نخستین واکسن کرونا ساخته و روی انسان آزمایش شد؟
محققان ایالات متحده آمریکا نخستین تست واکسن کروناویروس را روی یک فرد انجام دادند؛ در این تست، محققین بخشی از کد ژنتیکی ویروس که مسئول ساخت پروتئینی در سطح ویروس است را تولید و وارد بدن یک انسان کردند.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ محققان ایالات متحده آمریکا اولین تست واکسن کروناویروس را روی یک فرد انجام دادند.
یکی از محققین این پژوهش میگوید: ما نمیدانیم که این ویروس پاسخ ایمنی مناسب ایجاد میکند یا ایمن است، به همین دلیل در حال آزمایش آن هستیم؛ این واکسن در مرحلهای نیست که بتوان آن را به تمام مردم تزریق کرد.
بیشتر مطالعات انجام شده درباره واکسن این ویروس، پروتئینی به نام spike را هدف قرار میدهد که در سطح کروناویروس قرار دارد و این پروتئین به ویروس کمک میکند تا وارد بدن انسان شود. اگر بتوانیم این پروتئین را غیرفعال کنیم، میتوانیم در مقابل ویروس، مصونیت ایجاد کنیم.
محققان NIH بخشی از کد ژنتیکی ویروس را که حاوی دستورالعملهایی برای ایجاد و شکلگیری پروتئین مذکور است را کپی کردند و آن را بهصورت واکسن وارد بدن خواهند کرد. فرضیه آنها این است که در این صورت، در بدن تعدادی رونوشت بیضرر از این پروتئین ساخته میشود، سیستم ایمنی این پروتئین را تشخیص میدهد و برای مقابله با آن آنتیبادی میسازد و در نتیجه وقتی فرد با کروناویروس مواجهه داشته باشد، میتواند با آن مقابله کند.
پژوهشگران این تحقیق معتقدند که این روش بسیار سریعتر از سایر روشهای قدیمی تولید واکسن است.
در روشهای قدیمی ویروس را در آزمایشگاه رشد میدادند و سپس با ضعیف کردن یا کشتن آن، از آن واکسن میساختند.
داوطلبان دریافت واکسن در معرض خطر ابتلا به کرونا نیستند زیرا در این آزمایش، خود کروناویروس وارد بدن آنها نمیشود.
انتهای پیام/