۱۵۰۰ میلیارد ریال تسهیلات برای اشتغال در خراسان جنوبی سرمایه‌گذاری شد

1500 میلیارد ریال تسهیلات برای اشتغال در خراسان جنوبی سرمایه‌گذاری شد

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد خراسان جنوبی با بیان اینکه در سال گذشته ۴ هزار و ۸۹۵ نفر از طریق طرح های امداد شاغل شدند گفت: در این مدت ۴ هزار و ۹۲ طرح با هزار و ۵۰۴ میلیارد ریال برای اشتغال افراد تحت پوشش سرمایه‌گذاری شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، به‌دنبال تمرکز انواع امکانات در پایتخت و شهرهای بزرگ، سیل عظیمی از جمعیت روستاییان به دنبال یافتن کار و درآمد مناسب به شهر مهاجرت می‌کنند، این مهاجرت آسیب‌های بسیاری را هم متوجه شهرنشینان و هم روستاییان می‌کند و بهترین راه جلوگیری از این آسیب‌های مختلف ایجاد اشتغال و گسترش امکانات در روستاه است.

با پدید آمدن مفهوم کارآفرینی، بسیاری از افراد درصدد برآمدند تا با شناخت توانایی‌های خود و نیاز روستا به ایجاد بهترین کسب ‌و کار در روستا بپردازند، امروزه در روستاهای بسیاری افراد کارآفرین مشغول به حمایت و هدایت کسب‌ و کار خود هستند و افراد زیادی را نیز مشغول به‌کار کرده‌اند.

یکی از راه‌های کنترل فقر در جامعه، توانمند کـردن مددجویان است افـــرادی که به دلایل متعدد از عهده هزینه‌های زندگی خود بر نمی‌آیند و از مشکلات معیشتی رنج می‌برند و تحت حمایت دستگاه‌های حمایتی قرار می‌گیرند.

با این حال مستمری آنها تناسبی با حداقل نیازها و هزینه‌های زندگی نــدارد به‌دلیل مشکلات معیشتی و اقتصادی مددجویان در چند سال گذشته به توانمندسازی آنها اهمیت بیشتری داده شده است.

توانمندی آنها در کنار رفع مسائل اقتصادی نقش مهمی در ایجاد استقلال و هویت بخشی به این افراد دارد و این به منزله رشد سرمایه‌های اجتماعی کشور است.

با وجود تغییر رویکرد دستگاه‌های حمایتی و جهت یافتن برنامه‌های آنها به سمت اشتغال است که چند سالی است کمیته امداد در سطح کشور و به تبع آن در استان خراسان جنوبی گام‌های مهمی را برای اشتغال و توانمند کردن جامعه هدف خود برداشته است.

 با سفر به برخی از روستاهای استان شاهد این تصاویر هستیم،خشکسالی‌های 20 ساله رمقشان را بریده است  درختان سایه بلند خود را بر قامت خشک و بی آب روستا افکنده در حالی که در قناتها هم خبری از جوشش آب نیست.

صدای دارهای قالی به گوش نمی‌رسد، صدای زنگوله‌های گوسفندان و آواز چوپان در این بیابان‌های خشک کویر کمتر به گوش می‌رسد. تنها کافیست چرخی در روستاهای کویرنشین و مرزی استان بزنی خبری از جنب و جوش مردم نیست آنها که توانستند به حاشیه شهرها مهاجرت کردند و آنها که نمی‌توانند در سایه همان خانه‌های قدیمی که روزگاری خاطرات خوشی داشتند تنها با یادآوری آن روزها شب‌های بلند زمستان را سپری می‌کنند .

کشاورزی دیگر رونقی ندارد و اکثر مردان بیکارند و بیشتر وقت خود را در خانه می‌گذرانند. اشتغال مولد هم در روستا حرف زیادی برای گفتن ندارد اما این همه ماجرا نیست.

قسمت دوم تراژدی طرح‌های امداد رونق کار و اشتغال برای زنان  و مردان در شهر و روستا فراهم کرده  است.مراد علی  یکی از  مدد جوی امداد است  که این روزها با طرح‌های اشتغال امداد حالش خوش است و از این اوضاع رضایت دارد.

وی که در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در بیرجند خود را مردی 35 ساله معرفی می‌کند از اینکه توانسته است با طرح‌های آموزشی امداد بتواند در زمینه دامداری گام‌های خوبی بردارد بسیار خوشحال است.

این  کارآفرین جوان  گفت: با دوره‌های آموزشی که کمیته امداد برایمان برگزار کرد توانستم در زمینه دامداری اقدام کنم و از خرید یک گاو کارم را آغاز کردم و اکنون 7 گاو دارم. اوضاع درآمدی‌ام خوب است و کمک خرج خانواده هستم.

در کوچه پس کوچه‌های شهر و روستا صدایی هماهنگ و زیبا نظرم را به خود جلب می‌کند به سمت صدا که می‌روم در خانه‌ای چند دختر جوان را می‌بینم که مشغول توبافی هستند. با آنها هم صدا می‌شوم. آنها از اینکه درآمدی دارند و کمک خرج خانواده هستند خوشحال‌اند از این بابت از مربیان کمیته امداد تشکر می‌کنند که این حرفه را به آنها آموزش دادند.

کار وفعالیت زنان و مردان تحت حمایت امداد  تنها به اینجا ختم نمی‌شود چون امروز آنها با فراگرفتن دوره‌های آموزشی در بخش‌های کشاورزی، خیاطی، خدماتی و حتی تولیدی و صنعتی حرف‌های زیادی برای گفتن دارند .

 تحقق 100 درصدی برنامه های ابلاغی در بخش اشتغال کمیته امداد خراسان جنوبی

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد خراسان جنوبی  در گفت گو با خبرنگار تسنیم در بیرجند با اشاره به اینکه در سال گذشته 4 هزار و 92 طرح اشتغال  با هزار و 504  میلیارد ریال برای جامعه هدف سرمایه گذاری شد اظهار داشت: از نظر تعداد 159 درصد و از نظر مبلغ 294 درصد نسبت به مدت مشابه رشد دارد.

سیدرضا حسینی با بیان اینکه برنامه های ابلاغی 100 درصد محقق شده است افزود: در سال گذشته 333 نفر از طریق کاریابی ها شاغل شدند و در مجموع چهار  هزار و 895 نفر شاغل شدند و در این مدت 3 هزار و 489 نفر آموزش های لازم را  دیدند.

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد خراسان جنوبی با بیان اینکه در این مدت هزار و 367 نفر آموزش های مقدماتی، هزار و 234 نفر آموزش های مهارتی، 888 نفر آموزش های پایدارسازی توسعه را فرا گرفتند گفت: یک میلیارد و 974 میلیون ریال برای آموزش طرح ها هزینه و 21 هزار و 429 فقره نظارت انجام شد.

حسینی با اشاره به رسته ها و طرح های اجرا شده در 12 ماهه افزود: در بخش حمل و نقل 109 طرح،خدمات هزار و 79 طرح، دامداری دو هزار دو طرح،طیور 104 طرح،کشاورزی 205 طرح،زنبور و ماهی 24 طرح،صنعتی 376 طرح،فرش و گلیم 144 طرح،صنایع دستی 49 طرح اجرا شد.

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد خراسان جنوبی بیان داشت: 3 هزار و 517 طرح خود اشتغالی و 575 طرح مشاغل خانگی در این مدت اجرا شد.

وی افزود: در این مدت در راستای  اشتغال برای مجریان زن هزار و 27 طرح به مبلغ 272 میلیارد و 966 میلیون ریال،و 3 هزار و 65 طرح برای مجریان مرد اجرا شد که از هزار و 27 طرح 563 طرح در نقاط روستایی،464 طرح در نقاط شهری بود.

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد خراسان جنوبی گفت: در دامداری 369 طرح،کشاورزی  52، صنایع دستی 135،  خدمات 323، صنفی صنعتی 147 طرح اجرا شد.

انتهای پیام/ 254/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon