کاهش قاچاق با اجرای طرح زراعت چوب در گیلان؛ عرصههای صنوبرکاری ملی واگذار میشود
مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری گیلان از واگذاری عرصههای صنوبرکاری ملی استان خبر داد و گفت: دنبال کردن برنامه زراعت چوب در گیلان، موجب کاهش یافتن قاچاق در این حوزه میشود.
محسن یوسفپور در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در رشت، از واگذاری عرصههای صنوبرکاری ملی استان گیلان جهت زراعت چوب خبر داد و در تشریح مهمترین مزیتهای این اقدام اظهار داشت: کاهش پدیده قاچاق چوب، ایجاد فرصتهای جدید شغلی و ارتقاء سطح اقتصادی استان از جمله مهمترین فواید پیشبرد این طرح محسوب میشود.
مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری گیلان طرح تنفس و توقف بهرهبرداری از جنگلهای طبیعی در سال 96 را مورد تأکید قرار داد و عنوان کرد: این برنامه محوری با همکاری سازمان جنگلها، استاندار گیلان و تلاش و همکاری خوب اداره کل بازرسی استان به صورت قانونی و اصولی در گیلان به عنوان استان پیش رو ادامه پیدا کرده است.
یوسفپور واگذاری چندین هزار هکتار از عرصههای صنوبرکاری ملی استان گیلان به مدت 7 سال به متقاضیان را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: برطرف کردن نیاز چوبی استان با توجه به کارخانجات بزرگ و واحدهای تولیدی و صنعتی که چوب ماده اولیه خطوط تولیدی آنان محسوب میشود از دیگر مزیتهای این برنامه است.
وی رفع نیاز چوبی صنایع وابسته گیلان را به موارات کاهش بیکاری و ایجاد فرصتهای شغلی جدید از جمله اولویتهای منابعطبیعی و آبخیزداری استان ذکر کرد و ابراز داشت: در کنار این برنامهها بحث نجات گونه درخت شمشاد نیز از دیگر پروژههای حساس گیلان در سال 98 بود که برای طبیعت دوستان بسیار حائز اهمیت است.
مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری گیلان با بیان اینکه این مجموعه مناطق رویشی درخت شمشاد را در بخشهای مختلف استان از جمله میانرود، رضوانشهر و نقاط دیگر نجات داده است اظهار داشت: مشکلات اعتباری و کمبود منابع مالی مشکلی است که وجود دارد اما برنامههای منابعطبیعی و آبخیزداری گیلان متوقف نمیشود.
یوسفپور حفاظت از جنگل در مقابل سودجویان، قاچاق چوب و تصرف اراضی ملی را به عنوان بخشی از رسالت ذاتی منابعطبیعی و آبخیزداری گیلان مأموریتی خطیر و مهم تلقی کرد و بیان داشت: در آتشسوزیهایی که در سال 98 اتفاق افتاد توانستیم با کمترین آسیب جنگلهای استان گیلان را از این خطر نجات دهیم.
وی با تأکید بر اینکه با کمک دستگاههای متولی و سایر نهادهای مرتبط بیش از 98 درصد از آتشسوزی جنگلهای گیلان در سطح مهار شد خاطرنشان کرد: حفظ، صیانت و نگهداری از ذخایر ارزشمند طبیعی و جنگلی در برابر مخاطرات پیشرو و افراد فرصتطلب به عنوان یک هدف مهم در سرلوحه اقدامات منابع طبیعی گیلان قرار دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان استفاده از ظرفیت اهالی بومی و ساکنان مناطقی که طرحهای آبخیزداری در آنجا اجرایی میشود را نیز مورد اشاره قرار داد و عنوان کرد: به طور معمول این قبیل همکاریها در طرحهای آبخیزداری که به ماشینآلات سنگین و یا دانش فنی و تخصصی خاصی نیاز نداشته باشد انجام میشود.
یوسفپور ممانعت از پیشروی روان آبها، مهار و کنترل آنها را از جمله کارکردهای مفید عملیات فنی و آبخیزداری دانست و تصریح کرد: تمام تلاش و سعی ما در مجموعه فعالیتهای حوزه آبخیزداری استان گیلان این است که جلوی روان آبها را بگیریم تا با این کار ضمن حفظ عرصه، سفرههای آبی زیرزمینی استان نیز تقویت شود.
وجود حدود یک میلیون و 17 هزار هکتار اراضی ملی در استان گیلان را مورد اشاره قرار داد و در تشریح بیشتر این موضوع ابراز داشت: از این مقدار اراضی ملی اعلام شده در گیلان حدود 564 هزار هکتار آن اراضی جنگلی، نزدیک به حدود 242 هزار هکتار آن نیز اراضی مرتعی و مابقی اراضی ساحلی و جلگهای هستند.
انتهای پیام/614/ ز