واکنش پکن به محدودیت‌های آمریکا برای رسانه‌های چینی

واکنش پکن به محدودیت‌های آمریکا برای رسانه‌های چینی

آمریکا با ایجاد محدودیت و مانع تراشی برای فعالیتهای عادی رسانه‌ای نهادها و کارمندان رسانه‌های چین در آن کشور، تبعیض و فشارهای سیاسی علیه رسانه‌های چین را بیش از پیش تشدید کرده است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل رادیو بین المللی چین، وزارت خارجه چین امروز چهارشنبه سه اقدام در واکنش به ایجاد محدودیت و وارد کردن فشار به نهادهای رسانه‎ای چین در آمریکا را اعلام کرد که غیر منتظره نیست. در پی آنکه آمریکا به بهانه‌های گوناگون خبرنگاران چینی را از خاک خود اخراج کرده است چین نیز حق واکنش نشان دادن به آن را برای خود محفوظ می‎داند.

آمریکا با ایجاد محدودیتهای بی پایه و مانع تراشی برای فعالیتهای عادی رسانه ای نهادها و کارمندان رسانه های چین در آن کشور، تبعیض و فشارهای سیاسی علیه رسانه های چین را بیش از پیش تشدید کرده است.

از سال 2018 تا کنون، آمریکا از صدور ویزا برای 30 خبرنگار چینی خودداری کرده و در ماه دسامبر سال 2018 میلادی از نهادهای رسانه ای چین در آمریکا خواست خود را به عنوان نمایندگان خارجی ثبت کنند و در ماه فوریه سال 2020 میلادی، نهادهای 5 رسانه چین در آمریکا را در فهرست هیئتهای دیپلماتیک خارجی قرار داد و در ادامه محدودیتهایی را برای تعداد کارمندان این 5 رسانه چینی ایجاد کرد و به روشهای مختلف دست به اخراج خبرنگاران رسانه های چین زد.

علاوه بر این، آمریکا با دادن هویت "نمایندگان خارجی" به خبرنگاران چینی، از انجام مصاحبه و درخواست آنها برای کسب گواهی خبرنگار کنگره آمریکا جلوگیری کرده است و محدودیت هایی را در فعالیت آنها را ایجاد کرده است. در چنین شرایطی چین مجبور است به دفاع از خود و واکنش مقابله جویانه دست بزند.

چین در اولین فرصت مراتب اعتراض خود را به اطلاع آمریکا رساند و ضمن ابراز مخالفت قطعی و محکومیت شدید تاکید کرد که حق واکنش و در پیش گرفتن اقدام مشابه را برای خود محفوظ می داند.

چین اعلام کرده است از همین امروز این اقدامات به اجرا در خواهد آمد: یک، در واکنش به اضافه شدن 5 نهاد رسانه ای چین به عنوان هیئت دیپلماتیک، چین از شبعه های 5 رسانه آمریکا از جمله صدای آمریکا، نیویورک تایمز، وال استریت ژورنال، واشنگتن پست و هفته نامه تایمز می خواهد اطلاعات کتبی تمام کارمندان، امور مالی، فعالیت خود و اموال ثابت در دست خود را به دولت چین گزارش کنند.

دو: در واکنش به کاهش تعداد و اخراج کارمندان رسانه های چین در آمریکا توسط آن کشور، چین از خبرنگاران نیویورک تایمز، وال استریت ژورنال و واشنگتن پست که مهلت کارت خبرگزاری آنان تا پایان امسال تمام می شود خواسته است ظرف 4 روز به اداره مطبوعات وزارت خارجه چین گزارش دهند و ظرف 10 روز کارت خبرنگاری خود را بازگردانند و از همان روز اجازه فعالیت در خاک اصلی چین، هنگ کنگ و ماکائو اجازه فعالیت به عنوان خبرنگار را نخواهند داشت.

سه: در واکنش به محدودیت‌های تبعیض آمیز آمریکا در صدور ویزا، رسیدگی به امور اداری و فعالیت خبرنگاری، چین نیز تدابیری مشابه را علیه خبرنگاران آمریکایی در پیش می گیرد. چین مجبور است در واکنش به تدابیر آمریکا مبنی بر در پیش گرفتن اقدامات گوناگون علیه نهادهای رسانه ای چین در آمریکا، این اقدامات را اتخاذ کند که کاملاً دفاع از خود به حساب می آید و منطقی است.

اقدامات آمریکا به ویژه علیه رسانه های چین و بر اساس تفکر جنگ سرد و تبعیض ایدئولوژیک است. این اقدامات ضمن آسیب رساندن به چهره و اعتبار رسانه های چین، تاثیر جدی بر فعالیت عادی رسانه های چین در آمریکا، مانع تراشی در مبادلات انسانی عادی میان چین و آمریکا، ریاکاری آمریکا در مورد به اصطلاح آزادی بیان و فعالیت رسانه ای را افشا می کند. چین از آمریکا درخواست می کند که با اصلاح اشتباه خود دست از اعمال فشارهای سیاسی و محدودیتهای بی پایه علیه رسانه های چین بر دارد. اگر آمریکا دست به اقدام کورکورانه بزند، چین نیز تدابیری مشابه را در پیش خواهد گرفت. سیاست اصلی چین مبنی بر اصرار بر اصلاحات و درهای باز تغییر نکرده و نخواهد کرد.

چین همواره از حضور رسانه ها و خبرنگاران کشورهای مختلف جهان در خاک خود استقبال می کند و آنها می توانند با رعایت قوانین در چین فعالیت کنند و تسهیلات و کمکهای لازم نیز در اختیار آنان قرار خواهد گرفت. آن چه ما با آن مخالفیم، تبعیض ایدئولوژیک علیه چین، جعل خبر با استفاده از به اصطلاح آزادی فعالیت خبری و اقدامات ناقض اخلاق حرفه ای خبرنگاریست.

همان گونه که تحلیل گران نیز باور دارند این بار چین واکنشی مستقیم و پاسخی صریح به اقدامات آمریکا داده است. این واکنش به معنی درگیری نیست بلکه هشداری است به آمریکا تا اقدامات نادرست خود را اصلاح کند.

اعمال فشار سیاسی به رسانه‌های چین از سوی آمریکا باعث ایجاد عوامل نامعلوم در روابط دو کشور شده است. چین از آمریکا می خواهد چنین اقداماتی را پایان دهد. اگر آمریکا بر ادامه کارهی اشتباه خود پافشاری کند، چین نیز بدون شک واکنشی شدیدتر نشان خواهد داد.

 

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon