سهرابیان: تحریم، حضور حامیان مالی را در قایقرانی تحت تاثیر قرار داد/ هنوز دنبال ترخیص قایقها هستیم
رئیس فدراسیون قایقرانی گفت که تحریمها علیه ایران، حضور حامیان مالی را با مشکل مواجه کرده است. او همچنین از ترخیص نشدن قایقها از گمرگ ابراز ناراحتی کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، فدراسیون قایقرانی از جمله فدراسیونهایی بود با تعویق مسابقات آسیایی و جهانی به دلیل شیوع ویروس کرونا، از رسیدن به کسب سهمیه المپیک بازماند. با تعویق یک ساله المپیک، قایقرانان کشورمان این شانس را دارند تا دوباره خود را برای کسب سهمیه المپیک آماده کنند.
خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم درخصوص برنامههای فدراسیون با علیرضا سهرابیان، رئیس فدراسیون گفتوگوی مفصلی انجام داده است.
تسنیم: سال 98 برای قایقرانی ایران به خصوص در بحث تیم های ملی چگونه گذشت؟
سال 98 را با برنامهریزی و برگزاری اردوهای منسجم و همچنین با افزایش زیر ساختها در بخش جوانان و امیدها به پایان رساندیم. در بخش آبهای آرام با استفاده از پتانسیل هیئتهای استانی، جوانان را شناسایی و به اردوها دعوت کردیم و تمرینات ادامه یافت. قایقرانان تا اسفند ماه رکوردهای خوبی داشتند اما به دلیل نبود خوابگاه و همچنین با شیوع ویروس کرونا قرنطینه مطرح و اردوها لغو شد.
در بخش بزرگسالان داشتههای ما محدود بود و تمرینات زیر نظر مربیان قبلی انجام شد اما نتایج مد نظر ما به دست نیامد. با همین داشتهها و با تغییر مدیریت آبهای آرام کار ادامه یافت و رکوردهای خوبی ثبت شد. در اردبیل و قشم تمرینات انجام و در کانوی زیر 20 سال در عسلویه و بابلسر رکوردهای خوبی ثبت شد اما به خاطر شیوع کرونا و تعویق مسابقات، اردوها لغو شد.
در روئینگ با داشتههای اندک که به تعداد انگشت دست هم نبودند، بچهها را در اردو نگه داشتیم اما رقابتهای انتخابی المپیک توسط فدراسیون جهانی لغو شد و بچهها از اردو خارج شدند. کانوپولو نیز با کمک با حامیان مالی به آسیا اعزام شدند و مدال نقره و برنز گرفتند و منتظر سال 99 برای حضور در مسابقات جهانی هستیم. قایقرانان در کانوپولو در جهانی و قهرمانی آسیا با دست پر بازگشتند ولی تمام تلاش و کادر فنی برای کسب سهمیه بود.
در دراگون بوت با حمایت حامیان و باشگاهها نفراتی به مسابقات اعزام شدند که با داشتهها و میزان هزینهکرد و محدودیت در اعزام نفرات، عملکرد مناسب بود. امیدوارم در سال 99 بهتر از 98 افتخار آفرینی داشته باشیم و برای مردم و ورزش خوشحالی رقم بزنیم.
تسنیم: با تصمیم IOC المپیک در سال 2021 برگزار میشود و احتمالا مسابقات انتخابی المپیک برگزار میشود.
بله. ما هم در اولین فرصت و از زمانی که ستاد کرونا در کشور اعلام کند، تمرینات را آغاز میکنیم. تابع تصمیات ستاد فرماندهی مقابله کرونا هستیم. منتظر میمانیم فدراسیون جهانی زمان برگزاری مسابقات انتخابی را اعلام کند و در مورد آن تصمیم بگیرد و بعد از آن با قدرت برای شرکت در مسابقات آماده میشویم.
تسنیم: قایقهای خریداری شده ترخیص و به دست قایقرانان رسیده است؟
دو سری بدهی برای قایقها وجود داشت. یک سری مربوط به قایقهای کانوپولو از مالزی بود که پرداخت شد. بخش دیگر بدهی مربوط به روئینگ بود که باید به شرکت چینی پرداخت میشد. ما 50 هزار دلار بدهی خود را به چین پرداخت کردیم اما با شیوع کرونا در شرق همراه شد و با این شرایط قایقها اوایل سال بارگیری و اقدام اولیه برای ورود آنها صورت میگیرد. از آن زمان دنبال ترخیص قایقها هستیم. این قایقها ورزشی بوده و با قایق لوکس متفاوت هستند. امیدوارم این بخش هم حل شود.
تسنیم: در بحث استعدادیابی عملکرد فدراسیون چگونه بود؟
گروه استعدادیابی زیر نظر دکتر قرائت، فعالیت کردند و در چند استان به صورت میدانی فعالیتهای زیادی انجام شده است و با توجه به پتانسیلها، ارزیابیها انجام شد و با توجه به سیستم جسمی و علاقه مندی، افرادی را شناسایی کردیم و برای سال 99 برای آنها برنامه داریم. در استانهایی هم که برنامه نداشتیم از سال جدید کار را آغاز و استعدادها را شناسایی میکنیم.
با حضور میدانی کار را در استانها پیگیری کردیم و با استاندارها و فرماندارها جلسه داشتیم و اکثر دوستان نسبت به حمایت از هیئتها نظر مثبت دارند. باید برنامهها در این بخش در سال 99 پیگیری شود.
تسنیم: بخش خصوصی چقدر در کنار قایقرانی بود؟
کشور در تحریم است و این موضوع حضور حامیان مالی را تحت تاثیر قرار داده و بخش خصوصی سخت تر کمک میکند. باید با برنامه حامیان را بهتر وارد کنیم و این کار جز با کمک صدا و سیما محقق نمیشود.
در خراسان شمالی، بوشهر، هرمزگان، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویر احمد هم استاندار و فرمانداره سپاه استان و همچنین مسئولین قشم کمک زیادی به ما کردند. مسئولان قشم قول دادند پیست جنگل حرا را برای توسعه قایقرانی به کار بگیرند.
تسنیم: سال 98 را در حوزه بین الملل چگونه پشت سر گذاشتید؟
در سال 98 تعامل و تماسهای زیادی با فدراسیون جهانی و کنفدراسیون آسیا داشتیم و بنده هم به عضویت کمیته پاراروئینگ آسیا در آمدم و پیگیری کردیم تا ایران مرکز پژوهش منطقه باشد. در این زمینه در سال 98 رشد داشتیم و باید کاشتهها را در سال جدید برداشت کنیم.
تسنیم: حرف آخر؟
سال 98 را با همه خوبیها و بدیها پشت سر گذاشتیم. هیئتها اگر پشت ما باشند کارهای مهمی انجام میشود. ما هم استعدادیابی داشتیم و هم اردوها را برگزار کردیم و با کمک هیئتها فشار از روی دریاچه آزادی برداشته شد. استانها در مسائل و مشکلات مختلف جامعه آستین بالا زدند و به هموطنان کمک کردند. در بحث کرونا هم هیئتها کمک کردند و برنامههای سمعی و بصری خود را ارائه کردند. از مسئولان هیئتها، ورزشکاران و مربیان هم که به ما کمک کردند و همواره در کنار ما بودند، تشکر میکنم. امیدوارم سال 99 سالی همراه با شادی برای ورزش و هموطنان باشد.
انتهای پیام/