یمن|۲۷ میلیون یمنی با فاجعه روبرو هستند/ کمبود شدید دارو و مراکز پزشکی

یمن|27 میلیون یمنی با فاجعه روبرو هستند/ کمبود شدید دارو و مراکز پزشکی

یک نویسنده و تحلیلگر عرب از وضعیت فاجعه بار ۲۷ میلیون یمنی در سایه انهدام ساختار زیربنایی یمن به ویژه بخش بهداشتی و پزشکی این کشور در سایه شیوع بیماریهای واگیر دار خبر داد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، سایت خبری العهد در گزارشی به قلم سراء الشهاری به بررسی پنج سال تجاوزگری ائتلاف سعودی به یمن و آثار و نتایج زیانبار آن بر این کشور و مردم آن پرداخت و نوشت: یمن در طول پنج سال اخیر شاهد بزرگترین محاصره و تجاوزگری جهان بوده است. متجاوزان بعد از ویران کردن ساختار زیربنایی یمن و بمباران بیمارستانها و مزارع و بازارها و چاههای آب، فرودگاه صنعا را از اوت سال 2016 میلادی و سپس همه بنادر مهم یمن را بستند.

ائتلاف محدودیت ها و روند بازرسی سخت گیرانه ای را بر همه محصولات وارداتی اعمال کردند؛ به گونه ای که این امر باعث شد که تاریخ مصرف بسیاری از کالاها به دلیل انباشت طولانی مدت در مبادی ورودی تمام شود. این وضعیت به نوبه خود باعث تشدید وخامت اوضاع انسانی شد و امنیت غذایی و بهداشتی یمن را تهدید کرد.

با انتقال بانک مرکزی از صنعا و حواله درآمدها به یک بانک وابسته به مزدوران ائتلاف سعودی در عدن، دولت نجات ملی درآمد خود را از دست داد و این امر باعث نبود نقدینگی در نزد این دولت شد. به این دلیل، حقوق همه کارمندان دولت که اساسا تنها منبع رزق و روزی قشر بزرگی از جامعه یمن بود، قطع شد.

قیمت ها افزایش یافت و قیمت هر دلار به 600 ریال یمن رسید. میانگین فقر افزایش یافت و شهروند یمنی نه تنها دچار بحران های مکرر اقتصادی شد بلکه کار به جایی رسید که برخی از اهالی مناطق التهامه یمن که جزء فقیرترین مردم هستند، به خوردن برگ درختان روی آوردند.

براساس آمار اخیر وزارت بهداشت، موارد سوء تغذیه و سوء تغذیه حاد کودکان زیر پنج سال به دو میلیون و پانصد هزار نفر رسیده است. علاوه بر این، کودکان یک میلیون زن باردار نیز در آینده با همین خطر روبرو خواهند بود.

18 میلیون شهروند یمنی از نبود امنیت غذایی رنج می برند. از این تعداد، هشت میلیون و چهارصد هزار نفر از نبود امنیت غذایی حاد رنج می برند که در سطح جهانی در مرحله پنجم یعنی مرحله قحطی قرار می گیرند.

سیستم بهداشتی یمن در آستانه فروپاشی

سیستم بهداشت یمن مورد بمباران مستقیم و محاصره ظالمانه قرار گرفته است. بیماران یمنی در داخل کشورشان درمانی نمی بینند و متجاوزان نیز از خروج آنها از کشور برای درمان جلوگیری می کنند.

320 هزار بیمار نیازمند سفر به خارج برای درمان همچنان سرگردان مانده اند و 42 هزار بیمار به خاطر ناتوانی از سفر به خارج برای درمان تاکنون جان خود را از دست داده اند.

کشور یمن ,

رضیه راوح وزیر حقوق بشر دولت نجات یمن به سایت العهد گفت: شکایت زیادی به دست ما رسیده است که یک بیمار سالخورده حتی داخل یک استان نمی تواند حرکت کند؛ چه برسد به اینکه خواسته باشد 15 ساعت مسافرت کند تا خودش را به فرودگاه سیئون یا عدن برساند.

وی افزود: محاصره و بحران های اقتصادی و دشواری تردد و بسته بودن فرودگاه وضعیت بسیار فاجعه باری برای بیماران ایجاد کرده است.

یوسف الحاضری سخنگوی رسمی وزارت بهداشت دولت نجات یمن گفت: این وزارتخانه با بودجه صفر درصد کار می کند. بودجه وزارتخانه قبل از تجاوزگری به یمن به 65 میلیارد ریال یمن می رسید اما در سایه تجاوزگری، بودجه آن کاهش چشمگیری داشته و تنها بالغ بر 60 میلیون ریال یمن است.

محاصره فاجعه ای واقعی و مشکل بزرگی برای بیماران یمنی ایجاد کرده است. بسیاری از داروهای اساسی اساسا وجود ندارد یا اگر هم وجود داشته باشد، بسیار محدود و مقادیر آن اندک است.

الحاضری به سایت العهد گفت: بیش از 800 هزار شهروند متکی به داروهای رایگانی بودند که وزارت بهداشت تهیه می کرد زیرا این داروها گران و برای بیماریهای خاص بود.

وی افزود: نه حقوقی هست و نه دارویی. بیماریها زیاد می شود. مشکلات جامعه رو به افزایش است. قیمت ها بالا می رود. ما از یک وضعیت فاجعه بار صحبت می کنیم. کاهش واردات دارو به میزان 60 درصد متوسط واردات در سالهای قبل از تجاوز به یمن وجود دارد.

الحاضری گفت: 120 نوع داروی بیماران خاص خصوصا بیماری سرطان موجود نیست. داروهای سرطان 50 درصد این داروها را تشکیل می دهد.

وی افزود: یک سری داروها که نیاز به محیط سرد و نقل و انتقال ویژه دارد تا از بین نرود، به علت بسته بودن فرودگاه صنعا وجود ندارد. اگر هم این داروها وارد شود، به علت حمل و نقل زمینی و تاخیر در رساندن آن به بیماران، تاریخ مصرف و کیفیت آنها دچار مشکل می شود.

متجاوزان 291 مرکز و تاسیسات بهداشتی را به طور کلی یا جزئی ویران کرده اند. بیمارستان ها و مراکز بهداشتی با کمبود شدیدی در مقابل افزایش شمار بیماران و زخمی ها روبرو هستند. در سال 2019 میلادی، شمار زخمی های بمباران های مستقیم به 36 هزار نفر رسیده است. این رقم به رقم زخمی های ارتش و کمیته های مردمی یمن که در جبهه ها می جنگند، افزوده می شود. همچنین مبتلایان به وبا و تب دانگی و بیماریهای حاد تنفسی هم هستند. براساس آخرین آمار وزارت بهداشت، موارد ابتلا و مشکوک به ابتلا به این بیماریها به دو میلیون 326 هزار و 568 نفر می رسد. همچنین 40 درصد بیمارستان ها و مراکز بهداشتی از جمله هفت مرکز دیالیز بسته شده است. 97 درصد دستگاهها و تجهیزات پزشکی فراتر از عمر مفید خود کار می کنند و ممکن است هر لحظه از کار بیفتند.

انتهای پیام/

وزیر حقوق بشر دولت نجات یمن گفت: یکی از زنان دیالیزی به من گفت که من الان هر هفته یک بار دیالیز می کنم و می ترسم که همان را هم در آینده نداشته باشم.

اما راوح درباره نقش سازمان ملل در قبال این فاجعه گفت: یکی از بانوان از من سوال کرد که اگر جلوی ساختمان سازمان ملل بایستم و درد و رنج خودم را بگویم، به حرفم گوش خواهند داد و من به او گفتم که اگر نه یک روز بلکه همیشه بایستی، آنها تنها چیزی را که می خواهند می شنود و تنها چیزی را می گویند که به آنها گفته می شود که بگویید.

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان