گزارش| سیزده‌به‌دری متفاوت در روزهای کرونایی / مردم ایران فردا در خانه می‌مانند / طبیعت‌گردی پس از شکست کرونا + فیلم


گزارش| سیزده به دری متفاوت در روزهای کرونایی / مردم ایران فردا در خانه می‌مانند / طبیعت‌گردی پس از شکست کرونا + فیلم

گروه استان‌ها ــ ‌کووید۱۹ چهره نوروز ۹۹ را به‌کلی دگرگون کرد، ایرانیانی که هر سال شمسی را با دید و بازدیدهای خانوادگی، مهمانی، مسافرت و گشت‌وگذار و حتی گردش در شهر خود می‌گذراندند، امسال حتی نمی‌توانند ۱۳ فروردین را در بیرون از منزل بگذرانند.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری تسنیم، سیزدهمین روز از فروردین بر اساس یک سنت باستانی به نام سیزده‌به‌در شناخته و ثبت شده اما سال 99 با سربرآوردن ویروس کرونا، به‌خلاف این سنت به‌جای سبزه گره زدن در دامان طبیعت، در خانه می‌مانیم تا بر کار این ویروس گره بیفکنیم و این بیماری زنجیره‌ای را برای همیشه به تاریخ بسپاریم.

فلسفه وجودی سیزده‌به‌در، هرچه بوده با آنچه تصور می‌شود و برخی مردم می‌گویند همراه با ناخوشایندی و نحسی نبوده است. آیین‌های شاد بهاری تداوم داشته و یکی از روزها به سیزدهمین روز آن رسیده و نمی‌تواند نسبتی با نحسی و بدشگونی داشته باشد.

از سالیان دور، از زمانی که خیلی از ماها نمی‌دانیم دقیقاً کی(؟) رسم بوده میان ایرانیان که روز سیزده فروردین را بیرون از خانه بگذرانیم. همه ما خاطرات خوبی از سیزده‌به‌درها به‌ویژه سیزده‌به‌درهای کودکی داریم و هر سال با شوق منتظر آمدن این روز هستیم.

امسال اما با سال‌های گذشته متفاوت است؛ شوق و ذوق بیرون رفتن هنوز با ماست ولی باید در خانه بمانیم تا زنجیره انتقال بیماری کرونا را قطع کنیم. این موضوع وقتی جدی‌تر می‌شود که بدانیم آمارها در ایران و استان فارس رو به افزایش است.

‌امسال روز «سیزده‌به‌در» در خانه می‌مانیم‌

 

ویروس کرونا ,

 

مردم استان کردستان هرساله در مناطق مختلف با مراسم ویژه‌ای آیین سنتی «سیزده‌به‌در»؛ یا همان روز طبیعت را با حضور در فضاهای سرسبز و سیاحتی برگزار و همه با هم کنار اقوام و فامیلان سعی می‌کردند تعطیلات نوروزی را با خاطره‌ای خوش به پایان برسانند، اما امسال به‌خاطر پیشگیری از شیوع ویروس کرونا و حفظ سلامتی خانواده‌ها، سیزده‌به‌دری در کار نیست.

در ساعت‌های باقی‌مانده به روز «سیزده‌‌به‌در» خبرنگاران تسنیم میان شهروندان کردستانی رفته‌اند که همه متفق‌القول بر این باورند که شکستن نهایی زنجیره کرونا، صرفاً با خانه ماندن در این روزهای کرونایی و خانه‌نشینی در روز طبیعت مقدور است.

شهروندان کردستانی به خبرنگاران تسنیم گفته‌اند که هرساله در روز سیزده‌به‌در بیرون رفته‌ایم حالا امسال را طاقت بیاوریم و در خانه بمانیم، هیچ اتفاقی نمی‌افتد. از سویی دیگر همزمان با اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی، تمام ورودی پارک‌ها و تفرجگاه‌های استان کردستان بسته شده و محدودیت‌هایی از نظر ترددی به‌ویژه در روز طبیعت اعمال می‌شود تا شهروندان برای سیزد‌ ‌به‌در برنامه‌ریزی نکنند و از این طریق مردم کمتر در معرض ابتلای به بیماری قرار گیرند.

در ادامه گزارش ویدئویی خبرنگاران تسنیم از روایت شهروندان سنندجی درباره ضرورت بیرون نرفتن در روز «سیزده‌به‌در» را می‌بینید:

توصیه مردم گیلان به ایرانی‌ها / برای حفظ سلامتی "روز سیزده‌به‌در" در خانه بمانید

 

ویروس کرونا ,

 

گیلان یکی از استان‌های کانون شیوع ویروس کرونا در سطح کشور است و توصیه مردم گیلان در روز طبیعت «در خانه ماندن و به سیزده‌به‌در نمی‌رویم» است. ویروس کرونا که به تأیید سازمان بهداشت جهانی هم‌اینک در کل دنیا اپیدمی شده تبعات سختی را برای همه مردم چه در داخل کشور و چه در خارج کشور به‌بار آورده است از سوی دیگر همزمانی اوج‌گیری شیوع این ویروس در ایام تعطیلات نوروز امسال لزوم همکاری بیشتر جامعه را برای مقابله با آن می‌طلبد و لازم است که مردم در روز طبیعت نیز در خانه بمانند.

قطع چرخه انتقال ویروس ناشناخته کرونا که هنوز داروی قطعی برای در امان ماندن از آن ساخته نشده است بهترین راهکار پیشگیری از گسترش هرچه بیشتر این بیماری محسوب می‌شود به‌طوری‌که طبق تأکیدات مکرر ستاد ملی مقابله با کرونا و ستادهای استانی شکست این ویروس تنها با خانه ماندن مردم و رعایت نکات بهداشتی ممکن است.

معاون توسعه مدیریت اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان گیلان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم ضمن تأکید به همشهریان خود به لزوم در خانه ماندن در روز طبیعت اظهار داشت: جاذبه‌های گردشگری گیلان همه‌ساله پذیرای مسافرانی از سراسر کشور و حتی مردم سطح استان گیلان است.

بسیاری از مردم که این روزهای خود را در خانه می‌گذرانند نیز با دکتر همتی هم‌عقیده هستند. مهناز حسینی، بانوی جوانی که در یکی از روزنامه‌های شیراز مشغول به کار است در این باره می‌گوید: با وجود اینکه به‌شدت دلتنگ خواهرها و برادرهای خود هستم اما بیشتر از یک ماه است که جز برای ضرورت از خانه خارج نشدم.

وی که عکس‌های سال‌های گذشته دورهمی و سیزده‌به‌درهای خانوادگی خود را در صفحه اجتماعی‌اش به اشتراک گذاشته، معتقد است باید همه با هم برای مقابله با کرونا اقدام کند.

خانم حسینی می‌گوید: هر کس وظیفه‌ای دارد، یک نفر کادر درمان است باید در بیمارستان خدمت کند، یک نفر باید مبادی ورود و خروج را کنترل کند، یک نفر ضدعفونی شهر را انجام دهد اما ما مردم عادی نیز وظیفه‌ای داریم و آن در خانه ماندن است.

تأکید شهروندان کردستانی بر حضور در خانه در روز «سیزده‌به‌در»

لحظه تحویل سال و تعطیلات نوروزی امسال، با بزرگ‌ترین بحران سلامت یعنی همه‌گیری ویروس کرونا و در خانه ماندن همراه شد درحالی‌که در سالیان گذشته نوروز برای ایرانیان، فرصتی برای دید و بازدید و گذراندن اوقات با خانواده و دوستان، خارج شدن از خانه، رفتن به سفرهای نوروزی و گشت‌وگذار بود.

این روزها همه جا صحبت از ویروس ناشناخته و مهمان ناخوانده‌ای است که با سرعت همه‌گیر، تمامی کشورهای بزرگ و کوچک توسعه‌یافته و در حال توسعه را درگیر خود کرد؛ ایرانیان امسال با نزدیک شدن به روز طبیعت در سایه شیوع ویروس کرونا 13‌به‌در متفاوتی را تجربه کرده چراکه ورودی همه پارک‌ها و دامن طبیعت به‌روی همگان بسته شده است و مسئولان از مردم خواسته‌اند که برای قطع زنجیره کرونا در خانه‌های خود بمانند.

در استان کردستان نیز امسال روزی به نام طبیعت در سیزدهم فروردین نیست و به هیچ وجه اجازه ورود مردم به پارک‌ها و ایجاد تجمعات در روز سیزده‌‌به‌در داده نمی‌شود، در همین حال، خود مردم هم در گفت‌وگو با خبرنگاران تسنیم با قاطعیت اعلام کرده است که برای قطع زنجیره کرونا و پیشگیری از شیوع این بیماری و همراهی کادر پزشکی و درمانی، فردا از خانه‌هایشان بیرون نمی‌آیند.

سیزده‌به‌دری متفاوت در چهارمحال و بختیاری / مردم امسال در خانه مشق سلامتی می‌کنند

سیزده‌به‌در رسم دیرینه‌ای است که برای هیچ یک از ایرانی‌ها ناآشنا نیست، سیزده‌به‌در رسم دیرینه‌ای است که برای هیچ یک از ایرانی‌ها ناآشنا نیست، رسومات و آیین‌های مختلفی که پس از دوازده روز از آغاز سال و نوروز زیبا، با رفتن به آغوش طبیعت اجرا می‌شود. سبزه گره ‌‌زدن، سبزه‌ها را به آب سپردن و... جلوه‌هایی زیبا را از حضور مردم در طبیعت و کنار خانواده به نمایش می‌گذارد تا با روحیه‌ای شاد و پرانرژی برای کار و زندگی در سال جدید آماده شوند، اما امسال با "در خانه ماندن" سیزده‌به‌در متفاوت‌تر از هر سالی را تجربه می‌کنیم.

امسال نوروز متفاوتی به‌دنبال جلوگیری از شیوع کرونا رقم‌ خورد، تا جایی که خبری از تب‌وتاب بازار شب عید، اشتیاق‌ مردم‌ برای خرید و دید و بازدیدها و مسافرت‌ها تعطیل شد و درخانه‌ماندن در اولویت قرار گرفت و حالا در آستانه روز سیزده‌به‌در هم همچنان برای حفظ سلامتی مردم، جلوگیری از حضور در مکان‌های عمومی و ازدحام جمعیت مورد تأکید است.

مریم و محمود زوج جوانی که اولین سیزده‌به‌در زندگی مشترک خود را در پیش دارند، تصمیم خود را برای در خانه ماندن گرفته‌اند. محمود در گفتگو با خبرنگار تسنیم‌ در شهرکرد، گفت: علی‌رغم تمایل به حضور در طبیعت در اولین سیزده‌به‌در زندگی مشترک، برای حفظ سلامتی خود و همسرم نکته‌های پزشکی را رعایت می‌کنیم و در خانه می‌مانیم.

آقای آزاد یکی دیگر از هم‌‌استانی‌ها گفت: با توجه به تصمیمات ملی، نوروز امسال با بازی‌‌های گروهی و سریال‌های متنوع تلویزیون کنار خانواده و در خانه سپری شد و 13به‌در را هم به همین منوال طی می‌کنیم، چرا که تفریح و شادی یک‌‌روزه ارزش از دست دادن سلامتی و حیات را ندارد.

"در خانه بمانیم" مطالبه مسئولان و دلسوزان از مردم برای حفظ سلامتی در روز "سیزده‌به‌در"

سیزده فروردین در تقویم ما ایرانیان یکی از خاص‌ترین روزهاست که به روز طبیعت معروف و یکی از قسمت‌های جذاب تعطیلات نوروزی است که همه‌ساله ایرانیان بر آن اهتمام ویژه دارند اما امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا این رسم دیرین نیز به حاشیه رفته است. روز طبیعت یا سیزده‌به‌در روزی است که به‌نوعی پایان تعطیلات نیز محسوب می‌شود اما سهل‌انگاری در این روز شاد در سال جاری می‌تواند دیدن روز طبیعت سال آینده را از بسیاری از مردم بگیرد و اگر مردم به توصیه مسئولین و پزشکان مبنی بر عملی کردن شعار در خانه بمانیم اهتمام نورزند بیماری کرونا سخت‌تر کنترل می‌شود و می‌تواند جان بسیاری را به خطر بیندازد.

به همین سبب به‌سراغ برخی مسئولان و منتخبان مردم رفتیم تا در این زمینه گفتگو داشته باشیم، برای تکمیل این گزارش با فریدون همتی استاندار هرمزگان، فاطمه جراره رئیس شورای شهر بندرعباس، رضا برومند مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان هرمزگان و یک نوجوان فعال در حوزه اجتماعی مصاحبه کردیم و همه این افراد با تأکید از مردم درخواست کردند شعار در خانه بمانیم را برای حفظ سلامت عمومی جامعه رعایت کنند.

البته نیروی انتظامی استان در اطلاعیه‌ای از ایجاد محدودیت تردد از درب منازل و برخورد با کسانی که به تذکرها توجه نمی‌کنند خبر داده است، در این اطلاعیه آمده است: اجازه هیچ‌گونه تجمع در بوستان‌ها و پارک‌ها در 13 فروردین ماه داده نخواهد شد و از ساعت 5 صبح تا ساعات 24، ممنوعیت هرگونه تردد از درب منازل اجرا و خودروهای متخلف مبلغ 500 هزار تومان جریمه خواهند شد.

بوشهری‌ها خروج از منزل در روز طبیعت را استقبال از ویروس کرونا می‌دانند

در آستانه 13 فروردین روز طبیعت مردم بوشهر با تأکید بر در خانه ماندن برای مقابله با ویروس کرونا رفتن به سیزده‌به‌در را استقبال از ویروس خطرناک کرونا می‌دانند. در راستای انتشار ویروس کرونا در نقاط مختلف جهان سیاست‌ها و برنامه‌های مهمی برای مقابله با این ویروس تدوین و عملیاتی شده است که مردم در این عرصه نقش مهم و تعیین‌کننده‌ای دارند.

مقابله با ویروس کرونا رسالت و وظیفه همه مردم در لایه‌های مختلف جامعه است که در این راستا برنامه‌های مهمی از جمله فاصله‌گذاری اجتماعی برای شکستن زنجیره انتقال ویروس کرونا در سطوح مختلف جامعه در حال اجرا است.

مردم استان بوشهر از ابتدای شیوع بیماری کرونا با افزایش آگاهی خود در زمینه تبعات و خطرات ویروس کرونا به توصیه‌های وزارت بهداشت توجه کردند که اکنون استان بوشهر در  این عرصه از استان‌های موفق معرفی شده است.

بوشهری‌ها اعتقاد دارند برای مصون ماندن از بیماری کرونا لازم است در حصار خانه بمانند و از رفتن به سیزده‌به‌در پرهیز شود. حیدر احمدی یکی از شهروندان بوشهری در گفت‌وگو با تسنیم با تأکید بر توجه به درخانه‌ماندن اظهار داشت: مردم بوشهر باید به فاصله‌گذاری اجتماعی توجه ویژه کنند و ضمن پرهیز از رفتن به سفر، سیزده‌به‌در در خانه بمانند.

وی خانه را امن‌ترین مکان برای مصون ماندن از ویروس کرونا دانست و تأکید کرد: در راستای مقابله با شیوع ویروس کرونا، خانه این روزها امن‌ترین جا در راستای مقابله با کرونا است.

شهروند دیگری که با خانواده خود از سفر پرهیز کرده و از تجمعات دور نگه داشته است گفت: باید برای سلامتی خود و خانواده به توصیه‌های بهداشتی توجه و از سیزده‌به‌در رفتن پرهیز شود.

خالق محبی بیان کرد: مردم اگر به توصیه‌های بهداشتی توجه کنند و سیزده‌به‌در ممنوع کنند زمینه سلامتی خود و خانواده را فراهم می‌کنند.

یک سال هزار سال نمی‌شود؛ حفظ سلامتی، شیرینی سیزده‌به‌در خانگی نوروز 99

ماندن در خانه آن هم در روزی مثل سیزده‌به‌در برای هیچ اصفهانی آسان نیست، اما وقتی پای حفظ سلامتی در میان باشد باید گفت یک سال هزار سال نمی‌شود. کمتر کسی از ما هست که صبح زود بیرون زدن از خانه به‌امید پیدا کردن جای بهتر در بوستان‌های شهر، سفرهای یک‌روزه خانوادگی، خوردن انواع خوراکی‌های محلی، یک جا جمع شدن فامیل و انجام بازی‌های گروهی در سیزده‌به‌در را تجربه نکرده باشد.

صورت‌های آفتاب‌سوخته و پاهای خسته کودکان و حتی بزرگ‌ترهایی که تمام روز مشغول تاب‌بازی، هفت‌سنگ و لی‌لی بودند خاطره جمعی مشترک همه ایرانی‌ها در روز طبیعت است، اما این خستگی با وجود رسیدن به غروب سیزده‌به‌در و استرس نیمه‌کاره ماندن پیک و تکالیف نوروزی خاطره شیرینی در بهار هر سال برای ما ساخته است.

هوای لطیف بهاری، دورهمی با بزرگ‌ترهای فامیل و از هر دری سخن گفتن، پختن غذاهایی که شاید کمتر رنگ تجمل مهمانی‌های خانگی را دارد و آشنا شدن با آداب و رسوم و فرهنگ‌های متفاوت در سیزده‌به‌در برای هر ایرانی جذاب است.

اصفهانی‌ها هم مانند مردم سایر شهرهای ایران رسم و رسوم خاص خود را در سیزده‌به‌در دارند؛ به‌خصوص که اصفهان از نعمت فضای سبز ده‌هاکیلومتری حاشیه رودخانه زاینده‌رود برخوردار است که حتی با وجود کم‌آب بودن زاینده‌رود هر سال میزبان تعداد زیادی از شهروندان و حتی ساکنان شهرستان‌های مجاور است.

به‌جز بوستان‌های حاشیه زاینده‌رود مانند بوستان کودک، ملت، آیینه‌خانه، وحید و غیره، کوه صفه، بیشه ناژوان، میدان نقش‌جهان، کوه آتشگاه، پارک شهید رجایی، پیاده‌راه چهارباغ و غیره دیگر گزینه‌های اصفهانی‌ها برای گذراندن سیزده‌به‌در است و هرکدام از شهرستان‌های استان نیز از جاذبه‌های طبیعی متنوعی برخوردار هستند و باید بوستان‌های محلات اصفهان را هم به این گزینه‌ها اضافه کرد.

اما کووید19 چهره نوروز 99 را به‌کلی دگرگون کرد. ایرانیانی که هر سال شمسی را با دید و بازدیدهای خانوادگی، مهمانی، مسافرت و گشت‌وگذار و حتی گردش در شهر خود می‌گذراندند، امسال حتی نمی‌توانند 13 فروردین را در بیرون از منزل بگذرانند.

باید در خانه بمانیم تا شاید دوچرخه‌سواری پیدا شود و موبایل‌به‌دست دور تا دور میدان زیبای نقش‌جهان را در ظهری بهاری طی کند تا به چشم ببینیم میدانی که نوروز و سیزده‌به‌در هر سال در آن جای سوزن انداختن نبود، چطور به‌قول اصفهانی‌ها در آن "قو پر نمی‌زند" و تنهای تنها با آسمان آبی و صاف بهاری‌اش عشق می‌کند.

به‌گفته حجت‌الله غلامی سخنگوی ستاد استانی مبارزه با بیماری کرونا در اصفهان، در مدت اخیر 75 درصد مردم استان شعار در خانه بمانیم را عملی کرده‌اند و خیابان‌های خالی از عبور و مرور اصفهان در 12 فروردین ماه با وجود اعمال مقررات سختگیرانه‌تر مرتبط با طرح فاصله اجتماعی، این نوید را داد که اصفهان سیزده‌به‌در آرامی را با هدف مهار بیماری کرونا در پیش دارد.

«خانه‌نشینی» بهترین انتخاب مردم آذربایجان‌شرقی در روز طبیعت

13 فروردین امسال متفاوت‌ترین «روز طبیعت» برای مردم استان آذربایجان شرقی است، زیرا بسیاری از مردم این استان سلامتی خانوادگی و درخانه‌ماندن را به بردن سوغات مرگ به دل طبیعت ترجیح داده‌اند. فردا 13 فروردین، روز طبیعت است و طبق رسمی دیرینه و حکیمانه مردم هرساله در این روز به میهمانی طبیعت می‌روند تا رمز و راز و جلوه‌های نوبهار را حس کنند اما در روز طبیعت امسال با توجه به شرایط بحرانی خاص باید همه اعضای خانواده کنار هم سبزه‌های محبت و عشق را به هم گره بزنند.

یکی از مهم‌ترین راه‌های کنترل بیماری کرونا، پرهیز از تجمعات است و در این راستا از ابتدای اسفندماه سال گذشته تمام برنامه‌های عمومی از جمله نمازهای جمعه و جماعت، اعتکاف، هیئت‌های مذهبی، مدارس، دانشگاه‌ها، اصناف، مسابقات ورزشی و حتی برنامه‌های ویژه تحویل سال و جشن‌های اعیاد رجبیه و شعبانیه تعطیل شده و با تأکید ستاد ملی مبارزه با بیماری کرونا شمار مسافرت‌ها و دید و بازدیدهای نوروزی نسبت به سال‌های گذشته بسیار کاهش یافته و حضور کارمندان در ادارات نیز به یک‌سوم رسیده است و بسیاری از امور به‌صورت دورکاری انجام می‌شود.

در ادامه تدبیر مسئولان برای پیشگیری از شیوع گسترده و کنترل بیماری کرونا، طرح فاصله‌گذاری اجتماعی از بامداد جمعه هشتم فروردین در کل کشور به اجرا درآمده است و از ورود خودروهای غیربومی به شهرها جلوگیری می‌شود و تأکید شده است که مردم از تجمعات خودداری کنند و جز در موارد خیلی ضروری از منزل خارج نشوند، از این رو انتظار می‌رود تمام شهروندان با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی امسال سیزده خود را زیر سقف خانه خود به‌در کنند و پس از فروکش کردن بیماری با خیالی آسوده و ماه‌های آتی از طبیعت بهره‌مند شوند.

با توجه به اهمیت در خانه ماندن مردم و تأکید و توصیه مسئولان بر این امر، خبرنگار تسنیم با جمعی از مردم و مسئولان در راستای اهمیت در خانه ماندن مردم در روز سیزده فروردین به گفت‌وگو پرداخته است.

شهروندان مشهدی: خانه امن را به‌بهانه «سیزده‌به‌در» رها نمی‌کنیم/طبیعت‌گردی پس از شکست کرونا

شهروندان خراسان رضوی متفق‌القول بر این باور هستند که شکستن نهایی زنجیره کرونا صرفاً با خانه‌نشینی در روز طبیعت مقدور است. سیزده‌به‌در یا همان روز طبیعت‌گردی سنتی ایرانیان که همزمان با آخرین روز عید نوروز برگزار می‌شود امسال همچون تمام روزهای عید، شرایط خاصی دارد.

در مشهدمقدس و همزمان با اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی قرار است محدودیت‌هایی از نظر ترددی به‌ویژه در روز طبیعت اعمال شود تا از این طریق مردم کمتر در معرض ابتلای به بیماری قرار گیرند. یکی از شهروندان مشهدی در این زمینه می‌گوید: چرا وقتی ممکن است به دیگران ضربه بزنم باید سیزده‌به‌در بروم؟ امسال را طاقت بیاوریم هیچ اتفاقی نمی‌افتد.

این شهروند مشهدی می‌گوید: سیزده‌به‌در امسال را مانند تمام روزهای عید نوروز و قبل از آن در خانه می‌مانیم تا بتوانیم زنجیره این ویروس منحوس را قطع کنیم.

شهروند دیگری نیز می‌گوید: ظرف یک ماه و نیم گذشته صرفاً برای خرید اقلام ضروری به خارج از منزل آمده‌ام و به هیچ وجه از خانه خارج نشده‌ام و فردا هم مثل تمام روزهای دیگر است.

وی ادامه می‌دهد: عید نوروز و دید و بازدید امسال را به بعد از عید منتقل کرده‌ایم و سیزده‌به‌در را نیز به ایام اردیبهشت که هوا هم بهتر است منتقل می‌کنیم و از تمام شهروندان مشهدی نیز می‌خواهم این کار را صورت دهند.

سرهنگ حمیدرضا دهنوی، رئیس پلیس راهور خراسان رضوی نیز با اشاره به تمهیدات ویژه پلیس راهور خراسان رضوی در روز 13 فروردین، اظهار کرد: در اجرای این طرح، تردد خودرو‌ها از ساعت 5 بامداد الی 24 روز سیزدهم فروردین ماه در سراسر استان از مقابل خانه برای شهروندان ممنوع خواهد بود.
رئیس پلیس راهور خراسان رضوی افزود: در اجرای این طرح که در راستای تدابیر ستاد ملی پیشگیری و مقابله با کرونا و ضرورت محدودیت‌های جدی اجرا می‌شود، تردد شهروندان نیز به مناطق ییلاقی اطراف شهرها، تفرجگاه‌ها، بوستان‌ها و پارک‌ها ممنوع است و مسیر‌های منتهی به این اماکن تفریحی مسدود می‌شود.

مردم و مسئولان استان خراسان‌شمالی می‌گویند: امسال روز طبیعت را در خانه می‌مانیم

مردم و مسئولان خراسان شمالی اعلام کردند، برای حفظ سلامت عمومی جامعه و تقدیر از زحمات کادر درمانی امسال 13به‌در را در خانه می‌مانیم. این روزها کشور به‌ویژه خراسان‌شمالی در حال مبارزه با ویروس منحوس کرونا هستند که در این بین پزشکان و کادر درمانی مراکز بهداشتی خراسان‌شمالی با تلاش شبانه‌روزی خود، به‌عنوان مدافعان حریم سلامت در جامعه شناخته شده است.

اما مهمتر از تلاش و کوشش شبانه‌روزی کادر درمان و سفیدپوشان خط مقدم این روزهای کشور، همکاری مردم در خصوص اجرای تدابیر ستاد ملی مبارزه با کرونا در کشور و استان است که از اهمیت خاصی نیز برخوردار می‌باشد.

یکی از تمهیدات لازم برای حفظ سلامت، در روز طبیعت و 13 فروردین است که مردم باید با در خانه ماندن خود به قطع زنجیره شیوع کرونا کمک کنند چرا که در این روز به‌گفته مسئولان و مصوبات ستاد مبارزه با کرونا در استان تمامی مراکز تفریحی، پارک‌ها و بوستان‌ها تعطیل هستند.

محمدعلی شجاعی استاندار خراسان شمالی از اعمال تدابیر شدید جهت ممانعت تردد مردم در روز طبیعت به‌منظور قطع شیوع ویروس کرونا در استان خبر داد و اظهار داشت: فرمانداران باید سخت‌گیری‌های فوق‌العاده‌ای را اعمال کنند و از مردم نیز انتظار داریم با این موضوع همراهی کنند.

استاندار خراسان‌شمالی با ابراز اینکه تمامی بوستان‌ها و پارک‌ها باید در این روز تعطیل شود اضافه کرد: با هدف مقابله با کرونا ویروس در روز طبیعت تحت هیچ شرایطی تردد خودرو به خارج از شهرها نخواهیم داشت و تمامی اماکنی مانند پارک‌ها و بوستان‌ها که موجب تجمع افراد می‌شود تعطیل خواهد شد.

وی در ادامه از برخورد جدی با متخلفین در این روز به‌جهت به خطر انداختن سلامت مردم خبرداد و خاطرنشان کرد: شهرداری‌ها وظیفه اطلاع‌رسانی در خصوص تعطیلی پارک‌ها، بوستان‌ها و تفرجگاه‌ها را به‌عهده دارند و نیروی انتظامی هم با قدرت اعمال وظیفه خود را انجام خواهد داد.

13 فروردین با ماندن در خانه زحمات حافظان سلامت را قدر بدانیم

ویروس کرونا ,

اگرچه ایرانیان با آداب و رسوم نوروز به‌ویژه مراسم "سیزده‌به‌در" انس و الفتی دیرینه دارند اما امسال لازم است به‌منظور قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا در کشور این مراسم را در خانه برگزار کنیم و این گونه نشان دهیم قدردان زحمات حافظان سلامت هستیم. امسال مراسم "سیزده‌به‌در" یا همان روز آشتی با طبیعت رنگ‌وبویی دیگر دارد، رنگ‌وبویی از جنس یک ویروس خطرناک به‌اسم کرونا.

مسئولان و متولیان امر بهداشت و درمان کشور با شیوع این بیماری خطرناک و به‌منظور قطع کردن زنجیره انتقال آن تصمیم گرفتند امسال این سنت دیرینه در خانه‌ها برگزار شود به همین دلیل حضور در پارک‌ها و دیگر مراکز مربوطه را با اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی ممنوع اعلام کرده از مردم خواستند با ماندن در خانه‌هایشان مدافعان سلامت را یاری دهند تا بتوانند هرچه زودتر این بیماری خطرناک را از کشور ریشه‌کن کنند.

اگرچه تجربه روزها در خانه ماندن  و در محاصره این همه خبر بد قرار گرفتن، سخت و طاقت‌فرسا است اما اگر خوب دقت کنیم می‌بینیم کار آنهایی که ساعت‌های طولانی لباس‌های ویژه قرنطینه را به تن کرده، ماسک به صورت زده‌اند و در بیمارستان‌ها در حال درمان مردم هستند، سخت‌تر است.

حضور در مراسم سیزده‌به‌در آن‌هم در فضاهای عمومی و بوستان‌ها تنها سبب افزایش آمار مبتلایان به کرونا در کشور و ناامیدی کادر بهداشت و درمان کشور می‌شود پس با ماندن در خانه‌ها، قدردان زحمات ایثارگران جبهه سلامت باشیم.

از صبوری درخانه‌ماندن تا گره‌زدن سبزه عید برای سلامتی شهروندان‌مان در روز طبیعت

بیایید امسال را به‌حرمت همه‌سال‌هایی که روز 13 فروردین را جشن گرفتیم و خندیدیم و سال‌هایی که قرار است دوباره جشن بگیریم ؛ بیایید در خانه بمانیم.

نبض روزهای پایانی تعطیلات نوروزی تب‌دار می‌زند و به روزهای پایانی قرمزرنگ تقویم نزدیک می‌شود، روزهایی که در ذهن تاریخی مردم ایران هرسال با دلهره تمام کردن پیک‌های شادی مدرسه و تدارک دورهمی‌های شادی و قهقهه‌های بلند در فضای بکر و تازه‌سبزشده طبیعت چنان گره‌خورده که قضاشدنش یعنی یک سال در هر دیدوبازدیدی حسرتش را بازگو کردن.

اما امسال در کوچه‌پس‌کوچه‌های شهر کسی در حال جولان است و ما در خانه نشسته‌ایم و تنها خاطرات سال‌های گذشته را در صفحه‌های چنداینچی موبایلمان با هم به اشتراک می‌گذاریم. در این یک ماه و اندی کم نشنیده‌ایم که در "خانه بمانیم" و بگذاریم این دشمن ساکت و خبیث از صبر ما بی‌حوصله شود و باروبندیل ببندد و برود اما حیف و صدحیف که گاهی باورمان نمی‌شود مرگ برای همسایه نیست و در کمین بی‌خیالی ما در گوشه‌ای از خیابان و کوچه نشسته است و باز هم حیف و صدحیف که باور نمی‌کنیم یک بی‌خیالی ساده می‌تواند  فروردین تقویم همه سال‌های پیش‌ِرو را برایمان سیاه کند و دیگر سبز نباشد.

این روزها دلهره‌ای عجیب در شهر حاکم است، دلهره‌ای که استاندار قم کنار ابراز تأسف از دست دادن شهروندان، به مردم هشدار در خانه ماندن می‌دهد و می‌گوید: بعد از تعطیلات نوروزی موج دوم گسترش ویروس کرونا به‌علت سفرهای نوروزی و حضور مردم در بازارها در راه است.

دلهره‌ای که با وجود تعطیلی همه بوستان‌ها و مراکز تفریحی و تجاری شهر و اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی هنوز بر دل کادر درمانی سنگینی می‌کند و رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم را که چهره خسته تک‌تک همکارانش را در بیمارستان‌ها بعد از ساعت‌ها شیفت‌های پشت‌سرهم می‌بیند وا‌می‌دارد که بگوید: به هم رحم کنیم و در خانه بمانیم.

نمی‌دانم چرا پلاکاردهای مشکی و حجله‌های علم‌شده در کوچه‌پس‌کوچه‌های شهر دلمان را نمی‌لرزاند و بی‌خیال عکس‌های مادران و پدران و یا فرزندانی که با فاصله از تابوت  عزیزانشان در سکوت اشک می‌ریزند و حتی ماسک‌هایشان فرصت مرثیه‌خوانی را در غربت بهشت معصومه(س) به آن‌ها نمی‌دهد، می‌بینیم اما باور نمی‌کنیم اگر چند روزی را صبوری کنیم برای خندیدن و دورهمی همیشه فرصت هست.

خیابان زنبیل‌آباد را برمی‌گردم و دوباره به مغازه‌های بسته و بی‌رونق خیابان خیره می‌شوم، امروز شهر آرام‌تر است، اما می‌ترسم از هیاهوی چند روز آینده که نکند مثل چهارشنبه‌سوری یادمان برود که عروس و دامادی به‌جای قدم زدن در تالار و شریک شدن بهترین لحظه زندگی‌شان با عزیزانشان در بیمارستان شیفت می‌دهند تا یکی از ما راحت‌تر نفس بکشیم و فرصت دیدن و شنیدن و خندیدن دوباره داشته باشیم.

انتهای پیام/ش+

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران