۴۰درصد سد دز را رسوبات پوشانده‌اند؛ آیا خاطرات تلخ "سیلاب ۹۸" تکرار خواهد شد؟


40درصد سد دز را رسوبات پوشانده‌اند؛ آیا خاطرات تلخ "سیلاب 98" تکرار خواهد شد؟

پس از سیلاب فروردین ماه ۹۸ بسیاری از سیل‌بندها در خوزستان تخریب شد و متاسفانه با بی‌توجهی مسئولان به این موضوع اکنون باید دید که خاطره تلخ سیلاب گذشته تکرار خواهد شد؟

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز ، سیلاب فروردین ماه 98 سبب شد تا سیل‌بندهای اکثر شهرها و روستاهای خوزستان آسیب ببینند و حال با گذشت چندین ماه متأسفانه اقدام جدی برای ترمیم این سیل‌بند‌ها نشده است.

هشدارهای هواشناسی حاکی از ورود سامانه‌های بارشی در ایام پیش‌رو دارد و احتمال می‌رود که دوباره حجم ورودی سدهای خوزستان بالا رود.
حال با به صدا درآمدن زنگ خطر مسئولان در صدد ترمیم و استحکام بخشی به سیل‌بندها هستند. با این شرایط باید دید مسئولان در این مدت کم چگونه می‌خواهند شرایط را مدیریت کنند و آیا باز هم شاهد به زیر آب رفتن منازل مردم خواهیم بود؟

2سیلاب بزرگ به خوزستان آمده است

مدیر کل مدیریت بحران خوزستان ادامه داد: تاکنون نیز 2 سیلاب بزرگ آمده که یک سیلاب در 2 هفته پیش با مدیریت سدها کنترل شده است.
وی تصریح کرد: هشدارها و اخطارهای لازم از سوی اداره کل مدیریت بحران از قبل صادر شده است و به تمام مدیران و اعضای ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان نیز اعلام آماده باش شده است از مردم عزیز نیز انتظار می رود آماده باشند، ما با همراهی مردم می توانیم بحران ها را پشت سر بگذاریم، از عشایر و روستاییان نیز درخواست می کنیم این هشدارها را جدی بگیرند.

40درصد سد دز را رسوبات پوشانده است

حاجی زاده بیان کرد: در حوضه رودخانه دز مشکلاتی وجود دارد که از جمله آنها می توان به تک سدی بودن این حوضه اشاره کرد، سد دز عمر طولانی و بالایی داشته که براساس گزارشهای کارشناسان سازمان آب و برق استان و با توجه به وقوع سیل‌های چندسال اخیر بیش از 35 تا 40 درصد آن را رسوبات پوشانده است از همین رو زمانی که دبی رودخانه دز و کارون بالا می‌رود منطقه شعیبیه دچار آبگرفتگی می‌شود.

دشت‌آزادگان و هویزه در معرض خطر

به گفته مدیر دفتر حفاظت و مهندسی رودخانه‌ها و سواحل سازمان آب و برق خوزستان در منطقه بامدژ شهرستان اهواز در پایین دست رودخانه دز و شهرستان‌های دشت آزادگان و هویزه در پایین دست کرخه، کار آنچنانی بر روی سیل بندها صورت نگرفته و شرایط آنها همچنان نگران کننده است.
حسینی افزود: حداقل تاب‌آوری در رودخانه دز باید با استحکام بخشی و ترمیم سیل‌بندها به عبور دبی 1000 تا 1100 مترمکعب در ثانیه برسد و با دایک حفاظتی روستاها تا 1700 مترمکعب درثانیه افزایش یابد، پروژه سیل بندها بر عهده استانداری و روستاها از تکالیف بنیاد مسکن بوده است.

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon