روحانی: باید تردد به حداقل ممکن برسد/انتقال تعطیلات نوروز به زمانی دیگر عملی نیست/ به شایعه‌ها توجه نکنیم

روحانی: باید تردد به حداقل ممکن برسد/انتقال تعطیلات نوروز به زمانی دیگر عملی نیست/ به شایعه‌ها توجه نکنیم

رئیس‌جمهور گفت: باید ترددها در شهر و معابر و اماکن به حداقل ممکن برسد. برخی‌ها پیشنهاد کردند دولت تعطیلات نوروزی را حذف کند و آن را به فصل و زمان دیگری که کرونا نباشد منتقل کند، اما این کار عملی نیست.

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور امروز در جلسه دولت با بیان این مطلب که امسال در روزهای پایان سال مردم با مسائل و مشکلاتی مواجه هستند که تقریباً در دهه‌های اخیر در تاریخ کشور و بسیاری از کشورها بی‌سابقه بوده است، اظهار داشت: بدانید که ویروس کرونا اختصاص به کشور و منطقه‌ای ندارد و به‌نوعی به مسافرت و تردد تأثیر دارد و فشارهای فراوانی به اقتصاد جامعه وارد کرده است، بنابراین این موضوع را باید جدی بگیریم.

وی افزود:‌ از مردم می‌خواهیم که این مسئله را جدی بگیرند، این‌که در برابر بیماری کرونا چه باید بکنیم و چه اقداماتی انجام دهیم، تقریباً به یک نسخه واحدی رسیده‌ایم و بر آن تأکید داریم. این زنجیره شیوع از یک فرد شروع می‌شود و فرد وارد جمعی می‌شود و آن جمع را آلوده می‌کند و آن جمع هم به جمع دیگری می‌روند و آنان دچار مشکل می‌شوند، این زنجیره‌ای است که از نقطه‌ای شروع می‌شود و از نقاط بین شهری و حتی بین کشورها هم عبور می‌کند.

رئیس‌جمهور اضافه کرد: پس اولین مسئله قطع این زنجیره است و اما چگونه زنجیره را قطع کنیم مهمترین مسئله ضدعفونی است؛ اگر دست‌ها را خوب بشوییم و ضدعفونی کنیم زنجیره از این‌جا قطع می‌شود و از دست ما به دست دیگری نمی‌رود، نفوذ نمی‌کند و این برای قطع زنجیره تأثیرگذار است. به ذهن بعضی‌ها تردد یعنی اگر از تهران به شهر دیگر رفتیم و اگر از شمال تهران به جنوب، شرق و غرب تهران رفتیم، عیب ندارد، این طور نیست. وقتی می‌گوییم سفر خطرناک است منظور سفر داخل استان هم هست که خطرناک است.

روحانی گفت: باید تردد در شهرها و معابر و اماکن و مکان‌های عمومی به حداقل ممکن برسد، مگر کاری که ضروری باشد تازه آن وقت هم بر اساس اصول و پروتکل باید آن را رعایت کنیم. یک فردی از یک استان از این شهر به آن شهر می‌رود و می‌گوید این سفر داخل استان است و همه با هم هستند و تفاوتی نمی‌کند، ‌درست نیست، چه این‌که از استانی به استان دیگر و چه این‌که از درون استان و در شهرهای مختلف استان تردد کنند و چه بین روستاها تردد کنند،  بنابراین توصیه این است تا حد امکان تردد باید به حداقل ممکن برسد.

وی با اشاره به برخی پیشنهادها مبنی بر اینکه تعطیلات عید به زمان دیگری منتقل شود، گفت: در آستانه تعطیلات نوروزی هستیم، برخی‌ها پیشنهاد کردند دولت تعطیلات نوروزی را حذف کند و آن را به فصل و زمان دیگری که کرونا نباشد منتقل کنیم، اما این کار عملی نیست.

رئیس‌جمهور اضافه کرد: برخی‌ها فکر می‌کنند در این موضوع یک وزارت ما به‌نام وزارت بهداشت درگیر است و گاهی گله می‌کنند که این را باید کل کشور و همه وزرا و مسئولین باید بیایند. باید بگویم در این ستاد و در این همکاری تمام  دولت درگیر است. من هفته‌ای یک بار در این جلسات حضور دارم.

وی بر همین اساس خاطرنشان کرد:  بخشی از دولت تلاش می‌کنند که زندگی عادی مردم بگذرد. زندگی عادی مردم یعنی برق، آب، گاز، بنزین و مسایل مالی و پولی و کالای اساسی باشد. تلاش ما این است که زندگی مردم به شرایط بحرانی غیرقابل تحمل تبدیل نشود، دنبال این هستیم که شرایطی باشد که مردم بتوانند ــ البته با مراعات همه اصول و سختی‌های ویژه‌ای که دارد ــ زندگی کنند. همه وزیران ما امروز درگیر هستند.

وی اضافه کرد: ‌تمام وزیران اقتصادی و مسئولین ما درگیر این مسئله هستند، از رییس سازمان برنامه و بودجه گرفته برای این‌که اگر جایی نیاز به پول باشد تأمین مالی کند، از معاون اقتصادی رییس جمهور که موظف است جلسات لازم اقتصادی در این زمینه را مرتبط برگزار کند، وزیر اقتصادی و رییس بانک مرکزی ما درگیر هستند برای تأمین ریال و دلار برای اینکه چیزی بخریم. کالاهای اساسی مردم و آنچه برای پزشکی لازم است و تمام بخش‌های تحقیقاتی و علمی ما درگیر هستند.

روحانی  ادامه داد: معاونت فناوری ریاست جمهوری، وزارت علوم، وزارت دفاع و تمام بخش‌هایی که توان دارند باید در این زمینه کار کنند، کیت، ماسک و وسیله‌ای که مورد نیاز است. راجع به ریشه‌یابی و نحوه مقابله با آن همه فعال هستند، یک نفر نیست که در دولت ما درگیر نباشد.

وی گفت: این گونه تعبیر شده که "رییس جمهور و وزیر کشور مسئولیتی ندارند و وزیر بهداشت و درمان گرفتار شده است و همه بار به دوش او است"، البته وزیر بهداشت و درمان و همه همکاران آنها بار سنگینی را بر دوش دارند. پزشکان و پرستاران، بیمارستان‌های مختلف و مراکز درمانی، بهداشتی آنها یک مسئولیت بسیار سنگینی را بر دوش دارند، باز هم از آنها تشکر و سپاسگزاری می‌کنیم، دست آنها را می‌بوسیم. از رهبر معظم انقلاب تشکر می‌کنیم که کادر درمانی ما که در این راه صدمه می‌بینند و جان خود را فدا می‌کنند به‌عنوان شهید خدمت محسوب شوند چرا که آنها در خط مقدم هستند.

رئیس‌جمهور گفت:‌ امروز نیروهای مسلح ما همه پای کار هستند، سپاه و ارتش، بسیج همه پای کار هستند. هرجا که نیاز به بیمارستان است نیروهای مسلح اعلام آمادگی کردند و گفتند "ما 10 هزار تخت برای نقاهتگاه آماده داریم و 3500 تخت درمانی آماده داریم."

رییس جمهوری ادامه داد: مسئولیت سنگینی بر دوش وزارت صنعت، معدن و تجارت گذاشته شده است و این که لجستیک کار و تأمین مواد به‌عهده آنها است همان‌طور که برای همه کارخانه‌ها و اقتصاد و تولید کشور مسئولیت سنگین دارد، وزارت صمت مسئولیت کامل دارد که هرچه وزارت بهداشت و درمان می‌گوید در این زمینه تهیه کند و در اختیار قرار دهد.
وی ضمن تشکر از شهرداری‌ها گفت: باید تشکر ویژه از آنها کنم که شهر را نظافت و ضدعفونی می‌کنند که این یک بار سنگینی بر دوش آنها و کمک بزرگی برای شکست کرونا است.

روحانی تصریح کرد:‌ دیروز برخی استانداران نگرانی‌های داشتند که مصرف آب بالا رفته است و ممکن است دچار مشکل شویم. از وزیر نیرو سؤال کردیم و ایشان هم پاسخ کتبی دادند. مردم نگرانی برای برق و آب در این ایام نداشته باشند و برای انرژی و سوخت نگرانی نداشته باشند. تمام وظایفی که به روابط خارجی ما مربوط می‌شود بر دوش وزیر خارجه است، حالا چه برای کمک‌های خارجی و چه همکاری‌های بین‌المللی و سایر امور باشد بر دوش وزارت خارجه است و این وزارتخانه با همه توان در حال انجام است. بخش آموزشی ما گرچه تعطیل است و در آینده زود اعلام ‌می‌کنند از چه‌زمانی‌ کلاس‌های درس دایر می‌شود، اما در همین فرصت هم تلاش‌های خوبی کردند.

روحانی ابراز کرد:‌ وزارت کشور ما مسئولیت بسیار سنگینی بر دوش دارد، ما طبق مصوبه اخیر شورای‌عالی امنیت ملی که مربوط می‌شود به تاریخ هفدهم اسفند مصوبات بسیار مهمی داشتیم و مقام معظم رهبری همه این مصوبات را تأیید کردند و یک پشتوانه بسیار قوی و خوبی برای همه ما است. در این مصوبه آمده که ستاد ملی هرچه تصویب می‌کند همانند مصوبات شورای‌عالی امنیت ملی است و این مصوبات برای تمام ارکان کشور، تمام دستگاه‌ها، نهادها، نیروهای مسلح، نیروهای دولتی و حتی نیروهای خصوصی دستگاه‌های خصوصی لازم اجراست.

رئیس‌جمهور ادامه داد: به شایعات این روزها توجه نکنیم. این شایعات گاهی در فضای مجازی و گاهی به رسانه‌ها و روزنامه‌ها و حتی به صدا و سیمای ما منتقل می‌شود. من نمی‌دانم! باید به آنها هم فیلتری، ماسکی گذاشته شود تا شایعه نرود به آنجا. مجری دلش برای رئیس‌جمهور تنگ می‌شود و می‌گوید "دو روز است فلانی را ندیده‌ام". البته این خوب است دلشان برای ما تنگ می‌شود اما همه دارند تلاش می‌کنند. نگذاریم شایعات روح مقاومت مردم را دچار مشکل کند، از کرونا خطرناک‌تر، ترس است، وحشت است، اضطراب است.

وی خاطرنشان کرد: اگر به کسی گفته شود که آنفلوآنزا دارد، برای او چندان مهم نیست اما اگر گفته شود که کرونا دارد، نصف روحیه او از بین می‌رود و همان ابتدا سازمان بدن و گلبول‌های سفید که باید با این ویروس مبارزه کنند و بجنگند سست می‌شوند زیرا فکر می‌کنند که کرونا مساوی با پایان زندگی است؛ این‌گونه نیست، کرونا هست، باید این را شکست دهیم و اصول را مراعات کنیم اما در عین حال نباید ترس و وحشت و اضطراب میان مردم ایجاد کنیم.

روحانی با اشاره به برخی اظهارات غیرمستند درباره آمار مرگ‌ومیرهای ناشی از کرونا افزود: برخی افراد که گاهی ممکن است بی‌نام‌ونشان هم باشند و از روی غرض هم صحبت نکنند مثلاً می‌گویند "فلان استان نابود شد"، این موضوع را که از استاندار آن استان پیگیری می‌کنیم و می‌پرسیم که آمار فوتی‌های دیروز آن استان چقدر بوده است، همان استانی که گفته می‌شود وضعیت آن خیلی بد است و روزنامه‌ها نیز تیتر کرده‌اند، می‌گوید که 12 نفر فوتی داشته‌اند.

وی ادامه داد: در شرایطی ممکن است روزی 10 تا 12 نفر فوت کنند، اما از آن طرف هم 120 نفر از بیمارستان ترخیص می‌شوند؛ نمی‌خواهم بگویم که این ویروس را کوچک بپندارید، اما بیش از آنکه واقعیت است آن را بزرگ نکنیم و با آن زندگی کنیم و این دوران را بگذرانیم.

رییس جمهور خاطرنشان کرد: نکته آخر اینکه مسئله مبارزه با کرونا دو بخش و بال دارد؛ یک بال آن اقداماتی است که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دولت و همکاران ما در دولت انجام می‌دهند و یک بخش هم به همکاری مردم مربوط می‌شود. از همه مردم می‌خواهم برای مبارزه با کرونا با ما همکاری کنند چون اگر مردم همکاری نکنند دیرتر به نتیجه می رسیم اما با همکاری آنان زودتر به نتیجه دست خواهیم یافت.

روحانی با اشاره به صحبت‌ها و بحث‌های امروز در هیئت دولت گفت: در نشست امروز یکی می‌گوید "راه این شهر را ببندیم"، دیگری می‌گفت "راه شهر دیگری باید بسته شود". یکی هم گفت "یک راه شهر بزرگ را ببندیم" و هر کسی در این زمینه اظهار نظر کرد و کاملاً راجع به آن بحث کردیم اما اتفاق نظر همه این است اگر راه‌ها بسته شود در بعضی چیزهایی که گفته می‌شود، مشکل دیگر می‌آفریند. ممکن است بستن راه از یک منظر خوب باشد اما چهار جای دیگر مشکل ایجاد می‌کند.

وی اضافه کرد: قرار شد طبق اعلام ستاد ملی مبارزه با کرونا افراد از حیث سلامت چک شوند و اگر مشکلی دارند آنان را به مراکز درمانی ببرند و درصورت مخالفت‌شان، به همان جایی که از آنجا آمده‌اند، برگردند. البته این کار در ورودی‌ها انجام نخواهد شد که فرد مثلاً هزار کیلومتر از تهران دور شد و آنجا از او تست گرفته شود بلکه هر روزی که ستاد ملی اعلام کرد در خروجی‌ها تب‌سنجی انجام می‌شود و از لحاظ تب‌سنجی افرادی که سالم هستند به راه خود ادامه می‌دهند.

روحانی خاطرنشان کرد: اما درعین‌حال باز هم تردد را به حداقل می‌رسانیم و در خانه می‌مانیم؛ امن ترین مکان ما خانه خودمان است و آنجا می‌توانیم سلامت خود و خانواده خود را بیشتر حفظ کنیم. به هر حال روزهای سختی را پشت‌سر می‌گذاریم، با وجود پیشِ‌رو داشتن بهار، زمستان سردی داریم اما این روزهای سخت می‌گذرد و باز هم کنار هم خواهیم بود؛ باز هم شرایط پیش می‌آید به اماکن متبرکه خواهیم رفت و در آنجا راز و نیاز خواهیم کرد.

انتهای پیام/+

پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران