شرکت‌های دانش‌بنیان پارک علم و فناوری فارس برای تولید مواد ضدعفونی‌کننده اقدام کردند


شرکت‌های دانش‌بنیان پارک علم و فناوری فارس برای تولید مواد ضدعفونی‌کننده اقدام کردند

شرکت‌های دانش‌بنیان و پارک علم و فناوری در شرایط حساس کنونی به تولید مواد ضدعفونی‌کننده وارد شدند اما عدم نظارت بر توزیع مشکل کمبود را برطرف نکرده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، بر اساس اساس‌نامه «پارک‌های علم و فناوری ایران»، این پارک‌ها سازمان‌هایی هستند که به وسیله متخصصان حرفه‌‌ای مدیریت می‌شود و هدف اصلی آن افزایش ثروت در جامعه از طریق ارتقای فرهنگ نوآوری و رقابت سازنده میان شرکت‌های حاضر در پارک و موسسه‌های متکی بر علم و دانش است.

شرکت‌های مستقر در این پارک‌ها شرکت‌هایی دانش‌بنیان هستند که از طریق دانش خود محصولاتی را تولید کرده و وارد بازار می‌کنند. در حدود یک ماه گذشته که ایران نیز مانند بسیاری از کشورهای دیگر درگیر همه‌گیری بیماری کرونا شده است، برخی از شرکت‌های مستقر در پارک‌های علم و فناوری تلاش کرده‌اند با تولید محصولات مورد نیاز برای مقابله با گسترش این بیماری به مردم خدمت کنند.

بر اساس گزارش وزارت علوم، ساخت پهبادهای محلول‌پاش برای ضدعفونی کردن محیط خارجی بیمارستان‌ها، تولید ژل و محلول ضدعفونی کننده سطح و دست، تولید دستگاه گندزدایی محیط با استفاده از تکنولوژی پلاسمای سرد، طراحی و ساخت کابین ضدعفونی کننده اولتراسونیک، طراحی و ساخت ربات جایگزین پرستار، ساخت دستگاه‌‌های تولید ماسک فیلتردار، ساخت کیت تشخیص کرونا، تولید انواع ضدعفونی‌کننده آبزی‌پروری و مرغداری‌ها و تولید ماسک‌های نانو فیلتر از جمله فعالیت‌های این شرکت‌های دانش‌بنیان در سراسر کشور بوده است.

در استان فارس نیز چند شرکت دانش‌بنیاد که در پارک‌ها و مراکز علوم فناوری مستقر هستند، دست‌به‌کار شده‌اند و محصولاتی را برای مبارزه با همه‌گیری بیماری کرونا تولید کرده‌اند.

آمادگی شرکت‌های دانش‌بنیان فارس برای تولید مواد ضدعفونی‌کننده 

ابوذر عفیفی‌پور، مدیر روابط عمومی پارک‌های علم و فناوری استان فارس در گفت‌وگو با تسنیم از اعلام آمادگی 6 شرکت دانش بنیان استان برای تغییر خط تولید خبر داد که از این تعداد 3 شرکت موفق شدند مجوز سازمان غذا و دارو را کسب کنند.

به گفته وی این شرکت‌ها در حیطه گیاهان دارویی، جلبک، فعالیت‌های پزشکی و تولیدات آزمایشگاهی فعالیت داشتند که با تغییر خط تولید اقدام به تولید ژل ضدعفونی‌کننده اقدام کردند.

آرش معصومی، مدیرعامل یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان نیز فعالیتش در زمینه بیوتکنولوژی و  جلبک‌ها را تغییر داده و اکنون مواد ضدعفونی‌کننده تولید می‌کند. 

وی می‌گوید: «ما بانک جلبک‌های ایران را داریم که می‌توانیم جلبک‌های بومی را در اختیار صنایع و دانشگاه‌ها قرار دهیم علاوه بر آن تولید جلبک اسپیرولینا را هم داریم که سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند». 

تولید روزانه 7 هزار عدد مواد ضدعفونی‌کننده در یک شرکت 

معصومی افزود: پس از شیوع این بیماری و کمبود شدید مواد ضدعفونی‌کننده و قیمت‌های نجومی این محصولات در بازار تصمیم گرفتیم که خط تولید تغییر دهیم و یک پک تولید کنیم اما پس از رصد بازار متوجه شدیم که نیاز مردم فراتر از این است و نیاز ضروری در حال حاضر مواد و محلول‌های ضدعفونی‌کننده است.

همین امر سبب شد که این فعال حوزه علم و فناوری خط تولید خود را به مواد ضدعفونی‌کننده تغییر دهد و با مراجعه به سازمان غذاو دارو مجوز این امر را دریافت کند. به گفته وی این مجوز ظرف یک روز صادر شد و اکنون تولید مواد ضدعفونی‌کننده در این شرکت انجام می‌شود. 

براساس گفته‌های معصومی در حال حاضر 2 خط تولید در این شرکت راه‌اندازی شده که روزانه در یک شیفت 7 هزار عدد مواد ضدعفونی‌کننده تولید می‌کند که این موضوع می‌تواند به 10 هزار عدد نیز برسد. 

این فعال حوزه علم و فناوری استان فارس معتقد است که اگر مواد اولیه در اختیار شرکت قرار گیرد و تولید سه شیفته شود تا 30 هزار عدد در روز نیز می‌رسد که می‌تواند کمک خوبی برای رعایت بهداشت در استان فارس باشد. به گفته وی همه محصول تولیدی در اختیار سازمان غذا و دارو قرار می‌گیرد و توزیع توسط دانشگاه علوم پزشکی انجام می‌شود. 

عدم نظارت بر توزیع و کمبود مواد اولیه 

با این وجود هنوز مراجعه مردم در سطح شهر نشان از این دارد که مواد و محلول ضدعفونی‌کننده کم است یا اینکه با قیمت‌های زیاد به مردم فروخته می‌شود. این نشان از  عدم نظارت و شفاف نبودن سیستم توزیع دارد موضوعی که معصومی نیز به آن اذعان دارد و می‌گوید: محصول تولیدی ما با 15 درصد سود و با قیمت تمام شده 6900 تومان تولید می‌شود. 

به گفته وی عدم نظارت در توزیع و حضور دلالان سبب شده که در سطح توزیع مشکلات بسیاری دیده شود و مردم همچنان با کمبود روبه‌رو باشند. 

یکی دیگر از مشکلاتی که این فعال حوزه فناوری به آن اشاره می‌کند، کمبود الکل طبی برای تولید مواد ضدعفونی‌کننده است. به گفته وی در زمینه الکل طبی با کسری مواجه هستیم و بین اداره صنعت و معدن و غذا هماهنگی لازم وجود ندارد، همچنین مدیریت واحدو گوش شنوایی نیز برای حل این مشکل وجود ندارد. 

معصومی می‌گوید: بازار دلالی اتانول داغ است و عدم نظارت صحیح روی توزیع سبب شده که سازمان صنعت و معدن هم با کمبود اتانول مواجه شود. 

این موضوعی است که استاندار فارس و رئیس سازمان صنعت و معدن نیز در صحبت‌های خود به آن اشاره داشتند و از رایزنی با استان خوزستان برای تامین مواد اولیه و الکل خبر داده‌اند. 

اما موضوع عدم نظارت بر توزیع و نابه‌سامانی در این زمینه همچنان مشکل اصلی است که سبب گلایه‌مندی مردم نیز شده است تا جایی که معاون غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی در بحبوبه شیوع کرونا با همین دلیل برکنار شد. 

گزارش از حلیمه زارع 

انتهای پیام/424 /ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon