مصاحبه|محقق آمریکایی: ایران باید به هرگونه پیشنهاد کمک مقابله با کرونا از سوی آمریکا مظنون باشد


مصاحبه|محقق آمریکایی: ایران باید به هرگونه پیشنهاد کمک مقابله با کرونا از سوی آمریکا مظنون باشد

یک نویسنده و پژوهشگر آمریکایی بر این باور است که ویروس کرونا یک سلاح بیولوژیک است و ایران باید نسبت به هرگونه پیشنهاد کمک از سوی آمریکا بسیار مشکوک و مظنون باشد.

«مایکل جونز» نویسنده و پژوهشگر آمریکایی مستقر در ایالت ایندیانا در مصاحبه با خبرگزاری تسنیم تأکید کرد: ویروس کرونا یک سلاح بیولوژیک است و با توجه به اینکه هنوز منشأ اصلی این ویروس ناشناخته است، ایران باید نسبت به هرگونه پیشنهاد کمک از سوی ایالات متحده بسیار مشکوک و مظنون باشد.

بر اساس این گزارش وی افزود: شیوع ویروس کرونا از یک حلقه قاچاق ایجاد شده است که شامل وینیپگ کانادا، دانشگاه هاروارد آمریکا و ووهان در چین است. ایالات متحده برنامه توسعه تسلیحات بیولوژیک خود را تا حدی به چین منتقل کرده بود ولی چینی‌ها به اساتید دانشگاه‌های آمریکا مثل چارلز لیبر در هاروارد پول پرداخت می‌کردند تا قاچاق این مواد خطرناک را تسهیل کند، موادی که در نهایت به ووهان ختم شده است.

وی تصریح کرد: تا زمانی که منشأ اصلی این ویروس روشن شود، ایران باید نسبت به هرگونه پیشنهاد کمک از سوی ایالات متحده بسیار مظنون و مشکوک باشد.

در اینجا می‌توانید متن این مصاحبه را مطالعه بفرمایید:

تسنیم: شما در مقاله اخیر خود درباره شیوع ویروس کرونا نوشته‌اید که "ویروس کرونا یک سلاح بیولوژیک است که یا عمداً به‌سوی مردم منتشر شده یا انتشار آن حاصل یک حادثه بوده است."، لطفاً توضیح دهید چرا فکر می‌کنید این ویروس یک سلاح بیولوژیک است، چه‌کسی یا کدام کشور پشت این مسئله است؟

جونز: شیوع ویروس کرونا از یک حلقه قاچاق ایجاد شده است که شامل وینیپگ کانادا، دانشگاه هاروارد آمریکا و ووهان در چین است. ایالات متحده برنامه توسعه تسلیحات بیولوژیک خود را تا حدی به چین منتقل کرده بود ولی چینی‌ها به اساتید دانشگاه‌های آمریکا مثل چارلز لیبر در هاروارد پول پرداخت می‌کردند تا قاچاق این مواد خطرناک را تسهیل کند، موادی که در نهایت به ووهان ختم شده است. در شرایط فعلی، نمی‌دانیم آیا این سلاح‌های بیولوژیک به‌طور تصادفی در چین منتشر شده یا همان طور که دولت چین اعلام می‌کند، این ویروس‌ها عمداً با هدف حمله به اقتصاد چین منتشر شده است.

تسنیم: شما در ادامه گفته‌اید "شیوع ویروس کرونا یک بحران ساختگی است"، لطفاً توضیح دهید.

جونز: در هر صورت، دولتهای سراسر جهان از شیوع این ویروس به‌عنوان یک بهانه برای ایجاد یک بحران ساختگی استفاده کرده‌اند، بحرانی که از آن می‌توانند برای محدود کردن حقوق اساسی مدنی از جمله آزادی اجتماعات و آزادی استفاده شود. این بحران برای منحرف کردن آمریکایی‌ها از سقوط بازار سهام که در همان زمان اتفاق افتاد، ضروری بود. شیوع ویروس کرونا به الیگارش‌ها این اجازه را داده است تا کنترل مسائلی را که در سال 2019 از دست داده بودند، دوباره در اختیار بگیرند.

تسنیم: بسیاری از کشورهای جهان از این ویروس آسیب دیده‌اند، از جمله ایران و آمریکا، شرایط در ایران شاید بدتر از این شود چرا که کاخ سفید حاضر به لغو تحریمهای یکجانبه علی‌رغم افزایش مخالفت‌های جهانی، نیست، با این حال، واشنگتن علی‌رغم تحریمها و کمبودهای داخلی‌اش، پیشنهاد کمک به ایران برای مقابله با شیوع ویروس کرونا را داده است. آیت‌الله سید علی خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی اخیراً درباره این پیشنهاد آمریکا سخنرانی کردند و فرمودند "این بسیار بسیار عجیب و غریب است" که دولت ترامپ پیشنهاد کمک‌هایی را به ایران ارائه می‌دهد و در عین حال مانع از ارسال تجهیزات پزشکی و دارویی به ایران می‌شود، نظر شما چیست؟

جونز: تا زمانی که منشأ اصلی این ویروس روشن شود، ایران باید نسبت به هرگونه پیشنهاد کمک از سوی آمریکا بسیار مشکوک باشد. اول از همه مهمترین کمکی که آمریکا می‌تواند به ایران ارائه دهد، لغو همه تحریم‌ها است و جناح فعلی منوشین و پامپئو نشان می‌دهد که تمایلی برای انجام چنین کاری ندارد. دوم آنکه، اگر ایران هدف حمله بیولوژیکی قرار گرفته باشد، دخالت ایالات متحده برای کمک تنها زمینه لازم برای حملات بیشتر را فراهم خواهد کرد. و سرانجام، اوضاع در نیویورک نشان می‌دهد هرگونه پیشنهاد غیرصادقانه است زیرا دولت آمریکا قادر به مدیریت این بحران در کشور خودش نیست.

انتهای پیام/+

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon