«معجزه آبخیزداری» | لینگانگ؛ شهر نمونۀ آبخیزی چین+ تصاویر


«معجزه آبخیزداری» | لینگانگ؛ شهر نمونۀ آبخیزی چین+ تصاویر

لینگانگ نمونۀ یک شهر آبخیزی در دنیاست که دولت چین برای مقابله با سیل­‌های ویرانگر در حال ساخت آن در سواحل شرقی چین است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، نفوذ آب به زمین در نقطۀ بارش و ذخیره و استفادۀ مجدد از آن الگوی مهمی است که شهر اسفنجی آبخیزی «لینگانگ» چین در پی ارائۀ آن است. این شهر که بعد از تغییر نام در سال 2012 به «نانویویی» نیز معروف شده، یکی از شهرهای منتخب چینی­‌ها برای ساخت شهر اسفنجی است، شهرهایی که قرار است تا سال 2030 میلادی، 80 درصد بارش باران را در زمین نفوذ دهند و بعد از ذخیره‌سازی، مورد استفاده مجدد در مصارف مختلف واقع شوند.

معجزۀ آبخیزداری ,

«لینگانگ» در نزدیکی دریای شرق چین و در منطقۀ پودونگ «شانگهای» قرار است به بزرگترین منطقۀ آزمایشی «شهر اسفنجی» چین تبدیل شود. لینگانگ در منطقۀ تجارت آزاد و تازه‌توسعه‌یافته­‌ای قرار دارد که از دریا و خلیج هانگزو پس گرفته شده است، از این رو به‌شدت مستعد خطر سیل­‌های دریایی است، ولی با این حال قرار است با مدل شهر اسفنجی از وقوع این سیل­‌ها جلوگیری شود.

پروژۀ آزمایشی شهر اسفنجی لینگانگ در 26 محله آغاز شده و قرار است کلیۀ محلات در دست ساخت در لینگانگ مطابق با استانداردهای «شهر اسفنجی» ساخته شود. دولت چین تاکنون برای این منطقه بیش از 119 میلیون دلار هزینه کرده است.

برای تحقق رؤیای جاه‌طلبانۀ شهر اسفنجی لینگانگ چین، خاکریزهای چمن، پیاده­‌روهای با نفوذ آب، پشت­‌بام­‌های سبز و تالاب­‌ها برای ذخیرۀ آب ایجاد شده­‌اند. دریاچۀ بزرگ دست‌ساز و استخرهای آبی طراحی شده­‌اند که برای کنترل آب باران و جلوگیری از سیل مورد استفاده قرار می­‌گیرند.

معجزۀ آبخیزداری ,

در این شهر آجرها و آسفالت­‌های سخت، با آجرها و آسفالت­‌های با نفوذ آب جایگزین شده که باعث می­‌شود آب با سرعت زیاد از آن عبور کند تا از این طریق حجم آب در جاده­‌ها و خیابان­‌ها به‌هنگام بارش کاهش یابد و ترافیک و عبور و مرور ساکنانش را با محدودیت مواجه نسازد.

در زیر باغ هر محله یک استخر بزرگ آب زیرزمینی قرار داد که آب باران از طریق خطوط لوله جمع‌آوری می­‌شود. برای تصفیۀ آب باران در باغ­‌ها به‌روی استخرهای جمع­‌آوری آب باران، گیاهان و چمن­ کاشته می­‌شوند.

آب تصفیه‌شده از استخرها با سرویس شست‌وشوی اتومبیل­‌ها که در پارکینگ نصب شده است ارتباط دارد. پارکینگ­‌ها نیز برای استفادۀ بهینه از منابع آب و نفوذ آن به زمین از آجر و چمن که قابلیت نفوذپذیری بالا دارند، برخوردارند.

معجزۀ آبخیزداری ,

در لینگانگ نهرهایی در دو طرف جاده­‌ها طراحی شده است که به‌هنگام وقوع سیل و طوفان، آب باران به دو طرف جاده و این نهرها هدایت و به باغ­‌ها، تالاب­­‌ها و استخرهای ذخیرۀ آب جاری می­‌شود، همچنین یک «پارک اسفنجی» با مساحت 14 هزار و 200 مترمربع در نزدیکی یک مجتمع مسکونی بزرگ احداث شده است که آب باران را جذب و در استخرها و تالاب­‌ها ذخیره می‌کند.

علاوه بر این 5 کیلومترمربع پارک­‌های جدید، 40 کیلومتر آبراه جدید و دریاچه­‌ای مصنوعی با ظرفیت 510 هزار مترمکعب برای منطقۀ لینگانگ ساخته شده است که طبق گفته شرکت سازنده، می­‌توانند 900 هزار مترمکعب آب باران را ذخیره کنند.

در این منطقه پردیس­ه‌ای دانشگاهی نیز دستخوش نوسازی شده­ است تا زمین را به اسفنج تبدیل کند. اساتید و دانشجویان دانشگاه­‌های شانگهای در تحقیقات و نوسازی شهر اسفنجی لینگانگ همکاری کرده­‌اند.

معجزۀ آبخیزداری ,

در لینگانگ یک سیستم مدیریت هوشمند برای انتقال بهتر و تخلیه آب ذخیره‌شده، ایجاد شده است که با به‌کارگیری سنسورهای الکترونیکی و تجزیه‌وتحلیل داده­‌های بزرگ، سیستم کنترل می­‌تواند به‌منظور جلوگیری از وقوع سیل، میزان باران را رصد کند و به‌سرعت واکنش نشان دهد تا از جمع شدن رواناب و آبگرفتگی شهری جلوگیری به‌عمل آید.

دولت چین امیدوار است با احداث بزرگترین پروژۀ شهری آبخیزی خود که به‌منظور مقاوم‌سازی شهر در برابر خطر سیل و نیز جلوگیری از آلودگی آب انجام شده است، نه‌تنها الگویی برای اکثر شهرهای چین که فاقد زیرساخت‌های مدرن آب هستند، باشد بلکه الگویی برای تمامی شهرهای دنیا که در خطر سیل­‌های ویرانگرند، تلقی و این الگو به دنیا معرفی شود.

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
بانک ایران زمین
بانک سرمایه