مدیریت دوران قرنطینه از دیدگاه روانشناسان/لزوم کنترل هیجانات منفی با استفاده از نوشتن


مدیریت دوران قرنطینه از دیدگاه روانشناسان/لزوم کنترل هیجانات منفی با استفاده از نوشتن

دوران قرنطینه و ماندن در منزل موجب تغییر در سبک زندگی و به تبع آن تغییر در رفتار اعضای خانواده می‌شود و بر همین اساس این موضوع می‌تواند با برنامه‌ریزی و کنترل هیجانات منفی از راه‌های مختلف رفع شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کاشان، با توجه به شیوع ویروس کرونا و تاکید مسئولان بهداشت و درمان برای ماندن در منزل، این اقدام ممکن است موجب برخی رفتارها شود چراکه شهروندان و عموم مردم ظرفیت‌های مختلفی دارند و تاب‌آوری افراد در این زمینه متفاوت باشد.

ویروس کرونا ممکن است اختلاف میان خانواده‌ها را افزایش دهد و بر همین اساس لازم است تا با به کارگیری راهکارهای منطقی از بروز و یا تشدید این اختلافات جلوگیری شود و با سلامت روان و امنیت خاطر هرچه بیشتر از این مقطع زمانی عبور کنیم.

زهرا قربانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه بر اساس دیده‌ها و شنیده‌ها شاهد بحث‌های بیشتری در خانواده‌ها هستیم، اظهار داشت: این موضوع عجیب نیست چراکه سبک زندگی ما تغییر بزرگی کرده است به نحوی که سال گذشته در عید نوروز به دید و بازدید و به مسافرت می‌رفتیم اما امروز روابط اجتماعی کاهش پیدا کرده و به نوعی یکی از منابع انرژی روانی را از دست دادیم.

وی ضمن اشاره به تغییر ساعات کاری والدین و عدم حضور دانش‌آموزان در مدارس، افزود: امروز روند این شرایط مبهم بوده و تمامی این شرایط باعث می‌شود تا بحث و گفت‌وگو در این شرایط و در این زمان بیشتر از مواقع عادی باشد و بر همین اساس لازم است با به کارگیری راهکارهایی در این زمینه از بروز و یا تشدید این رفتارها جلوگیری شود.

این متخصص روان‌شناسی مثبت نگر با بیان اینکه تقارن شیوع ویروس کرونا و ایام عید نوروز موجب آثار منفی شده است، ابراز داشت: لازم است اعضای خانواده برنامه‌ریزی کلی داشته باشند چراکه در سال‌های گذشته برنامه‌ریزی خاصی در این ایام وجود نداشته است و اجرای این برنامه باعث می‌شود تا از تعطیلات نوروز استفاده بیشتری شود.

وی با بیان اینکه بسیاری از اختلافات در این شرایط از تاکید بیش از حد نسبت به رعایت نکات بهداشتی نشات می‌گیرد، گفت: خانوم‌ها در رعایت نکات بهداشتی نسبت به مردان حساسیت بیشتری دارند و بر همین اساس در این شرایط لازم است میان زن و شوهر در حوزه رعایت نکات بهداشتی یک توافق حاصل شود.

قربانی با بیان اینکه رعایت بهداشت در شرایط فعلی با گذشته متفاوت است، تصریح کرد: عدم رعایت نکات بهداشتی به طور قطع و یقین از سوی هریک از اعضای خانواده غیرعمدی بوده و این موضوع نباید موجب اختلاف شود چراکه با یک تذکر ساده می‌توان این موضوع را حل کرد.

وی با بیان اینکه در شرایط فعلی ممکن است دست خوش هیجانات منفی شویم، تاکید کرد: یکی از راهکارهای کاهش هیجانات فرافکنی است و این موضوع باعث می‌شود هیجاناتی منفی در یک چرخه به دیگران منتقل شود و بر همین اساس یکی از راهکارهای کاهش این هیجانات نوشتن است.

این متخصص روان‌شناسی مثبت‌نگر ضمن اشاره به ارائه نکاتی از یک روانشناس مشهور در حوزه روابط زناشویی تبیین کرد: زوج‌ها لازم است تا یک تفریح مشترک داشته باشند در حالی که این موضوع در زوج‌های ایرانی کمرنگ است چراکه این موضوع می‌تواند در کاهش بروز تنش‌ها نقش بسزایی داشته باشد.

نامیه گلستانه نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم ضمن ارائه تعریف تاب‌آوری اظهار داشت: تاب‌آوری به معنی توانایی مقابله با شرایط دشوار و پاسخ‌های انعطاف‌پذیر در برابر شرایط دشوار است در حالی که برخی افراد این ویژگی‌ها را کسب نکردند و حتی در افراد مختلف این مهم متفاوت است.

وی ضمن اشاره به ویژگی‌های افراد دارای خصوصیت تاب‌آوری افزود: این افراد در این شرایط احساس قربانی‌شدن ندارند و به دنبال ارتقاء خودآگاهی هستند و در این شرایط می‌توان یک همدلی با دیگران داشته باشند در حالی که افرادِ فاقد این ویژگی ممکن است حوصله شنیدن صحبت‌های طرف مقابل را نداشته باشند.

این روانشناس بالینی با بیان اینکه لازم است انعطاف‌پذیری و خودآگاهی افراد تقویت شود، ابراز داشت: در این شرایط افراد یک رویکرد برای زندگی کردن دارند چراکه افراد تاب‌آور دارای یک مستطیل ذهنی با چهار آیتم هستند به نحوی که یکی از این آیتم‌ها خصوصیت عبور است و با این ویژگی، افراد تاب‌آور با مسائل درگیری زیادی ندارند.

وی با بیان اینکه این افراد با راهکار حل مسئله از مسائل عبور می‌کنند، گفت: ویژگی دوم این افراد غلبه کردن است به نحوی که افراد درگیر با ویروس کرونا با استفاده از ویژگی انعطاف‌پذیری و سایر ویژگی‌ها و به کارگیری اقدامات بهداشتی درمانی بر مسائل غلبه می‌کنند.

گلستانه دست‌یابی را از دیگر ویژگی‌های افراد تاب‌آور دانست و تصریح کرد: آخرین آیتم این افراد، آیتم بازیابی است به نحوی که افراد تاب‌آور سعی می‌کنند راهکارهای موفق در گذشته را بازیابی کرده و به راهکارهای جدید نیز نیم نگاهی داشته باشند.

وی ضمن تاکید بر مدیریت هیجانات تاکید کرد: لازم است معنای مثبتی برای زندگی خود پیدا کنیم و از آنجاکه وقت خالی زیادی داریم مطالعه کتبی که القای امید می‌کنند، بسیار توصیه می‌شود.

گزارش از مرتضی نجف‌زاده

انتهای پیام/801/ ع

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon