کاراته در سال ۹۸؛ کسب ۴ سهمیه از طولانی‌ترین مسیر تاریخ المپیک/ تعطیلی تیم‌های پایه به چه قیمت؟


کاراته در سال 98؛ کسب 4 سهمیه از طولانی‌ترین مسیر تاریخ المپیک/ تعطیلی تیم‌های پایه به چه قیمت؟

کاراته ایران در سال ۹۸ با حضور در رویدادهای متعدد موفق به قطعی کردن چهار سهمیه المپیک شد. این در شرایطی است که توجه به تیم‌های پایه در این سال «صفر» بود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، عملکرد موفق  تیم کومیته مردان ایران در سالیان اخیر به گونه‌ای بوده که نه تنها  کاراته را تبدیل به موفق‌ترین رشته رزمی کشورمان از لحاظ نتیجه‌گیری کرده، بلکه طبق صحبت‌های مسئولان ورزش کشور در حال حاضر یکی از پرامیدترین  رشته‌های ورزشی ایران برای موفقیت در المپیک توکیو است.

کاراته ایران سال 98 را به حضور ماراتن گونه در مسابقات کسب سهمیه المپیک توکیو اختصاص داد و در 12 ماه سال در 13 رویداد جهانی و آسیایی حاضر شد و برای کسب 8 سهمیه المپیک کاراته(6 سهمیه در کومیته و 2 سهمیه در کاتا) تلاش کرد. ماراتن پر فشاری که باعث شد مسئولان فدراسیون کاراته، کادرفنی و ملی‌پوشان روزهای دشواری را پشت سر گذاشته و به صورت مداوم در حال سفر و حضور در مسابقات مختلف باشند.

حسن طباطبایی که تنها 6 روز قبل از سال 98 صندلی ریاست فدراسیون کاراته در مسیر کسب سهمیه المپیک را در اختیار گرفته بود، با توجه به فشردگی مسابقات کسب سهمیه المپیک تلاش کرد تمام توجه خود را معطوف به تیم‌های بزرگسالان کرده و از لحاظ مالی شرایط اعزام ملی‌پوشان را فراهم کند. موضوعی که باعث شد از توجه به تیم‌های پایه غافل شود و کاراته ایران عملا سال 98 را بدون داشتن تیم‌های پایه به پایان برساند و به نوعی این تیم‌ها تعطیل شدند. اتفاقی که مهمترین انتقاد به عملکرد رئیس فدراسیون کاراته در سال گذشته بود و با توجه به اضافه شدن این رشته به المپیک 2022 جوانان نگرانی‌هایی را در پی داشت و امید می‌رود این اقدام به قیمت از بین رفتن کاراته‌کاهای جوان و استعدادها تمام نشود.

با همه این تفاسیر کاراته روزهای تلخی و شیرینی را در سال 98 پشت سر گذاشت و در نهایت با انتشار ویروس کرونا در دنیا با قطعی کردن 4 سهمه المپیک(2 سهمیه در بخش مردان و 2 سهمیه در بخش بانوان) به استقبال سال جدید رفت. 4 سهمیه‌ای که برای کسب آن ملی‌پوشان کاراته را تبدیل به مارکوپولوهای ورزش ایران کرده بود و هر چند روز یک بار شاهد حضور آنها در تاتامی کشورهای مختلف بودیم.

در این گزارش قصد داریم نگاهی به مهمترین اتفاقات و رویدادهای کاراته کشور در سال 98 داشته باشیم که در زیر می‌خوانید:

کاراته ایران , فدراسیون کاراته ایران , لیگ جهانی کاراته وان , کاراته , کاراته بانوان ایران ,

پایان دوران حضور آشوری در کاراته

مهمترین اتفاق کاراته در روزهای ابتدایی سال 98 و در فروردین ماه پایان همکاری محسن آشوری با مجموعه فدراسیون کاراته بود. دبیر باسابقه کاراته ایران که در روزهای پایانی سال 97 سرپرستی این فدراسیون را برعهده داشت و مجمع انتخاباتی را برگزار کرد. پس از انتخاب طباطبایی؛ آشوری به عنوان دبیر فدراسیون انتخاب شد، اما عمر همکاری او با حسن طباطبایی این بار کمتر از یک ماه دوام داشت و او فرصت همکاری بیشتر در پست همیشگی خود در فدراسیون کاراته را پیدا نکرد.

وحید مومنی در تاریخ 26 فروردین ماه به عنوان سرپرست دبیرکلی فدراسیون کاراته انتخاب شد و به عنوان جایگزین آشوری وظایف دبیری فدراسیون را برعهده گرفت.

عدم اعزام تیم‌های پایه به مسابقات قهرمانی آسیا

طباطبایی در 28 فروردین ماه تصمیم به عدم اعزام تیم‌های پایه به مسابقات قهرمانی آسیا گرفت. تصمیمی که در ابتدا با عدم مجوز از سوی شورای برون مرزی وزارت ورزش و جوانان اتخاذ شد و در ادامه با توجه به حضور کوتاه مدت طباطبایی در فدراسیون و هزینه‌های بالای اعزام این تیم به مسابقات قهرمانی آسیا در مالزی رسما گرفته شد و تیم‌های پایه کشورمان برای دومین دوره متوالی از حضور در مسابقات باز ماندند.

بعد از این اتفاق فدراسیون اعلام کرد که تیم‌های پایه به مسابقات قهرمانی جهان در شیلی نیز اعزام نخواهند شد که از شانس فدراسیون با توجه به حوادث داخلی شیلی این مسابقات به طور کامل لغو شد.

کاراته ایران , فدراسیون کاراته ایران , لیگ جهانی کاراته وان , کاراته , کاراته بانوان ایران ,

وداع با نوید کاراته ایران

قطعا مرگ نوید محمدی تلخ‌ترین اتفاق کاراته ایران در سال گذشته بود. محمدی که با کسب مدال طلای المپیک 2018 جوانان در آرژانتین به عنوان یکی از امیدهای کاراته ایران نام خود را بر سر زبان‌ها انداخته بود، در تاریخ 16 خردادماه در سانحه رانندگی در شیراز جان به جان آفرین تسلیم کرد و داغ سنگینی را برای کاراته ایران به جای گذاشت.

طولانی‌ترین مسیر کسب سهمیه المپیک تاریخ

در ادامه مسیر کسب سهمیه المپیک توکیو، ملی‌پوشان کاراته کشورمان از اواخر فروردین تا 6 بهمن ماه سال 98 در 13 رویداد حضور پیدا کردند و در نهایت با شیوع ویروس کرونا در دنیا و لغو مسابقات کاراته وان مراکش به کار خود پایان دادند. میانگین هر 24 روز حضور در مسابقه نشان از برنامه‌ریزی غیر حرفه‌ای فدراسیون جهانی کاراته در سال گذشته داشت و بار دیگر  بی‌کفایتی تصمیم گیران فدراسیون جهانی این رشته را اثبات کرد. موضوعی که باعث شده المپیک توکیو تنها حضور کاراته در معتبرترین رویداد ورزشی جهان باشد و بعد از پایان این مسابقات مجددا شاهد حذف کاراته از المپیک باشیم. 

برنامه‌ریزی پر فشار فدراسیون جهانی کاراته باعث شده بود ملی‌پوشان کشورمان در سال گذشته در مسابقات قهرمانی آسیا، 8 مرحله در رقابت‌های لیگ برتر کاراته وان و 4 مرحله در رقابت‌های لیگ سری A حضور داشته باشند و در نهایت موفق به کسب 29 مدال طلا، 11 نقره و 27 برنز در مجموع مسابقات کومیته و کاتا شوند.

تیم ملی مردان کشورمان در سال گذشته موفق به 16 مدال طلا، 8 مدال نقره و 16 مدال برنز در مسابقات قهرمانی آسیا و رقابت‌های کاراته وان شد و سهم بانوان کشورمان نیز از حضور در این مسابقات، 12 مدال طلا، 2 مدال نقره و 8 مدال برنز بود.

کاراته ایران , فدراسیون کاراته ایران , لیگ جهانی کاراته وان , کاراته , کاراته بانوان ایران ,

کاتا همچنان در مسیر تکرار

کاتا ایران در سال 98 در مسیر تکرار روند سالیان گذشته خود قرار داشت و هیچ خبری از پیشرفت آن نبود. از مجموع 69 مدال کاراته ایران در سال گذشته سهم کاتا تنها یک مدال طلا، یک مدال نقره و 3 مدال برنز بود. کاتای تیمی بانوان بعد از کسب مدال طلا در مسابقات کاراته وان سری A ترکیه در مسابقات قهرمانی آسیا نیز به مدال نقره رسید و کاتای تیمی مردان نیز در مسابقات ترکیه و قهرمانی آسیا به مدال برنز دست یافت. فاطمه صادقی تنها کاتاروی کشورمان در سال گذشته بود که موفق شد در مسابقات قهرمانی آسیا به مدال برنز دست پیدا کند، اما همانند نگین باقری و در برخی مسابقات مهسا افسانه توفیقی در مسابقات کاراته وان نداشت.

اتفاقی که باعث شده تنها امید کاراته ایران برای کسب سهمیه المپیک کاتا به مسابقات کسب سهمیه المپیک پاریس باشد، اما با روند ملی‌پوشان کاتای کشورمان کسب سهمیه المپیک در کاتا به نظر دور از دسترس می‌رسد.

کاراته ایران , فدراسیون کاراته ایران , لیگ جهانی کاراته وان , کاراته , کاراته بانوان ایران ,

4 سهمیه المپیک دستاورد کاراته از طریق رنکینگ

بعد از لغو مسابقات کاراته وان مراکش و کاراته وان اتریش به دلیل شیوع ویروس کرونا، فدراسیون جهانی کاراته مسابقات سالزبورگ اتریش را به عنوان آخرین مرحله مسابقات کسب سهمیه المپیک از طریق رنکینگ در نظر گرفت و ایران در این شرایط موفق به قطعی کردن 4 سهمیه شد. بهمن عسگری در وزن 75- کیلوگرم، سجاد گنج‌زاده در وزن 75+ کیلوگرم، سارا بهمنیار در وزن 55- کیلوگرم و حمیده عباسعلی در وزن 61+ کیلوگرم چهار المپین کاراته ایران در پایان سال 98 بودند.

در حال حاضر این شانس برای کاراته ایران وجود دارد که یک سهمیه در بانوان و یک سهمیه در آقایان را از طریق مسابقات کسب گزینشی المپیک در پاریس دریافت کند. مسابقاتی که قرار بود اردیبهشت ماه سال جاری برگزار شود، اما با تعویق رقابت‌های المپیک در حال حاضر به تعویق افتاده و قرار است فدراسیون جهانی بعد از پایان ویروس کرونا در خصوص آن تصمیم گیری کند.

کاراته ایران , فدراسیون کاراته ایران , لیگ جهانی کاراته وان , کاراته , کاراته بانوان ایران ,

عسگری، پرافتخارترین مرد کاراته ایران در سال 98

تیم ملی مردان کومیته کشورمان در سال گذشته موفق به کسب 40 مدال در رویدادهای مختلف شد و بهمن عسگری نخستین المپین تاریخ کاراته ایران با کسب 4 مدال طلا، یک نقره و 4 برنز بهترین دستاورد را در میان ملی‌پوشان کشورمان به نام خود ثبت کرد.

بعد از عسگری، سجاد گنج‌زاده با 4 مدال طلا، یک نقره و 2 برنز، ذبیح‌الله پورشیب با کسب 4 مدال طلا و 2 برنز و صالح اباذری با کسب یک مدال طلا، 2 نقره و 4 برنز در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.

مهدی قراری‌زاده، امیر مهدی‌زاده و کومیته تیمی مردان موفق به کسب مدال طلا شدند و علی اصغر آسیابری و سید علی کریمی با کسب مدال نقره و مهدی خدابخشی با 3 مدال برنز، مجید حسن‌نیا با 2 مدال برنز و علی مسکینی با یک مدال برنز دیگر نفرات مدال‌آور کاراته ایران بودند.

کاراته ایران , فدراسیون کاراته ایران , لیگ جهانی کاراته وان , کاراته , کاراته بانوان ایران ,

حمیده عباسعلی پرافتخارترین بانوی کاراته ایران در سال 98

در بخش بانوان، کاراته ایران در سال گذشته موفق به کسب 22 مدال از رویدادهای مختلف شد که حمیده عباسعلی با کسب 5 مدال طلا و 4 برنز پرافتخارترین بانوی کاراته‌کا کشورمان بود.

بعد از عباسعلی، رزیتا علیپور با 2 مدال طلا، یک نقره و یک برنز، طراوت خاکسار با 2 مدال طلا و 2 مدال برنز و سارا بهمنیار با 2 مدال طلا و یک برنز در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.

کومیته تیمی بانوان کشورمان در مسابقات قهرمانی آسیا به مدال طلا رسید و شیما آل‌سعدی نیز یک مدال نقره برای کشورمان در مسابقات کاراته وان کسب کرد.

نایب قهرمانی کاراته ایران در آسیا

شانزدهمین دوره مسابقات کاراته قهرمانی آسیا در اواخر تیرماه سال گذشته در تاشکند ازبکستان برگزار شد و ملی‌پوشان کاراته کشورمان با کسب 5 مدال طلا، 2 مدال نقره و 4 مدال برنز به مقام نایب قهرمانی دست یافتند.

در این مسابقات تیم کاراته ژاپن با کسب مدال‌های کاتا و کسب 6 مدال طلا، سه مدال نقره و 4 مدال برنز به مقام قهرمانی رسید و ازبکستان با 3 مدال طلا، یک مدال نقره و 3 مدال برنز سوم شد.

کاراته ایران , فدراسیون کاراته ایران , لیگ جهانی کاراته وان , کاراته , کاراته بانوان ایران ,

کسب بهترین دستاورد تاریخ بانوان در قهرمانی آسیا

 تیم بانوان کشورمان با کسب 3 مدال طلا(حمیده عباسعلی، طراوت خاکسار و کومیته تیمی بانوان)، 2 نقره( رزیتا علیپور و کاتای تیمی بانوان) و یک برنز(فاطمه صادقی) بهترین دستاورد خود در تاریخ این مسابقات را رقم زد.

پیش از این کاراته بانوان بهترین نتیجه خود را با کسب 2 مدال طلا، 3 نقره و 2 برنز در سال 2012 کسب کرده بود که این بار در ازبکستان عملکرد بهتری از خود بر جای گذاشت.

کاراته ایران , فدراسیون کاراته ایران , لیگ جهانی کاراته وان , کاراته , کاراته بانوان ایران ,

هت‌تریک قهرمانی کومیته تیمی مردان در آسیا

تیم کومیته تیمی مردان کشورمان بعد از هت‌تریک قهرمانی در مسابقات جهانی این بار با شکست 3 بر صفر عربستان در دیدار نهایی در آسیا هم هت‌تریک کرد. دستاوردی تاریخی برای تیم کومیته تیمی مردان کشورمان که با هدایت شهرام هروی با قهرمانی در 6 رویداد اخیر کومیته تیمی مردان جهان و آسیا نام خود را در تاریخ کاراته جهان ثبت کرده است.

کاراته ایران , فدراسیون کاراته ایران , لیگ جهانی کاراته وان , کاراته , کاراته بانوان ایران ,

دومین گرندوینری گنج‌زاده

با پایان هفتمین مرحله رقابت‌های لیگ برتر کاراته وان در سال 2019 در 10 آذرماه سال 98، سجاد گنج‌زاده موفق شد به عنوان گرند وینر وزن 84+ کیلوگرم در سال 2019 انتخاب شود. افتخاری که گنج‌زاده در سال 2017 نیز موفق به کسب آن شده بود.

گنج‌زاده برای رسیدن به این مهم در سال 2019 میلادی موفق به کسب 3 مدال طلا، 2 برنز در مسابقات لیگ برتر کاراته وان 2019، یک برنز در رقابت‌های سری A 2019 و  یک مدال برنز در مسابقات قهرمانی آسیا شد.

کاراته ایران , فدراسیون کاراته ایران , لیگ جهانی کاراته وان , کاراته , کاراته بانوان ایران ,

موسوی رفت، خوشقدم آمد

ستاره موسوی با وجود کسب بهترین نتیجه تاریخ کاراته بانوان ایران در مسابقات قهرمانی آسیا 4 مهرماه از سمت خود کنار گذاشته شد. سمانه خوشقدم ابتدا به عنوان مربی جایگزین موسوی در تیم بانوان و در تاریخ 14 بهمن رسما به عنوان سرمربی تیم بانوان انتخاب شد.

خوشقدم از زمان حضور در تیم ملی کاراته با توجه به آشنایی با ملی‌پوشان تلاش کرد روند مثبت تیم بانوان را ادامه دهد. روندی که در نهایت با دو کسب سهمیه المپیک تکمیل شد.

پیش از تغییر کادرفنی تیم ملی بانوان نیز اشرف امینی در 22 مردادماه به عنوان مدیر تیم‌های ملی کاراته بانوان انتخاب شد که این انتخاب با استعفای افسانه باقری نایب رئیس بانوان در 26 مردادماه تکمیل شد.

امینی نیز پس از مدتی به عنوان نایب رئیس جدید فدراسیون کاراته انتخاب شد.

کاراته ایران , فدراسیون کاراته ایران , لیگ جهانی کاراته وان , کاراته , کاراته بانوان ایران ,

پورشیبِ المپیکی به المپیک نرسید

قطعا ذبیح‌الله پورشیب کاپیتان پر تلاش تیم کشورمان بدشانس‌ترین ورزشکار جهان در مسیر کسب سهمیه المپیک بود که با وجود کسب سهمیه المپیک از حضور در توکیو بازماند.

طبق تصمیم فدراسیون جهانی کاراته و با ادغام اوزان 84- و 84+ کیلوگرم در وزن المپیکی 75+ کیلوگرم، 4 ورزشکار برتر رنکینگ سهمیه المپیک را دریافت می‌کردند. پورشیب در رنکینگ وزن 75+ کیلوگرم در جایگاه دوم و سجاد گنج‌زاده در جایگاه سوم قرار داشت، اما با توجه به صدرنشینی گنج‌زاده در وزن 84+ کیلوگرم و دومی پورشیب در وزن 84- کیلوگرم، اولویت المپیکی شدن با گنج‌زاده بود و این موضوع باعث شد پورشیب با وجود حضور در میان 4 ورزشکار برتر رنکینگ از حضور در توکیو بازبماند.


انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار ورزشی
اخبار روز ورزشی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon