آخرین اخبار از وقوع سیلاب در بلوچستان| ۶ محور مواصلاتی مسدود شد؛ طغیان رودخانه‌های فصلی

آخرین اخبار از وقوع سیلاب در بلوچستان| 6 محور مواصلاتی مسدود شد؛ طغیان رودخانه‌های فصلی

گروه استان‌ها- بارش سیل‌آسا در منطقه بلوچستان واقع در جنوب استان سیستان و بلوچستان موجب طغیان رودخانه‌های محلی و مسدودشدن برخی محورهای مواصلاتی شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، بارش سیل‌آسا در منطقه بلوچستان واقع در جنوب استان سیستان و بلوچستان موجب طغیان رودخانه‌های محلی و مسدود شدن برخی محورهای مواصلاتی شده است. این بارش‌ها در برخی شهرستان‌ها از جمله چابهار خساراتی نیز در پی داشته است.

مرکز مدیریت راه‌های استان سیستان و بلوچستان اعلام کرد محورهای مواصلاتی دلگان ــ ذهکلوت, دلگان ــ ایرانشهر, رودبار ــ ایرانشهر, فنوج ــ اسپکه, اسپکه ــ چانف و ایرانشهر ــ بم به‌دلیل آبگرفتکی و طغیان رودخانه‌های محلی تا اطلاع بعدی بسته است.

لغزندگی محورهای مواصلاتی منطقه بلوچستان در پی بارش

رئیس پلیس راه جنوب استان سیستان و بلوچستان از بارش باران و لغزندگی در تمامی محور‌های جنوب استان خبر داد و اظهار داشت: برابر استعلام‌های به عمل آمده از پاسگاه‌های پلیس راه حوزه جنوب استان در حال حاضر به علت بارش باران لغزنده است.

سرهنگ یدالله ستوده افزود: بارش باران از روز گذشته در این محور‌ها آغاز شده و همچنان ادامه دارد، موجب لغزندگی محور به‌ویژه محدوده‌های شیب‌دار شده است. در همین راستا با توجه به بارندگی‌های که از روز گذشته در استان آغاز شده رانندگان باید ضمن رعایت کامل قوانین از سرعت زیاد در این محور خودداری کنند.

وی ابراز امیدواری کرد در سایه همکاری عموم رانندگان و تلاش‌های نیرو‌های پلیس راه شاهد کمترین میزان بروز حوادث رانندگی در سفر‌های جاده‌ای باشیم.

وارد شدن خسارت به منازل مردم در پی بارندگی در چابهار

فرماندار  ویژه چابهار با حضور در جمع نیروهای امدادرسان به مردم گرفتار سیلاب در چابهار اظهار داشت: بارندگی‌های بیش‌ از 64 میلی‌متری باران در 24 ساعت گذشته به زیرساخت‌های شهری و روستایی چابهار خسارت جدی وارد کرده است.

رحمدل بامری افزود: حجم بالای آب در رودخانه روستای تیس چابهار سبب شده تا دیوار برخی از منازل تخریب و آب وارد منازل مردم شده و همچنین به خودروهای آنان خساراتی وارد شده است.

وی بیان کرد: بارندگی شب گذشته و جاری شدن روان آبها خسارات زیادی به معابر عمومی، منازل مسکونی و زیرساخت‌های عمرانی روستای تیس در محدوده منطقه آزاد وارد کرده است.

فرماندار چابهار با اشاره به اینکه میزان خسارت‌ها پس از بررسی‌های نهایی اعلام می‌شود، خاطرنشان کرد: ماشین‌آلات سنگین و نیروهای امدادی در حال خدمات‌رسانی به مردم هستند.

وی با قدردانی از تلاش‌های اعضای ستاد مدیریت بحران چابهار برای رسیدگی به وضعیت سیل‌زدگان روستای تیس و بررسی خسارت و تسریع در امدادرسانی، افزود: شب گذشته تا پاسی از شب از مناطق مختلف و معابر و واحدهای مسکونی سرکشی کردیم و بر خدمات‌رسانی به موقع تاکید شده است.

بامری ادامه داد: خسارت‌های جدی به زیرساخت‌ها وارد شده و برای کاهش خسارت‌های سیل در روزهای گذشته 25 میلیون مترمکعب از حجم سد پیشین و 40 میلیون مترمکعب از حجم آب سد زیردان تخلیه شده است.

وی با اشاره به بارندگی‌های بالای 60 تا 110 میلی‌متری در حوزه شهرستان‌های قصرقند و نیکشهر به‌ویژه بخش آهوران و منطقه چانف، خاطرنشان کرد: احتمال سرریز سدهای پیشین و زیردان وجود دارد و باید افراد ساکن در پایین دست آمادگی لازم را داشته باشند.

بارش شدید در چابهار شعاع دید افقی را کاهش داد

رئیس اداره هواشناسی چابهار اظهار داشت: براساس پیش‌بینی‌ها از شنبه باران شروع شده و تا امروز شاهد رگبار شدید باران، تگرگ، رعد و برق، باد شدید تا خیلی شدید و گرد و خاک در ارتفاعات مرکزی، جنوب و سواحل سیستان و بلوچستان هستیم.

محمدرضا سالاری فنودی با اشاره به اینکه بارش‌ها 30 تا 50 و در برخی نقاط بیش‌از 50 میلی‌متر پیش‌بینی شده ولی هم اینک به بیش از 64 میلی‌متر در چابهار رسیده خاطرنشان کرد: مردم و مسئولان هشدارهای هواشناسی را جدی گرفته و با توجه به حجم بارش‌ها، مسیل‌ها و رودخانه‌های محلی سیلابی می‌شود بنابراین از تردد در حاشیه مسیل‌ها و رودخانه‌ها خودداری و در ترددهای جاده‌ای و دریایی نیز احتیاط شود.

وی ادامه داد: همچنان بارش رگبار و رعد و برق شدید باران در چابهار ادامه دارد و شدت بارندگی به حدی است که شعاع دید افقی در محدوده اداره هواشناسی این شهر به هزار متر کاهش یافته است.

مرکز فوریت‌های پزشکی زاهدان در آماده‌باش کامل قرار گرفت

فریبرز راشدی رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به آماده‌باش کامل در پی بارندگی اظهار داشت: 108 نفر از همکاران اورژانس پیش بیمارستانی در 54 پایگاه اورژانس 115 شهری و جاده ای در آماده‌باش هستند.

راشدی بابیان اینکه مجموعه اورژانس 115 به‌دلیل همه‌گیری کووید-19 در آماده باش کامل هستند، افزود: آماده‌باش جوّی نیز تا خروج کامل سامانه بارشی از استان و خاتمه طوفان و تندباد ادامه خواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه در شمال و بخشی از نواحی مرکزی استان بارندگی جای خود را به وزش تندباد داده است گفت: خوشبختانه تا این لحظه در محدوده تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در شهرستان های میرجاوه، زاهدان، خاش، سراوان و سیب و سوران‌ تلفات جانی یا مصدومیت ناشی از بارندگی گزارش نشده است.

وی تاکید کرد باتوجه به دستور ریاست دانشگاه و استمرار فعالیت سامانه بارشی در جنوب استان، آمادگی مداخله لازم در صورت درخواست همکارانمان در دانشگاه های علوم پزشکی ایرانشهر، جیرفت و بم را داریم.

سیلاب بلوچستان هشت مجروح بر جای گذاشت

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم‌ پزشکی ایرانشهر با اشاره به ابنکه جاری شدن سیلاب در شهرستان‌های تحت پوشش این دانشگاه تاکنون هشت مجروح بر جای گذاشته، اظهار داشت: سقوط یک دستگاه وانت بار و یک دستگاه کامیون شب گذشته از پل تخریب شده ناشی از بارندگی در مسیرهای منتهی به شهرستان ایرانشهر سه مجروح بر جای گذاشت.

نادر ستوده افزود: همچنین براثر بارندگی‌های شدید شاهد جاری شدن سیلاب در مسیرها بودیم که این امر منجر به واژگونی یک دستگاه پژو 405در محدوده مسجد حضرت ابوالفضل(ع) ایرانشهر شد؛ این حادثه منجر به مجروح شدن پنج نفر از سرنشینان پژو شد که بلافاصله مجروحان با آمبولانس به بیمارستان خاتم النبیاء(ص) ایرانشهر منتقل شدند.

وی بیان کرد: با توجه به پیش‌بینی هواشناسی مبنی بر بارش باران و احتمال وقوع سیل در استان سیستان و بلوچستان، مردم از تردد و اسکان در حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها خودداری کنند. همه پایگاه‌های اورژانس دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر با توجه به اعلام بروز سیلاب در آماده‌باش در آمدند.

افراد گرفتار در سیلاب رودخانه شهرستان فنوج نجات یافتند

روابط عمومی جمعیت هلال احمر استان سیستان و بلوچستان اعلام کرد: با تلاش نجاتگران جمعیت هلال احمر فنوج در پی بارندگی‌های روز گذشته در این شهرستان  سه نفر از اهالی  که بر اثر طغیان رودخانه تنگه  در خودرو گرفتار شده بودند نجات و به منطقه امن انتقال یافتند.

آماده‌باش هلال احمر سیستان و بلوچستان برای مقابله با سیل

معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان اظهار داشت: به دنبال هشدارهای هواشناسی مبنی بر ورود توده‌های بارشی به سیستان و بلوچستان و شدت بارش‌ها در شهرستان‌های جنوبی سیستان و بلوچستان همه نیروهای این جمعیت اعم از ستادی و شهرستانی در حالت آماده باش قرار گرفتند.

حسن مصفا افزود: مهمترین اقدامات این جمعیت در مواجهه با  وقوع سیل احتمالی ناشی از ورود این توده بارشی تشکیل نشست هماهنگی در حوزه ستادی و شهرستان‌ها، آماده‌سازی تجهیزات امدادی، تامین اقلام ضروری انبارهای امدادی و استقرار بالگرد در مرکز استان است. همچنین با توجه به بارندگی‌های شدید در جنوب استان بویژه چابهار و بروز مشکلاتی از قبیل آب گرفتگی منازل و معابر نیروهای امدادی برای ارزیابی خسارات وارده اعزام و اقلام ضروری موردنیاز از قبیل چادر، موکت، پتو و سایر ملزومات امدادی به مناطق حادثه دیده اعزام شد.

تجاوز به حریم رودخانه «تیس» چابهار خسارت سیلاب را بیشتر کرده است

مدیرعامل منطقه آزاد چابهار اظهار داشت: تجاوز به حریم رودخانه «تیس»، تصرف غیرمجاز اراضی و ساخت و سازهای غیرمهندسی، خسارت سیلاب به واحدهای مسکونی و زیرساخت‌ها را در روستای «تیس» واقع در محدوده منطقه آزاد چابهار را بیشتر کرده است.

عبدالرحیم کردی در جریان بازدید از مناطق سیل‌زده روستای تیس در چمع خبرنگاران اظهار داشت: نیروهای ستاد مدیریت بحران از نیمه شب گذشته پای کار هستند و هم‌اینک مسیرها بازگشایی شده و خدمات رسانی در حال انجام است. متاسفانه برخی از افراد در طول مسیر اصلی رودخانه تیس اقدام به تصرف اراضی، ساخت و ساز غیرمجاز و بدون اصول معماری و شهرسازی و مسیر آب رودخانه را دیوارکشی کرده بودند.

وی افزود: این ساخت و سازها حریم رودخانه را در کمترین عرض و حدود چند متر رسانده که برخی مواقع با بارش‌های بیش‌ از 64 میلیمتری 24 ساعت گذشته شاهد خسارت و بالا آمدن آب و نفوذ به خانه‌ها هستیم. از روز شنبه به ویژه در 24 ساعت گذشته و با اعلام هشدارهای هواشناسی نیروهای خدمات رسان و امدادی در مناطق مختلف حضور دارند تا با تجهیزات و ماشین آلات خدمات‌رسانی کنند.

کردی اعلام میزان خسارت‌ها را پس از بررسی‌های کامل موکول کرد و گفت: حجم بارش‌ها سبب طغیان رودخانه تیس شده و معابر این روستا دچار آبگرفتگی و آب بصورت جدی به منازل مسکونی نفوذ کرده و خسارت جدی وارد و برخی خانه‌ها و دیوارها شکسته شده است. اعضای ستاد مدیریت بحران در روستای تیس حضور دارند و نیروهای آتش نشانی و امدادرسان نیز تا برگرداندن وضعیت عادی به خدمات رسانی و بازگشایی مسیرها مشغول هستند. بنیاد مسکن و امور آب نیز برای بررسی میزان خسارت‌ها نیز در این روستا حضور دارند.

سیلاب راه ارتباطی بیش از 90 روستای در شهرستان‌های تقتان و میرجاوه را مسدود کرد

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده.ای سیستان و بلوچستان اظهار داشت: براثر بارندگی های شبانه روز گذشته وجاری شدن سیلاب شد مسیر ارتباطی 91 روستا در شهرستان های تقتان و میرجاوه مسدود شد.

ایوب کرد افزود: سیلاب اخیر همچنین سبب تخریب آبنماهای مسیر های فرعی میرجاوه - جون آباد و چاه احمد - گوهرکوه و همچنین آب بردگی جاده در مسیر کورین – قلعه بید نیز شد.

وی گفت:‌ با توجه به تجربیات قبلی و پیش بینی بارش های بهاری، اقدامات لازم از قبیل لوله گذاری در نقاط لازم و تنقیه و پاکسازی دهانه‌ پل‌ها در زمستان سال گذشته انجام شد.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان تاکید کرد: تلاش راهداران به صورت شبانه روزی برای بازگشایی هر چه سریعتر مسیرهای مسدود شده ادامه دارد.

ایوب کرد ادامه داد: با توجه به لزوم اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از گسترش بیماری کرونا در کنار شرایط متغیر جوی, خودداری از انجام تردد های برون‌شهری ضرورت دارد.

سیلاب در شهرستان دلگان خسارت نداشته است

فرماندار دلگان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در ایرانشهر اظهار داشت: میزان بارندگی در این شهرستان 18 میلیمتر بوده است که خوشبختانه وقوع سیلاب در این شهرستان هیچگونه خسارتی در پی نداشته است.

مجتبی شجاعی افزود: در حال حاضر به دلیل شدت جریان آب، فقط دو محور دلگان به ایرانشهر  و دلگان به زهکلوت مسدود شده است که در تلاش هستیم این دو‌محور در سریع‌ترین‌زمان ممکن بازگشایی شود.

وی در پایان از آمادگی کامل تیم‌های امداد و نجات شهرستان برای مدیریت هرگونه بحران در سطح شهرستان خبر داد.

انتهای پیام/ح

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon