گفتگو| سلیمانی: "جهش تولید" نیازمند برنامه‌ی قابل نظارت است/ دانشگاه‌های صنعتی مُعین بخش‌های اقتصادی شوند


گفتگو| سلیمانی: "جهش تولید" نیازمند برنامه‌ی قابل نظارت است/ دانشگاه‌های صنعتی مُعین بخش‌های اقتصادی شوند

وزیر دولت نهم گفت: برای جهش اقتصادی باید هر دانشگاهِ صنعتی مُعین یک صنعت شود و برای آن صنعت راهکار تعریف کند تا از خمودی و رخوت کنونی دربیاید.

محمد سلیمانی وزیر ارتباطات دولت نهم و عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، درباره نام‌گذاری سال 99 از سوی رهبر معظم انقلاب با عنوان سال "جهش  تولید" و ملزومات تحقق این شعار، گفت: پیشرفت کشور، حل مشکلات و بهبود معیشت منوط به راه‌اندازی تولید و رونق این بخش از اقتصاد است. مقام معظم رهبری سال 98 را سال رونق تولید اعلام کردند و کارهای خوبی انجام گرفت ولی نشان می‌دهد که تولید اکنون نیازمند یک جهش و پیشرفت ملموس است که باید چند راهکار را دولت و مجلس باهم انجام دهند. 

 

وی افزود: اولین کار، برنامه‌ریزی منظم و زمان‌بندی‌شده و روشن برای برگشت کارخانه‌جات و صنایعی است که گرفتار رکود شدند و مشکلاتی دارند که این مشکلات یا مربوط به مواد اولیه است یا سرمایه در گردش یا مشکلات‌ مدیریتی است که باید برای آن برنامه‌ریزی شود و به چرخه تولید برگردند. یکی از کارهای اساسی که نیاز به قانون ندارد و نیازمند نظارت مجلس است و دولت را باید پای کار آورد. 

سلیمانی با بیان اینکه مسئله دوم افزایش ظرفیت‌ها است، اظهار داشت: بسیاری از صنایع ما در داخل کشور هست که این صنایع از ظرفیت کامل‌شان استفاده نمی‌شود مثلا 40درصد یا 50 درصد در حال کار هستند که آن هم نیازمند برنامه‌ریزی بخش خصوصی و دولتی باهم است که با حمایت مجلس و نظارت قوه قضاییه کمک می‌کند ظرفیت‌شان افزایش پیدا کند. اکثر این نوع صنایع ظرفیت تامین نیازهای داخل را دارند اما قاچاق و مسائل شبه قاچاق مانند واردات بی‌رویه نمی‌گذارد به ظرفیت کاملشان برسند. اینجا وجود قوه قضاییه بسیار با اهمیت است.

وزیر دولت نهم با بیان اینکه باید برنامه‌ریزی‌ها زمان‌بندی داشته باشد، گفت: برای مثال در بازه‌های سه ماهه اعلام کنند چکار می‌خواهند انجام دهند چون برنامه‌زمان‌بندی شده قابل نظارت است و کارها بصورت جزئی و قدم به قدم پیش می‌رود. مسئله بعدی که ما در کشور گرفتارش هستیم، خام‌فروشی است. در حوزه نفت و گاز و معادن این اتفاق در حال افتادن است. متاسفانه ساختار شرکت ملی نفت ساختاری است که توسط انگلیسی‌ها در ایران پایه‌گذاری شده بود و این ساختار عوض نشده و باید از نو پایه‌ریزی شود و راه ورود شرکت‌های دانش‌بنیان و دانشجویان نخبه کشور و مخصوصاً اساتید به صنعت نفت باز شود.

وی افزود: اگر این اتفاق بیفتد ما می‌توانیم خام فروشی را کاهش دهیم و با تبدیل نفت به کالاهای با ارزش افزوده و با قیمت‌های 10 برابری آن را به‌فروش برسانیم که خودکفایی به بار می‌آورد. همچنین قابلیت تحریم ندارد چرا که همه نیازمند آن هستند.

نماینده مجلس نهم با بیان اینکه مجلس باید در این زمینه وزارت نفت را پای میز فعالیت و پاسخگویی بیاورد تا خام‌فروشی را خاتمه دهد و دانشگاه‌های کشور، نخبگان و شرکت‌های دانش بنیان همه تجمیع شوند و به سمت صنعت نفت حرکت کنند و نفت خام را به فرآورده‌های با ارزش افزوده تبدیل کنند، گفت: در زمینه معادن نیز کشور ما رتبه هفتم را در جهان دارد اما به‌گونه‌ای در این زمینه حرکت شده که فقط خام‌فروشی کردیم و با تحریم  مشکلات فروانی برای مسئولان این بخش ایجاد شده  لذا باید مسیری که تاکنون رفتیم عوض کنیم. این کار نیاز به قانون ندارد و صرفاً نیازمند نظارت و پاسخگو کردن مدیران است. 

سلیمانی تصریح کرد: برای هرکدام از این بخش‌ها باید یک معین دانشگاهی تعریف کرد. برای مثال هر دانشگاه صنعتی معین یک صنعت شود و برای آن راهکار تعریف کند  تا از خمودی و رخوت دربیاید.

وی با بیان اینکه مجلس یازدهم نباید اسیر سیاست‌بازی و بده‌بستان شود و هر نماینده مجلس که دنبال داد و ستد است بازخواست شود، اظهار داشت: نقش مجلس در این برهه بسیار حساس است چراکه قوه مقننه توان پای کار آوردن دولت و به حرکت واداشتن سایر بخش‌ها را دارد. 

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
مدیران
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon