آخرین اخبار کرونا در سیستان و بلوچستان| توزیع ماسک در بین مردم / خیران سلامت به یاری مردم شتافتند+ عکس
در پی شیوع کرونا و در حالی که برخی افراد به دنبال احتکار اقلام بهداشتی و سوءاستفاده از شرایط هستند، در جنوب شرق کشور عدهای به صورت داوطلبانه و خودجوش برای بازگشت آرامش به جامعه و تامین سلامت مردم خواب را بر خود حرام کردهاند.
به گزارش تسنیم از زاهدان، درست در زمانی که مردم به فکر تامین سلامت جسمی خود و خانوادههایشان بودند عدهای افراد سودجو و فرصتطلب با سوءاستفاده از شرایط موجود، قصد کسب سرمایه چندبرابری از استرس و نگرانی مردم داشتند که در اولین گام ماسک و محلولهای ضدعفونی مورد نیاز را در انبارهای خود احتکار کردند.
هرچند با ورود جدی دستگاه قضا به مساله قدری از این دلنگرانیها کاسته شد اما باز هم دسترسی مردم به این اقلام به راحتی فراهم نشد و همین امر موجب شد تا خیرانی بینام و نشان که برخواسته از جامعه پزشکی، کارگری و بازاری زاهدان در مرکز سیستانوبلوچستان بودند به فکر راه چارهای باشند.
راضیه کوهکن؛ مسئول جمعیت حمایت از بهبودیافتگان در استان سیستانوبلوچستان در گفتوگو با تسنیم اظهار داشت: هرچند نایاب شدن ماسک و محلولهای ضدعفونی کننده با تشدید انتقال ویروس کرونا در کل کشور اتفاق افتاد اما مردم سیستان وبلوچستان شرایط خاص و ویژهتری نسبت به سایر استانها دارند.
وی افزود: علیرغم اینکه نظام سلامت در این استان فعالیتهای زیادی انجام داده است اما پس از یک بررسی میدانی در سطح شهرستان زاهدان متوجه شدیم که ورود خیران و گروههای جهادی یک نیاز اساسی است که در همین راستا پس از برگزاری جلسات مختلف به این نتیجه رسیدیم که تهیه و توزیع ماسک ضرورت اول در این شهر است.
وی ادامه داد: جمعیت حمایت از بهبودیافتگان حدود یکسال و نیم قبل و تحت نظارت اداره کل اتباع و امور مهاجرین استان فعالیت خود را در سیستان وبلوچستان آغاز کرد که اولویت اصلی آن نیز رسیدگی به مهاجرین و اتباع بیگانه و افراد نیازمند است.
به گفته کوهکن؛ از زمان آغاز فعالیت رسمی این جمعیت در استان با بحرانهایی همچون سیل در منطقه بلوچستان و شمال استان مواجه شدیم که در این موارد نیز ورود کرده و خدمات شایانی به سیلزدگان ارائه کردیم.
وی گفت: پس از اعلام رسمی ابتلای تعدادی از شهروندان به ویروس کرونا در سیستان وبلوچستان و به ویژه در زاهدان؛ متوجه شدیم که اکثر مردم این شهر به دلایلی همچون عدم آگاهی کافی، جدی نگرفتن موضوع و یا دسترسی نداشتن، نسبت به استفاده از ماسک کوتاهی و غفلت میکنند.
وی تصریح کرد: در اولین گام اجرای برنامههای آموزشی و اطلاعرسانی در فضایمجازی و رسانه ملی و شبکه استانی هامون را در دستور کار قرار دادیم و سپس با حمایت برخی از پزشکان خیر که تعدادشان هم اندک است تهیه و توزیع ماسک را آغاز کردیم.
وی ادامه داد: از آنجایی که این بیماری دوران کمون بالایی دارد، ممکن است افراد با تاخیر از ابتلای خود باخبر شوند بنابراین استفاده از ماسک یک امری لازم و ضروری است چرا که با این اقدام از انتشار ذرات بزاق دهان ممانعت میشود و در کاهش انتقال بیماری موثر خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: پس از تهیه پارچه و مواد لازم، کار تولید ماسک با کمک و همراهی انجمن خیریه حلیمهسعدیه در یک کارگاه خانگی و با کمک و همراهی برخی از بانوان خیاط آغاز شد که آنها نیز به صورت داوطلبانه در این امر خیر سهیم شدند و در اسرع وقت تعدادی ماسک آماده و میان جامعه هدف به صورت رایگان توزیع شد.
مسئول جمعیت حمایت از بهبودیافتگان در استان سیستان وبلوچستان گفت: در مرحله اول این ماسکها میان کسانی توزیع شد که در ارتباط مستقیم با شهروندان هستند تا به نوعی در کاهش خطرات این ویروس جدید موثر باشد که نانوایان، بازاریان، کارمندان بانکها و ادارات در اولویت اول توزیع بودند.
کوهکن تاکید کرد: در برخی تبلیغات دیده میشود که استفاده از آرنج دست در هنگام عطسه توصیه میشود اما این حرکت نوعی عادت بسیار غلط است و باعث میشود تا تمام ترشحات بزاق دهان به بازو و دست منتقل شود و اگر فردی ناقل باشد به راحتی ویروس را به سایر سطوح منتقل میکند.
وی ادامه داد: اگر شهروندان از ماسک استفاده کنند علاوه بر جلوگیری از انتقال ویروس موجب میشود که هر فرد حالت ایزوله داشته باشد و کمتر به دهان و بینی خود دست بزند و این امر نیز در کاهش خطرات ابتلا به کرونا موثر خواهد بود.
وی گفت: معتقدم به دلیل اینکه ویروس کرونا جدید و تقریباً ناشناخته است و هنوز اطلاعات کافی در خصوص آن نداریم بهتر است برای احتیاط حتماً از ماسک استفاده شود و لزوماً نباید به دنبال ماسکهای پزشکی و یا فیلتردار باشیم و افراد میتوانند در منزل نیز نسبت به دوخت ماسکهای پارچهای اما با شرایط خاص استفاده و نگهداری اقدام کنند.
وی تصریح کرد: با توجه به امکانات محدود مالی و زیرساختی که در اختیار داریم طبیعتاً امکان توزیع ماسک در همه نقاط شهر را نداریم که از خیران سلامت و دغدغهمندان تقاضا داریم در این راه گروههای مردمی و داوطلب را یاری کنند.
وی گفت: یکی دیگر از ضرورتهای امروز جامعه ما فرهنگسازی و تشویق مردم به جدی گرفتن سلامت خود است که در این زمینه نیز طی یک برنامه تلویزیونی توصیههای لازم به شهروندان داده شد. علاوه بر این آمادگی داریم تا کارگاههایی که قصد تولید ماسک دارند را از لحاظ آموزشی و تحویل الگو حمایت کنیم تا هر چه سریعتر این مشکل برطرف شود.
وی تاکید دارد: به طور جدی تاکید داریم که اگر افرادی در کارگاههای خانگی اقدام به تولید کردند حتماً این ماسکها توسط مراکز بهداشتی استریل و پس از آن میان شهروندان توزیع شود که در کارگاه دوخت ما نیز تمامی جوانب بهداشتی رعایت شد و پس از تولید ماسکها اتوی گرم خورده و پس از بستهبندی توسط افراد دارای صلاحیت توزیع میشود. در حال حاضر برنامهریزی این جمعیت تولید 4الی 5 هزار ماسک است که بخشی از این تعداد تولید و توزیع رایگان شده و مابقی نیز در مرحله دوخت و آمادهسازی است.
انتهای پیام/393/ش