کرونا؛ قحطی ماسک و بحران بی‌اعتمادی در فرانسه


کرونا؛ قحطی ماسک و بحران بی‌اعتمادی در فرانسه

در روزهای گذشته جریان‌های اپوزیسیون فرانسه، دولت‌های پیشین را به فروش ماسک به کشورهای دیگر در سال‌های گذشته متهم کرده‌اند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم و به نقل از یورونیوز، در روزهای گذشته و همزمان با گسترش برق‌آسای ویروس کرونا در فرانسه و افزایش آمار قربانیان بیماری کووید-19، انتقادها از عملکرد دولت و به‌طور کلی سیاستمداران این کشور در از بین بردن ذخایر استراتژیک ماسک‌های پزشکی در سال‌های گذشته بالا گرفته است.

پس از ثبت شکایت صدها پزشک،‌ پرستار و کادر درمانی و بهداشتی از دولت این کشور، روز شنبه اولیویه وران،‌ وزیر بهداشت فرانسه در یک نشست خبری به کمبود شدید ماسک در این کشور اعتراف کرد.

آقای وران درباره وضعیت ذخیره ماسک، گفت: «حدود ده سال پیش و همزمان با نخستین هشدارهای جدی، دولت تصمیم گرفت ذخیره استراتژیک 1 میلیارد ماسک جراحی و 600 میلیون ماسک FFP2 داشته باشد.» وی بدون اشاره به دلیل نبود این ذخیره در فرانسه افزود: «نه‌تنها این تصمیم در سال‌های بعد اجرایی نشد، بلکه ذخیره دولت در سال‌های بعد کم و کم‌تر شد: به شکلی که در زمان آغاز بحران کرونا دولت تنها 117 میلیون ماسک جراحی داشت و هیچ ذخیره ماسک FFP2‌ای در کار نبود.»

با وجود آنکه وزیر بهداشت فرانسه روز شنبه تلاش کرد تا با اعلام خبر خرید 250 میلیون ماسک از تلاش دولت برای جبران کمبود این کالای استراتژیک خبر دهد، اما نگرانی و خشم بسیاری از شهروندان از عملکرد طبقه حاکم فرانسه در شبکه‌های اجتماعی و همینطور رسانه‌های این کشور به چشم می‌آید.

در روزهای گذشته جریان‌های اپوزیسیون، دولت‌های پیشین را به فروش ماسک به کشورهای دیگر در سال‌های گذشته متهم کرده‌اند. با این حال به‌نظر می‌رسد با توجه به بحرانی بودن شرایط در فرانسه، بحث و جدل برای یافتن مقصر وضعیت فعلی حتی در میان احزاب مخالفی که همواره در حاشیه قدرت قرار داشتند، جایی ندارد.

در حالیکه نتایج تحقیقات جدید نشانگر امکان انتقال ویروس کرونا از راه جریان هوا است، در روزهای گذشته سخنگوی دولت فرانسه دست‌کم دو مرتبه استفاده از ماسک را بی‌اثر توصیف کرده است. خانم سیبت ایندیایه، هفته گذشته، ابتدا با اشاره به توصیه سازمان جهانی بهداشت، داشتن ماسک برای افراد سالم را بی‌فایده خواند. پس از آن و در حالی که انتقادها از کمبود ماسک در فرانسه و به‌ویژه برای پزشکان و پرستاران بالا گرفت، وی در یک نشست مطبوعاتی دیگر گفت: «ماسک زدن روش و منش خاصی می‌طلبد... وقتی ماسک می‌زنیم سر و صورت خودمان را می‌‌خارانیم و همین باعث انتقال ویروس می‌شود... من به‌عنوان عضو کابینه درست ماسک زدن را بلد نیستم... اگر همه شهروندان بلد بودند، می‌توانستیم استفاده از ماسک را به‌عنوان یک استراتژی به کار ببریم.»

این سخنان واکنش‌هایی آمیخته از طنز و خشم را در میان کاربران شبکه‌های اجتماعی برانگیخت. تصویر دستکاری شده سخنگوی دولت امانوئل ماکرون با ماسکی آویزان از صورت هزاران بار در شبکه‌های اجتماعی بازنشر شد.

 

روزنامه‌نگاران منتقد در روزهای گذشته بارها و بارها دولت فرانسه و به‌ویژه سخنگوی آن را به دروغگویی متهم کردند. با وجود آنکه درجه اعتماد عمومی به امانوئل ماکرون پس از اعلام قرنطینه 13 درجه بالا رفت، اما به نظر می‌رسد ویروس کرونا و غافلگیری و ناتوانی دولت و نهادهای فرانسه در برابر آن به بی‌اعتمادی گسترده بخش عظیمی از جامعه به قدرت سیاسی منجر شده است؛ بی‌اعتمادی و حتی خشم را می‌توان در همین تشویق‌های شبانه کادرهای درمانی دید و شنید: دست زدن‌های ساعت 8 شب برای تشکر از پزشکان، در بسیاری از مناطق به سرعت جای خود را به بد و بیراه گفتن به دولت و درخواست ماسک برای کادر درمانی داده است.

کووید-19 حق حیات و تمامیت جسمانی آدم‌ها را در خطر قرار داده است. ناتوانی «دولت» و «نهادهای سیاسی» برای حفاظت از شهروندان در برابر یک بیماری واگیردار، چه در فرانسه و چه در دیگر نقاط جهان، احتمالا پتانسیل ایجاد تغییرات سیاسی-اجتماعی جدی را دارد. با این حال بسته به چگونگی و سرعت کنترل اپیدمی، بسته به توانایی یا ناتوانی کنترل آن، قرنطینه شدگان امروز سناریوهای متعددی برای رویایی با نهادهایی را خواهند داشت که با تمام قدرت‌نمایی‌ها، از پس یک موقعیت استثنایی بر نیامدند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon