گزارش| تدابیر ترکیه برای مبارزه با خسارات اقتصادی کرونا

گزارش| تدابیر ترکیه برای مبارزه با خسارات اقتصادی کرونا

اتکای درآمد ملی ترکیه به بخش‌های توریسم و تجارت، نهایتاً موجب آن خواهد شد که سال ۲۰۲۰ میلادی به دلیل بحران کرونا، برای ترکیه سال مالی سخت و دشواری باشد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، جان باختن 2 تن از شهروندان مبتلا به ویروس کرونا در ترکیه، عمق جدیت شیوع این ویروس را در این کشور نشان داد. چرا که در روزهای نخست، در رسانه های وابسته به اتاق فکر حزب عدالت و توسعه چنین اعلام شده بود که دولت ترکیه تلاش می کند تا با کمترین میزان ابتلا و شیوع و بدون دادن قربانی، این معضل را پشت سر بگذارد.

اما حالا ترس از کرونا در ترکیه نیز جدی تر شده و رسانه های ترکیه در این مورد، بیش از پیش اطلاع رسانی می کنند.

از خانه بیرون نیایید

رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه، دیروز در سخنرانی خود اعلام کرد که مشخص نیست موج جدید جهانی شدن و انتشار بیماری های واگیردار بین المللی، چه فرجامی به دنبال می آورد.

او بر این مساله تاکید کرد که ترکیه به دنبال آن است تا در شرایط فعلی، همچنان بر نیرو و توان بخش خصوصی تاکید کرده و این بخش را از هر لحاظ تقویت کند و از دیگر سو در حوزه های خدمات عمومی و به ویژه در بهداشت، آموزش و تامین اجتماعی، به مردم خدمت کند.

اردوغان همچنین از مردم خواست که فعلاً از روبوسی، دست دادن و تماس جسمی خودداری کرده و محبت خود را به شکل کلامی منتقل کنند. رئبس جمهور ترکیه همچنین اعلام کرده که لازم است مردم در خانه هایشان بمانند و جز در موارد حیاتی، بیرون نیایند.

بسته یکصد میلیارد لیره ای

در شرایط فعلی، بخش های حیاتی اقتصاد ترکیه همچون توریسم، تجارت و تولید محصولات داخلی، به خاطر انتشار ویروس کرونا عملا آسیب دیده و این موضوع، تجار، کارآفرینان، فعالان اقتصادی، صاحبان صنایع، مدیران بخش گردشگری و کارگران را به شدت نگران کرده و اقتصاد ترکیه در معرض خسارت بزرگ قرار گرفته است.

به همین خاطر، دولت اردوغان برای حفظ ثبات اقتصادی و جلوگیری از بروز بحران، تصمیم گرفته با یک تدبیر اقتصادی به نام سپر یکصد میلیارد لیره ای، به جنگ رکود و نابسامانی برود.

برات آلبایراک وزیر امور مالی و دارایی ترکیه و داماد ارشد رئیس جمهور این کشور که در ماه های اخیر، بارها به خاطر بروز مشکلات اقتصادی مهمی همچون افزایش آمار بیکاری و بالا رفت نرخ تورم و گرانی، مورد انتقاد مخالفین دولت قرار گرفته، از طرح حمایت یکصد میلیارد لیره ای دولت دفاع کرده و معتقد است که این طرح می تواند در حوزه هایی همچون استخدام، بیمه و تامین نقدینگی مورد نیاز برای صاحبان تولید، موثر واقع شود.

این در حالی است که در شرایط فعلی، آن  چه اقتصاد ترکیه را با مشکل روبرو کرده، وقفه در ورود گردشگران، به خانه فرستادن کارگران و ابهام در مورد آینده صادرات خدمات و کالا است.

آیا یکصد میلیارد لیره مبلغ اثرگذاری است؟

یکصد میلیارد لیره ترکیه، رقمی معادل 16 میلیارد دلار آمریکا است و این مبلغ، برابر است با نیمی از درآمد بخش گردشگری ترکیه در سال 2009 میلادی.

آیا قرار است در قالب بسته حمایتی، دقیقاً یک میلیارد لیره پول نقد به بخش های مختلف اقتصاد ترکیه تزریق شود؟ خیر.

اول این که این بسته فقط برای حمایت از تولیدگران و بخش اصناف و صنایع نیست و بخشی از مردم عادی را نیز در بر می گیرد و دوم این که فقط بخشی از این طرح حمایتی به معنی تزریق نقدینگی است و بخش های دیگر، شمولیت گسترده ای دارد که می توان به چند مورد آن اشاره کرد:

2 میلیارد لیره مبلغ علاوه و متمم برای ارائه کمک نقدی به خانواده های مستمند در نظر گرفته شده است.

اصناف، مغازه داران و بازاریانی که تحت تاثیر رکود ناشی از انتشار ویروس کرونا قرار گرفته اند، با مراجعه به خلق بانک، می توانند بدهی های بانکی و اقساط خود را سه ماه عقب بیاندازند و اصل قسط و دیرکرد در این مدت، بدون سود خواهد بود.

25 میلیارد لیره اعتبار جدید به عنوان تسهیلات مالی در اختیار شرکت های تولیدکننده کالا و ارائه دهنده خدمات قرار خواهد گرفت و برای اعطای تسهیلات، اولویت با شرکت هایی است که به خاطر انتشار ویروس کرونا، دچار ضرر و زیان مالی بیشتری شده اند.

طی 3 ماه آتی میزان مالیات از مسافرین در پروازهای داخلی از 18 درصد به 1 درصد کاهش خواهد یافت.

خانه های دارای قیمت زیر 500 هزار لیره، به جای 80 درصد قیمت، می توانند 90 درصد قیمت ملک، وام دریافت کنند.

در بخش های گردشگری، هتلداری، صنایع غذایی، پوشاک، خودروسازی، پولاد، بُنکداری، تئاتر، سینما و تالارهای مراسم، پرداخت بیمه و مالیات، به 6 ماه بعد موکول خواهد شد.

مالیات مسکن دریافت نخواهد شد و کسب مالیات از بخش هتلداری نیز 6 ماه به تاخیر خواهد افتاد.

پایین ترین میزان حقوق بازنشستگی تا سقف 1500 لیره بالا خواهد رفت.

کلیه شهروندان 65 سال به بالا، از دولت، ماسک و مواد ضدعفونی کننده رایگان دریافت خواهند کرد.

در یک تحلیل کلی باید گفت: یکصد میلیارد لیره یا 16 میلیارد دلار برای ایجاد سپر و اتخاذ تدبیر در برابر خسارات ناشی از انتشار ویروس کرونا، ولو اگر به صورت تزریق نقدینگی نباشد، تا اندازه ای مانع از خسارات بزرگ خواهد شد و فضای روانی جامعه را نسبتاً آرام خواهد کرد اما اتکای درآمد ملی ترکیه به بخش های توریسم و تجارت، نهایتاً موجب آن خواهد شد که سال 2020 میلادی به خاطر بحران کرونا، برای ترکیه سال مالی سخت و دشواری باشد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon