حجت‌الاسلام سعیدی: ۳ آموزۀ الهی در مواجهه با سختی و بلا

حجت‌الاسلام سعیدی: 3 آموزۀ الهی در مواجه با سختی و بلا

کارشناس مسائل دینی گفت: امروز نعمت سلامتی جامعه به‌صورت نسبی سلب شده، اما همچنان هزاران هزار نعمت باقی است، اگر قدر آنها را بدانیم خدا بر آنها می‌افزاید.

حجت‌الاسلام محمد سعیدی‌آریا کارشناس مسائل دینی در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم گفت: وقتی ابتلائاتی پیش می‌آید، تفاوت‌های افراد در حوزه توانایی، عزم برای خدمت به مردم، تقوا و توکل به خدا مشخص می‌شود، وگرنه در شرایط عادی این تفاوت خیلی به چشم نمی‌آید.

وی افزود: در آموزه‌های دینی ما توصیه‎های مهمی به‌هنگام نزول بلا و سختی بیان شده که نخستین آن «صبر» است. صبر از جمله صفات برجستۀ مؤمنان است. خدای متعال در آیۀ سوم سورۀ مبارکۀ «عصر» این‌طور ما را به صبر دعوت کرده است: «وَتَواصَوا بِالصَّبرِ»؛ این فعل در باب تفاعل است و وقتی فعلی در این باب به‌کار می‌رود یعنی یکدیگر را به صبر توصیه کنید.

این کارشناس مسائل دینی اظهار کرد: نباید سختی‌ها و بلاهایی که بر جامعۀ بشری اتفاق می‌افتد، ما را از خدا و مسبب‌الاسباب دور کند و حتی طوری شود که ما دست به شکایت به درگاه الهی برداریم، چراکه خدا هیچ‌گاه برای بنده‌اش بد نمی‌خواهد و هر آنچه روی می‌دهد، بر اساس حکمت و مصلحت است.

وی اضافه کرد: یکی از ثمرات صبر، کار مفید انجام دادن است؛ چراکه عجله و بی‌صبری موجب می‌شود خروجی کار ما مطلوب نباشد، بنابراین طبق این آیه از قرآن، توصیۀ به صبر یکی از اقدامات مؤثر و لازم ما در چنین اوقاتی است.

حجت‌الاسلام سعیدی گفت: دومین آموزۀ توصیه‌شده در این رابطه، مسألۀ کمک کردن به دیگران و ایثار است. گاهی ابتلا برای خود و گاهی برای دیگران پیش می‌آید، باید ببینیم در چنین موقعیتی خود را در اولویت قرار می‌دهیم یا دیگران را. در دوران جنگ تحمیلی شاهد صحنه‌های بسیار زیبایی بودیم که رزمندگان ماسک‌های اکسیژن را در حالی که خود به آنها نیاز داشتند، به دیگران می‌دادند.

این کارشناس مسائل دینی اضافه کرد: این موضوع در سیرۀ حضرت فاطمۀ زهراء (سلام الله‌ علیها) نمایان است و مصداق بارز آن جایی است که فرمود: «الجارُ ثُمَّ الدّارُ؛ اوّل همسایه سپس خانه خود.» البته ما در این زمان‌ها رفتارهای مختلفی می‌بینیم؛ مثلاً در وضعیت کنونی کشور شاهد احتکار کردن برخی اقلام مورد نیاز مردم توسط عده‌ای دیگر بوده‌ایم، اما خود بنده شاهد صحنه‌هایی بودم که بسیار غرورآفرین و ارزشی بود.

«باید به این نکته توجه داشت که همۀ شدائد و سختی‌ها فرجامی دارد و سرانجام روزی تمام خواهد شد، این وعدۀ خداست: «إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ یُسْراً»، دنیا هم دار شدائد است، اما اینکه ما در قبال این مسائل چگونه رفتار کنیم و چگونه از این آزمون‌ها خارج شویم، مهم است.»، وی با بیان مطلب فوق گفت: یکی دیگر از آموزه‌های مهم در این شرایط، «شکر نعمت» است. حضرت ایوب و بسیاری از رسولان (علیهم السلام) سختی‌های بسیاری دیدند، اما شکر خدا همواره سیرۀ زندگی آنان بود. این موضوع به‌صراحت در قرآن کریم مورد تأکید قرار گرفته است: «لَئِن شَكَرتُم لَأَزیدَنَّكُم وَلَئِن كَفَرتُم إِنَّ عَذابی لَشَدیدٌ؛ اگر شکرگزاری کنید (نعمت خود را) بر شما خواهم افزود و اگر ناسپاسی کنید، مجازاتم شدید است.»، امروز نعمت سلامتی جامعه به‌صورت نسبی سلب شده است، اما همچنان هزاران هزار نعمت باقی است، اگر قدر نعمات را بدانیم خدا بر آنها می‌افزاید.

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon
گوشتیران