پژوهش‌های تخصصی کرونا با محوریت تولید واکسن توسط محققان دانشگاه شیراز آغاز شد


پژوهش‌های تخصصی کرونا با محوریت تولید واکسن توسط محققان دانشگاه شیراز آغاز شد

رئیس دانشگاه شیراز از آغاز پژوهش‌های تخصصی بر روی ویروس کرونا توسط محققان این دانشگاه با محوریت نحوه تولید واکسن خبر داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، حمیدرضا ناگردان امروز در نشست خبری که به صورت مجازی برگزار شد، اظهار داشت: دانشگاه شیراز در حال حاضر دارای پژوهشکده تخصصی تولید محصولات بیولوژیکی با مرکزیت دانشکده کشاورزی است که در این موضوع از امکانات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری برای مطالعه بر روی ویروس کرونا برخوردار است.

وی بیان کرد:در همین راستا، عملیات علمی با دستور استاندار فارس در راس امور این دانشگاه قرار گرفته که امیدواریم در کمترین زمان به نتایج مورد نظر دست یابیم.

نادگردان گفت: همچنین طرح ضدعفونی هوشمند یا گندزدایی هوشمند در این دانشگاه در دست تهیه و طراحی قرار گرفته است.

رئیس دانشگاه شیراز با بیان اینکه دانشگاه شیراز همیشه در کنار مردم فهیم و خوب استان فارس بوده و هست، افزود: درخواست ما از مردم این است که از سفر کردن پرهیز کرده و با ماندن در خانه به اصول بهداشتی اعلامی از سوی وزارت بهداشت توجه کنند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود از تلاش‌های ایثارگرایانه دانشگاه علوم پزشکی شیراز و فعالان عرصه درمان و سلامت استان فارس، قدردانی کرد و گفت: استان فارس و شهر شیراز در صدر انجام فعالیت‌ها و اقدامات قرار دارد و امید است با همکاری بیشتر مردم شاهد ریشه کنی این ویروس باشیم. 

وی در مورد فعالیت‌های  ستاد مقابله با کرونا در دانشگاه شیراز نیز گفت: این ستاد در سطح مدیران و اتخاذ همکاری‌های لازم به منظور جلوگیری از شیوع این ویروس در سطح کارکنان و دانشجویان تشکیل شد و  تعطیلی کلاس‌های آموزشی تا اطلاع ثانوی، تخلیه تمام خوابگاه‌های دانشجویی، توقف فعالیت سلف سرویس‌های دانشجویی، تعلیق تمام همایش‌ها، آموزش مدیران امور اداری دانشکده‌ها از سوی کارشناسان بهداشت، آموزش کارکنان خدماتی، تهیه دستگاه‌های گندزدایی ساختمان ها و فراهم شدن بستر لازم برای برگزاری جلسات به صورت ویدئو کنفرانس از مهم‌ترین فعالیت‌های این ستاد بوده است.

رئیس دانشگاه شیراز گفت: علاوه بر این اقدامات، تهیه ماسک، الکل، مواد ضدعفونی، شیفت‌بندی در حوزه اداری، تهیه و توزیع بروشورهای بهداشتی، مرخصی همکاران با وضعیت ویژه از جمله مادران شیرده و باردار، ضدعفونی همه ساختمان‌های اداری و خوابگاه‌ها، تهیه بسته های سلامت روانی اجتماعی توسط دانشکده علوم تربیتی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و شرکت مستمر نماینده دانشگاه در ستاد کرونای استان فارس نیز در دستور کار قرار گرفته است.

نادگران با تاکید بر اینکه برخی گروه‌های آموزشی و پژوهشی دانشگاه شیراز در مورد ویروس کرونا با جدیت تمام وارد عمل شده‌اند که از تشکیل کارگروه پژوهشی در زمینه ویروس و ویروس شناسی است، خاطرنشان کرد:  طرح دیگری نیز در دانشکده دامپزشکی برای آموزش و حفظ حیوانات خانگی در دست اجرا است.

کارگروه ویروس‌شناسی دانشگاه شیراز حمایت شود

قائم مقام و معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شیراز نیز در این نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم در مورد کلاس‌های مجازی اظهار داشت: به دنبال شیوع ویروس کرونا و تعطیلی دانشگاه، کارگروهی در دانشگاه برای ایجاد بستر بازم برای ایجاد کلاس برخط در دستور کار قرار گرفت.

علیرضا افشاری‌فر افزود: از آنجا که دانشگاه شیراز تجربه دو دهه برگزاری اموزش های الکترونیک را دارد به خوبی وارد این موضوع شد و در حال حاضر امکان برگزاری کلاس‌ها برای تمام اساتید به صورت آنلاین وغیر برخط فراهم شده است.

وی بیان کرد: دانشجویان از همه نقاط کشور امکان حضور در این آموزش‌ها را دارند و می‌توانند از ضبط کلاس‌ها نیز استفاده کنند.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری در مورد دانشجویان خارجی گفت: از تعداد100 نفر دانشجوی خارجی دانشگاه شیراز تنها دو نفر در شیراز مانده و مابقی به کشور خود بازگشته‌اند و هر دو نفر به طور مرتب تحت نظر هستند.

این استاد بخش ویروس شناسی دانشگاه شیراز در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه ویروس کرونا نه اولین و نه آخرین ویروس است و متاسفانه دنیا شاهد شیوع بسیاری از این ویروس‌ها بوده که اخیرا با یکی از بدترین نوع این ویروس ها مواجه هستیم، گفت: ضروری است کارگروه ویروس شناسی دانشگاه شیراز مورد حمایت مسئولان استانی و ملی قرار گیرد تا آمادگی مقابله با ویروس های جدید دیگر هم ایجاد شود.

وی با بیان اینکه امکان دست‌کاری ویروس‌ها وجود دارد و بسیاری از کشورها در آزمایشگاه‌های کاملا ایزوله در حال کار هستند، عنوان کرد: اما اینکه کرونا از جمله این ویروس‌های بیولوژیک باشد هنوز به صورت کامل اثبات نشده است.

عضو کارگروه تخصصی تولید واکسن و فرآورده های بیولوژیک دانشگاه شیراز نیز در این نشست خبری، با اشاره به اینکه تولید فرآورده‌های بیولوژیک دانشی بین‌رشته‌ای است و به زنجیره‌ای از تخصص‌ها نیاز دارد، گفت: از آنجا که دانشگاه شیراز، دانشگاهی جامع است از عمده این تخصص‌ها برخوردار است و پیش از این، استادان در رشته‌های گوناگون گرد هم جمع آمده‌اند.

محمدهادی اسکندری  افزود: پژوهشگرانی از بخش‌های ایمنی‌شناسی، میکروب‌شناسی، پاتولوژی،بیوتکنولوژی، ویروس‌شناسی گیاهی، بایوانفورماتیک، ویروس‌شناسی و فرایندهای مهندسی در تهیه محصول مناسب برای مقابله با ویروس در کنار یکدیگر مشغول به کار هستند.

عضو هئیت علمی دانشکده کشاورزی عنوان کرد: دانشگاه شیراز از پارسال، کارگروه  16نفره‌ای از دانشکده‌های کشاورزی، دامپزشکی علوم و مهندسی تشکیل داد که ماموریت تولید فرآورده‌های بیولوژیک پیشرفته را بر عهده دارند.

وی بیان کرد: روند این کار بسیار علمی است و از همین رو از متخصصانی در خارج از کشور نیز کمک گرفته‌ایم؛ افزون بر این استادانی از دانشگاه علوم پزشکی در این مجموعه حضور دارند.

اسکندری خاطرنشان کرد: نباید همیشه در زمان بحران به این کارگروه‌ها مراجعه کنیم و ای کاش قبل از اینکه این مشکلات به وجود بیاید بودجه‌های لازم برای توسعه این فعالیت‌ها فراهم شده بود تا امروز می‌توانستیم با سرعت بیشتری پاسخگو باشیم.

عضو کارگروه تخصصی تولید واکسن و فرآورده‌های بیولوژیک دانشگاه شیراز یکی از دستاوردهای این کارگروه را طراحی کیت تشخیص ویروس کرونا اعلام کرد و بیان داشت: تست‌های اولیه انجام شده است و با توجه به اینکه امکانات آزمایشگاهی بسیاری در دانشگاه شیراز فراهم است می‌توانیم پاسخگوی نیازهای کشور باشیم. 

اسکندری با تاکید بر اینکه مطالعه علمی بر روی واکسن کرونا نیازمند بودجه مناسب است، افزود: دانشگاه شیراز برای ایجاد تجهیزات و ساختارها در شروع کار هزینه کرده، همچنین هم‌اکنون طرح‌های پیشنهادی به نهادهای مسئول ازجمله مدیریت بحران استانداری فارس و معاونت علمی ریاست جمهوری ارسال شده است که امیدواریم با نظر مثبت به آن‌ها نگاه شود.

انتهای پیام/423/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon