افزایش آمار مبتلایان به کرونا در جهان عرب؛ تعداد کروناییها در مناطق اشغالی به ۱۲۸ نفر رسید
منابع خبری از مبتلا شدن دوازده نفر دیگر به ویروس کرونا در مصر و افزایش آمار مبتلایان در مناطق اشغالی و تدابیر ویژه مقامات فلسطینی برای حفظ سلامتی مردم در کرانه باختری و نوار غزه خبر دادند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رسانههای مصری، دوازده نفر دیگر در مصر به ویروس کرونا مبتلا شدند و یک زن نیز بر اثر ابتلا به این ویروس، جان خود را از دست داد.
خالد مجاهد مشاور وزیر بهداشت مصر، درگذشت یک شهروند 60 ساله از ساکنان استان الدقهلیه را که از التهاب شدید ریوی رنج می برد، اعلام کرد.
وی همچنین حال 6 نفر از افراد مبتلا به کرونا را بسیار خوب توصیف کرد.
مجاهد خاطر نشان کرد برخی بر اثر ارتباط با مبتلایان به کرونا به این ویروس مبتلا شده اند که در میان آنها سه تبعه خارجی به چشم می خورد.
وی تصریح کرد تعداد کل آمار مبتلایان به ویروس کرونا به 80 نفر و آمار فوتی ها به دو نفر رسیده است.
به گفته این مقام مصری، از مجموع 80 فرد مبتلا به ویروس کرونا، 20 نفر در پی قرار گرفتن در قرنطینه، بهبود پیدا کردند.
بر اساس آخرین آمار ابتلا به کرونا در جهان، تعداد آمار فوتی ناشی از این ویروس به بیش از چهار هزار نفر رسیده است.
احداث بیمارستان صحرایی در مرز غزه و مصر
هر چند هنوز هیچ موردی از ابتلا به کرونا در نوار غزه اعلام نشده، اما مسئولان فلسطینی تدابیر گسترده ای را برای مقابله با این ویروس و جلوگیری از شیوع آن آغاز کرده اند.
در این راستا منابع فلسطینی از آغاز احداث بیمارستان میدانی در گذرگاه مرزی رفح با مصر با هدف مقابله با ویروس کرونا خبر دادند.
بر اساس گزارش پایگاه خبری فلسطین الیوم، وزارت بهداشت فلسطین احداث بیمارستان میدانی در گذرگاه مرزی رفح در جنوب نوار غزه را در چارچوب تدابیر پیشگیری از شیوع ویروس کرونا آغاز کرده است.
بر اساس این گزارش این اقدام پیشگیرانه در پی مشاهده مواردی از ابتلا به ویروس کرونا در مناطق همجوار نوار غزه تحت محاصره همچون مصر و کرانه باختری اشغالی و نگرانی مردم این منطقه از احتمال سرایت ویروس کرونا صورت گرفته است.
صلاح الرنتیسی مدیر بخش اورژانس وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه گفت این بیمارستان میدانی شامل 30 تخت، اتاق مراقبتهای ویژه و آزمایشگاه است و در نزدیک ترین زمان ممکن آماده فعالیت خواهد بود.
وی افزود وزارت بهداشت فلسطین روزانه به آموزش 100 تا 200 پزشک در خصوص نحوه پوشیدن لباسهای ویژه و نگهدارنده از ویروس و راههای رفتار و تعامل با بیماران در صورت حضورشان یا موارد مشکوک به ابتلا یا کسانی که از خارج به نوار غزه باز می گردند، انجام می دهد.
وی افزود وزارت بهداشت در تماس مستمر با سازمان بهداشت جهانی و سازمانهای بین المللی دیگر در خصوص ویروس کرونا است.
نهادهای دولتی و خصوصی در نوار غزه تدابیر پیشگیرانه ای را برای مقابله با شیوع ویروس کرونا اتخاذ کرده اند که از جمله به بستن مدارس و دانشگاهها و ضد عفونی کردن برخی اماکن عمومی و نهادهای دولتی می توان اشاره کرد.
بر اساس گزارش وزارت بهداشت فلسطین، تا کنون هیچ موردی از ابتلا به ویروس کرونا در نوار غزه مشاهده نشده و این منطقه از این ویروس عاری است در حالی که کرانه باختری از ثبت 31 مورد ابتلا به کرونا خبر داده است.
نگرانی مردم نوار غزه از بیماری به ضعف امکانات بهداشتی این منطقه و تراکم جمعیتی بسیار بالا بیش از دو میلیون نفری با توجه به محاصره شدید و ظالمانه آن از سوی رژیم صهیونیستی برمی گردد، این در حالی است که این منطقه تحت محاصره برای سیزدهمین سال پیاپی از ضعف عمومی در زمینه خدمات رسانی بهداشتی و کمبود دارو و تجهیزات پزشکی به سبب این محاصره ظالمانه روبرو است.
تصمیمات جدید در نوار غزه برای مقابله کرونا
کمیته پیگیری فعالیتهای دولتی در نوار غزه از اتخاذ تصمیمات متعددی در چارچوب تدابیر پیشگیرانه برای مقابله با ویروس کرونا خبر داده است.
بر اساس گزارش پایگاه خبری شهاب، این کمیته در بیانیه ای اعلام کرد با اهتمام زیادی آخرین تحولات و تدابیر مربوط به ویروس کرونا را دنبال می کند .
این کمیته با تمجید از تلاشهای کادر پزشکی و تمام نهادها برای حمایت از مردم فلسطین به ویژه در نوار غزه تحت محاصره تصمیمات اتخاذ شده برای مقابله با ویروس کرونا را به این شرح اعلام کرد:
1-منع سفر افراد از طریق گذرگاهها تا اطلاع ثانوی برای جلوگیری از انتقال ویروس مگر در موارد ضروری
2-قرنطینه اجباری تمام کسانی که از طریق گذرگاهها وارد نوار غزه شوند.
3-ادامه بسته بودن تمام نهادهای آموزشی تا اواخر ماه مارس جاری در کنار ارزیابی هفتگی اوضاع و شرایط
4-ادامه افزایش و توسعه عملیات معاینه تمام کسانی که مشکوک به ابتلا به ویروس هستند.
5-تاکید بر پایبندی شهروندانی که به نوار غزه بر می گردند، به انجام تدابیر قرنطینه و هر کس که این تصمیمات را نقض کند، تحت بازخواست قانونی قرار می گیرد.
6-از شهروندان می خواهیم از برگزاری تجمعات بزرگ برای حفظ سلامت و جانشان پرهیز کنند.
7-به طور کامل به تدابیر پیشگیرانه بر اساس دستورالعملهای وزارت بهداشت و سازمان بهداشت جهانی پایبند باشند.
8-هوشیاری و احتیاط در انتقال خبرها و عدم نشر هر گونه خبرهای مربوط به کرونا درصورتی که از سوی وزارت بهداشت اعلام نشده باشد و هر کس خلاف این مسئله عمل کند، در معرض بازخواست قانونی قرار خواهد گرفت.
این تصمیمات از امروز جمعه سیزدهم مارس اجرایی شده و شهروندان با مسئولیت پذیری و پایبندی با آن همراه شوند.
تصمیم جدید درباره برگزاری نمازهای جماعت در کرانه باختری
وزارت اوقاف و امور دینی تشکیلات خودگردان فلسطین از شهروندان خواست برای حفظ سلامت و جلوگیری از شیوع ویروس کرونا،نماز را در منازل خود به جا آورند.
عبدالسلام هنیه معاون دبیرکل شورای عالی جوانان و ورزش فلسطین هم از اتخاذ تصمیماتی در چارچوب شرایط اضطراری اعلام شده در کرانه باختری و نوار غزه برای مقابله با ویروس کرونا خبر داد.
وی اظهار داشت این شورا تصمیم گرفته است سفر تمام ورزشکاران تا زمان پایان شرایط اضطراری و ارزیابی هفتگی شرایط لغو شود. همچنین تمام مسابقات و فعالیتهای ورزشی بدون حضور تماشاگران برگزار خواهد شد.
آمار کرونا در کشورهای عربی از جمله بحرین، امارات و عربستان هم همچنان در حال افزایش است.پ
مغرب هم از ثبت هفتمین مورد ابتلا به ویروس کرونا خبر داد.
وزارت بهداشت سودان هم از مرگ یک شهروند مبتلا به کرونا خبر داد و افزود این شهروند سه هفته پیش از امارات بازگشته بود.
هیئت فتوا در وزارت اوقاف کویت هم از توقف برگزاری نماز جمعه تا اطلاع ثانوی به خاطر ویروس کرونا خبر داد.
وزارت بهداشت اقلیم کردستان عراق از ثبت یک مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در اربیل و افزایش مبتلایان به 20 نفر خبر داد.
افزایش آمار مبتلایان به کرونا درمناطق اشغالی
منابع رژیم صهیونیستی از افزایش آمار مبتلایان به ویروس کرونا در مناطق اشغالی خبر دادند.
به گفته این منابع، آمار مبتلایان به ویروس کرونا پس از ثبت چند مورد جدید به 128 نفر افزایش یافته است.
از سوی دیگر بر اساس گزارش شبکه الجزیره، رژیم صهیونیستی همچنین از تعطیلی تمام مسابقات فوتتبال و بسکتبال در چارچوب تلاشها برای مقابله با شیوع ویروس کرونا خبر داده است.
انتهای پیام/