تعداد مبتلایان به کرونا در استان مرکزی به ۷۸۲ نفر رسید
گروه استانها- رئیس علوم پزشکی اراک با بیان اینکه تعداد مبتلایان به کرونا در استان مرکزی به ۷۸۲ نفر رسید؛ شناسایی ۲۳ مورد جدید مبتلا به کرونا خبر داد.
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، سیدمحمد جمالیان عصر امروز در جمع خبرنگاران با اشارا به آخرین آمار مبتلایان به کرونا در استان اظهار داشت: از ظهر دیروز تا امروز و براساس نتایج آزمایشگاهی، 23 مورد جدید ابتلا به کووید 19(کروناویروس جدید) در استان شناسایی شده و مجموع مبتلایان به این بیماری در استان به 782 نفر رسیده است.
وی افزود: خوشبختانه 403 نفر از بیماران کووید 19 در استان بهبود یافته و ترخیص شدهاند و این آمار روز به روز درحال افزایش است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی با تشریح آمار مبتلایان به کووید 19 در استان مرکزی تا ظهر امروز 28 اسفندماه 98 تصریح کرد: تعداد 251 مورد از این مبتلایان در ساوه، 487 مورد در شهرستانهای دانشگاه علوم پزشکی اراک و 44 مورد در خمین بوده است.
جمالیان بیان کرد: موارد جدید مبتلایان به کووید 19 در 24 ساعت گذشته به تفکیک شهرستانها شامل 3 مورد در ساوه، 18 مورد در شهرستانهای دانشگاه علوم پزشکی اراک و 2 مورد در خمین میشود.
سیر نزولی ابتلا به کرونا تا پایان هفته در صورت رعایت عمومی مردم
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی همچنین ظهر امروز در ویدئو کنفرانس خبری با اصحاب رسانه باتاکید این مطلب، و تناقض آمار با وزارتخانه، گفت: هیچ چیز بهتر از صداقت نیست و اگر قرار باشد آماری به مردم و رسانه ها ارایه دهیم، در صورت بودن آمار، منتشر و اعلام خواهیم کرد و در غیر این صورت آمار اشتباه نخواهیم داد.
جمالیان افزود؛ پیش بینی میشود اگر مردم در این روزها بهداشت را رعایت کنند، در اواخر این هفته، سیر مبتلایان، نزولی شود اما در صورت عدم رعایت مردم و به ویژه در نوروز، ممکن است مجددا با پیک این بیماری روبرو شویم.
وی با اشاره به نقش اجتماعی مردم و تاثیرگزاری آن، خاطر نشان کرد: مقولههایی مثل میهمانی نرفتن، مهمان نیامدن و مسافرت نوروزی نرفتن میتواند، سیر شیوع و ابتلا این ویروس را به سمت منفی شدن پیش ببرد که در این میان نقش اصحاب رسانه به خصوص در فرهنگ سازی، بسیار حیاتی و ارزشمند است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان در پاسخ به این سوال که آیا کمکهای بین المللی به استان رسیده است یا خیر گفت: چون استان مرکزی در این زمینه به بحران نرسیده، وزارتخانه تصمیم به کمک به استانهای درگیر و با وضع قرمز کرده است.
جمالیان خاطرنشان کرد: در حال حاضر از لحاظ مالی وضعیت مناسبی داریم اما با تهیه مواد و اقلام مورد نیاز در درمان با مشکل مواجه شدهایم، که سعی شده به صورت قطره چکانی در هر بازار و هر قیمتی تهیه و بین کادر درمان توزیع شود.
وی ادامه داد: برای گذر از این مرحله و شکست کامل ویروس، باید تمام مسئولان و دستگاههای مربوطه، دست به دست هم دهند، البته خوشبختانه دستگاهها، خیران، سازمانهای مردم نهاد و حتی صنایع استان، به هماهنگیهای خوبی رسیده و اقدامات موثری انجام دادهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به کشف اقلام مورد نیاز و شناسایی انبارهای احتکار شده، گفت: اقلام کشف شده شرایط بهداشتی رانداشته و معدوم شدهاند البته مقرر شده، روزانه 15هزار ماسک، توسط اصناف در اختیار داروخانه ها و تجهیزات پزشکی قرار گیرد.
وی ضمن عذر خواهی مجدد از کسبه و بازاریان به خاطر تعطیلی، گفت: تعطیل شدن بازار و مغازه ها، نقش زیادی در کنترل این ویروس داشت، در بازرسیهای زیستی که از امروز شروع خواهد شد، دستگاههایی مثل هلال احمر، ارتش و سپاه از ورود خودروهای با پلاک غیر بومی جلوگیری خواهند کرد.
جمالیان در پاسخ به این سوال که آیا میوههای شب عیدی که بعضا از شهرستانهای درگیر مانند شمال و قم به استان می آیند، آلوده هستند یا خیر گفت: در صورت شستن آنها با مایع شستشو و ضدعفونی، هیچ مشکلی پیش نخواهد آمد، البته درباره نانواییها هم علاوه بر بازرسی های ادارات مربوطه، سمنها نیز برای صیانت از حقوق شهروندی، بازرسی های منظمی انجام میدهند به هرحال، با تمام اصنافی که نکات ایمنی و بهداشت را رعایت نکنند، با حکم دادگاه به شدت برخورد خواهد شد.
وی عنوان کرد: تعداد درگیری افراد براساس مشاغل شامل خانهدارها به دلیل حضور در فروشگاهها و مراکز خرید و بازارها برای خرید منزل، بازنشستهها، کارمندان دولت، مشاغل آزاد، کادر درمانی، کشاورزان، کارگران و رانندگان هستند.
رئیس علوم پزشکی اراک با اشاره به درصد فوت شدگان و اینکه نسبت زنان به مردان 60 به 40 درصدر است بیان کرد: مهمترین بیماری های زمینه ای که بیشترین آمار ابتلا و مرگ را رقم زده اند؛ دیابت، بیماری های مزمن قلبی و ریوی و سرطان است، سن 70 درصد از فوت شدگان بالای 60سال و دلیل 30 درصد باقیمانده بیماریهای زمینهای بوده است.
انتهای پیام/712/ ع