اصفهان|وقتی کرونا مهدهای کودک را هم درگیر میکند؛ تسهیلات مالی به مهدها تعلق گیرد
در دورانی که کرونا سبب تعطیلی مهدهای کودک شده، این گروه دچار مشکلات فراوانی شدند؛ از دولت و خانوادهها انتظار میرود در این دوران به یاری مهدها شتافته تا در دوران پسا کرونا فرزندان ایران با قدرت هرچه بیشتر به کسب مهارت قبل از مدرسه بپردازند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، بیماری کرونا امروزه محدودیتهایی برای همه اقشار بهوجود آورده و سبب تعطیلی بیشتر صنوف شده است. مردم برای سلامتی خود و خانوادهایشان و البته کنترل این بیماری در خانه مانده و کمتر از منازل خود بیرون میآیند این در صورتی است که بیشتر مشاغل هم تعطیل شدهاند، ازجمله مهدهای کودک که با تعطیلی مدارس آنها نیز تا مهار بیماری به تعطیلی کشیده شدهاند.
مهدهای کودک نزدیکترین یار مادران شاغل امروز هستند در روزهایی که مادران در محل کار خود با خیال راحت مشغول خدمت هستند این مهدها هستند که از کودکان مراقبت کرده و زمینه ایمنی و رشد آنها را فراهم میکنند.
با وجود مشکل جهانی که امروز پیش آمده این گروه هم دچار مشکلاتی شده و برای ادامه زندگی کاری خود نیاز به حمایتهایی از طرف مسئولان و حتی خانوادهها دارند.
مشکلات مالی مهدهای کودک در اولویت قرار بگیرد
مدیر یکی از مهدهای کودک اصفهان در خصوص مشکلات خود اینگونه میگوید: با تعطیلی مهدها برای ادامه فعالیت در ماههای بعد ما مجبور به نگهداری مکان و مربیان خود هستیم، این سرمایهها که طی سالیان آموزش دیدند و مهارتهایی را کسب کردند و به نوعی جزء سرمایههای مهدهای ما محسوب میشوند ولی با شرایط امروزه ما توان پرداخت اجاره و حقوق مربیان خود را از دست میدهیم.
مسئول کانون توسعه و همیاری مهدهای کودک اصفهان در این خصوص اظهار داشت: مهدهای کودک خانه دوم کودکان است که شرایط مناسب را برای رشد و شکوفایی نوگلان فراهم میکند. این مدارس به یاری مادران در تربیت کودکان شتافته و با بهوجود آمدن این مشکل جهانی مدیران مهدها کودک دچار مشکلاتی شدند و برای ادامه فعالیت خود نیاز به حمایت از جانب مسئولان و خانوادهها دارند.
اعظم گودرزی افزود: این بهترین فرصت برای قدردانی از این گروه از جامعه است. از مسئولان انتظار میرود که مسائل و مشکلات مالی مهدها را در اولویت قرار دهند تا برای دچار مشکلات بعد از این بحران جهانی نشویم.
هنوز هیچ دستور کتبی دریافت نکردیم
معاون اجتماعی اداره کل بهزیستی استان اصفهان اظهار داشت: مسئولان در سطح ملی در حال اتخاذ تدابیری در این خصوص هستند. دولت در صدد ایجاد تسهیلاتی برای بنگاههای متضرر شده از شیوع کرونا شامل معافیتهای مالیاتی یا ارائه وامهای قرضالحسنه است که امیدواریم با این تدابیر ضررها جبران شود.
مجتبی ناجی با اشاره به اینکه قرار بر این است که مهدهای کودک هم حمایتهایی را دریافت کنند، افزود: هنوز هیچ دستوری روی کاغذ در قالب مصوبه و یا بخش نامه و یا تفاهم نامه به دست ما نرسیده است.
وی بیان کرد: در حال حاضر در حال ارزیابی و جمعآوری اطلاعات از استانها هستند و ما هم مشکلات مهدهای کودک را به مراجع تصمیمگیری منعکس کردیم.
معاون اجتماعی اداره کل بهزیستی استان اصفهان تصریح کرد: بیشتر ضرر و زیانی که مهدهای کودک میبینند مربوط به 3 ماهه نخست سال 99 است که بعضا شهریهها را دریافت کردند و اگر بچهها به مهد نروند مشکلات بیشتر میشود.
وی خاطرنشان کرد: بیشتر این معضلات برای بعد از عید است. ما 750 مهد کودک در استان اصفهان داریم که تحت نظارت هستند و حتما تدبیری برای جبران خسارت آنها گرفته میشود.
ناجی با اشاره به تعطیلیهای اخیر مهدهای کودک گفت: مهدهای کودک و والدین هیچ کدام نباید متضرر شوند و لازم است با هم تعامل داشته باشند. مهدهای کودک هزینههای بسیاری همچون اجاره بها و حقوق پرسنل دارند و بهتر این است خانوادهها شهریه اسفندماه را پرداخت کنند.
وی با بیان اینکه مهدهای کودک در ابتدای سال قرارداد شهریهای با والدین دارند، افزود: در این قرارداد بندی وجود دارد که اگر خانواده حتی چند روز در ماه به سپردن فرزندش به مهد کودک اقدام کند باید شهریه کامل آن ماه را پرداخت کند.
اننتهای پیام/163/ ز