اصفهان در مدیریت کرونا با کمبود پرستار روبهروست / فراخوان بازگشت به کار پرستاران بازنشسته
رئیس سازمان نظام پزشکی اصفهان با بیان اینکه در مدیریت کرونا با کمبود پرستار روبهرو هستیم، گفت: به تمامی پرستاران بازنشسته، پرستارانی که دیگر کار نمیکنند درخواست همکاری دادهایم تا حداقل برای یک دوره چند ماهه مشغول به فعالیت شوند.
عباسعلی جوادی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان، درخصوص جزئیات جلسه استاندار با اعضای شورای شهر اصفهان در روز گذشته، اظهار داشت: جلسه روز گذشته با استاندار در راستای هماهنگی مسائل مختلفی بود که در شورای شهر مطرح شده و در آن مباحث مختلفی از جمله بحث کرونا، آب بهشتآباد و مصوبات شورای شهرمطرح شد. شورای شهر در جلسه دیروز آمادگی خود را به استاندار و ستاد مبارزه با ویروس کرونا اعلام کرد و اعضاء آماده هستند تا هر کاری که لازم است را برای مقابله با شیوع ویروس کرونا انجام دهند.
وی ادامه داد: در جلسه دیروز درباره بودجهای که شورای شهر برای مقابله با کرونا اختصاص داده مباحثی مطرح شد و گزارش کار درباره تصمیمات شورای شهر برای ضدعفونی سیستم حمل و نقل عمومی خدمت استاندار ارائه شد. علاوه بر آن ما اعلام آمادگی کردیم که مصوبات ستاد استانی مقابله با کرونا را اجرا کنیم. شورایشهر بودجه 10 میلیارد تومانی را برای این امر اختصاص داده و مضاف بر آن برای ضدعفونیهای روزانه در نقاط مختلف از جمله بیمارستانها، مناطق مختلف شهر و ناوگان اتوبوسرانی اعلام آمادگی کردیم.
رئیس سازمان نظام پزشکی استان و عضو شورای شهر اصفهان خاطرنشان کرد: آقای روحانی و دکتر نمکی وزیر بهداشت، هر روز با استاندار و ستاد استانی مقابله با کرونا تماس داشته و وضعیت استان را پیگیری میکنند. این پیگیریها فقط شامل استان اصفهان نیست، بلکه رئیس جمهور و وزیر بهداشت پیگیر وضعیت تمام استانهای کشور هستند و راهکار تعیین کرده و تبادل نظر صورت میگیرد تا هرچه زودتر جلوی تسریع این بیماری در استانهای مختلف گرفته شود.
وی با اشاره به ماهیت عفونی بیماری کرونا گفت: کرونا یک بیماری عفونی است و متخصصان بیماریهای عفونی در خط مقدم مبارزه با این بیماری هستند. واقعیت این است که کرونا بیماری خطرناکی است و در همه جای جهان شیوع پیدا کرده و سازمان بهداشت جهانی از دو روز گذشته این بیماری را پاندمی اعلام کرد. بین پاندمی و اپیدمی تفاوت زیادی وجود دارد؛ اپیدمی زمانی اتفاق میدهد که تعداد موارد بیماری بیش از حد انتظار باشد اما پاندمی یعنی همه دنیا گرفتار این بیماری شده و در تمام جهان موارد بیماری بیش از حد انتظار باشد. همان طور که میدانید کشورهای اروپایی نیز گرفتار کرونا شدهاند و کل جهان مقابل بیماری به مشکل برخورده است.
جوادی در ادامه تصریح کرد: ما زودتر از خیلی از کشورها گرفتار کرونا شدیم و زمانی که این اتفاق رخ میدهد، پیک بیماری بیشتر خواهد بود. کشور ما در حال رسیدن به پیک بیماری است و به طور مثال در شهرستان کاشان پیک بیماری فرا رسیده و به امید خدا به زودی کاهش پیدا کرده و مهار میشود. مشکل جهانی در مقابله با کرونا، تلاش برای به تاخیر انداختن زمان پیک بیماری است. شاید بسیاری تصور کنند که اگر زمان رسیدن به پیک بیماری، طولانیتر شود، ما مدت زمان بیشتری گرفتار مقابله با آن باشیم، البته این حرف درست است اما زمانی که تعداد بیماران بالا بوده و زمان رسیدن به پیک بیماری نیز کوتاه شود، امکانات ما برای مقابله مساعد نخواهد بود. نه فقط کشور امکانات کشور ما بلکه امکانات اکثر کشورها از جمله ایتالیا و آلمان نیز کافی نخواهد بود چون دپوی امکانات بیمارستانی و مراکز درمانی و بهداشتی ما، برای شرایط عادی در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: وقتی یک اپیدمی به طور مثال 50 درصد استانی مانند اصفهان را درگیر کند، جامعه آماری بالایی را شامل شده و اگر فقط 10 درصد افراد درگیر به مراقبتهای خاص نیاز پیدا کنند، رقم بسیار بالایی خواهد بود و امکانات ما و حتی کشورهای اروپایی نیز در چنین شرایطی کافی نخواهد بود. بنابراین هرچقدر ما بتوانیم زمان رسیدن به پیک را طولانیتر کنیم، خدماتدهی بهتر خواهد بود، هرچند طولانیتر شدن زمان رسیدن به پیک بیماری، ضربه بیشتری به اقتصاد کشور خواهد زد اما چارهای نداریم و باید تلاش کنیم تا امکانات بیشتری براس سرویسدهی به مبتلایان در دسترس باشد. اگر امکانات ما متناسب با تعداد بیماران باشد، تعداد فوتیها نیز کاهش پیدا خواهد کرد.
دستیار ویژه استاندار اصفهان در ستاد مدیریت کرونا با اشاره وضعیت فعلی امکانات درمانی استان برای مقابله با ویروس کرونا، خاطر نشان کرد: امکانات درمانی استان اصفهان مثل تمام دنیا برای شرایط عادی در نظر گرفته شده است. در زمان دفاع مقدس اکثر بیمارستانها به مجروحان جنگی اختصاص داشت و تنها چند بیمارستان خاص برای بیماران عادی در نظر گرفته شده بود. در شرایط فعلی نیز به همین صورت عمل میشود و مشکل اصلی ما شاید این باشد که نتوانیم به سایر بیماران درست بپردازیم. به طور مثال اگر کسی برای خارج کردن پلاتین از پایش نیازمند جراحی باشد، این عمل جراحی در شرایط فعلی انجام نمیشود و به همین منوال چند بیمارستان خاص برای رسیدگی به جراحیهای اورژانسی در نظر گرفته شده و مابقی مراکز درمانی به بیماران کرونائی اختصاص یافته است. با این حال اگر پیک بیماری زود فرا برسد و تعداد مبتلایان افزیش یابد، بیمارستانهای ما پاسخگو نخواهند بود.
وی افزود: البته ما برای این شرایط راه حل در نظر گرفتهایم و به طور معمول بیمارانی که نیازمند مراقبتهای ویژه هستند، در بیمارستانها بستری شده و افرادی که شرایط بهتری دارند، در نقاهتگاههایی که پزشک و پرستار دارند، پذیرش میشوند. نکته قابل توجه این است که از میان بیمارانی که در بیمارستانها پذیرش میشوند، شاید 2 درصد آنها نیازمند مراقبتهای ویژه هستند، مابقی این عزیزان را میتوان در مراکز درمانی همراه پزشک و پرستار و مراقبتهای عادی درمان نمود.
جوادی در ادامه گفت: ما در ابتدای راه واقعا با کمبود ماسک و مواد ضدعفونی روبهرو بودیم. البته باید خاطرنشان کنم که ما درمورد مواد ضدعفونی کننده در پایه کلر هیچ وقت با کمبود مواجه نبودیم، کمبود اصلی ما در بحث مواد ضدعفونی کننده در پایه الکل بود که الان تا حدودی جبران شده است. مشکل اصلی ما تجهیزات خاص و لازم برای پزشکان و پرستاران است که معاونت غذا و دارو و دانشگاه علوم پزشکی تا حد لزوم این تجهیزات را تامین میکند اما واقعیت این است که اگر تعداد بیماران افزایش یابد و قرار شود که تعدادی از بیماران را به نقاهتگاهها منتقل کنیم، شاید در این زمینه دچار کمبود شویم، خصوصا ماسکهای N95،N99 و لباسهای مخصوص؛ ما اگر پزشکان و پرستاران را به خط مقدم جنگ با ویروس کرونا میفرستیم، باید تفنگ آنها را هم فراهم کنیم.
وی تعداد کادر پزشکی و نیروی انسانی استان را برای مقابله با ویروس کرونا خوب توصیف کرد و خاطرنشان کرد: ما از نظر کادر پزشکی و درمانی کمبودی نداریم. البته باید بگویم که ما به طور کلی در استان با کمبود متخصص بیماریهای عفونی روبهرو هستیم و تعداد متخصصان بیماریهای عفونی ما در کل استان بیش از 50 پزشک نیست. اگر بیماری شدت یابد، در این زمینه دچار کمبود خواهیم بود اما الحمدالله متخصصان داخلی ما با آموزشهایی که دیدهاند، سایر متخصصان ما که در ابتدا در زمینه بیماریهای داخلی تخصص گرفتهاند، پزشکان اطفال و پزشکهای عمومی که دورههای آموزش مجازی را در این زمینه گذراندهاند، میتوانند پاسخگو باشند و مشکلی در این زمینه احساس نمیکنیم.
رئیس سازمان نظام پزشکی استان اصفهان خاطرنشان کرد: مشکل اصلی ما شاید در بخش پرستاری باشد چون در بحث پرستاری حتی در شرایط عادی نیز دچار کمبود بودهایم و در شرایط فعلی نیز با کمبود پرستار مواجه هستیم. بیمارستانها پرستار دارند اما پرستارنی که برای مدت زمان طولانی فعالیت دارند، بعد از مدتی فرسوده میشوند و باید به فکر نیروی جایگزین باشیم. به همین خاطر دانشگاه علوم پزشکی به تمامی پرستاران بازنشسته، پرستارانی که دیگر کار نمیکنند درخواست همکاری داده تا حداقل برای یک دوره چند ماهه مشغول به فعالیت شوند. همچنین به ماماها فراخوان همکاری داده و دانشجوهای پرستاری نیز هستند و اگر نیاز باشد از این عزیزان به عنوان نیروی جایگزین و یا دستیار پرستاران استفاده خواهد شد.
وی در مورد احتمال تعطیلی ادارات و مشاغل درصورت گسترش ویروس کرونا،گفت: تا آنجایی که بنده اطلاع دارم، نباید مشاغل و ادارات تعطیل شوند. واقعیت این است که در تعطیلی کوتاه مدت قبلی در استان اصفهان، مردم به جای ماندن در خانه، بیشتر بیرون آمده و یا به مسافرت رفتند، ما میخواهیم این اتفاق رخ ندهد. ما میخواهیم مردم به جای رفتن به مسافرت و یا حضور در فروشگاهها و مراکز تفریحی، بیشتر در خانه بمانند.
رئیس کمیسیون بهداشت، سلامت و خدمات شهری شورای شهر اصفهان در ادامه با اشاره به کاهش مسافران ناوگان حمل و نقل عمومی، خاطرنشان کرد: کاهش چشمگیر آمار استفاده مردم از سیستم حمل و نقل عمومی نشان میدهد که مردم در چند روز گذشته هشدارها را جدی گرفته و بیش از قبل موارد تذکر داده شده را رعایت میکنند. ما در شرایط عادی روزانه بین 550 تا 600 هزار مسافر در اتوبوسرانی داشتیم که این آمار به 150 هزار مسافر در طول روز کاهش پیدا کرده و حدود یکچهارم شده است. در مترو نیز ما روزانه حدود 150 هزر مسافر داشتیم که روز گذشته این آمار به 12 هزار مسافر کاهش پیدا نموده و خوشبختانه نشان میدهد که مردم اخطارهای مسئولان را جدی گرفتهاند.
انتهای پیام/170/ش