سرگرمی جدید سیاستمداران آمریکایی مقابل چین


سرگرمی جدید سیاستمداران آمریکایی مقابل چین

اظهارات وزیرخارجه آمریکا در نسبت دادن کووید ۱۹ به چین مورد مخالفت دیگر کشورها قرار گرفته است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رادیو بین المللی چین، شبکه تلویزیونی CNN روز چهارشنبه در گزارشی به نقل از سخنان یکی از دیپلمات‌های اروپایی نوشت:"پیشنهاد مطرح شده از وزارت خارجه آمریکا در نشست وزیران خارجه گروه هفت درباره نسبت دادن کووید 19 به چین، از خط قرمز عبور کرده و مورد مخالفت دیگر کشورها قرار گرفته است.

این سخنان در واکنش مستقیم به درخواست مایک پمپیو وزیر خارجه آمریکا برای استفاده از نام "ویروس ووهان" در بیانیه مشترک نشست وزیران خارجه گروه هفت است که با رد کشورها با این درخواست رو به رو شد. به سبب دخالت پمپئو، این دوره نشست وزیران بیانیه مشترک اعلام نکرده است.

اروپا از این امر ابراز تاسف کرد. اما چیزی که آن ها را بیشتر مایوس کرده این است که، سیاستمداران آمریکا همانند پامپئو سرگرم برانگیختن مناقشات و جنجال سازی هستند. ژان ایو لودریان وزیر خارجه فرانسه پس از نشست وزیران خارجه گروه هفت اعلام کرد، نباید برای دستیابی به هدف سیاسی خود از بحران کنونی سوء استفاده کرد. برای مبارزه موثر با کروناویروس، همبستگی و همکاری بین المللی از هر اندیشه دیگر مهم تر است. اظهارات مذکور وزیر خارجه فرانسه، "انتقاد بدون اشاره اسم" علیه پمپئو تلقی می شود.

طبق تازه ترین آمار منتشر شده از دانشگاه جان هاپکنیز آمریکا، تا ساعت 7 پنج شنبه به وقت پکن، جمعا 65 هزار و 285 مورد ابتلا به کروناویروس در سراسر آمریکا شناسایی شده که از میان آن، 926 نفر جان باخته اند و آمریکا نیز برای سه روز پی در پی، شاهد افزایش بیش از 10 هزار مورد ابتلا به این بیماری جدید بوده است. سخنگوی سازمان بهداشت جهانی دو روز قبل پیش بینی کرد که احتمالا آمریکا به مرکز بحران کروناویروس تبدیل خواهد شد.

در حالی که کشور شاهد تشدید وضعیت بیماری در داخل است، برخی سیاستمداران آمریکا در تلاش برای مقصر شمردن کشورهای دیگر هستند و در پیشبرد کارهای جلوگیری و کنترل از بیماری مانع ایجاد می کنند.

در روز ششم مارس، پامپئو به طور علنی از کلمه "ویروس ووهان" استفاده کرد و پس از آن، برخی سیاستمداران آمریکا پی در پی با این کلمه به بی اعتبارسازی چین پرداختند. با آن که اخیرا، رهبران آمریکا مدعی شدند دیگر از عنوان "ویروس چین" استفاده نمی کنند اما از اقدامات یادشده پمپئو مشخص است، این افراد هرگز از تبعیض و خصومت علیه چین صرف نظر نکرده و در حد امکان به سیاه نمایی چین می پردازند تا انتقاد مردم آمریکا از آن ها برای بیکاری در مبارزه با کرونا منتقل شود.

اما در مقابل وضعیت بیماری، مردم آمریکا چه احساسی دارند؟

طبق اخبار رسیده از رسانه های آمریکایی، تا به حال، پاسخ به درخواست مردم عادی برای انجام تشخیص کرونا همچنان در امکان پایین است و مشکلات کمبود تخت و تجهیزات پزشکی در بیمارستان ها روزبه روز جدی تر می شود. برای مثال، فرماندار ایالت نیویورک که یکی از ایالت ها با جدی ترین وضعیت شیوع بیماریست، 5 فروردین گفت، تقاضای ایالت نیویورک برای تخت بیمارستان در اوج شیوع بیماری کرونا به 140 هزار تخت رسید که اکنون تا حدود 90 هزار تخت کم شده است. وی افزود، دولت فدرال آمریکا اعلام کرده بود، 400 دستگاه تنفسی ارسال خواهد کرد اما چیزی که مورد نیاز است به 30 هزار دستگاه می رسد.

با توجه به این اقدامات، مایک پمپئو در نشست وزیران خارجه گروه هفت مورد انتقاد گسترده قرار گرفت. برت مک گورک دستیار وزیر خارجه پیشین آمریکا عنوان کرد، در حالی که سردخانه های شهر نیویورک پر شده، بیمارستان ها با مشکلات فراوان رو به رو شده، تجهیزات نجات و امداد هنوز آماده نشده، نامگذاری کروناویروس چطور می تواند به یکی از برنامه های گروه هفت تبدیل شود؟ راش دوشی، پژوهشگر ارشد موسسه بروکینگز آمریکا نیز انتقاد کرد، مساله نامگذاری کروناویروس در جریان شیوع گسترده آن در سراسر جهان، بیانیه مشترک نشست وزیران خارجه گروه هفت را کنسل کرد که این قابل قبول نیست و انسان را مایوس می کند.

بیماری همه گیر، دشمن مشترک بشریت است و همبستگی و همکاری شناخت و تقاضای مشترک جامعه جهانی به شمار می رود. در حال حاضر، چین در حال پیشبرد پیشگیری و کنترل بیماری در داخل کشور است و کمک های لازم و تجربیات موثر خود را نیز برای مبارزه با کرونا در اختیار کشورهای مربوط قرار داده و تسهیلاتی برای خرید سایر کشورها از چین فراهم آورده است. شی جین پینگ رییس جمهور چین در گفت و گوی تلفنی با رهبران انگلستان و فرانسه تاکید کرد، در چارچوب قوانین سازمان ملل، گروه بیست به پیشبرد همکاری های طرف ها خواهد پرداخت.

امید است برخی سیاستمداران آمریکا با گوش شنوا صدای بین المللی و داخل کشوری را بشنوند و بی درنگ دست از سیاه نمایی علیه چین بردارند، چرا که این نه تنها برای حل مشکلات جدی شیوع کرونا در آمریکا کمک نمی کند، بلکه به طور جدی مانع همکاری های بین المللی برای مبارزه با این بیماری است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon