درد دل‌های بازیگر تئاتر‌ در گفت‌وگو با تسنیم / مسئولان به سبک و سیاق نمایش کمدی ‌نامهربانی ‌نشان می‌دهند


درد دل‌های بازیگر تئاتر‌ در گفت‌وگو با تسنیم / مسئولان به سبک و سیاق نمایش کمدی ‌نامهربانی ‌نشان می‌دهند

بازیگر تئاتر و تلویزیون گفت: وقتی هنر سرزمین ما دولتی شده مشکلاتی را نیز به همراه آورده چون به جای اینکه سالن‌های خوبی در اختیار هنرمندان قرار بگیرد بعضا این امکان فراهم نمی‌شود و برند سالن را نیز با اجرای برخی برنامه‌ها از بین می‌برند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، هفتم فروردین در تقویم مناسبت‌ها، به عنوان روز جهانی تئاتر و هنرهای نمایشی نام‌گذاری شده است. گرچه هنرمندان این عرصه می‌گویند در سال‌های گذشته نیز این روز به برگزاری بزرگداشت برای چند نفر بازیگر محدود می‌شد اما حالا که به دلیل شیوع بیماری کرونا چراغ‌های سالن‌های نمایش در شهر و کشور ما خاموش است بیش از قبل به سکوت در این عرصه پی می‌بریم.

فعالان هنرهای نمایشی همواره از برخی نگاه‌ها به این حوزه گلایه‌مند بوده و هرگاه فرصتی یافته‌اند درد دل‌ها و نقطه نظرات خود را مطرح کرده‌اند. انتقادات و البته پیشنهاداتی که برگرفته از سال‌ها تجربه روی سن نمایش است و از زبان کسانی مطرح می‌شود که به قولی خاک صحنه را خورده‌اند. از جمله این هنرمندان پیشکسوت حسن اکلیلی است که امروز به مناسبت روز جهانی هنرهای نمایشی دقایقی با او گفت‌وگو کردیم و از حال و اوضاع این سال‌های تئاتر شنیدیم. 

حسن اکلیلی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان اظهار داشت: درخصوص سبک و سیاق نمایش کمدی در اصفهان بسیار مسئولان نامهربانی و کم کاری می‌کنند چون امروزه اگر سبکی فرهنگی به ثبت برسد جزو ارزش‌های ملی محسوب می‌شود و این کوتاهی‌ها سبب شده مکتب تئاتر در اصفهان شکل اصلی و قبلی خود را از دست بدهد، چرا که امروزه بسیار نمایش‌های کمدی نازل، سخیف و غیر مرتبط درحال کار شدن هست که در شان مردمان اصفهان نیست.

وی بیان کرد: برای احیای مکتب تئاتر بنده ده‌ها جلسه در خدمت 5 استاندار اصفهان بودم و در خصوص اوضاع نامناسبی که برای عرصه تئاتر در اصفهان به وجود آمده صحبت کردیم و همگی با تایید صحبت‌های بنده حق می‌دادند اما در جهت تاسیس و ایجاد یک سازمان به نام تئاتر اصفهان هیچ اقدامی صورت نگرفت تا به احیای این امر کمک کند.

در گذشته حتی از دیگر کشورها برای تماشای تئاتر به ایران می‌آمدند

هنرمند و بازیگر تئاتر و تلویزیون افزود: برای احیای تئاتر در اصفهان باید شاگردانی در این زمینه تربیت شوند و مردم نیز نوعی گردشگری دیداری را در این هنر تماشا کنند چراکه تئاتر می‌تواند نشان‌دهنده فرهنگ یک قومیت و ملت باشد که البته درگذشته حتی از کشورهای دیگر نیز برای تماشای تئاتر به ایران می‌آمدند.

وی با انتقاد به این اوضاع ادامه داد: اگر تئاتر مردمی باشد که البته هم هست و اگر دولت بیاید به طور مثال دو گروه نمایشی را اغنا کند و به آن‌ها حقوق دهند و زمینه‌سازی‌های تسهیلات تئاتر را برای مردم فراهم نماید کمک شایانی صورت می‌گیرد.

گروه‌های نمایش سرمایه‌های اصلی شهر هستند

اکلیلی تصریح کرد: گروه‌های اجرایی مختلف سرمایه‌های اصلی شهر هستند و اگر بستر مناسبی برای آن‌ها فراهم نشود طبیعتا این حرفه به فراموشی سپرده می‌شود و جای تاسف دارد که عده‌ای، فرهنگی را که لایق اصفهان نیست به اشتباه به این شهر تحمیل می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: وقتی هنر سرزمین ما دولتی شده است مشکلاتی را نیز به همراه آورده چون به جای اینکه سالن‌های خوبی در اختیار هنرمندان قرار بگیرد بعضا این امکان فراهم نمی‌شود و برند سالن را نیز با اجرای برخی برنامه‌ها از بین می‌برند بنابراین در اصفهان هیچ سالنی در شان اصفهان نداریم و اگرهم وجود دارد مربوط به سازمان‌های دیگر هست.

بازیگر و هنرمند تئاتر و تلویزیون عنوان کرد: باتوجه به روز جهانی تئاتر و البته شرایط حاکم در جامعه برنامه خاصی امسال برای این روز وجود ندارد ولی اساسا تئاتر مظلوم واقع شده است و روز تئاتر هم محدود به برگزاری بزرگداشت چند نفر هنرمند اجرا می‌شد درحالی‌که این روز، می‌تواند روز تحول باشد تا تمام ایرانیان سمت و سویشان برگردد به تئاتر و تجدیدنظرهایی درجهت بینش‌های نادرست درخصوص کرونا صورت بگیرد.

وی افزود: بنده به عنوان عضو کوچکی در دنیای هنر تئاتر امیدوارم در آینده شاهد نمایش‌های خوبی باشیم و از ظرفیت افرادی که قابلیت اجرای بالایی دارند استفاده بشود و تئاتر سریعا به سبد اصلی خانوار برگردد و مسئولان نیز برای ایجاد آبرو در هر منطقه‌ای تئاتر آنجا را احیا و اغنا کنند چراکه بهترین نمودار برای فرهنگ هر جامعه است.

انتهای پیام/174/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران