‌‌حجم تولید زباله‌های پلاستیکی و یک‌بار مصرف در اراک افزایش چشمگیری دارد


‌‌حجم تولید زباله‌های پلاستیکی و یک‌بار مصرف در اراک افزایش چشمگیری دارد

سرپرست مدیریت پسماند شهرداری اراک با تشریح آخرین جرئیات گندزدایی و دفن پسماندهای کرونایی در اراک تاکید کرد:حجم تولید زباله های پلاستیکی و یک‌بار مصرف در اراک افزایش چشمگیری دارد.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، گذر از روزهای سخت شیوع ویروس کرونا در کشور از تعطیلی مراکز مذهبی از جمله حرم امام رضا(ع)، حرم حضرت معصومه(س) و سایر مراکز مذهبی در کشور، تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها، اعمال محدودیت‌های ویژه تردد، تعطیلی مراکز تفریحی و گردشگری تنها با همکاری بیشتر مردم در این روزهای بحرانی سپری می‌شود به همین سبب این روزها مهم‌ترین گزینه مقابله با این ویروس ماندن در خانه و قرنطینه همراه با رعایت نکات بهداشتی است.

با نزدیک شدن به روز طبیعت و سنت همیشگی مردم در این روز مسئولان بر عدم اجرای سنت 13 به در یا همان رفتن به دل طبیعت همراه با خانواده تاکید می‌کنند به همین سبب با اعمال محدودیت‌های تردد و جریمه و تعطیلی مراکز تفریحی اطلاع‌رسانی در زمینه ماندن در خانه و قرنطینه انجام شده است تا با همکاری مردم در این روزها شاهد کاهش آمار مبتلایان به این ویروس در کشور و استان باشیم.

 این روزها شایعات فضای مجازی از آمار مبتلایان به کرونا و مرگ و میر بر اثر ابتلا به کرونا تا کشف واکسن کرونا و مصرف الکل به عنوان واکسن برای تقویت سیستم ایمنی در برابر این ویروس داغ است اما تاکنون واکسن کرونا کشف نشده و مصرف ناآگاهانه الکل تنها سبب مرگ عده‌ای از افراد شده است به همین سبب افزایش سطح آگاهی از منابع موثق برای حفظ سلامت، پیشگیری و مقابله با این ویروس منحوس امری ضروری و مهم است.

یکی از اقدامات مهم در راستای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در جامعه جمع‌آوری و دفع صحیح پسماندها است به همین سبب مسئولان متولی در این امر باید با نهایت دقت در این راستا اقدامات لازم انجام دهند تا شاهد کاهش روند شیوع این ویروس در جامعه باشیم.

علاوه بر اقدامات شبانه‌روزی دستگاه‌ها و تصمیمات مهم قرارگاه زیستی استان در راستای مقابله با این ویروس موضوع دفع پسماندها نیز موضوع مهمی است که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد زیرا یکی از منابع شیوع ویروس کرونا در جامعه پسماندها هستند به همین سبب باید به موقع و با رعایت اصول بهداشتی دفع شوند.

سرپرست مدیریت پسماند شهرداری اراک با اشاره به وضعیت پسماند شهر اراک اظهار داشت: حجم زباله‌های تولیدی شهر اراک به ویژه مواد و ظروف پلاستیکی یک بار مصرف در مدت فاصله‌گذاری اجتماعی افزایش چشم‌گیری داشته ولی برآورد کاملی از حجم انبوه تولید زباله‌های پلاستیکی و یک‌بار مصرف تاکنون نشده است.

حمید قناتی با اشاره به اینکه مدیریت پسماندشهر اراک برای پیشگیری از کرونا مانند دیگر شهرهای کشور جداسازی پسماندهای خشک و تر را متوقف و با هم جمع‌آوری و دفن می کند، افزود: شهرداری اراک هنوز دستورالعملی برای توقف جداسازی پسماندهای خشک از تر به مدیریت پسماند ابلاغ نکرده و همچون روال گذشته جداسازی صورت گرفته و به پیمانکاران اعلام کردیم که پسماندهای خشک را در شهر اراک جمع آوری کنند.

وی ادامه داد: تاثیرات جمع کردن پسماندهای خشک از درب منازل در کاهش و‌پیشگیری از ابتلا به کرونا بیشتر از جمع کردن این پسماندها در مخازن پسماند شهر است، زیرا اگر این پسماندهای خشک درب منازل توسط پیمانکاران جمع نشوند، در مخازن زباله رها شده و فرصت را برای جمع آوری این پسماندها توسط زباله‌گردها ایجاد کرده که به سبب عدم رعایت نکات بهداشتی و پیشگیری از ابتلا به کرونا توسط زباله گردها امکان ابتلا به ویروس کرونا در جامعه افزایش می‌یابد.

سرپرست مدیریت پسماند شهرداری اراک خاطرنشان کرد: تمام بیمارستان‌های شهر اراک برای دفع پسماندهای بیمارستانه خود مجهز به دستگاه «اتوکلاو» هستند اما در خصوص نقاتگاه پنج مرداد و بیمارستان صحرایی که قرار است در صورت افزایش مبتلایان به کرونا در شهر اراک ایجاد شود.

وی اضافه کرد: جهت دفع صحیح پسماندهای کرونایی  با بیمارستان های معین مقابله با کرونا در شهر اراک مذاکره شده و هم اکنون پس ماندهای کرونایی تولید شده در نقاتگاه پنج مرداد توسط بیمارستان های معین جمع آوری و توسط دستگاه اتوکلاو ضدعفونی شده و تحویل مدیریت پسماند شهرداری اراک برای دفن می‌دهند.

قناتی عنوان کرد: پسماندهای کرونایی تولید شده که توسط بیمارستان‌های معین ضدعفونی و تحویل مدیریت پسماند شده، قبل از خاک پوشانی کامل گندزدایی با کلر  شده و روی آن‌ها آهک پاشیده می سود، سپس اقدام به دفن پسماندها می‌شود.

سرپرست مدیریت پسماند شهرداری اراک بیان کرد: از زمان که دانشگاه علوم پزشکی استان یک مورد ابتلا به ویروس کرونا در شهر اراک اعلام کرد، مدیریت پس ماند شهر اراک سه اکیپ برای مدیریت و دفن پسماند تشکیل شد که شامل اکیپ نیروی انسانی است که امکان عمومی سطح شهر اراک ضدعفونی می‌کند، اکیپ دیگر مستقر در ایستگاه موقت مدیریت پسماند است که پس از هر بار تخلیه ماشین های حمل پسماند را ضدعفونی می کنند و اکیپ دیگر مستقر در محل دفن است.

انتهای پیام/711/ش

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon