گلستان| شرط روند کاهشی بیماری کرونا در دو هفته نخست فروردین؛ خطر استفاده از الکل و مکمل‌ها


گلستان| شرط روند کاهشی بیماری کرونا در دو هفته نخست فروردین؛ خطر استفاده از الکل و مکمل‌ها

رئیس انجمن ویروس‌شناسی ایران گفت: اگر ۴۰ درصد مردم خودمراقبتی و قرنطینه خانگی را رعایت کنند می‌توانیم انتظار داشته باشیم در دو هفته اول فروردین ماه امسال بیماری کنترل و شاهد روند کاهشی آن باشیم.

علیجان تبرایی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در گرگان با اشاره به اظهارنظرهای مختلفی که درباره راه‌های انتقال بیماری کرونا مطرح شده است، اظهارداشت: مهم‌ترین راه انتقال ویروس کووید 19 از طریق تنفس بوده و هیچ راه جدی دیگری وجود ندارد. در هنگام عطسه یا سرفه قطرات تنفسی فرد می‌تواند بر روی سطوح مختلف از بدن و لباس گرفته تا وسایل نقلیه و هر سطحی که در مجاورت آن قرار دارد را آلوده کند. برای همین تأکید ما رعایت فاصله حداقل یک متری نسبت به یکدیگر است. تا کنون هیچ مستند علمی ثابت نکرده که این ویروس می‌تواند از طریق هوا منتقل شود و یا در هوا معلق بماند. مگر در موارد بسیار نادر و در مکان‌های در بسته که تهویه انجام نمی‌شود.

به گفته وی، ویروس کووید 19، درشت و سنگین بوده و حداکثر تا فاصله یک متری قدرت پرتاب دارد و سپس روی زمین می‌افتد.

وی درباره میزان ماندگاری کووید 19 بر روی سطوح مختلف گفت: این ویروس بر روی سطوح مختلف مدت ماندگاری متفاوتی دارد. بر روی دست‌ها می تواند تا 10 دقیقه زنده بماند برای همین بارها کارشناسان تأکید کرده‌اند دست‌های خود را به صورت مستمر شستشو دهید. بر روی سطوح مختلف متناسب با دما و رطوبت محیط و سطح موردنیاز میزان ماندگاری این ویروس متفاوت خواهد بود.

رئیس انجمن ویروس‌شناسی ایران با بیان اینکه ضدعفونی و گندزدایی فضاهای عمومی به صورت مستمر لازم است، افزود: در منازل نیاز به ضدعفونی مکرر نیست و نباید در این زمینه دچار وسواس شویم.

وی درباره پایان اپیدمی کرونا اظهارداشت: اگر 40 درصد مردم خودمراقبتی و قرنطینه خانگی را رعایت کنند می‌توانیم انتظار داشته باشیم در دو هفته اول فروردین ماه امسال بیماری کنترل و شاهد روند کاهشی آن باشیم. اگر مردم همت کنند و به ویژه در ایام تعطیلات در منزل بمانند می‌توان به این پیش‌بینی‌ها امیدوار بود.

تبرایی با اشاره به مسمومیت‌های ناشی از مصرف الکل، مکمل‌ها و غیره نیز گفت: استفاده از مکمل‌ها، ویتامین‌ها، الکل‌، مواددخانی و غیره برای پیشگیری یا درمان کرونا هیچ پشتوانه علمی ندارد. ترکیبات الکلی فقط برای ضدعفونی کردن سطوح کاربرد دارد و اتفاقا یکی از موادی است که شدیدا به کبد آسیب وارد می‌کند. استفاده از مواد دخانی نیز تسهیل کننده عفونت در ریه‌ و انواع سرطان‌هاست و خطرپذیری در مقابل بیماری‌ها از جمله کرونا را افزایش می‌دهد. استفاده از مکمل‌ها نیز به رشد بهتر ویروس‌ها کمک می‌کند؛ آنچه که اهمیت دارد این است که ایمنی بدن باید با تغذیه مناسب شامل سبزیجات، میوه، لبنیات و غیره و شرایط روحی و روانی خوب، افزایش پیدا کند.

انتهای پیام/582

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon