قمیها برای مقابله با ویروس کرونا خودجوش وارد میدان شدند + فیلم
خیرین شهر مقدس قم این روزها برای مقابله با ویروس کرونا قیام کرده و در حال جهاد با آن بوده که یکی از گروههای جهادی موکب حضرت فاطمه معصومه اهالی قم مقدسه تحت عنوان قرارگاه مردمی « کریمه اهلبیت(س)» است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، نوشتن یادگاری از طرف پزشک معالج مریضی با این عبارات" آمدم خواب شیرین بودی، بیدارت نکردم، با آرزوی سلامتی کامل"، یا اهدای ماسک رایگان به مردم تنها نمونههای کوچکی از همدلی و همراهی این روزهای هموطنانم هستند که به جنگ با ویروس کرونا رفتهاند.
قریب به یک ماه است که ویروسی نوپدید که حدومرز نمیشناسد؛ بهاجبار به مهمانی آمده و گویا قصد رفتن هم ندارد. از همان روزی که وزارت بهداشت مهر تأیید بر فوت دو نفر از قم براثر ویروس کرونا در کشور زد و شهر مقدس قم بهعنوان نخستین مرکز، وجود آن را در کشور تشخیص داد؛ تمامی مناسبات و روابط مردم تحتالشعاع این بیماری قرار گرفت.
همه در خط مقدم جهاد
از همان روزهای شیوع این ویروس در کشور، کادر درمان در بیمارستانها که همواره در خط مقدم سلامت هستند به دلیل حساس بودن کارشان در حفظ سلامت مردم و جامعه به مدافعان سلامت لقب گرفتند.
علاوه بر مدافعان سلامت، تمامی دستگاهها و ارگانها دستبهکار شدند و هر کاری که از دستشان برمیآمد را در طبق اخلاص گذاشته و در راستای مقابله با این ویروس در حال انجام هستند.
نهتنها دستگاه اجرایی و ارگانها، حتی نیروهای مسلح و نظامی اعم از سپاه، ارتش و نیروی انتظامی هم از همان روزهای نخست شیوع این بیماری همچون همیشه که در عرصههای مختلف درصحنه حاضر بودند، پا به میدان گذاشته و خدمات مختلفی را به مردم ارائه میکنند.
در این میان گروههای دیگری هم بهصورت خودجوش و جهادی دستبهکار شده و پایکار آمدند تا بار دیگر روحیه جهادی و فرهنگ ایثار در کشور را به منصه ظهور برسانند که ازجمله آنها "طلاب جهادگر" بودند که مصداق عینی این جهادگران، محمد مداح طلبه جهادگری است که با وجود از دست دادن همسر و فرزند توراهیاش براثر بیماری کرونا، دست از جهاد برنداشته و همچنان در حال خدمترسانی به این بیماران است.
جهاد قمیها برای شکست کرونا
شهر مقدس قم هم این روزها برای مقابله با ویروس کرونا قیام کرده و در حال جهاد با آن است. یکی از گروههای جهادی که از همان روزهای ابتدای شیوع بیماری به میدان آمده و در حال خدمترسانی است موکب حضرت فاطمه معصومه اهالی قم مقدسه تحت عنوان قرارگاه مردمی « کریمه اهلبیت(س)» است.
همانطور که از نامش پیداست، فلسفه شکلگیری موکب حضرت فاطمه معصومه اهالی قم مقدسه برای خدماترسانی به زوار حسینی در روزهای عاشورا و تاسوعا و ایام اربعین است؛ اما در بزنگاههای تاریخ همچون سیل و زلزله هم به کمک هموطنانش آمده و با کمک نیروهای مردمی با تأسی به بانوی کرمت، کریمانه کار میکند.
این قرارگاه کارهای گستردهای را از همان روزهای نخست شیوع بیماری کرونا در قم، در قالب 5 کمیته آغاز کرده است، تولید ماسک، کمک به خانوادههای مستضعف و گلریزان در فضای مجازی برای کمک به مقابله با بیماری کرونا تنها بخشی از فعالیتهای این قرارگاه مردمی است.
در این قرارگاه فرقی نمیکند پیر باشی یا جوان؛ هر کاری که از دستت برمیآید میتوانی انجام دهی.. مثلاً میتواند یکی از این کارها مهیاکردن و انجام کارهای مقدماتی برای گرفتن آبمیوه برای کادر درمان و پرسنل بیمارستان، بیماران کرونایی و یا نیروهای امدادی در مبادی ورودی و خروجی شهرت باشد.
از تهیه آب میوه تازه تا تولید ماسک در قرارگاه مردمی کریمه اهل بیت(س)
گرفتن آبمیوه که در محیطی کاملاً بهداشتی و با نظارت وزارت بهداشت، از جمله کارهایی است که توسط تعدادی از نیروهای مردمی در این قرارگاه انجام میشود. تمیز کردن، شستشو، خرد کردن و ریختن میوه در دستگاه آبمیوهگیری و سپس ریختن آبمیوه تازه در بطریهای یک لیتری تنها بخشی از خدماتی است که در این قرارگاه بهصورت شبانهروزی انجام میشود.
مسئول قرارگاه مردمی کریمه اهلبیت(س) در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قم، به عمده فعالیتهای این قرارگاه پرداخته و اظهار میدارد: این قرارگاه مردمی بهمنظور مقابله با ویروس کرونا در قم تأسیسشده است.
محمود پارچهباف با بیان فعالیتهای قرارگاه مردمی کریمه اهلبیت(س) عنوان میکند: قرارگاه دارای پنج کمیته رسانه، پیشگیری و درمان، فرهنگی و اجتماعی و سلامت معنوی، جذب و ساماندهی محلات و جذب خیرین و پشتیبانی است.
وی با بیان اینکه شخصیتها و نهادهای قم این قرارگاه را برای مبارزه با ویروس کرونا تشکیل دادند، اضافه میکند: در این قرارگاه شخصیتهای مطرح در قم و ارگانهای مردمنهاد بهصورت شورای مرکزی عضو هستند.
مسئول قرارگاه مردمی کریمه اهلبیت(س) یکی از رسالتها و مأموریتهای این قرارگاه را پشتیبانی، تجهیز و جذب منابع و نذورات مردم و خیرین برشمرده و ادامه میدهد: تدارک، تهیه و خدماترسانی به بیمارستانهای درگیر با این بیماری و بیمارستانهای صحرایی اعم از پشتیبانی و تدارکات ازجمله فعالیتهای قرارگاه مردمی کریمه اهلبیت(س) هستند.
پارچهباف با بیان اینکه مسئولان این قرارگاه کاملاً هماهنگ با دانشگاه علوم پزشکی هستند، تصریح میکند: برای مثال، یکی از فعالیتها مهیاکردن آبمیوه تازه است که بانی آن خیرین استان بوده و این کار با حضور نماینده بهداشت و ضدعفونی کردن همه محیط و رعایت کامل مسائل بهداشتی انجام میشود.
به گفته مسئول قرارگاه مردمی کریمه اهلبیت(س) تهیه این آبمیوههای تازه برای بیماران، پرسنل و جهادگرانی که در بیمارستانها مشغول کار هستند، بوده است.
وی بهبیاندیگر فعالیتهای این قرارگاه میپردازد و اظهار میدارد: پشتیبانی ما تهیه ماسک، لباس بیمارستانی، گانهای پرسنل و پشتیبانی تغذیه برای نیروهای جهادی در بیمارستان صحرایی که توسط سپاه علی بن ابیطالب(ع) برپاشده را شامل میشود.
کار جهادی شبو روز نمیشناسد
پارچهباف ادامه میدهد: همچنین این قرارگاه نیروهایی را که در محلات کار ضدعفونی و گندزدایی محلات را انجام و یا نیروهایی که در مبادی ورودی شهر تست ورود و خروج انجام میدهند را ازنظر تغذیه یومیه ناهار و شام و همچنین پذیرایی میان وعده پشتیانی میکند.
مسئول قرارگاه مردمی کریمه اهلبیت(س) مطرح میکند: گلریزانی برای کمک به مقابله با بیماری کرونا در استان در فضای مجازی در حال انجام است، نگرانی درزمینهٔ تأمین هزینهها برای این کار نداریم و مردم قم از کارهای خیر استقبال میکنند.
وی خاطرنشان میکند: قرارگاه مردمی کریمه اهلبیت(س) تأمین نیمی از هزینه خرید یک دستگاه رادیوتراپی به ارزش 12 میلیارد تومان را بهشرط استقرار در قم پذیرفته است، همچنین برنامههایی برای کمک به خانوادههای مستضعفی که در شهر قم به دنبال وضعیت پیشآمده برای کسبوکارها دچار مشکل شدند، داریم.
انجام کار جهادی شب و روز نمیشناسد، همه پایکارند و به پویش همدلی برای شکست این بیماری پیوستهاند؛ قمیها هم همچون گذشته، که در خدماترسانی پیشگام هستند با عزمی راسخ، وارد گود شدهاند و از انجام هیچ کاری دریغ نمیکنند؛ به امید روزی که بگوییم این بیماری در کشورمان ریشهکن شد.
انتهای پیام/451/ش