عضو مجلس خبرگان: مردم از مصرف محصولات بیکیفیت خارجی فاصله گرفتهاند؛ باورمندی مسئولان رمز تحقق جهش تولید است
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: در بخش نساجی و لباس و چه در محصولات مصرفی و محصولاتی که در محدوده زندگی مردم مصرف میشود شاهد بودیم این کالاهای خارجی عمدتا بیکیفیت هستند اما از اوایل سال گذشته این قضیه در حقیقت رو به کاهش گذاشت.
آیتالله حسن عالمی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس، با اشاره به تعیین راهبرد مقام معظم رهبری برای سال جاری با عنوان «سال جهش تولید» اظهار داشت: این شعار به اعتقاد بنده بسیار حساب شده است و دقیقا آنچه که نیاز شرایط فعلی کشور ماست در آن لحاظ شده است البته مقام معظم رهبری در سالیان گذشته نیز شعار سال انتخاب میفرمودند و آن انتخابها نیز متناسب با شرایط آن روز بود و اکنون چندین سال است که شعارها محتوای اقتصادی دارد.
عضو مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: این مسئله نشاندهنده این است که امروز آنچه که کشور ما باید به سمت آن برای حل مشکلات کشور و مشکلات زندگی مردم گام بردارد مسئله اقتصادی است.
عالمی با اشاره به اینکه این مسائل اقتصادی همواره وجود داشته است افزود: امتیازی که امسال وجود دارد این است که در سال گذشته دشمن به معنای تمام کشور ما را در محاصره قرار داد و تنگترین حلقه محاصره اقتصادی را برای کشور ما اجرایی کرد اما شاهد بودیم که رهبر معظم انقلاب شعار سال گذشته را که رونق تولید بود قرار دادند و مردم و دولتمردان و دستاندرکاران اقتصادی این شعار را در مقایسه با سالهای قبل جدیتر گرفتند.
وی تصریح کرد: اینکه عنوان میکنم مردم جدیتر گرفتند منظورم قشری از مردم است که دستاندرکار در تولید اعم از سرمایهگذار در تولید و یا کارخانهداران و دستگاههای تولیدی و مزارع و صنایع تبدیلی و صنایع دیگر در اقتصاد است و اینها باورمندتر به صحنه آمدند و چون باورمندی بیشتری داشتند توفیق بیشتری نیز پیدا کردند.
عضو مجلس خبرگان رهبری عنوان کرد: این تولید خوبی که صورت گرفت تحلیلم این است که در سال گذشته در دو بخش کیفیت و کمیت به خوبی مورد توجه قرار گرفت یعنی حجم تولیدات بالا رفت و کیفیت تولیدات نیز در حقیقت با یک حد قابل قبولی پیشرفت داشت.
عالمی با اشاره به اینکه این مقداری که در سال گذشته به لحاظ کیفی و به لحاظ کمی گامهای بلندی در زمینه تولید برداشته شد نشان داد که کافی نیست و باید هم کیفیت را افزایش دهیم و هم کمیت را بهبود دهیم عنوان کرد: ما در سال 97 و همچنین سالهای قبل آن شاهد بودیم که کشور ما تبدیل به انبار محصولات خارجی شده بود و اینها عمدتا محصولاتی بیکیفیت بودند.
وی تصریح کرد: در بخش نساجی و لباس و چه در محصولات مصرفی و محصولاتی که در محدوده زندگی مردم مصرف میشود شاهد بودیم این کالاهای خارجی عمدتا بیکیفیت هستند اما از اوایل سال گذشته این قضیه در حقیقت رو به کاهش گذاشت.
عالمی عنوان کرد: هر چه استفاده از محصولات خارجی بیکیفیت کاهش پیدا کرد و مسئولان متوجه این قضیه شدند و دستاندرکاران گمرکی وارد عمل شدند، شاهد بودیم که بازار محصولات داخلی کشور ما در داخل کشور ما بهتر شود و بهخاطر داریم در سالهای گذشته بسیاری از محصولات ما به دلیل نداشتن بازار داخلی ورشکست شدند.
وی ادامه داد: برخی محصولات نیز با موانع صادراتی روبهرو شدند و مشکلاتی برای آنها شکل گرفت اما در سال 98 در این جهت نیز کار شد و برخی موانع برطرف شد.
عالمی با اشاره به اینکه مسئولان و دستاندرکاران بخشهای اقتصادی که این همه به واردات دلخوش کرده بودند و عاشق واردات و سود بیزحمت در بخش تجارت بودند در سال 98 به درک بهتری و واقعیتری از این معضل رسیدند عنوان کرد: هر چند هنوز هم باید بهتر از این این مسئله درک شود و مردم در حوزه مصرف هر چه که تولید داخلی نیست را با تعصب آن را کنار بگذارند و هر چه مربوط به تولید داخل است را با تعصب و عشق خریداری کنند.
وی اظهار داشت: وقتی محصول داخلی خریداری میشود سودی که از خریدن این محصول به عرضهکننده و تولیدکننده میرسد مقداری از آن پول و نقدینگی است که از جیب ایرانی خارج و در کف ایرانی دیگر گذاشته میشود و این باید روی تعصب و نگاه ارزشی باشد.
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: برای دستاندرکاران بخش اقتصادی این عنوان و باور بهوجود آمد که در هر چیز که به دشمن اعتماد و تکیه کنند و دست به سمت دشمن دراز کنند دشمن مثل عقرب است و دست را میگزد.
عالمی عنوان کرد: حیف نیست چیزی که در کشور قابل تولید است را از خارج کشور وارد کنیم؟ این نشات گرفته از بیتعصبی نسبت به اقتصاد کشور و مسائل مملکت و استقلال و عظمت و مجد انقلاب ما است، آن چه که امسال رهبر معظم انقلاب با عنوان جهش تولید مطرح کردهاند این شعار باید امسال مضاعف و چندین برابر باورمندانه دنبال شود.
وی گفت: اگر این شعار بهصورت باورمندانه و جدی از سوی تولیدکنندگان و شرکتهای دانشبنیان و از جانب جوانان و دانشگاهیان فرهیخته دنبال شود قطعا شاهد ثمرات بینظیر آن در عرصه اقتصادی خواهیم بود.
انتهای پیام/282/ح