خطوط قرمز طالبان در مذاکرات صلح
شماری از اعضای طالبان به رسانهها گفتهاند که احیای امارت اسلامی و برپایی نظام شرعی خط قرمز این گروه در گفتوگو با آمریکا و دولت افغانستان است.
به گزارش دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم، اظهارات شماری از سران طالبان در روزهای اخیر نشان میدهد که احیای امارت اسلامی و برپایی نظام شرعی در افغانستان، خط قرمز این گروه در مذاکرات صلح است.
«ملا فاضل مظلوم» از اعضای دفتر طالبان در قطر در یک فایل صوتی به رسانهها گفت که آنها نظام مشارکتی در افغانستان را نمیپذیرند.
وی در این فایل صوتی اظهار داشت که «رهبری طالبان، احیای امارت اسلامی و نافذ شدن نظام شرعی خط قرمز ما در مذاکرات با آمریکاییها و اداره کابل است و هرگز از این موضع عقب نخواهیم نشست».
از سوی دیگر، «مولوی کبیر» عضو شورای رهبری و مسئول کمیسون دعوت و ارشاد طالبان نیز گفته است که موفقیت حاکمیت اسلامی در تغییر نظام کنونی افغانستان است بنابراین اگر طالبان با چنین نظامی مذاکره کند، سرانجام حال ما بدتر از گذشته خواهد شد.
«ملا هبت الله» رهبر طالبان نیز در بیانیهای گفته بود که «مجاهدین امارت اسلامی باید برای رسیدن به هدف بزرگشان که همانا قیام نظام اسلامی پس از پایان کامل اشغال و رفاه مردم است، صفوف شان را هرچه بیشتر منظم، فعال و نیرومند بسازند».
خلیلزاد: بازگشت «امارت اسلامی» به افغانستان خط قرمز است
«اشرف غنی»: نظام افغانستان جمهوری است و امارت اسلامی نیست
«اسپنتا»: رهبران کابل بیخبرند؛ متحدان افغانستان از لحاظ حقوقی «امارت اسلامی» را پذیرفتهاند
به گزارش طلوع، «هادی میران» کارشناس مسائل سیاسی اظهار داشت: «برای آمریکا فرقی نمیکند که چه کسی با چه روشی در افغانستان حکومت کند؛ اما خیلی مهم است که چه کسی با هزینه کمتر در راستای منافع آمریکا موثر و مفید واقع میشود».
با این حال، دولت افغانستان همواره حفظ نظام کنونی را از اولویتهای خود در روند صلح میداند همچنین پس از امضای توافقنامه طالبان و آمریکا، زلمی خلیلزاد گفت که بازگشت امارت اسلامی به این کشور پذیرفتنی نیست اما طالبان برای رسیدن به اهداف این گروه تلاش میکنند.
انتهای پیام/.