۷۰ نفر از کادر درمانی آذربایجان شرقی به کرونا مبتلا شدهاند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با تاکیدبر ضرورت همکاری مردم با مدافعان سلامت گفت: ۷۰ نفر از کادر درمانی آذربایجان شرقی به کرونا مبتلا شدهاند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مراغه، محمد حسین صومی عصر امروز در جلسه ستاد مبارزه با کرونای مراغه با اشاره به پایشهای انجام شده در خصوص منشاء اصلی ورود کرونا به این استان اظهار داشت: آمارها نشان میدهد بیش از 90 درصد مبتلایان به کرونا در این استان از مسافران و میهمانانی که از خارج این استان سفر کرده بودند یا ساکنان این استان سفر کرده بودند، مبتلا شدهاند.
صومی افزود: درحال حاضر بر اساس آخرین آمار ثبت شده در سامانه وزارت بهداشت و درمان 650 نفر در بیمارستانهای استان بر اثر بیماری های حاد تنفسی بستری هستند.
وی در ادامه با اشاره به آمار فوت شدگان براثر کرونا در استان اظهار کرد: 1005 نفر درحال حاضر مبتلا شدهاند که از آن 650 نفر در بیمارستانهای استان بستری هستند که 97 فوت شده داریم.
محمدحسین صومی با اشاره به اینکه بیماریها همواره سلامت انسان را تهدید میکند ولی نوع مواجهه ما با بیماریها اهمیت دارد، اظهار داشت: در بدن انسان سیستم ایمنی قوی طراحی شده تا با ویروس و میکروب مقابله کند.
وی با بیان اینکه ویروس کرونا چیز جدیدی نیست و به شکلهای مختلف قبلاً ظهور و بروز داشته است، افزود: کرونا هم مانند آنفولانزای نوع B بدن را تحت تأثیر قرار میدهد و علایم مشابهی دارد ولی با مراقبتهای بهداشتی از تکثیر و ابتلای آن جلوگیری کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در ادامه با اشاره به شهرهای پر خطر در استان به نسبت جمعیت، گفت: شهرستانهای سراب، شبستر، میانه، مرند و مراغه به ترتیب از شهرهای پر خطر در استان از لحاظ شیوع بیماری کرونا هستند که با همکاری مردم میتوانیم این ویروس را کنترل کنیم.
وی ادامه داد: براساس آخرین پایش و تحقیقات انجام شده بیش از 80 درصد مراجعه کنندگان به بیمارستانها در وضعیت خفیف است که باید آموزشهای لازم در این خصوص به مردم از طریق رسانهها انجام شود.
صومی با اشاره به آمارابتلایان کادر درمانی در استان، گفت: 70 نفر از کادر درمانی در استان به کرونا مبتلا شدهاند که وضعیت آنها رو به بهبودی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز، با تأکید بر اینکه هرچقدر بیمار افزایش یابد، میزان انتقال هم افزایش مییابد، ابراز داشت: نباید اجازه تکثیر ویروس را بدهیم لذا باید از حضور در اجتماعات خودداری کرده و فاصله خود از سایر افراد را حفظ کنیم.
صومی بهترین روش پیشگیری را رعایت بهداشت فردی دانست و افزود: اصولاً در جامعه اسلامی، وضو و رعایت مسائل بهداشتی منجر به کاهش انتقال و تکثیر میشود.
تعداد کرونایی های فوت شده در مراغه به 11 نفر افزایش یافت
اصغر تنومند رئیس دانشکده علوم پزشکی مراغه نیز در این جلسه با اشاره به تعداد فوت شدگان براثر ابتلا به کرونا، تصریح کرد: براساس آخرین آمار ثبت شده تعداد فوت شدهها بر اثر کرونا در این شهرستان به 11 نفر افزایش یافته و ضروری است پیشگیری توسط مردم انجام شود.
وی افزود: همچنین از این تعداد، 19 نفر بستری و 64 نفر ترخیص و با مراقبت بهداشتی و پیگیری از طرف بهداشت در قرنطینه خانگی هستند.
تنومند اظهارکرد: اقدامات شناسایی و معاینات بالینی اعضای خانواده افرادی که نتیجه آزمایش آنها مثبت بوده از سوی معاونت بهداشت شهرستان در حال انجام است.
رئیس دانشکده علوم پزشکی مراغه در ادامه با اشاره به آمار مبتلایان در سال گذشته، اظهارکرد: از ابتدای اسفند سال گذشته تا کنون 355 نفر که با علایم کرونا به مراکز درمانی مراجعه کرده بودند ترخیص شدند.
وی اضافه کرد: درحال حاضر 42 نفر در بخش ایزوله بیمارستان امیرالمؤمنین (ع) به موارد مشکوک به بیماری کرونا بستری و تحت مراقبت هستند.
کاهش 35 درصدی تردد از محورهای مواصلاتی مراغه
نادرشریفی رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جادهای مراغه هم با اشاره به کاهش تردد در محورهای مواصلاتی این شهرستان اظهارکرد: براساس آخرین اطلاعات دریافتی از سامانههای تردد شمار، میزان سفرهای نوروزی و تردد خودروهای عبوری از محورهای مراغه، هشترود نسبت به مدت مشابه سال گذشته 35 درصد کاهش یافته است.
وی افزود: با گذشت شش روز از سال جدید، روزانه 5 هزار خودرو از مبادی ورودی و خروجی این شهرستان تردد میکنند.
شریفی اضافه کرد: در راستای روان سازی ترافیک در مسیر ایستگاههای غربالگری نصب علایم، بشکههای ترافیکی، چراغ چشمک زن و... جهت آرام سازی تردد انجام شده است.
گزارش از علی جعفرزاده
انتهای پیام/126/ش