گزارش| دلیل صعودی شدن روند ابتلا به ویروس کرونا از دیدگاه شهروندان کردستان چیست؟


گزارش| دلیل صعودی شدن روند ابتلا به ویروس کرونا از دیدگاه شهروندان کردستان چیست؟

گروه استان‌ها- تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در کردستان روند صعودی گرفته و در چند روز اخیر روند گسترش این بیماری در این استان به‌ویژه در شهرهای «سقز»، «بانه» و «سنندج» به‌دلیل بی‌توجهی برخی از مردم به هشدار «در خانه بمانیم» سیر صعودی پیدا کرده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، طبق آخرین آمار اعلام شده از سوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان از زمان شیوع ویروس کرونا در کردستان تاکنون از 690 نمونه ارسالی، 378 مورد منفی، 265 نمونه مثبت اعلام شده که از 265 نفر مبتلا به ویروس کرونا، 94 نفر در شهرستان سقز، 55 نفر در بانه، 53 نفر مربوط به سنندج بوده و هم‌چنین در شهرستان‌های قروه 18 نفر، بیجار 15 نفر، کامیاران 10 نفر، دیواندره 10 نفر، مریوان 6 نفر، دهگلان 2 نفر و سروآباد 2 نفر به ویروس کووید 19 مبتلا شده‌اند.

روند صعودی این افزایش آمار مبتلایان به ویروس کرونا، نگرانی‌های زیادی را ایجاد کرده که همزمان با آغاز تعطیلات نوروزی و عدم توقف سفرهای نوروزی ریسک سفر به استان را بالا برده و با افزایش ترددها، روند گسترش این ویروس در استان کردستان نیز به مرز خطرناک نزدیک شده است.

مردم توجهی به «درخانه بمانیم» ندارند

«سعید محمدی» در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در سنندج با ابراز تأسف از اینکه برخی از مردم توجهی به شعار درخانه بمانیم ندارند، اظهار کرد: با وجود هشدارهایی که هر لحظه در شبکه‌های اجتماعی و تلویزیون منتشر می‌شود، شاهد هستیم که مردم چندان این هشدارها را جدی نگرفته و کماکان رفت و آمد در شهر جریان دارد.

وی با ذکر اینکه دلیل عدم توجه مردم به هشدارها، ملموس نبودن عمق فاجعه است، گفت: مسئولان باید تعارف را کنار گذاشته و در برخورد با افرادی که به شیوع این ویروس دامن می‌زنند، به‌صورت جدی و قاطعانه ورود کنند.

این شهروند سنندجی با بیان اینکه با تعطیل شدن مدارس، حضور کودکان و نوجوانان در کوچه‌ها و معابر بیشتر شده است، هشدار داد: والدین باید آگاه باشند که هر چند کودکان نسبت به بزرگسالان در خطر کمتری هستند، این امر به هیچ عنوان مانع انتقال ویروس از طریق آنان نخواهد شد.

بازگشت مسافران بومی برای تعطیلات نوروز به کردستان تهدید جدی است

«کمال خجسته» دیگر شهروند سنندجی است که معتقد است: اگر چه ممکن است در خانه ماندن در این روزها، خسته‌کننده و یأس‌آور شود اما یادمان بماند که تنها «قرنطینه» کارساز است.

وی با بیان اینکه امکان دارد خانواده‌هایی که ابتدای شیوع کرونا تصمیم به قرنطینه گرفتند، خسته شوند و احتمال دارد ظرف چند روز آینده از خانه خارج شوند، گفت: امید است والدین به فکر افتاده و با ایجاد تفریحات و انجام فعالیت‌هایی که نیاز به خروج از خانه نباشد، گذر از این روزها را برای خود و فرزندانشان قابل تحمل سازند.

این شهروند سنندجی با تأکید بر اینکه انجام سفرهای نوروزی خطای بزرگی است که شرایط را غیرقابل پیش‌بینی‌تر می‌کند، ادامه داد: متأسفانه دید و بازدیدهای نوروزی در برخی خانواده‌ها کماکان در حال جریان است و بدتر آن که برگزاری برخی آیین‌ها و مراسم سنتی نیز روال عادی خود را در کرده و گاه شاهد برگزاری مراسم‌های عروسی‌های و مهمانی در تعداد محدود مهمانان هستیم.

وی با اذعان به اینکه هنوز موج اول کرونا به پایان نرسیده و کارشناسان از شروع موج دوم کرونا و هشدار نسبت به اوج آن در هفته آخر فروردین خبر می‌دهند، خاطرنشان کرد: نگرانیم با وجود افرادی که هنوز این واقعه دردناک را جدی نگرفته‌اند، موج دوم شیوع کرونا در استان بزرگ‌تر و سهمگین‌تر از موج اول بروز کند.

خجسته با اشاره به اینکه امید است تمامی افراد در انجام سفر طی این روزها بازنگری کنند، یادآور شد: دلیل تأکید بر این امر بدان خاطر است که هرچند بتوان شهر را قرنطینه کرد اما اگر نتوان مانع ورود بسیاری از شهروندان که در دیگر شهرها ساکن هستند و برای گذراندن تعطیلات به کردستان باز می‌گردند، شد؛ گسترش ویروس سرعت می‌گیرد چراکه امکان اینکه این افراد ناقل ویروس باشند بسیار بالا است.

وی از استاندار و سایر مسئولان درخواست کرد: مسئولان در این ایام نسبت به ورود مسافرین به کردستان ملاحظات ممنوعیتی را با استفاده از اهرم فشار لحاظ کنند و با رعایت احترام از آنان بخواهند تا پایان این شرایط به شهرهای خود بازگردند.

مردم با ماندن در خانه زنجیره انتقال کرونا را قطع کنند

«سروه مرادویسی» نیز با اشاره به اینکه شهروندان باید هرچه زودتر نسبت به در خانه ماندن اقدام کنند تا هر چه سریع‌تر زنجیره انتقال منقطع شود، اظهار کرد: مردم باید از تجربه کشور چین درس گرفته و با توجه به ناشناخته بودن ویروس در خانه‌هایشان بمانند.

وی با ذکر اینکه در اخبار آگاه می‌شویم که آمار ابتلا به کرونا در چین صفر شده و پزشکان آنها در حال بازگشت به خانه‌هایشان هستند، افزود: این روند نتیجه همکاری و تلاش شبانه‌روزی تمامی مردم این کشور در عمل به توصیه‌های بهداشتی، جدی گرفتن این بیماری و در خانه ماندن آنان محقق شده است.

این شهروند سنندجی با تأکید بر اینکه در مقابله با ویروس کرونا همه باید همکاری داشته باشند، تصریح کرد: اگر آنهایی که برای خرید و یا انجام هر کار غیر ضروری به بیرون از منزل می‌روند و چه آنهایی که در خانه نمی‌مانند آلوده شوند، تهدید محسوب می‎شوند و تلاش‌های سایرین را بی‌فایده خواهد ساخت، چرا که دیگر افراد با وجود رعایت اصول قرنطینه‌ای بنا به ارتباطشان با افراد ناقل ویروس، آلوده خواهند شد.

وی با تأکید بر اینکه شهروندان هر چه زودتر باید به کمپین «در خانه بمانید» بپیوندند، خاطرنشان کرد: طبق نظر کارشناسان ویروس کرونا از طریق وسایل و سطوح به گردش خود در محیط‌ها ادامه و در صورت عدم همکاری افراد، ریشه‌کن نخواهد شد.

مردم شمار مبتلایان و فوتی‌های کرونا و توصیه‌های بهداشتی را جدی نمی‌گیرند

«هدی ویسانی» نیز با ابراز نگرانی از اینکه متأسفانه مردم توجهی به آمار فوتی و افراد آلوده شده به ویروس کرونا و توصیه‌های بهداشتی ندارند اظهار کرد: درک این نکته که چرا ما در قبال مرگ افراد تا این حد خنثی شده‌ایم برایم قابل باور نیست و این یک مسئله نگران‌کننده است.

وی با اشاره به اینکه امکان آلوده شدن به ویروس کرونا برای هر کسی وجود دارد و استثنایی در این مورد نیست، افزود: در شرایط عادی اگر شخصی فوت می‌کرد، بسیاری از اقوام و نزدیکان آنان متأثر شده و همسایگان و آشنایان برای همدردی با بازماندگان در کنار آنان بودند، در حالی‌ که مرگ بر اثر ابتلا به کرونا وضعیت غم‌انگیزی را برای خانواده بازمانده به همراه دارد و بدتر اینکه کسی برای ابراز همدردی با آنان در واقعیت حضور نداشته و مجبور به تحمل ضایعه از دست دادن عزیزانشان در تنهایی هستند.

این شهروند سنندجی با درخواست از مسئولان جهت ایجاد حساسیت‌های لازم در مورد تبعات جبران‌ناپذیر بیماری کرونا، خاطرنشان کرد: اگر هوشیار نباشیم هر آن امکان بروز فاجعه انسانی امکان‌پذیر خواهد بود، چرا که علاوه‌بر مشکلات جسمانی که ویروس به بار خواهد آورد، گریزی از بحران‌های روانی و روحی آن نداریم.

ویسانی با ذکر اینکه برخی از مردم به هیچ وجه هشدارها را جدی نگرفته و با حضور در طبیعت و پارک‌ها و تأکید بر این باور را که در فضای باز ویروس منتقل نمی‌شود، برای سایرین تهدیدآفرین می‌شوند، یادآور شد: مردم باید وجدانشان را قاضی کنند و اگر دلشان به حال خود و خانواده‌هایشان نمی‌سوزد، به فکر پرسنل و کادر درمانی و بهداشتی باشند که در این روزهای عجین شده با مرگ در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی به صورت شبانه‌روز در حال کار هستند.

افراد مشکوک به علائم کرونا هر چه سریع‌تر به مراکز درمانی مراجعه کنند

«کژال محمدی» دیگر شهروند سنندجی است که ترس خود را در مورد کرونا نسبت به افرادی که دارای علائم کرونا هستند و آزادانه در شهر می‌گردد، دانست و به خبرنگار تسنیم می‌گوید: متأسفانه به‌دلیل جو حاکم که ناشی از ترس از کرونا بر جامعه حاکم شده، برخی افرادی که دارای علائم‌ هستند بیماری خود را انکار کرده و از مراجعه به مراکز درمانی خودداری می‌کنند.

وی با بیان اینکه شرایط زمانی وخیم‌تر می‌شود که برخی افراد بدون علائم کرونا، به‌راحتی ناقل بوده و دیگران را نیز آلوده خواهند کرد، گفت: در شرایط فعلی باید هشیار بود که نگاه غلط به کرونا در کنار عدم توجه به هشدارهای اعلام شده خطرناک بوده و با ادامه این روند شاهد طغیان فاجعه کرونا در کردستان خواهیم بود.

این شهروند سنندجی با اعلام اینکه از تمامی شهروندان درخواست می‌کنیم که در خانه بمانند، یادآور شد: مردم علاوه بر رعایت نکات بهداشتی و موارد تأکید شده، با استفاده از منابع مؤثق و قابل اعتماد، نگاه خود به کرونا را اصلاح کرده و مانع از گسترش شایعات و باورهای غلط در خصوص این بیماری شوند و در صورت مشاهده علائم پس از مشورت با پزشک نسبت به درمان اقدام کنند.

نگاه مصرف‌گرایی باید از میان برداشته شود

«کریم قادری» یکی از سالمندان سنندجی است. وی از تجربه خود در سال‌های بروز مشکلات مشابه با بحران کرونا با خبرنگار تسنیم می‌گوید: در طول عمرم شرایط قرنطینه‌ای زیاد و بسیاری از این وقایع را در سال‌های جوانی و زمانی که در روستا ساکن بودیم، تجربه کرده و به تبع در آن دوران شرایط سخت‌تر و دسترسی به امکانات کمتر بود.

وی با تأکید بر اینکه درسی که در آن شرایط به‌ویژه سال‌های جنگ و پس از آن یاد گرفتیم «همکاری»، «همیاری» و «توجه به همسایه و نیازمندان» بود گفت: در بحران ما یاد می‌گرفتیم که علاوه‌ بر خود، مراقب عزیزان و همسایگان و تمامی افرادی که نیازمند توجه بوده و به زندگی ما مرتبط هستند باشیم.

این شهروند سالخورده کردستانی با ذکر اینکه امروز نعمات و امکانات به وفور در دسترس است، تصریح کرد: این شرایط باعث شده که انسان امروزی در تب و تاب مصرف‌گرایی گیر کند و به همین خاطر با بروز کوچک‌ترین مشکلی که خارج از کنترلش باشد، دچار سردرگمی و استرس شود.

وی چاره عبور از شرایط استرسی و سردرگمی را قناعت و صرفه‌جویی دانست و یادآور شد: کرونا می‌تواند فرصتی باشد که در آن افراد به صرفه‌جویی و تأمین نیازهای اساسی‌شان توجه کرده و در این ایام اصول قناعت و استفاده صحیح از هر آنچه که دارند را تمرین کنند.

حاج کریم در پایان با بیان اینکه «توکل» به خداوند ناراحتی‌ها را پس زده و امید را به ارمغان می‌آورد، خاطرنشان کرد: مرگ حق است و گریزی از آن نیست اما نباید از خاطر دور داشت که این بیماری بیشتر از آن که کشنده باشد، آسیب‌سان است و به همین خاطر باید تلاش کنیم که در دامن‌زدن به این آسیب‌ها و ایجاد ناراحتی برای دیگران نقشی نداشته و به‌یاد داشته باشیم که ما مدیون کسانی هستیم که با جان، مال و زمانشان بار این بیماری را به دوش می‌کشند.

به گزارش تسنیم علی‌رغم همه هشدارها، دغدغه‌ها، خواهش‌ها و توصیه‌های بهداشتی برخی از مردم استان کردستان هنوز ویروس کرونا را جدی نگرفته و همواره همانند روزهای عادی در طول روز و شب در خیابان‌های سطح شهر در حال رفت و آمد هستند.

انتهای پیام/493/ح

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon