کاهش سطح هشیاری و حالت تهوع نتیجه مصرف خودسرانه برخی داروها!
دستیار تخصصی بیماریهای داخلی با بیان اینکه غرغره کردن آبنمک، تأثیری در از بین رفتن ویروس ندارد، گفت: مصرف خودسرانه ویتامین D باعث بروز مسمومیت و کاهش سطح هوشیاری میشود. داروی تامیفلو (اوسلتامیویر) هیچ تأثیری در درمان و پیشگیری کرونا ندارد.
دکتر میساء قیم در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم با بیان اینکه ویروس کرونا از طریق ذرات تنفسی وارد ریه میشود، اظهار کرد: غرغره کردن آب نمک، تأثیری در از بین رفتن ویروس ندارد؛ زیرا با انجام عمل دم، ویروس مستقیماً وارد حلق و سپس وارد نای و ریه میشود و ویروس در حلق کلونی نمیشود که بتوان آن را با مصرف آب و غرغره کردن آب نمک از بین برد؛ از طرف دیگر نمک تأثیری بر از بین بردن ویروس و پوشش آن ندارد.
وی افزود: در عفونتهای باکتریایی، کلونی در حلق و گلو تشکیل میشود و بنابراین غرغره کردن آبنمک میتواند در سرماخوردگیها مؤثر باشد اما در کرونا چنین تأثیری ندارد.
سنگ کلیه و اختلال اسید، نتیجه مصرف خودسرانه ویتامین C
قیم با هشدار نسبت به مصرف خودسرانه ویتامینها تصریح کرد: برای پیشگیری از کرونا نباید بهصورت خودسرانه ویتامین C را مصرف کرد؛ اگرچه ویتامین C محلول در آب است و مقادیر اضافی آن از کلیه دفع میشود اما ممکن است فرد دچار مشکلات کلیوی باشد و از آن اطلاع نداشته باشد و مصرف این ویتامین بهخصوص در دوزهای بالاتر از نیاز، میتواند در کلیه این افراد رسوب کند و شایعترین مسئلهای که ایجاد میکند سنگهای کلیوی در این افراد است؛ همچنین در افراد دچار اختلالات الکترولیتی، مصرف ویتامین C باعث بر هم خوردن تعادل اسید و باز و ایجاد مشکل در فرد میشود و او را نیازمند درمان میکند.
وی ادامه داد: دوز بالای ویتامین C بهصورت تزریقی در بیماران مبتلا به نارسایی ریه بستری در ICU توسط متخصصین تجویز میشود و این امر به بهبودی بیماران در بخشهای بستری کمک میکند اما برخی مردم تصور کردهاند این کار برای پیشگیری از بیماری کرونا نیز مؤثر است و به مصرف خودسرانه ویتامین Cروی آوردهاند! اگرچه این ویتامین یک آنتیاکسدان و در ارتقای سیستم ایمنی تاحدی مؤثر است اما باید توجه داشت که مسئله مؤثر بودن دوزهای بالای ویتامین سی در بیماران بستری به این معنی نیست که برای درمان و پیشگیری از کرونا نیز میتوان آن را مصرف کرد و درباره تأثیر این ویتامین بر پیشگیری و درمان کووید19 هیچ مقالهای تاکنون وجود ندارد.
مسمومیت با ویتامین D را جدی بگیرید!
قیم درباره مصرف خودسرانه ویتامین D متذکر شد: برای تعیین میزان مورد نیاز هر فرد به ویتامین D باید آزمایش خون فرد را بررسی کنیم و بر اساس آن دوز مورد نیاز را تجویز کنیم؛ مصرف بیش از حد مورد نیاز این ویتامین باعث مسومیت و بروز علائمی مانند تهوع، استفراغ، سردرد، سرگیجه و حتی کاهش سطح هوشیاری میشود.
این دستیار تخصصی بیماریهای داخلی اضافه کرد: با توجه به شرایط اقلیمی کشور و شیوع کمبود ویتامین دی در اغلب افراد، باید دو نکته را مورد توجه قرار دارد؛ یکی اینکه اگر فردی پیش از این دچار کمبود ویتامین دی بوده و آزمایش خون او این امر را اثبات کرده، مصرف ویتامین دی بر اساس دستور پزشک یا متخصص تغذیه را به همان میزان تجویز شده ادامه دهد و دوز بیشتری مصرف نکند؛ دوم آن که در افرادی که نمیدانند دچار کمبود ویتامین دی هستند یا خیر، افراد بزرگسال میتوانند ماهانه یک قرص ویتامین دی با دوز 50 هزار واحدی را برای پیشگیری از کمبود ویتامین دی در بدن خود، دریافت کنند.
مصرف خودسرانه داروهای تقویتکننده سیستم ایمنی ممنوع!
وی همچنین درباره مصرف داروهای تقویتکننده سیستم ایمنی بدن خاطرنشان کرد: این داروها ترکیبی از ویتامینها، مواد مغذی و سایر موادی هستند که ممکن است با داروهای مصرفی فرد تداخل داشته باشند و باعث بروز مشکل در سلامت فرد شوند؛ به هیچ وجه نباید این داروها را بدون تجویز متخصص مصرف کرد و پیروی از یک رژیم غذایی متعادل و مناسب میتواند تمام نیازهای فرد را به مواد مغذی تأمین کند.
تامی فلو مصرف نکنید!
قیم تأکید کرد: مصرف داروی تامیفلو (اوسلتامیویر) هیچ تأثیری در درمان و پیشگیری کرونا ندارد و مردم برای درمان کرونا آن را مصرف نکنند زیرا باعث بروز عوارضی نظیر تهوع یا تشدید حالت تهوع در بیماران مبتلا به کرونا میشود.
انتهای پیام/