90 برگزار کنیم، عقل حکم میکند ما این مسئله را همراهی کنیم، تغییر اساسنامه بدهیم و با اساسنامهای که قواعد بینالمللی را رعایت میکند و در کنارش منافع ملی را هم در نظر میگیرد، انتخابات را برگزار کنیم. این مسئله نیز نیاز به تغییر سریع اساسنامه و تأیید آن در مجمع دارد که همانطور که گفتم این موضوع خاصی نیست و پیچیدگی هم ندارد.
معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان درباره پروندههای بینالمللی پرسپولیس و استقلال و احکامی که از سوی فیفا آمده و جرایمی بالای 50 میلیارد تومانی که روی دست این دو باشگاه گذاشته است و اینکه چرا وزارتخانه با مدیران قبلی این باشگاهها برخوردی نمیکند که شیوه مدیریت آنها و برخوردشان باعث این جرایم شده است، تاکید کرد: خیلی از این موضوعات توسط وزارت ورزش و نهادهای نظارتی بررسی شده، تذکرات لازم داده شده و گاهی اقدامات بیشتری هم انجام گرفته است. با این حال لزوماً اینکه ما در قراردادی جریمه شدهایم یا باید پرداختی صورت میگرفته، به معنای تخلف در قرارداد نیست. طرفین تعهداتی داشتند که باید انجام میدادند و شاید به دلیل شرایط تحریم و وضعیت اقتصادی امکان دارد باشگاهها توانایی پرداخت پول را نداشتند، آنها رفتهاند و درخواست پولشان را کردهاند. خیلی از افرادی که اکنون احکامشان به نتیجه رسیده، آنهایی هستند که در این دو باشگاه کار کردهاند و طبق کاری که کردهاند پول خواهند گرفت. برخی هم اینطور نیست و افرادی زودتر رفتهاند و پول اضافهتری دریافت میکنند. با این حال ما دو ماه پیش به باشگاهها نامهای نوشتهایم که اگر میخواهند قراردادی امضا کنند از وازت ورزش و جوانان تأییدیه دریافت کنند تا اشکالی به وجود نیاید و تعهدات حقوقی ایجاد نکند.
وی گفت: مراحل خصوصی سازی انجام میشود و مجامع این دو باشگاه که اهمیت زیادی داشت، انجام شد. یکی دو اقدام دیگر هم باید صورت بگیرد و با مکانیزمی که سازمان خصوصی سازی دارد، این کار صورت میگیرد. با مسئولیت آقای تقیزاده معاون محترم استانها، حقوقی و پارلمانی ما با باشگاهها و سازمان خصوصی سازی جلسات هفتگی هم برگزار میشود و امیدواریم در نهایت این دو باشگاه خصوصی شوند.
انتهای پیام/