معاون‌کل وزارت بهداشت: نگران وضعیت ضعیف سیستان‌ و بلوچستان در روزهای آینده هستیم

معاون‌کل وزارت بهداشت: نگران وضعیت ضعیف سیستان‌ و بلوچستان در روزهای آینده هستیم

معاون‌کل وزارت بهداشت گفت: نمی‌توانیم منفعلانه منتظر ایجاد ایمنی نسبی همگانی بعد از گرفتار شدن ۷۰ تا ۸۰ درصد جمعیت به کرونا باشیم؛ برای موفقیت در اجرای جداسازی اجتماعی نیاز به مداخلات جدی با محوریت دستگاه‌های اجرائی با مشارکت عمومی شهروندان داریم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، جلسه ستاد مدیریت بیماری کرونای استان سیستان و بلوچستان با حضور ایرج حریرچی، معاون‌کل وزارت بهداشت و نماینده ویژه وزیر و ناظر بر اجرای طرح بسیج ملی مقابله با کرونا در استانداری سیستان و بلوچستان برگزار شد.

نگران وضعیت ضعیف سیستان‌ و بلوچستان در روزهای آینده هستیم

ایرج حریرچی اظهار داشت: متاسفانه سیستان و بلوچستان نیز موارد ابتلا به کرونا دیده شده اما در این استان که بیش از 2 میلیون و 800 هزار نفر جمعیت دارد  فقط 168 مورد مبتلا داشته‌ایم و 11 نفر فوت شده‌اند.

معاون‌کل وزارت بهداشت افزود: با اقدامات مناسبی که انجام شده فعلا مشکلی در این استان از بابت امکانات درمانی نداریم اما با توجه به اینکه 120 هزار نفر از سیستانی‌ها و بلوچستانی‌ها از سایر مناطق کشور به این استان آمده‌اند و با وجود عبور بیش از 50 هزار نفر از اتباع پاکستان و افغانستان که از مسیر این استان قصد برگشت به کشورشان را دارند نگران موج همه‌گیری در هفته‌های آتی هستیم. 

وی خاطرنشان کرد: انجام‌ تمهیدات بیشتر  برای فاصله‌گذاری اجتماعی  و ایجاد محدودیت‌های بیشتر برای مسافرت‌ها از سوی استانداری و همچنین جداسازی افراد مثبت و قرنطینه افراد مشکوک از سوی وزارت بهداشت در صورتی که با همکاری و مشارکت مردم همراه باشد می‌تواند به کاهش انتقال ویروس کمک کند.

جدا‌سازی اجتماعی و غربالگری عمومی دو رویکرد مدیریت بحران کرونا

حریرچی تاکید کرد: رویکرد فاصله اجتماعی(Social Distance) و غربالگری غیرحضوری برای شناسائی افراد علامت‌دار، پیگیری، تشخیص، جداسازی و درمان افراد مبتلا و شناسایی و مراقبت از اطرافیان بیماران مهمترین رویکرد نظام سلامت برای کاهش تبعات این همه‌گیری است.

معاون کل وزارت بهداشت اظهار داشت: بخشی از عقب افتادگی استان در زمینه زیرساخت‌های توسعه و از جمله بخش بهداشت و درمان جبران شده و برای  کاهش بیشتر فاصله استان با نقاط برخوردار کشور همچنان باید تلاش و سرمایه‌گذاری کنیم.

وی بیان کرد: اگر در سال 1392 به ما می‌گفتند که تمام مراکز جامع خدمات سلامت شهری و روستایی استان پزشک داشته باشند و یا باید در استان 170 تخت مراقبت ویژه داشته باشیم بیشتر شبیه به رویا و آرزو بود اما خوشبختانه اکنون تمام این اتفاقات محقق شده است.

قائم مقام وزیر بهداشت گفت: بخش درمان در انتهای زنجیره ابتلا به کرونا قرار دارد و در صورت ابتلا گسترده، تعدادی مرگ و میر خواهیم داشت و به همین دلیل لازم است تا توجه بیشتری به موضوع پیشگیری و قطع چرخه انتقال بیماری داشته باشیم. 

وی ادامه داد: اگر منابع محدود اجتماعی، انسانی و مادی خود را صرفاً به بخش درمان معطوف کنیم، آسیب‌های سنگینی را متحمل می‌شویم و این در حالی است که اگر همان منابع را صرف قطع چرخه انتقال ویروس در جامعه کنیم و با تغییر در سبک زندگی اجتماعی میزان ابتلا را کاهش دهیم میزان تاثیرگذاری اقدامات خود را چند 100 برابر خواهیم کرد.

حریرچی گفت: ما نمی‌توانیم به صورت منفعلانه منتظر ایجاد ایمنی نسبی همگانی بعد از گرفتار شدن 70 تا 80 درصد از جمعیت باشیم چون در این صورت تبعات انسانی و خسارت‌های اقتصادی اجتماعی زیادی را متحمل خواهیم شد, برای موفقیت در اجرای جداسازی اجتماعی نیاز به مداخلات جدی با محوریت دستگاه‌های اجرائی و با مشارکت عمومی همه شهروندان داریم.

وی ادامه داد: در شرایطی که ویروس کووید-19 به راحتی از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود و تاکنون منجر به مرگ بیش از 2000 نفر از هموطنانمان شده، برگزاری مراسم عروسی و مسافرت نوروزی و دید و بازدید عید هیچ توجیه عقلی و منطقی ندارد و باید آموزش و اطلاع‌رسانی عمومی را به شکلی انجام دهیم که مردم حتی در صف نانوابی هم با فاصله حداقل یک و نیم متر از هم بایستند.  

معاون‌کل وزیر بهداشت گفت: با وجود بروز 11 مورد مرگ بین افراد کرونا مثبت در سیستان و بلوچستان شرایط به نحوی است که اگر به همین شکل در ارائه خدمات پیشگیرانه و درمانی، مدیریت متمرکز استانی و همکاری مردم پیش برویم آسیب‌های کمتری را خواهیم دید، این در حالی است که اگر فاصله‌گذاری اجتماعی از سوی مردم رعایت نشود، مسافرت‌ها ادامه یابد، موضوع بیماریابی و جداسازی بیماران به درستی انجام نشود و یا مدیریت گذرگاه‌های مرزی به درستی انجام نشود مردم استان با مشکلات متعددی روبرو خواهند شد و حتی سلامت عمومی کشور هم تحت تاثیر قرار خواهد گرفت و این موضوع در صورت وقوع همه‌گیری در کشورهای همسایه جدی‌تر خواهد شد.

حریرچی یادآور شد: موضوع دومی که باید با جدیت توسط مجموعه اجرایی استان مورد توجه قرار گیرد جداسازی بیماران است. با توجه به اینکه بیماران تا 14 روز پس از شروع درمان قدرت آلودگی کنندگی دارند موضوع جداسازی این افراد از سایر اعضاء جامعه و خانواده حتماً باید رعایت شود و چون تعداد کمی از خانواده‌ها شرایط رعایت کامل این جداسازی را در منازل خودشان دارند، راه‌اندازی نقاهتگاه‌های غیربیمارستانی نقش شایان توجهی در حفاظت از سلامت اعضای خانواده و قطع چرخه انتقال ویروس در جامعه دارد و  علاوه بر این ردیابی ارتباطات افراد مبتلا و شناسایی کسانی که به دلیل ارتباط با این افراد در معرض خطر هستند نیز از دیگر اقداماتی است که می‌تواند به پیشگیری از بروز موارد جدید در جامعه کمک کند و در واقع قرنطینه واقعی نیز همین پیگیری و شناسایی افراد مبتلا و یا در معرض خطر آلودگی است.

ترددهای جاده‌ای نیمه دوم فروردین از مهمترین نگرانی‌های استان

احمدعلی موهبتی استاندار سیستان و بلوچستان در این نشست اظهار داشت: با توجه به مرز مشترک دو کشور با استان سیستان و بلوچستان و همچنین ورود و خروج قانونی و غیرقانونی اتباع بیگانه در استان  از ابتدای شیوع کورونا تاکنون اقدامات بسیار مطلوبی صورت گرفته است.

استاندار با اشاره به ضعف مزمن زیرساخت‌های توسعه خواستار جذب بیشتر امکانات و منابع ملی به استان سیستان و بلوچستان شد و گفت: با وجود ارائه خدمات در مرزهای استان، پراکندگی حجم ارائه خدمات را مضاعف کرده و با توجه به همکاری گسترده علما و روحانیون در تعطیلی مراسم، اماکن، بازارها، و رستوران‌ها و هتل‌ها لازم است هم استانی‌ها نیز از ترددهای غیرضروری در سطح استان خودداری کنند و ارتباطات اجتماعی را محدود کنند تا از انتشار بیماری کاسته و شیب آن نزولی شود.

خدمات جداسازی بیماران کرونا در سیستان و بلوچستان با راه‌اندازی 700 تخت نقاهتگاهی

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در این جلسه از تجهیز 700 تخت نقاهتگاهی جهت ارائه خدمات جداسازی(Isolation) به بیماران کرونایی ترخیص شده از بیمارستان‌ها در سراسر استان سیستان و بلوچستان خبر داد.

سیدمحمد هاشمی شهری با اشاره به این مطلب که ترجیحا نقاهتگاهه‌های استان در جوار بیمارستان‌ها تجهیز شده، خاطرنشان کرد: علاوه بر 700 تخت نقاهتگاهی که تاکنون پیش‌بینی کرده‌ایم، در صورت استمرار بحران این تعداد را به میزان یک هزار تخت افزایش می‌دهیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بیان کرد: در حال حاضر سه هزار و 300 تخت در بیمارستان‌های دانشگاهی استان داریم که از این تعداد 170 تخت مراقبت‌های ویژه هستند. پیش‌بینی کرده‌ایم تا در صورت تشدید بحران و افزایش تعداد بیماران بیمارستان 200 تخت‌خوابی ایرانمهر سراوان را با همین وضعیت فعلی و در کوتاهترین زمان ممکن به عنوان نقاهتگاه بعد از بیمارستان آماده بهره‌برداری کنیم.

به گفته هاشمی شهری از اوایل بهمن‌ماه سال گذشته ستاد بحران کورونا در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و سپس ستاد استانی مدیریت کرونا به ریاست استاندار تشکیل شد و اقدامات پیشگیرانه و آموزشی در سطح وسیعی با همدلی و همگرایی همه بخش‌های استان شکل گرفت.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدن با تقدیر از حمایت‌های نماینده ولی فقیه در استان، استاندار سیستان و بلوچستان و سایر مسئولان استانی از پیشنهادات نظام بهداشت و درمان در اجرای برنامه‌های پیشگیرانه، گفت: در پی طغیان کورونا نماز جمعه‌ها، بازار روزها و بازارها تعطیل شده و اجرای این برنامه‌ها بود که باعث شده تا در حال حاضر شاهد وضعیت فوق بحران در زمینه شیوع کورونا نباشیم.

وی گفت: از همان ابتدا بیمارستان بوعلی زاهدان به عنوان بیمارستان مرجع ارائه خدمات درمانی به بیماران تنفسی معرفی شد و امکان تریاژ عفونی و بستری بیماران در سایر بیمارستان‌های استان نیز فراهم شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اقدامات بهداشت محیطی و گندزدایی محیطی با همکاری ارگان‌های نظامی دانشگاه و هلال احمر را از دیگر اقدامات پیشگیرانه عنوان کرد و افزود: گندزدایی محیطی در حال حاضر در قالب رزمایش سالم‌سازی محیط و به یاد شهدای عرصه سلامت استمرار دارد که از همه این عزیزان تشکر می‌کنیم.

وی ادامه داد: راه‌اندازی دو آزمایشگاه کرونا در استان سیستان و بلوچستان با ظرفیت پاسخگویی روزانه به بیش از 100 نمونه آزمایشگاهی از مهمترین اقدامات وزارت بهداشت بوده و در حال حاضر در مراکز جامع سلامت نیز امکان نمونه‌گیری از بیماران مشکوک فراهم شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: مراکز جامع سلامت سیدالشهداء(ع) و امیرالمومنین(ع) زاهدان به عنوان مراکز غربالگری و همچنین مراکز خدمات جامع سلامت در شهرستان‌ها حجم انبوهی از مراجعه‌کنندگان غیرضروری به بیمارستان‌ها را کاهش داده است.

هاشمی شهری ادامه داد: یکی از نگرانی‌های ما در همه‌گیری کورونا حوزه شمال استان با ورود بیش از 100 هزار مسافر از سایر استانها است که در حال حاضر به عنوان کانون خطر انتشار کورونا تبدیل شده است و با ورود این مسافرین که اصالتا سیستانی و بلوچستانی و ساکن سایر استان‌ها هستند، روند این بیماری افزایش یافته است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: از ابتدای طغیان کورونا 800 مورد نمونه آزمایشگاهی از بیماران مشکوک در استان گرفته شده است که 168 مورد آن مثبت و تعداد موارد فوتی ما 11 مورد بوده است.

وی اضافه کرد: در طی این دو ماه یک هزار و 100 بیمار تنفسی نیز به بیمارستان‌های استان مراجعه کردند که 80 نفر از آنان فوت شده‌اند.

وی با اشاره به اینکه بیش از چهار هزار نفر از پرسنل بهداشتی و درمانی به  صورت شبانه‌روزی از سلامت مردم مراقبت می‌کنند و تمام سعی ما ارائه خدمات مطلوب به مردم است؛ از همه مراجع و مسئولین قضائی خواست با کسانی که مسئولیت‌پذیری اجتماعی ندارند و با ترددهای غیرضروری برای مردم بحران ایجاد می‌کنند برخورد کنند.

انتهای پیام/392/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon