مصاحبه|استاد آمریکایی: پیشنهاد کمک آمریکا به ایران مضحک است/اگر صداقت دارند تحریم‌ها را لغو کنند


مصاحبه|استاد آمریکایی: پیشنهاد کمک آمریکا به ایران مضحک است/اگر صداقت دارند تحریم‌ها را لغو کنند

پیشنهاد کمک آمریکا به ایران خنده دار و مضحک است چرا که اگر آنها واقعا علاقه صادقانه‌ای به رفاه و آسایش مردم ایران داشتند، تحریم‌های غیر قانونی خود را لغو می‌کردند تا ایران به عنوان یک عضو عادی در جامعه جهانی فعالیت کند.

دنیس اتلر استاد کالج کابریلو در کالیفرنیا در مصاحبه با خبرگزاری تسنیم تاکید کرد: ریاکاری و هراس دولتها و رسانه های غربی برای همگان قابل مشاهده است. احساس حق به جانب بودن و برتری جویی آنها کاملا قابل لمس است. این خودبرتر بینی، آنها را برای دیدن واقعیت کور می کند و آنها را در این توهم همچنان نگه می دارد که نقش مهمی را در جهان ایفا می کنند. غرب تصور می کند بهترین چیزها را می داند و نیازی به یادگیری از سایر کشورهای جهان ندارد. این سایر کشورهای جهان هستند که باید از غرب تبعیت کنند. آنها هر چالشی در برابر عقل و خردشان را یک حمله به ارزش های موسوم به جهانی شان می دانند که خود چارچوب آن را تشکیل داده اند.

در اینجا به متن این مصاحبه اشاره می کنیم:

تسنیم: بر اساس گزارش ها، شیوع ویروس کرونا در سراسر آمریکا بدتر شده است، خسارات به واسطه کمبود اقلام اساسی دارویی و پزشکی تسریع شده است. تا امروز، بیش از 142 هزار مورد ابتلا به ویروس کرونا در آمریکا تایید شده و حدود 2500 نفر جان باخته اند.ایالت نیویورک مرکز اصلی شیوع ویروس کرونا در آمریکا بوده و تقریبا نیمی از موارد ابتلا به این ویروس را به خود اختصاص داده است. بیل دو بلاسیو شهردار نیویورک روز یکشنبه در اظهاراتی گفت: "10 روز تا کمبود گسترده و شدید اقلام مورد نیاز فاصله داریم. اگر دستگاه های تنفس مصنوعی بیشتری دریافت نکنیم، مردم خواهند مرد. هشدارها نسبت به کمبودها در سراسر کشور وجود دارد و فرمانداران از دولت فدرال درخواست ارسال تجهیزات و اقلام مورد نیاز را کرده اند." به نظر شما عامل اصلی این سوء مدیریت چیست؟ نقش ترامپ را چطور ارزیابی می کنید؟

اتلر: اوضاع در ایالات متحده با توجه به شیوع سریع ویروس کرونا روز به روز بدتر می شود. این موضوع توسط اپیدمیولوژیست ها به محض شناسایی ویروس کرونا از سوی دانشمندان چینی پیش بینی شده بود. ژنوم آن در اوایل ژانویه 2020 میلادی شناسایی شد و چین یک پاسخ و واکنش کلی اجتماعی را برای مقابله با شیوع آن آغاز کرد و در نتیجه توانست تا اواسط مارس این ویروس را مهار و کنترل کند. چین نخستین قربانی شیوع ویروس بوده است. چین مجبور بود بدون هرگونه علم و دانش و تجربه درباره این ویروس جدید، با آن مقابله کند. واکنش سریع و همه جانبه چینی ها برای همه جهانیان قابل مشاهده بود. تا اوایل ژانویه مشخص شد که ویروس کووید 19 این پتانسیل و توانایی را دارد که به یک بیماری شایع و مخرب جهانی تبدیل شود. بنابر این هیچ بهانه ای برای عدم آمادگی برای مقابله با گسترش این ویروس وجود ندارد. حتی تجربه اخیر در خصوص شیوع آنفلولانزای خوکی آمریکایی و گسترش سریع آن به سراسر جهان در سال 2009 وجود دارد. اگر دولت ترامپ اقدامات چین برای مقابله با شیوع ویروس کرونا را جدی گرفته بود، می توانست از قبل برای مقابله با این ویروس آماده شود. آنها باید کیت های آزمایشی لازم ، دستگاه های تنفس مصنوعی و وسائل حفاظتی مورد نیاز برای مقابله با این بیماری را تهیه و ذخیره می کردند. ایالات متحده تخصص لازم برای انجام این کار را داشت ولی آن را انجام نداد. این رفتاری دو رو و منافقانه برای دولت آمریکا و رسانه های غربی است که به چین افترا و تهمت بزنند ، آن هم نخستین کشوری که با ویروس کرونا مقابله کرده است، و این در شرایطی است که خود غرب پتانسیل ها و سهل انگاری خود برای مقابله با این ویروس مرگبار را نادیده گرفته است.

تسنیم: بیش از 6 هفته پس از تلاش های دولت ترامپ در پاسخ به ویروس کرونا- که از 29 ژانویه با اعلام ماموریت دولت آغاز شد، دو روز بعد، با اعلام وضعیت فوق العاده ملی- آزمایش کرونا تازه آغاز شد، بیمارستان ها می گویند تخت های کافی و تجهیزات پزشکی و دارویی لازم برای مقابله با این بحران را ندارد و با کمبود شدید دستگاه های تنفس مصنوعی و سایر تجهیزات و امکانات لازم برای پزشکان و پرستاران روبرو هستند. پیدایش این ویروس آسیب پذیری دولتهای غربی در مواجهه با شیوع چنین بیماری های واگیرداری بر خلاف فناوری پیشرفته دارویی و پزشکی آنها نشان داد. گزارش هایی وجود دارد که افراد سالخورده درمان و مراقبت های پزشکی را در بیمارستان های کشورهای غربی دریافت نمی کنند. نظر شما چیست؟

اتلر: ریاکاری و هراس دولتها و رسانه های غربی برای همگان قابل مشاهده است. احساس حق به جانب بودن و برتری جویی آنها کاملا قابل لمس است. این خودبرتر بینی، آنها را برای دیدن واقعیت کور می کند و آنها را در این توهم همچنان نگه می دارد که نقش مهمی را در جهان ایفا می کنند. غرب تصور می کند بهترین چیزها را می داند و نیازی به یادگیری از سایر کشورهای جهان ندارد. این سایر کشورهای جهان هستند که باید از غرب تبعیت کنند. آنها هر چالشی در برابر عقل و خردشان را یک حمله به ارزش های موسوم به جهانی شان می دانند که خود چارچوب آن را تشکیل داده اند. این پیش‌داوری افراطی یک خودخواهی شخصی را تقویت می کند که آنها نامش را عدالت اجتماعی می گذارند و آن را به سایر جهان نیز تحمیل می کنند.

تسنیم: بسیاری از کشورهای جهان از این ویروس آسیب دیده اند، از جمله ایران و آمریکا. شرایط در ایران شاید بدتر از این شود چرا که کاخ سفید حاضر به لغو تحریمهای یکجانبه علی رغم افزایش مخالفت های جهانی، نیست. با این حال، واشنگتن علی رغم تحریمها و کمبودهای داخلی اش، پیشنهاد کمک به ایران برای مقابله با شیوع ویروس کرونا را داده است. آیت الله سید علی خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی اخیرا درباره این پیشنهاد آمریکا سخنرانی کردند و فرمودند "این بسیار بسیار عجیب و غریب است" که دولت ترامپ پیشنهاد کمک هایی را به ایران ارائه می دهد و در عین حال مانع از ارسال تجهیزات پزشکی و دارویی به ایران می شود. نظر شما چیست؟

اتلر: پیشنهاد کمک آمریکا به ایران خنده دار و مضحک است. اگر آنها واقعا علاقه صادقانه ای به رفاه و آسایش مردم ایران داشتند، تحریم های غیر قانونی خود را لغو می کردند و به ایران اجازه می دادند تا به عنوان یک عضو عادی در جامعه جهانی فعالیت کند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان