گزارش| استارت طرح "نهضت گلخانه‌ای" در خراسان جنوبی برای تحقق "جهش تولید"

گزارش| استارت طرح "نهضت گلخانه‌ای" در خراسان جنوبی برای تحقق "جهش تولید"

نهضت گلخانه‌ای طرحی است که از سال گذشته در استان خراسان جنوبی استارت خورده و امسال نیز در راستای شعار سال تلاش می‌شود به طور جدی‌تر پیگیری شود تا شاهد جهش تولید محصولات گلخانه‌ای در خراسان جنوبی باشیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، مهرماه 98 بود که حجتی وزیر وقت جهاد کشاورزی به خراسان جنوبی سفر کرد و در این سفر ضمن گلایه از عدم توسعه کشت گلخانه‌ای در استان گفت: متاسفانه خراسان جنوبی در گلخانه‌ها عقب‌تر از دیگر استانها است پس باید دست به دست هم دهیم تا گلخانه‌ها در این استان توسعه یابد. 

کشت گلخانه‌ای از اولویت‌های مهم استان

استاندار خراسان جنوبی نیز در سفر مهرماه 98 معاون اول رئیس جمهور به این استان کشت گلخانه‌ای را از برنامه‌های مهم و ضروری برای استان دانست و گفت: این امر در راستای مدیریت منابع آبی، فضای جدیدی را در حوزه‌های اقتصادی، اشتغال و درآمد زایی ایجاد می‌کند.

برای جهش تولیدات محصولات گلخانه‌ای تلاش شود

برنامه نهضت گلخانه‌ای که از سال گذشته در خراسان جنوبی رقم خورده تلاش دارد تا با برنامه ریزی جهشی 100 برابری در تولید گلخانه‌های استان را رقم زند. 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار تسنیم، با اشاره به اینکه بیش از 85 هزار بهره‌بردار کشاورز در خراسان جنوبی داریم اظهار داشت: 35 درصد جمعیت شاغلان استان را کشاورزان تشکیل می‌دهند و بخش کشاورزی اهمیت زیادی در توسعه پایدار استان دارد.

غلامرضا قوسی بیان کرد: با توجه به نقش کشاورزی در رونق اقتصادی و معیشت مردم به ویژه تغییر اقلیم هرگونه برنامه‌ریزی و تلاش برای تغییر در روش تولید محصولات کشاورزی و افزایش ضریب امنیت این بخش باید با نگاه کارشناسی و حساب شده رقم خورد.

وی افزود: توسعه کشت گلخانه‌ای در استان کم  آب خراسان جنوبی که 20 سال با خشکسالی و کاهش نزولات آسمانی دست پنجه نرم می‌کند از اهمیت زیادی برخوردار است. 

افزوده شدن سالانه 3.5 هکتار بر وسعت گلخانه‌های استان 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی تاسیس اولین گلخانه در استان را مربوط به سال 78 دانست که اکنون پس از 20 سال کشت گلخانه‌ای در خراسان جنوبی به 72 هکتار رسیده و سالانه 3.5 هکتار به کشت گلخانه‌ای در استان افزوده شده است.

قوسی با اشاره به تفاهم نامه 700 هکتاری مبنی بر احداث کشت گلخانه‌ای در خراسان جنوبی گفت: سال گذشته تفاهم نامه‌ای بین استانداری و شرکت شهرک‌های صنعتی منعقد شد که بر این اساس مقرر شد 700 هکتار بر کشت گلخانه‌ها در استان افزوده و برای این طرح 19 میلیارد تومان اعتبار و تولید 280 هزار تن محصول گلخانه‌ای در نظر گرفته شد.

وی ادامه داد: در طرح نهضت گلخانه‌ای در خراسان جنوبی به منظور افزایش بهره‌وری، ارتقا و جهش تولید تفاهم نامه خوبی منعقد شد و این نهضت جهش 10 برابری در میزان سطح و جهش 25 برابری در تولید محصولات گلخانه‌ای را در پی دارد.

افزایش ظرفیت اشتغال با ایجاد نهضت گلخانه‌ای 
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه محصولات گلخانه‌ای ظرفیت ارز آوری و اشتغال خوبی دارد اظهار داشت: کشت گلخانه‌ای ظرفیت تولید 12 برابری نسبت به فضای آزاد دارد و مهمترین امر صرفه جویی در مصرف آب با توجه به شرایط اقلیم خراسان جنوبی از دیگر فواید توسعه کشت گلخانه‌ای است. 

قوسی افزود: این طرح از همان ابتدا که آغاز شد در بحث واگذاری زمین از 700 هکتار 640 هکتار در شهرستان‌های استان شناسایی، مکان یابی شده و 600 هکتار جوار تاسیس آن صادر شده و علاوه بر این کارهای مطالعاتی 154 هکتار توسط شرکت شهرک‌های صنعتی در حال انجام است. 

جهش گلخانه‌ای مشکل اعتباری ندارد 

وی با اشاره به اینکه نزدیک به 215 هکتار تا امروز از طریق کمیسیون ماده دو که واگذاری زمین به شرکت شهرک‌ها است انجام و 270 هکتار مجوز تامین آب از طریق شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی محقق شده است گفت: در حال حاضر در بخش اعتبارات مالی مشکل نداریم چرا که 30 درصد از 190 میلیار د تومان در تعهد استان است و 6 میلیارد و 800 میلیون تومان تا کنون تامین شده و 12 میلیارد و 700 میلیون تومان از محل تبصره 19 است مابقی در تعهد شرکت شهرک‌ها است. 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی عنوان کرد: شرکت شهرک‌ها 154 هکتار را در دست مطالعه دارد و بعد از آن باید زیرساختها را انجام دهد و بعد از تامین زیرساختها واگذاری زمین به افراد متقاضی است تا تسهیلات ارزان قیمت پرداخت شود و امسال در تامین تسهیلات ارزان قیمت که از محل تبصره الف بند 18 بود مشکلی نداریم. 

قوسی با بیان اینکه تسهیلات 7 درصد و بازپرداخت 5 ساله است افزود: ردیف اعتباری ادامه دار است و به تناسب جذب تخصیص می یابد و در این نهضت بزرگ علاوه بر جهاد کشاورزی سازمان آب منطقه‌ای، منابع طبیعی، امور اراضی، محیط زیست، بانک کشاورزی و شرکت شهرک‌ها دخیل‌اند که همه باید دست در دست هم دهیم تا هر چه زودتر این نهضت و جهش رقم خورد تا شاهد افزایش تولیدات محصولات گلخانه‌ای در استان باشیم.

انتهای پیام/ 254/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
طبیعت
گوشتیران
triboon